Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - Plata

Stran: [1]
1
Ahoj všem,

prosím o pomoc, mám problémy s kombinací ubuntu 20.04 a Nvidia G92GLM (Quadro FX 3800M). U předchozí verze 18.04 vše bylo v pohodě, ale u 20.04 se to chová divně a teplota je přes 90 stupňů a větráky jedou na maximum (u Debianu s gnome mi to také zlobí a teplota je přes 80). Ubuntu při instalaci rovnou nastavilo nesvobodný Nvidia ovladač a při pokusu nastavit X.Org mi to píše chybu (přikládám foto). Po instalaci jsem dal stahnout aktualizace a pak zčernala obrazovka, ale šlo přepnutí do textového terminálu. Po restartu naběhlo ubuntu s nvidií, ale hukot a teplota přes 90. Vím, že s Nvidií je obecně problém v linuxu. Prosím o radu či odkaz, co by mohlo pomoci. Rád bych ubuntu na jednom pc měl. Moc děkuji

2
Multimédia / Nejde ČT24
« kdy: 25 Července 2009, 19:43:28 »
Zdravím,
bohužel mi nejde rozběhat čt24, při pokusu o spuštění ve firefoxu mi spadne celý firefox (lenovo R61, ubuntu 9.04). V pc los mi to dříve šlo, ale pak s tím začaly být problémy a od té doby to nemohu rozchodit. Z vláken tomuto věnovaných jsem něco zkoušel, ale neúspěšně. Rád bych to rozběhal v okně mplayeru či jiného přehrávače.
Na příkaz mplayer mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High mi to hodí toto:

radim@abulafia:~$ mplayer mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High
MPlayer 1.0rc2-4.3.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T7250  @ 2.00GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 13)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High.
STREAM_ASF, URL: mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High
Resolving ct24stream.visual.cz for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: ct24stream.visual.cz
Resolving ct24stream.visual.cz for AF_INET...
Couldn't resolve name for AF_INET: ct24stream.visual.cz
Failed, exiting.
Resolving ct24stream.visual.cz for AF_INET6...
Couldn't resolve name for AF_INET6: ct24stream.visual.cz
Resolving ct24stream.visual.cz for AF_INET...
Couldn't resolve name for AF_INET: ct24stream.visual.cz
No stream found to handle url mms://ct24stream.visual.cz/CT24-High
Exiting... (End of file)


Je třeba ten příkaz nějak modifikovat/přesměrovat na novější link, chybí mi nějaké ovladače, tluče se mi něco? Po instalaci jsem snad správně vše doinstaloval, ale kýženou čt24 nespustím ani ve zmíněném firefoxu:(

Pokud můžete někdo poradit alespoň směr, kterým se mám ubírat, pak budu velice vděčen - je to pro mě velice důležité. Díky moc.

3
V kubuntu 8.04 občas zlobí přihlášení do gmail či zaslání příspěvku na wiki, nejde také třeba poslat mail z post.cz. Pořád to odesílá a nic to neodešle, děje se to v konqueroru, opeře(ta v kubuntu chodí nejhůř), firefoxu i epiphany. Nevíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes? Díky

4
Obecná podpora / [kubuntu]: neběží Apt manager
« kdy: 29 Září 2008, 14:04:53 »
Potřebuji poradit s APT managerem. Instaloval jsem Kubuntu 8.04 na známého ACER extensa. Vše jakžtakž běží, ale nelze APT ani Správce programů nelze spustit. Vypíše toto: "Není možné otevřít databázi APT. Toto může být způsobeno špatnou konfigurací APT nebo jiným, podobným problémem. Pro vyřešení tohoto problému zkuste spustit apt-setup a apt-get update v příkazové řádce."

Nevím jak dál a vůbec nelze stahovat aktualizace ani jiné programy. Netušíte, kde může být chyba :'(
Předem díky za jakýkoli pokus pomoci.


Ještě jeden problém mám já s ubuntu (či spíše s grubem) na lenovu R61: mám ho nainstalované na části disku, zbytek, který zabíraly visty, jsem nedávno zformátoval a nasadil ps linux os 2008 gnome. Bohužel si pc los vytvořil vlastní grub a ubuntu na sda4 do něj nezahrnul. Zkoušel jsem grub nějak editovat, ale nevím přesně, co tam napsat a nemohu tak spustit ubuntu. Vždy mi to hodí třeba error 15, file not found :(

5
Internet a sítě / Zamrzá firefox hned po startu:(
« kdy: 02 Září 2008, 08:38:28 »
Zde je výpis z terminálu:

** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
** Message: GetValue variable 1 (1)
** Message: GetValue variable 2 (2)
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetMIMEDescription
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetMIMEDescription return
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue: returning plugin name.
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue return
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue: returning plugin description.
GCJ PLUGIN: thread 0x622930: NP_GetValue return

Občas funguje(pár vteřin), ale jen dokud se nezačnou načítat snad flashe (například na ihned.cz nechytá)? Pak totálně zamrzne a zatěžuje procesory na max.
Doinstaloval jsem myslím flashplugin-nonfree,mozilla-mplayer a od té doby je to v troubě. Předtím vše šlapalo v pohodě. Nepomohla ani přeinstalace firefoxu i zmíněných souborů. Setkal se s tím někdo, nebo se to povedlo rozhasit zas jenom mně :-[

6
Multimédia / Problém s přehrávači v ubuntu 8.04
« kdy: 01 Září 2008, 09:05:52 »
Zdravím, předesílám, že jsem nováček.
Mám problémy s přehráváním hudby i videí ve všech přehrávačích (amarok, totem atd.). Někdy hudbu přehrají bez problému, někdy však (tedy většinou) přeskáčí playlist aniž by se cokoli přehlálo:( V Rhythmboxu mi to přitom označí skladby červenou značkou. Totem při pokusu o přehrání hudebního CD napíše: Došlo k chybě. Proud neobsahuje žádná data, při pokusu přehrát MP3 z pc napíše Došlo k chybě. Failed to connect stream: Invalid argument.
Pokud víte někdo radu, tak bych byl vděčen. Zatím jsem bohužel nic nevygooglil...
Předem díky

Stran: [1]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.