Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Nyyr

Stran: [1]
1
Po bootu z CD vybrána čeština:

Při instalaci Ubuntu 10.04 LTS (server CD) se po vytvoření SW RAID + LVM (ruční rozdělení) a
pokusu o vytvoření filesystemu objeví progress bar o spouštění partitioneru a instalace nepokračuje.

Pokud si před instalací vyberete angličtinu, funguje to normálně (klávesnici lze vybrat českou).

Jinou konfiguraci disků jsem nezkoušel.

3
Zdravím,

mám 3 disky, na prvním (bootovacím) Visty, z druhých 2 mi BIOS na MB dělá RAID1, který je jako druhý disk v pořadí.

Po instalaci Ubuntu 9.10 vypadá device.map takto:

(fd0)   /dev/fd0
(hd0)  /dev/sda
(hd1)  /dev/sdb
(hd2)  /dev/sdc

/dev/sdc je ten s Vistama, který je v BIOSu jako první (bootovací).

Když jsem si MBR z RAID1 (který je detekován jako /dev/mapper/isw_bgfhjjceei_Volume160) stáhnul na disketu
a použil ho do EasyBCD (program na úpravu boot menu ve Windows) a použil ho jako bootloader, tak se mi počítač při pokusu o boot Ubuntu akorát resetuje.

Tak jsem zkusil device.map změnit na

(fd0)   /dev/fd0
(hd0)  /dev/sdc
(hd1)  /dev/mapper/isw_bgfhjjceei_Volume160)

a přeinstalovat grub pomocí

grub --device-map=device.map

root (hd1,0)          <-----       na RAID1 disku je 1. primární partition (ext4) /boot, zbytek je na logických.....
setup (hd1)
quit

výstup z grubu byl tento:

root@ubuntu:/boot/grub# grub --device-map=device.map

       [ Minimal BASH-like line editing is supported.   For
         the   first   word,  TAB  lists  possible  command
         completions.  Anywhere else TAB lists the possible
         completions of a device/filename. ]
grub> root (hd1,0)
root (hd1,0)
grub> setup (hd1)
setup (hd1)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... no
 Checking if "/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /grub/e2fs_stage1_5 (hd1)"...  17 sectors are embedded.
succeeded
 Running "install /grub/stage1 (hd1) (hd1)1+17 p (hd1,0)/grub/stage2 /grub/menu.lst"... succeeded
Done.
grub> quit
quit
root@ubuntu:/boot/grub#

V menu.lst jsem pak všechny výskyty (hd0,0) zaměnil za (hd1,0).
Po rebootu je ovšem výsledek naprosto stejný. PC se jen restartuje.
Pokud ale zaměním pořadí v BIOSu tak, aby RAID1 byla jako první, tak Ubuntu nabootuju....

Měl jsem na tomto PC předtím CentOS 5.4, a tam to fungovalo naprosto bez problémů.

Nevíte někdo, co s tím?

Stran: [1]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.