Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - Jan Skořepa

Stran: [1] 2
1
Tipy a triky pro Linux / Bootování z GRUBu na EXT3/EXT4
« kdy: 26 Července 2009, 21:11:24 »
Zdravím všechny linuxáky,

chtěl bych se s Vámi podělit o jednu zkušenost. Možná někomu z Vás pomůže a nebude se s tím tolik trápit jako já. Pokud by ta moje zkušenost byla taková, že je zcela zřejmá, že mě to mohlo hned napadnout, tak mě prosím Vy zkušenější nekamenujte. ;)

Na oddíle /dev/sda2 mám nainstalované Xubuntu 9.04, systém souborů EXT4.
Na oddíle /dev/sda3 jsem měl nainstalovaný Linux Mint 7, systém souborů EXT4.
GRUB se načítal z /dev/sda3 (EXT4).

Říkal jsem si, že vyměním Mint za Debian, takže jsem si na oddíl /dev/sda3 nainstaloval Debian testing, systém souborů EXT3.
Po instalaci se GRUB načítal již z /dev/sda3 (EXT3).

Když jsem nabootoval do Debiana, šlo to vše v pohodě.
Když jsem chtěl ale nabootovat do Xubuntu, napsalo mi to:
Kód: [Vybrat]
root (hd0,1)
Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic ...
Error 15: File not found

Protože má Debian jádro 2.6.26-2-486, na Xubuntu s EXT4 nevidí. (Obráceně to možné je, Xubuntu má jádro 2.6.28-13-generic.) Zkoušel jsem tedy se do systému podívat přes LiveCD Xubuntu, jestli ten soubor je na Xubuntu přítomen (byl tam), zkontroloval jsem údaje v /boot/grub/menu.lst (na /dev/sda3), ale vše bylo v pořádku. Také nastavení GRUBu (/boot/grub/stage1) jsem  pro jistotu znova nastavil na root (hd0,2), ale nepomohlo to.

Potom mě ale napadlo, jestli to nemůže dělat to, že při bootování z GRUBu na EXT3 (/dev/sda3) zavaděč už nevidí EXT4 (/dev/sda2), na kterém je jádro Xubuntu. Zkusil jsem tedy překopírovat obsah /boot/grub/menu.lst z /dev/sda3 na /dev/sda2 a přenastavit GRUB na root (hd0,1), aby to bootovalo z /dev/sda2 (EXT4). No a tohle fungovalo - teď můžu spustit jak Debian (/dev/sda3, EXT3), tak i Xubuntu (/dev/sda2, EXT4).

Možná, že někteří řeknete, že tohle jsem měl vědět rovnou, že je to samozřejmé. Těm se omlouvám. Ostatní (mezi něž jsem patřil i já) si z tohoto příspěvku mohou vzít poučení a třeba jim to v budoucnosti v podobném případě i pomůže.

2
Fórum / Nefunguje mi zasílání upozornění na téma mailem
« kdy: 19 Července 2009, 18:09:57 »
Dobrý den,

asi týden mi nefunguje mi zasílání upozornění na téma mailem (upozornění na nové příspěvky). Přitom nic jsem neměnil, mám vše zapnuté, seznam vláken se zapnutými upozorněními existuje, při klepnutí na tlačítko Upozornit se mi zobrazí možnost vypnutí oznámení. Takže evidentně někde je něco špatně. Má někdo podobný problém? Případně ví někdo, jak to řešit?

Děkuji za odpovědi.

P.S.: U tohoto vlákna si zapínám Rozšířenou možnost Upozornění na odpovědi. ;)

3
Zdravím všechny linuxáky,

chtěl bych Vás informativně seznámit s experimentem, kdy jsem zkoumal různou náročnost spotřeby RAM paměti na spuštěném grafickém prostředí. Můžete to použít pro porovnání, nebo pro posouzení, které prostředí zvolit na Váš počítač (dělal jsem to hlavně se zaměřením na méně výkonné PC).

Vše jsem zkoušel na svém PC (AMD Athlon 850 MHz, SDRAM 768 MB) s nainstalovaným Linux Mint 7. Do něj jsem doinstaloval tato prostředí (vše v aktuálních a běžně dostupných verzích): GNOME, KDE, XFCE, LXDE, ENLIGHTENMENT a FLUXBOX. Spotřebu RAM paměti jsem měřil přes aplikaci Conky - nevím, jak přesné a správné hodnoty udává, každopádně stejně na porovnání náročnosti různých grafických prostředí mezi sebou podle mého názoru stačí. Postupoval jsem tak, že jsem dal odhlásit PC, změnil sezení a opětovně se přihlásil. Spustil jsem Conky (příkazovým řádkem přes ALT+F2) a potom jsem chvíli počkal, až se hodnota používané RAM v Conky ustálila na co nejnižší hodnotě. Když se tato hodnota jevila jako stabilní, odečetl jsem ji a zapsal do tabulky.

A zde máme výsledky (seřazené podle náročnosti vzestupně, se zaokrouhlenými hodnotami na desítky):

1. FLUXBOX           -   90 MB
2. LXDE                 - 100 MB
3. ENLIGHTENMENT - 120 MB
4. XFCE                 - 150 MB
5. KDE                  - 170 MB
6. GNOME              - 210 MB

Výsledky jsou myslím dost zajímavé, a někde pro mě dokonce i překvapivé. Kdybyste k tomu někdo něco měl, nebo se chtěl taky podělit s ostatními, může sem napsat. (Jinak podotýkám, že tyto výsledky nejsou nikterak závazné, jsou měřené na mém PC, takže na svém PC můžete naměřit jiné, i zcela odlišné hodnoty.)

4
Dobrý den,

inspirován kolegou (http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,37187.msg273131.html) jsem se chtěl zeptat. Dá se nějak udělat, aby uživatelé měli společné nastavení pro některé aplikace?

/home/user1
/home/user2
/home/user3
/home/userall

Vím, že každému z uživatelů user1, user2 a user3 se v jeho domovském adresáři vytváří skrytá podsložka .aplikace (např. .inkscape, .mozilla, .Skype). Zajímalo by mě, jestli se dá nějak udělat (napadá mě nějaké přesměrování cesty, podobně jako při nastavování sdíleného společného profilu u Firefoxu nebo Thunderbirdu), aby uživatelé měli u některých aplikací společné nastavení (např. v nastavení společného uživatele userall). Nevíte prosím někdo, jestli se dá podobné "přesměrování" nějak nastavit?

Díky moc za odpovědi.

5
Dobrý den,

mám Gnome Commander 1.2.7. Při pokusu o spojení (protokol SSH nebo FTP) se vzdáleným serverem (menu - Připojení - Vzdálený server) dochází k tomu, že  Gnome Commander "spadne" - tj. náhle se ukončí. Jindy to sice nespadne, ale napíše, že spojení se nepodařilo uskutečnit - přístup odmítnut.

V terminálu to vypíše následující hlášení:

Kód: [Vybrat]
(gnome-commander:29392): Gtk-CRITICAL **: gtk_entry_set_text: assertion `text != NULL' failed
gnome-commander: ../../src/xcb_io.c:242: process_responses: Assertion `(((long) (dpy->last_request_read) - (long) (dpy->request)) <= 0)' failed.
Aborted

Dřív to nedělalo, v pohodě jsem se na SSH nebo FTP přihlásil. Tyhle chyby dělá poslední dobou. Nevím, co se kde poškodilo. Zkoušel jsem odinstalovat i nainstalovat aplikaci, ale nepomohlo to. Taky jsem zkoušel v /home vymazat všechny soubory a adresáře, které patří pod Gnome Commander, ale taky bez úspěchu. Přitom přes terminál se na SSH dostanu bez problémů.

Taky jsem hledal na Googlu a zahraničních Ubuntu fórech (www.ubuntuforums.org) - taky jsou tam popisované podobné problémy (nejen u Gnome Commanderu), ale nejsou vyřešené - spíš je tam psáno, že je to nějaký bug. To znamená, že to (snad?) bude vyřešené v nějaké další aktualizaci, nebo až v dalším vydání Ubuntu?

V předchozím Xubuntu 8.10 jsem používal Gnome Commander 1.2.7 stažený v balíčku DEB. Z repozitářů jsem ho nepoužíval, protože pro 8.10 tam byla verze 1.2.6, která připojení na SSH neuměla. Takže verze 1.2.7 na 8.10 fungovala, ale na 9.04 nefunguje. Myslíte si, že se s tím dá něco dělat? Kromě toho downgradovat zpátky zase na 8.10, což se mi moc nechce, protože 9.04 se mi dost líbí.

Zkoušel jsem to i po kompletním přeinstalování 9.04, ale taky bez úspěchu. Taky jsem zkusil nabootovat z LiveCD a nainstalovat do paměti Gnome Commander a vytvořit v něm vzdálené spojení, ale opět to nefungovalo (viz výše).

Nenapadá prosím někoho, čím by to mohlo být? Co se s tím stalo? A co mám udělat a vyzkoušet, aby mi to zase fungovalo? Díky moc za odpovědi.

6
Dobrý den,

před asi týdnem jsem si nainstaloval Xubuntu 9.04 RC. Od té doby pravidelně aktualizuji. Chtěl jsem se zeptat, jestli v rámci nich se mi to také samo aktualizuje na Final Release. Případně jak poznám, že už se to aktualizovalo, jakou verzi používám, kde to najdu. Pokud aktualizace sama neproběhne, rád bych věděl, jak ji mám provést.

Děkuju moc za odpovědi.

7
Dobrý den,

na PC mám 2 verze Ubuntu - prostředí GNOME a prostředí XFCE. Když připojím BT adaptér, vpravo dole na liště se zobrazí modrá ikonka. Po klepnutí na něj pravým myšítkem zobrazena nabídka:

- Nastavení
- Nastavit nové zařízení...
- Odeslat soubory do zařízení...
- Procházet soubory v zařízení...
- O aplikaci

V GNOME jsou všechny položky aktivní, tj. černým písmem, a funkční. V XFCE je položka "Procházet soubory v zařízení..." neaktivní, tj. šedým písmem, tj. nefunkční. Díval jsem se do Synapticu, v GNOME i XFCE mám co se týče BT nainstalovány stejné balíčky. Netušíte prosím někdo, v čem by mohl být problém?

Vzhledem k tomu, že mám již starší PC, bych se XFCE nerad vzdával - navíc jsem si ho oblíbil a zvykl si na něj, proto mi připadá srozumitelnější než GNOME. Budu rád za všechny tipy, které napíšete, když vás napadnou, čím by to mohlo být. Díky.

8
Multimédia / Ripování v K3b v GNOME a XFCE [vyřešeno]
« kdy: 23 Března 2009, 21:06:13 »
Dobrý den,

před nějakou dobou jsem potřeboval v K3b převést audio CD na MP3. Kdysi mi to fungovalo, ale teď se mi to už nepodařilo zprovoznit. Při pokusu o ripování mi to píše hlášku: Chyba při enkódování stopy. (Error while encoding track.) Přitom WAV a OGG mi to ripuje bez problémů. Nainstaloval jsem si všechny různé balíčky, co jsem našel pro MP3, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem to jak na GNOME, tak na XFCE, ale se stejným výsledkem.

K3b mám rád, je to jedna ze 2 aplikací pro KDE, kterou používám (tou druhou je Krusader). K3b má snadné intuitivní ovládání a je podobné Neru. A navíc podporuje to ripování audio CD. Nerad bych se ho proto vzdával. Kdyby to nešlo, byl bych nucen přejít na GNOME aplikace a tak nahradit K3b aplikacemi Brasero a Sound Juicer. Výhodou K3b je, že to je 2 v 1 (vypalování + ripování). Nevýhodou je, že je pro KDE, takže tam vidím možnost nějakého konfliktu knihoven.

Začínám mít pocit, jestli to není tím, že to není KDE. Protože jsem zkoušel Sound Juicer (GNOME), a ten ripuje bez problémů. Tak nevím, co tomu chybí. Nenapadá prosím někoho něco? Díky moc.

9
Hardware / Problémy s CD/DVD mechanikami v K3b
« kdy: 01 Ledna 2009, 18:00:58 »
Dobrý den,

už delší dobu mám problémy s detekcí vypalovaček v programu K3b. Používám prostředí Xfce - Xubuntu HH. V PC mám 2 vypalovačky:

- HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22L (/dev/scd0)
- TEAC CD-W540E (/dev/scd1)

Po spuštění K3b se mi někdy v seznamu zařízení ukážou obě, někdy jen jedna z nich a někdy dokonce žádná. Takže potom nejde vypalovat. Třeba před asi hodinou jsem K3b spustil a byla vidět jen ta H22L. Vypnul jsem K3b a pokračoval v jiné práci. Po asi půl hodině jsem K3b opět spustil a vypalovačky jsem tam viděl obě. Přitom jsem s PC nic nedělal (restart, aktualizace...), jen brouzdal na netu a komunikoval IM.

Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být? (Ve Windows XP obě fungují bez problémů.)

Díky moc za odpovědi.

10
Dobrý den,

po vložení CD/DVD do mechaniky (HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22L) se zobrazí hlášení:

Nepodařilo se připojit "Disk CD/DVD-RW".
mount: blokové zařízení /dev/scd0 je chráněno proti zápisu, připojuji pouze pro čtení
mount: chybný typ SS, chybný přepínač, chybný superblok na /dev/scd0,
       chybí kódová stránka nebo pomocný program nebo jiná chyba
       V jistých případech lze najít potřebné informace v systémovém
       protokolu – zkuste například „dmesg | tail“.


Příkaz dmesg | tail vypíše hlášení:
Kód: [Vybrat]
[  809.035650] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE,SUGGEST_OK
[  809.035665] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Hardware Error [current]
[  809.035674] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Logical unit communication CRC error (Ultra-DMA/32)
[  809.035684] end_request: I/O error, dev sr0, sector 1024
[  809.036972] UDF-fs: No partition found (1)
[  809.074762] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE,SUGGEST_OK
[  809.074781] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Hardware Error [current]
[  809.074790] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Logical unit communication CRC error (Ultra-DMA/32)
[  809.074802] end_request: I/O error, dev sr0, sector 64
[  809.076236] isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16

Nevíte prosím někdo, čím by to mohlo být a jak to vyřešit? (Ve Windows to CD/DVD ve stejné mechanice funguje bez problémů.)

Díky za odpovědi.

11
Obecná podpora / Obnova systému a nemožnost se přihlásit
« kdy: 25 Srpna 2008, 22:02:40 »
Dobrý den,

systém zálohuju podle návodu na wiki. Před pár dny se mi nějak poškodil oddíl se systémem, proto jsem ho znovu zformátoval a pokusil se o obnovu (též podle wiki). Soubory se rozbalily v pořádku, jenže při spuštění se nemůžu přihlásit (na své uživatelské jméno a heslo, co bylo platné doposud) - prý je neplatný uživatel. Zkusil jsem to i v recovery mode, ale chtělo to na mně root heslo (předpokládám že je stejné jako moje uživatelské, když jsem jediný) - ale opět se to nepovedlo.

Nevíte prosím někdo, jak bych mohl se přihlásit? Nebo dělám něco špatně? Souvisí to heslo nějak s nastavením v /home? (třeba tam se dá něco vymazat nebo změnit, aby to fungovalo) Nebo se musí znovu vytvořit nový uživatel?

Prosím poraďte - nerad bych přeinstalovával znovu celý systém. Díky moc.

12
Obecná podpora / neviditelné soubory v Xubuntu [vyřešeno]
« kdy: 23 Srpna 2008, 19:22:24 »
Dobrý den,

před nějakou dobou jsem si z foťáku stahoval na disk nějaké fotky. Dělal jsem to v operačním systému Windows 2000, disk je naformátován jako NTFS. Ve Windows ten adresář včetně fotek uvnitř vidím, když spustím Xubuntu, tak je tam nevidím (je vidět jen prázdný adresář). Nevíte prosím, čím to může být? Tedy taky co mám udělat, aby ty fotky byly viditelné i v Xubuntu, abych s nimi mohl pracovat.

Díky moc za odpovědi.

13
Dobrý den,

včera jsem si nainstaloval AVAST pro Linux z DEB balíčku, co mají umístěný na jejich stránkách. Chtěl jsem to zkusit na AV kontrolu windowsovských oddílů.

Mám ale problémy - při testování oddílů mi to v jeho průběhu napíše hlášení:
Kód: [Vybrat]
(process:9653): Gdk-WARNING **: locale not supported by Xlib
(process:9653): Gdk-WARNING **: can not set locale modifiers
Segmentation fault
Ty procesy to napíše už při startu. Když dám potom něco testovat, chvíli to testuje, prohledává adresáře a po otestování několika desítek tisíc souborů to spadne (tj. aplikace se ukončí).

Zkoušel jsem na Internetu něco vyhledat, ale bez úspěchu, nic použitelného.

Nemáte prosím někdo podobné zkušenosti, případně ještě líp, jestli nevíte někdo, jak to vyřešit.

Předem moc díky.

14
Obecná podpora / změna /home na /media/home [vyřešeno]
« kdy: 06 Května 2008, 22:23:57 »
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak by se co nejjednodušeji dal změnit umístění připojení domovského adresáře. Nyní mám jako je běžné /home, ale chtěl bych to připojit do adresáře /media/home. Z toho důvodu, abych měl všechny datové disky (ext3 i ntfs) připojené v jednom adresáři. Zkoušel jsem z LiveCD přepsat adresáře v /etc/fstab a /etc/mtab, ale po nabootování mi to hlásilo konflikt přístupových práv - nemožnost zápisu. Zřejmě se to bude muset udělat ta změna ještě někde jinde. Neměl byste prosím někdo nápad, jak to udělt? Díky moc za odpovědi.

Jen dodávám, že se chci připojit pořád ke stejnému diskovému oddílu a stejným datům - nejedná se o přesun dat adresáře /home na jiný oddíl či umístění, jak se to tady již několikrát (úspěšně) řešilo. Chtěl jsem jenom vědět, jestli pro tento můj jednodušší případ není i jiné jednodušší řešení. Díky.

15
Archiv / Editace nabídky aplikací v Xubuntu [vyřešeno]
« kdy: 27 Října 2007, 08:15:03 »
Dobrý den,

potřebuji editovat nabídku aplikací (menu "Start"). Jedná se o to, co automaticky vytváří systém, když např. přidáváte (instalujete) program. Třeba zpřeházet jednotlivé aplikace do jiných podnabídek. Pouhým přetáhnutím myší mi to nešlo. Zkoušel jsem také použít aplikaci alacarte, ale tam ta aplikace šla vypnout/zapnout (její zobrazení v nabídce) nebo nějak přesunout, ale ne tam, kam bych chtěl. Taky s vytvářením nových podnabídek jsem se trápil. Prostě to divně fungovalo, či spíš nefungovalo.  :(

Máte s tím někdo v prostředí Xubuntu zkušenosti? Jde to tam taky použít, nebo to je jen výsadou Ubuntu/Kubuntu? Nebo jak jinak bych mohl editovat tu nabídku, jestliže nechci odznova vytvářet zdlouhavě nové vlastní menu (ručním vytvářením spouštěčů - jinak jsem na to nepřišel, že by to šlo vytvořit pouhým přetažením nebo vytvořením "zástupce"). Prosím poraďte.

Díky moc za odpovědi.

16
Archiv / tisk na Canon PIXMA iP1300 v Ubuntu 7.04 FF
« kdy: 22 Srpna 2007, 09:23:41 »
Dobrý den,

má někdo z přítomných tiskárnu Canon PIXMA iP1300, kterou se mu podařilo rozchodit pod Ubuntu 7.04 FF? Jestli je někdo takový, prosím napište mi, jak jste postupovali. Díky moc.

Mně se to stále nedaří (např. podle návodu s ovladačem pro iP2200), i když jsem toho dost pročetl na fórech (můžu tisknout jen přes ovladač TurboPrint, ale draft 300 dpi, ostatní tam vkládá reklamu - a jiné ovladače mi nefungují). :( A zřejmě nejsem jediný, jak jsem zjistil na fórech.

Doufám, že v příštím vydání Ubuntu 7.10 GG už třeba příslušný ovladač bude. ;)

17
Archiv / ovladače na tiskárnu Canon PIXMA iP1300
« kdy: 21 Srpna 2007, 08:26:36 »
Dobrý den,

snažím se pod Ubuntu 7.04 FF rozchodit tiskárnu Canon PIXMA iP1300, ale stále se mi to nedaří (např. podle návodu s ovladačem pro iP2200). Jediné, co se mi podařilo, bylo s ovladačem TurboPrint, ale v nízké kvalitě (Draft, 300 dpi). Už se s tím pomalu začínám smiřovat. :(

Takže se ptám (to je důvod, proč jsem tento příspěvek napsal do této kategorie): Je nějaká šance, že v příštím vydání Ubuntu 7.10 GG bude už ovladač pro tuto mou tiskárnu zahrnut na instalačním CD? Tudíž zda mi ta moje tiskárna bude pod GG už konečně fungovat?

Díky moc za odpovědi.

18
Archiv / Spouštění skriptu v terminálu [vyřešeno]
« kdy: 26 Července 2007, 09:17:22 »
Dobrý den,

mám skript v bashi ve spustitelném souboru skript.sh:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

příkaz1
příkaz2
...
příkazx
Když jednotlivé příkazy spustím napsáním v terminálu, na obrazovce se spustí i aktuální výpis toho, co se zrovna provádí (např. komprese, archivace, konverze). Když spustím ten skript, nevím, co zrovna probíhá, ani jestli už se skript ukončil, nebo se stále ještě provádí.

Nevíte prosím někdo, jak to udělat, aby se poklepáním na jméno skriptu spustilo též i terminálové okno s výpisem o aktuálně prováděných operacích? Díky moc.

Našel jsem jen tohle:
Kód: [Vybrat]
xterm -e '<příkaz pro terminál>'takže bych to asi musel ve skriptu řešit takto:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

xterm -e 'příkaz1'
xterm -e 'příkaz2'
xterm -e '...'
xterm -e 'příkazx'
Zdá se mi to komplikované, tohle ke každému řádku přidávat. Nešlo by to řešit jednodušeji? Díky moc za odpovědi.

19
Dobrý den,

v Krusaderu mám nastaveno, že smazané soubory chci přesouvat do koše. Když však dám soubor smazat, po varování o vyhození do koše se zobrazí následující hláška:

"Není možné spustit proces Není možné vytvořit io-slave: klauncher hlásí: Neznámý protokol 'trash'."

Nevíte prosím, co s tím, jak to udělat, aby to mazání do koše fungovalo? Teď to jde smazat jen přes CTRL+DEL. Díky moc za odpovědi.

20
Archiv / nefunguje mi Sledování systému
« kdy: 14 Června 2007, 16:00:46 »
Dobrý den,

podle návodu jsem si chtěl nastavit Otevření Sledování systému po stisku Ctrl+Alt+Del. Do terminálu jsem zadal:

gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "Delete"
gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/keybinding_commands/command_9 "gnome-system-monitor"

Potom jsem to chtěl vyzkoušet, ale nefunguje to - tedy spíše systém se chová standardně, tj. odhlásí mě. Nevíte prosím, kde je chyba?

Díky za odpovědi.

21
Archiv / Čas vložených příspěvků [Vyřešeno]
« kdy: 14 Června 2007, 10:29:47 »
Dobrý den,

je půl jedenácté, ale čas vloženého příspěvku se zobrazuje jako o hodinu dříve, tj. v půl desáté. Nedalo by se to prosím nějak opravit, aby se čas zobrazoval správně?

Díky. :)

22
Archiv / odstranění Suspend a Hibernate z výběru
« kdy: 13 Června 2007, 14:29:38 »
Dobrý den,

protože funkce Suspend a Hibernate nepoužívám (přečetl jsem si, k čemu to je, a pro mě to smysl nemá), rád bych je odstranil z výběru možností v odhlašovacím dialogu (nebo jak se to jmenuje :)) - ono se to tam celkem plete. ;) Nevíte prosím někdo, jak to lze udělat?

Díky za odpovědi.

23
Dobrý den,

potřeboval bych spustit terminálový program "birthday -W 3" automaticky po přihlášení. Když to ale přidám do Automaticky spouštěných aplikací, tak to nejde. :( Chtěl bych, aby se při spouštění otevřelo terminálové okno a v něm se objevil výpis narozenin. A to okno bych potom sám zavřel.

Nevíte prosím někdo, jak to zprovoznit? Díky moc za odpovědi.

24
Archiv / Upozorňování na narozeniny [vyřešeno]
« kdy: 08 Června 2007, 08:52:04 »
Dobrý den,

nevíte prosím Vás někdo o nějaké aplikaci, která by se spouštěla na pozadí a upozorňovala mě na narozeniny/svátky lidí, co mám v adresáři (případně i na nějaké události). Aby to bylo jednoduché a pamatovalo si to i další rok, abych to tam nemusel vkládat opakovaně, a třeba aby to upozorňovalo i několik dní předem.

Díky moc za odpovědi.

25
Dobrý den,

nejdou mi importovat data (telefonní kontakty ve formátu CSV) do programu Krteček (na posílání SMS). Přitom mi to píše, že kontakty byly importovány v pořádku. Nemáte s tím někdo prosím zkušenosti, že byste mi poradili? Díky moc za odpovědi.

Stran: [1] 2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.