Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Tagy

Stran: [1] 2 3 ... 8
1
Obecná podpora / Re:SSD, nefunguje TRIM
« kdy: 01 Září 2012, 16:51:39 »
A tohle je jeste zajimavejsi:

root@gaia:/home/m# badblocks /dev/sdc
16713408
16713432
16713433
16713434
16713435
25944592
25944600
25944601
25944602
25944603
root@gaia:/home/m# badblocks -w /dev/sdc
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m#
root@gaia:/home/m# badblocks /dev/sdc
root@gaia:/home/m#


Proc to jednou najde vadne bloky a jednou ne? Tusi nekdo?

2
Obecná podpora / Re:SSD, nefunguje TRIM
« kdy: 17 Srpen 2012, 14:52:11 »
Diky kluci, vse vyzkousim.

Jen jsem ted SSD vyndal, nechovalo se to tak jak by melo, viz nize...

S SSD diskem mi pocitac vytuhnul a musel jsem ho natvrdo vypnout, rozbil se filesystem a ja musel nabootovat z USB gparted a opravit (coz bylo moc fajn kdyz jsem rano spechal do prace, a potreboval jsem se podivat na mapy.cz... no nic jeste ze mam druhej pocitac...)

Dneska z niceho nic prestal fungovat Dropbox, a taky obcas najel a obcas ne celej OS (prepnout se na terminal? Ani nahodou...), ale vsiml jsem si na shellu /to kdyz jsem restartoval/ (ctrl+alt+F2) nejakych erroru pri startu.

Vic napovi log z /var/log/kern.log

Startoval jsem masinu jak s jadrem 2.6.32-5 tak v logu je nove jadro 3.2.0-0.bpo.2-amd64, errory stejne. Pak zase ono stare (nechal jsem si zalohu celeho /boot se starym jadrem)
https://dl.dropbox.com/u/2007219/lnxForum/kernSSD.log

A tohle je kern.log ze sata disku
https://dl.dropbox.com/u/2007219/lnxForum/kernSATA.log

Ten chyby s sda diskem vubec neobsahuje.

Take prikladam vypis logu /SSD/ z gparted

https://dl.dropbox.com/u/2007219/lnxForum/gparted_details.htm

V tomto stavu to je uplne nepouzitelne...  ???


EDIT:

Disk je v poradku...
root@gaia:/home/m# badblocks /dev/sdb
root@gaia:/home/m#

System zkopiruju znovu a jadro nahraju toto:
http://visei.com/2011/08/how-to-enable-trim-for-ssds-in-debian-6-0-squeeze/

EDIT 2:
root@gaia:/home/m# badblocks /dev/sdc
1568256
1568280
1568281
1568282
1568283
13660752
13660760
13660761
13660762
13660763
15371344
15371352
15371353
15371354
15371355
25944592
25944600
25944601
25944602
25944603
root@gaia:/home/m#


Snad to ani komentar nepotrebuje  >:(

To same ale se smazanyma partition:

root@gaia:/home/m# badblocks /dev/sdc
16713408
16713432
16713433
16713434
16713435
25944592
25944600
25944601
25944602
25944603
root@gaia:/home/m#

Poslednich par sektoru je stejnych ale co ze se ty predchozi lisi?

3
Obecná podpora / SSD, nefunguje TRIM
« kdy: 13 Srpen 2012, 23:11:26 »
Ahoj  :)

Prave jsem si prekopiroval svuj stary dobry Debian stable/squeeze na novy SSD disk.

Vse je OK, jen jedine co mi nefunguje je fce TRIM

SSD tuto fci podporuje:
http://www.czc.cz/a-data-s596-turbo-32gb/80370/produkt

Take vypis z hdparm:
Kód: [Vybrat]
hdparm -I /dev/sda | awk '/.*TRIM supported.*/{ if ($1 == "*") print "Yes, TRIM is enabled"; else print "No, TRIM is not enabled.";}'

Yes, TRIM is enabled


V BIOSu, mam nastaveno AHCI (na vyber je jeste ATA...), coz by melo byt OK

Me kroky pri nastavovani:
1)
Vyuziti backports, posledni lnx jadro pro stable nepodporuje TRIM

Stavajici/nove jadro:
root@gaia:/home/m# uname -r 3.2.0-0.bpo.2-amd64

etc/fstab vypada takto:
Kód: [Vybrat]
GNU nano 2.2.4                          File: etc/fstab                                                           

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# / was on /dev/sda4 during installation
#UUID=bc1d9ff9-d174-42de-8c6e-ef56af0fc430 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
UUID=bb907534-2372-4036-8ac2-1c6a27fb377c       /               ext4    discard,noatime,errors=remount-ro 0       1

# /home was on /dev/sda3 during installation
# Commented out by Dropbox
# UUID=e10376a9-10a6-40b2-b06a-4bcb4f04d33e /home           ext3    defaults        0       2

# swap was on /dev/sda2 during installation
#UUID=9fba9ccd-34fd-461c-9e66-675c3034cc8a none            swap    sw              0       0

/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0


#UUID=e10376a9-10a6-40b2-b06a-4bcb4f04d33e /home ext3 defaults,user_xattr 0 2
UUID=5d74b861-3dcd-4974-bd9e-4535cd103649       /home   ext4    discard,noatime,defaults,user_xattr 0 2

TEST ze to opravdu nefunguje:
Kód: [Vybrat]
root@gaia:/home/m# cd /
root@gaia:/# nano test
root@gaia:/# hdparm --fibmap test

test:
filesystem blocksize 4096, begins at LBA 2048; assuming 512 byte sectors.
byte_offset  begin_LBA    end_LBA    sectors
0       -          -          -   
root@gaia:/# sync
root@gaia:/# hdparm --fibmap test

test:
filesystem blocksize 4096, begins at LBA 2048; assuming 512 byte sectors.
byte_offset  begin_LBA    end_LBA    sectors
0     271064     271071          8
root@gaia:/# hdparm --read-sector 271064 /dev/sda

/dev/sda:
reading sector 271064: succeeded
6673 7765 7766 0a66 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
root@gaia:/# rm t
test  tmp/ 
root@gaia:/# rm test
root@gaia:/# sync
root@gaia:/#
root@gaia:/# hdparm --read-sector 271064 /dev/sda

/dev/sda:
reading sector 271064: succeeded
6673 7765 7766 0a66 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000
root@gaia:/#


Posledni vypis by mel byt sama nula...

Poradi nekdo? Diky  ;)

4
To je to správně už to funguje přesně podle návodu:

ahoj,vypnul jsem ssl,client login a do "server"zadal login.icq.com

Maka to  :) Pidgin 2.7.3

Kdy uz lidi prejdou na jabber?  ::)

5
Obecná podpora / Hromadne spusteni aplikaci pomoci ALT + F2
« kdy: 23 Říjen 2010, 21:35:49 »
Zdarek,
presel jsem na 10.04.

Ve spousteci aplikaci nelze spustit vice aplikaci najednou, pres terminal ano, prikaz:
Kód: [Vybrat]
gnome-terminal & monodevelopSe spusti jen terminal.
Zadam-li prikaz v terminalu bez problemu se spusti aplikace obe.
Na Debianu (stable) to tak slo.  ???

THX  ;)

6
Ještě pro upřesnění: localhost funguje, problém je ve ff. Toho sis ale taky mohl všimnout, kdyby ses trochu namáhal... :-)
JJ myslel jsem si, že server jede, ale nevěděl jsem, čím by to mohlo být...
A trošičku jsem se namáhal  ;), ale hledal jsem to spíš v nastavení FF, ale tam nic nebylo :)

7
ve FF je toto ,,inteligentní chování" prostě debilní.

Soubor->odškrtnout pracovat offline (předposlední položka)

Děkuju, to je ono :)

8
Ahoj,
OS: Ubuntu 8.10
Kód: [Vybrat]
tagy@tagy-laptop:~$ sudo /opt/lampp/lampp start
[sudo] password for tagy:
Starting XAMPP for Linux 1.7.2...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
tagy@tagy-laptop:~$


Pokud jsem připojen k síti přes WiFi nebo je aktivní síťovka, vše maká.

Pokud jsem odpojen tak po zadání příkazu localhost, 127.0.0.1 vypíše FF:
Webová stránka je nedostupná, neboť Firefox je nyní v režimu offline.
Prohlížeč je nyní v režimu offline a nelze se tedy připojit k požadovanému serveru. Jste-li připojeni k síti, přejděte do režimu online a akci opakujte.

Díky Tagy ;)

9
Obecná podpora / Re: Nefunguje SWAP
« kdy: 18 Prosinec 2009, 21:05:10 »
Ajajaj  :D
Odpovim si sam, doplnil jsem jen jeden radek (ten posledni):
Kód: [Vybrat]
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda1
UUID=1424a70f-743b-421d-9a2f-d44b11042c6d /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda4
UUID=66b1ba66-640b-417c-8fb3-4ad94f901bbf /home           ext3    relatime        0       2
# /dev/sda3
UUID=c5ea072b-c65d-4f58-8bc8-44c6446d0205 none swap sw 0 0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0
#swap
/dev/sda3 none swap sw 0 0

A uz to maka... zitra zkusim zakomentovat ten uuid  (ale je mi zahadou proc to neslo s tim uuid...)
No nic padim, noc je mlada  ;D 8)
Tagy

10
Obecná podpora / Nefunguje SWAP
« kdy: 18 Prosinec 2009, 20:55:43 »
Cus  ;D ;)
Prestal mi fungovat swap oddil. Pri bootu se vubec nenamountuje. Pri zaplneni pameti nad 90% hdd zacne zbesile hrabat po plotnach -> rucni restart, tim jsem prisel na to ze mi nebezi.
Neco malo jsem nasel tady: https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq
Pokud otevru gparted, swap je odpojen, mohu ho pripojit a vse funguje jak ma, pri preplneni ram si system odklada do swapu.
Swap mam na oddilu /dev/sda3
sda1: Ubutnu 8.10 (/)
sda2: Debian Lenny (/)
sda3: swap (sdilen pro oba os)
sda4: /home (take sdilen pro oba)

Vypis z terminalu:
Kód: [Vybrat]
tagy@tagy-desktop:~$ sudo swapoff -a
tagy@tagy-desktop:~$ sudo /sbin/mkswap /dev/sda3
Vytvářím odkládací prostor verze 1, velikost = 498008 KiB
žádná jmenovka, UUID=e218f3ea-8009-49ab-8abb-f73154c82aea
tagy@tagy-desktop:~$ sudo swapon -a
swapon: nelze získat informace o /dev/disk/by-uuid/UUID=638b15e1-ecbd-42c7-b0ed-81b455af68f0: No such file or directory
tagy@tagy-desktop:~$
Pokud zkusim editovat swap a natvrdo dat /dev/sda3 tak se swap pri startu neaktivuje
Zkousel jsem tam dat i ten novy vygenerovany UUID ale to same... start bez swapu. (editoval jsem fstab)

Vypis z terminalu:
Kód: [Vybrat]
tagy@tagy-desktop:~$ sudo swapoff -a
tagy@tagy-desktop:~$ sudo /sbin/mkswap /dev/sda3
Vytvářím odkládací prostor verze 1, velikost = 498008 KiB
žádná jmenovka, UUID=c5ea072b-c65d-4f58-8bc8-44c6446d0205
tagy@tagy-desktop:~$ gksudo gedit /etc/fstab
tagy@tagy-desktop:~$ sudo swapon -a
swapon: nelze získat informace o /dev/disk/by-uuid/c5ea072b-c65d-4f58-8bc8-44c6446d0205: No such file or directory
tagy@tagy-desktop:~$
Vsiml jsem si ze v prvnim vypisu pri aktivaci swapu nebere nove vygenerovane UUID ale bere to stare v fstab, tak mezi vytvorenim a aktivaci edituji jeste fstab a vlozim nove vytvorene UUID, vysledek je ale stejny...

Díky za rady  :)
Tagy



11
Kód: [Vybrat]
tagy@tagy-desktop:~$ amarok
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
kbuildsycoca running...
kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x809bc10 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout "unnamed" added to QVBox "unnamed", which already has a layout
kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x809bc10 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout: Adding KToolBar/mainToolBar (child of QVBox/unnamed) to layout for PlaylistWindow/PlaylistWindow
QObject::connect: Incompatible sender/receiver arguments
StarManager::ratingsColorsChanged() --> ContextBrowser::ratingOrScoreOrLabelsChanged(const QString&)
tagy@tagy-desktop:~$ [flac @ 0xb56b09a8]decode_frame() failed
[flac @ 0xb56b09a8]FRAME HEADER not here
[flac @ 0xb56b09a8]decode_frame() failed
[flac @ 0xb56b09a8]FRAME HEADER not here
[flac @ 0xb56b09a8]decode_frame() failed
[flac @ 0xb56b09a8]FRAME HEADER not here
[flac @ 0xb56b09a8]decode_frame() failed
[flac @ 0xb56b09a8]FRAME HEADER not here

Posledních 8 řádků presentuje ono zasekávání.

12
Projevuje se každou počáteční sekundu jakýmsi zaškobrtnutím ve zvuku.
Přehrávače Totem, VLC s přehráním těch stejných souborů nemají problém.
Díky za radu, Tagy :-)

13
Obecná podpora / Pomoc s kompilací programu FatRat
« kdy: 26 Leden 2009, 17:25:47 »
Ahoj,
recenze
Postup k instalaci

Kód: [Vybrat]
tagy@dell-tagy-laptop:~/Stažené/fatrat-1.1$ cmake . -DWITH_BITTORRENT=ON -DWITH_SFTP=ON
-- The CXX compiler identification is unknown
-- Check for working CXX compiler: CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND
CMake Error: your CXX compiler: "CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND" was not found.   Please set CMAKE_CXX_COMPILER to a valid compiler path or name.
CMake Error: Internal CMake error, TryCompile configure of cmake failed
-- Check for working CXX compiler: CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND -- broken
CMake Error at /usr/share/cmake-2.6/Modules/CMakeTestCXXCompiler.cmake:25 (MESSAGE):
  The C++ compiler "CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND" is not able to compile a
  simple test program.

  It fails with the following output:

   

 

  CMake will not be able to correctly generate this project.
Call Stack (most recent call first):
  CMakeLists.txt:1 (project)


CMake Error: your CXX compiler: "CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND" was not found.   Please set CMAKE_CXX_COMPILER to a valid compiler path or name.
-- Configuring done

Co mi tam chybí?
Cmake mám 2.6.0

----------------------------------------------------
EDIT: Opravdu nikdo neporadí?

14
Multimédia / Re: Winamp ve Wine 1.1.7
« kdy: 02 Listopad 2008, 17:54:22 »
K přehrávačům.. XMPlay má prý nejlepší zvuk vůbec, btw používá BASS knihovny.. Kdo neslyšel, jako kdyby nebyl  ;D
Čím vlastně ovlivňují knihovny kvalitu zvuku? (nějak modifikují původní signál?)

15
Obecná podpora / Re: virtualbox
« kdy: 02 Listopad 2008, 17:35:03 »
ja ked tam kliknem tak mi tam nahodi take hlasky,ale ja mam asik problem v tom ze v okne virtual box v pravom dolnom rohu ukazuje take tie veci ako su harddisk,CD,...a je tam aj klavesnica a mys,ale mys mam tam sivu,asik neni nejako aktivovana alebo co. :-[

Já ji mám také sivou, pokud ale kliknu na okno tak se zaktivuje.
Koukal jsem na položku s myší, ale žádnou jsem nenašel -> mám myš přes PS/2 port, nemáš myš přes USB port? Ty se tam musí povolit... (zda to má na to vliv, nevím)

16
Obecná podpora / Re: Google kalendář v Evolution?/Thunderbird
« kdy: 02 Listopad 2008, 17:23:25 »
Tjn, fakt je ale ten, že osobně jsem nic nedoinstalovával a po nové instalaci doplněk fungoval hned a v os (HH) jsou přítomny obě knihovny, což předtím (asi) nebyly (proč to je mi záhadou)

17
Multimédia / Re: Winamp ve Wine 1.1.7
« kdy: 02 Listopad 2008, 16:58:35 »
**edit ..

tak jsem to jeste chvilku ohledaval a abych amaroku nekrivdil ..

kdyz na to "vubec nehrabu" tak cpu usage s amarokem je 7-8% ..
s winampem ve winu jsou to 2-3%

co se tyce zvuku, tak protoze jedu pres xine a ne gstreamer (coz je ale jeste vetsi hruza), tak amarok i vlc maji urcita omezeni v kvalite i hlasitosti ..
we winu pod winampech se zda, ze tato omezeni mizi .. wine 1.1.7 podporuje pulseaudio, takze neni problem vubec v nicem .

Pokud se dívám jen na běžící proces "amarokapp" tak si vezme jen 3% -> minimalizovaný, pokud je maximalizovaný tak se to ustálí na 8%  (přehrávám flac Bitový tok kolem 800)

Jak si myslel tu kvalitu/hlasitost?
Hlasitost zejména záleží na zesilovači (pletu se?, fakt je, že když snížím hlasitost výstupu tak zesilovač tolik nezesiluje... 80 Watt zesilovač stačí, zřídka kdy to dám přes polovinu)
A kvalita záleží na použitém formátu... nebo? (rozdíl mezi 192kbps a 320kbps je propastný, flac je zas bez ztráty)
Pokud nebere v potaz:
ztráty signálů na cestě (linkové (signálové) kabely, reproduktorové (silové) kabely... atd), návrh ozvučnice, výhýbky a kvalitu samotných měničů.

18
Multimédia / Re: SB live 5.1
« kdy: 02 Listopad 2008, 16:35:33 »
Dobře, dobře!  :D :D  přešel jsem na Ibexe a už je vše v pohodě.. v Hardym to mohlo možná být i tím, že jsem tu kartu přidal až po instalaci systému (na což jsem si fakt vzpomněl až teď, tak se nezlobte ;))

Hlavně že to maká  ;)

19
Obecná podpora / Re: Google kalendář v Evolution?/Thunderbird
« kdy: 02 Listopad 2008, 16:33:59 »
Hurá už jsem to zprovoznil sám. A přitom je to tak jednoduché a kdybych četl vše na stránkách lightningu pozorně, tak to mám vyřešené už dávno. Je tam totiž zmínka o tom, že musí být v systému nainstalován i balík libstdc++5, protože to není kompatibilní s libstdc++6. Takže jsem odinstaloval Lightning, nainstaloval ten balík a nainstaloval Lightning (rovnou verzi 0.9) zpět a už to jede. Byl bych rád, kdyby to tu potvrdili i ostatní, že pokud jim to jede, tak mají v systému nainstalován balík libstdc++5.

Tak jsem se díval a přítomny mám obě verze, jak libstdc++5 tak libstdc++6.
Otázka je proč předtím přítomna v OS nebyla (že by se, když se aktualizovala verze 0.8 na 0.9, podíval balíčkovací systém do systému zda je starší verze přítomna?)
Možná že obě verze jak 0.8 tak 0.9 potřebují tu starší knihovnu ale novější verze si tuto skutečnost tedy neohlídá... pochopil-li jsem dobře...

20
Multimédia / Re: SB live 5.1
« kdy: 02 Listopad 2008, 13:31:46 »
No tak, síce mám obyčajné stolové reproduktory + špunty razer protone m100, ale rozdiel medzi winom a linuxom nevidím... Som doteraz ani netušil že táto karta je problémová

Myslím že není problémová, jen je nutné změnit nastavení pro položku Tone a nebo ji rovnou dát MM (mute)  ;)

21
Multimédia / Re: SB live 5.1
« kdy: 02 Listopad 2008, 13:30:36 »
tak ja som na to nahraval v Ardour a Audacity a tam ten rozdiel bol markantny ...

Možná někam hodit link na důkazy  :D

22
Obecná podpora / Re: Google kalendář v Evolution?/Thunderbird
« kdy: 02 Listopad 2008, 13:29:25 »
No mně už Thunderbird chodí i s doplňkem pro google, jsem si udělal jeden příjemnej večer otevřel sklenku vínka a nainstaloval čisté Ubuntu na 3 stroje (jj už i sestra přešla)
Nastavil a v pohodě  :) (pokud si pamatuji tak jsem dal nejdříve starší verzi Lightningu 0.8, pak si to samo řeklo o aktualizaci  ;)

23
Multimédia / Re: SB live 5.1
« kdy: 02 Listopad 2008, 13:17:37 »
Túto zvukovku som mal už aj pri hardym a žiadny problém... Nikdy som nič nenastavoval... Vždy nová inštalácia Ubuntu a odzačiatku hned všetko šlo...

http://i38.tinypic.com/annath.png
Ano ??? A ako? Suhlasim ze ovladac emu10k1 si to naslo samo, ale porovnal si zvuk SBlive vo Windows a v Ubuntu?  To by ma zaujimalo.... 

Taky záleží na čem člověk porovnává  ;) (moje home-made repra, ekvivalent těchto-> http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=89&catit=26&catg=1)
Já jsem rozdíl slyšel -> ale návod co a jak jsem už tady psal 8)

24
Multimédia / Re: SB live 5.1
« kdy: 02 Listopad 2008, 12:32:27 »
Prečo by SB live! nemala fungovať? :-O Mám ju, a žiadny problém

Také se přidávám, používám SB live 5.1 (stačí mi výstup pro stereo), zvuk no problemo  ;) :D

Ale, ano fakt je ten že při první instalaci měla divnej zvuk.
Pokud vlezeš do terminálu: alsamixer (enter)
A tam si nastavíš zesílení na menší hodnoty tak zvukovka hraje parádně (tak jak v XP).
Pokud si pamatuju tak to dělala položka "Tone" -> Bass, Trable, to bylo ono co dělalo to chrčení (stačí snížit hodnoty na rozumnější a "chrčení" je pryč)
Osobně mám položku Tone na MM (Mute) -> přecijen nepotřebuju nějak zvýrazňovat basovou/výškovou složku.


25
Obecná podpora / Re: Xkrát omleté téma: Flash
« kdy: 31 Říjen 2008, 17:01:52 »
Ten flash na linuxu... ach jo... nejspíš to dělá Adobe naschvál  :P
Ve win XP nemám žádnej problém, ale v jakýmkoli linuxu a jakékoli verzi jakéhokoliv prohlížeče+pluginu od Adobe mi přehrávání flash videa bere 100% procesoru. Zamrzání na stránkách s většími flash prvky je samozřejmnost...
Je zamrznutí, a stav pc kdy se vše sekne Amarok přehrává poslední 1s ve smyčce, nelze spustit správce úloh a FF shodit... nelze se přepnout do příkazové řádky...
O samozřejmosti nefunkčnosti bych nemluvil, mám opravdu jen problém na mém stolním pc. Ostatní 3 stroje zvládají bravurně

Stran: [1] 2 3 ... 8