Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - drude

Stran: [1] 2
1
Zdravíčko,
mám Wifi
Broadcom Corporation BCM4328 802.11a/b/g/n
v notebooku Dell Vostro 1510.

Wifi mi vůbec nejede, ale jednou už se mi ji podařilo nahodit (někdy kolem Vánoc, jenže od té doby jsem přeinstaloval 3* systém.). Zkusil jsem ndiswrapper ale ten mi hází tuto hlášku chybovou:

jasanek@jasanek-laptop:~$ ndiswrapper -l
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release.
bcmwl6 : driver installed
        device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb)


Nějak nevím pořádně co s tím mám dělat aby mi to šlo. Poradíte někdo prosím?

2
Hardware / Přestal fungovat zvuk [vyřešeno]
« kdy: 06 Listopad 2009, 13:59:48 »
Dobrý, přestal fungovat zvuk na Asusu - nevím co s tím, vše se jakoby přehrává, zvuk ale nejde.

Kód: [Vybrat]
koty@koty-laptop:~$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: SB [HDA ATI SB], zařízení 0: ALC660-VD Analog [ALC660-VD Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: SB [HDA ATI SB], zařízení 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
  Podzařízení: 0/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

Kód: [Vybrat]
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 1339
Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16
Memory at febf4000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

Přitom před restartem šel, nevíte někdo v čem může být chyba? V alsamixéru je vše zapnuté na max.

3
Hardware / Ovladač na NVDIA 8400M
« kdy: 30 Říjen 2009, 23:30:16 »
Ahoj, mám grafiku NVIDIA 8400 GS, a pořádně mi tu nefungují ovladače, tak bych se chtěl poradit. Protože na stránkách www.nvidia.com mi nabízí tento driver: http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_190.42.html , který ovšem po spuštění nefunguje a odvolává se ať se podívám do složky: "/var/log/nvidia-installer.log" kde se píše toto.

Kód: [Vybrat]
nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Fri Oct 30 23:24:13 2009
installer version: 1.0.7

option status:
  license pre-accepted    : false
  update                  : false
  force update            : false
  expert                  : false
  uninstall               : false
  driver info             : false
  precompiled interfaces  : true
  no ncurses color        : false
  query latest version    : false
  OpenGL header files     : true
  no questions            : false
  silent                  : false
  no recursion            : false
  no backup               : false
  kernel module only      : false
  sanity                  : false
  add this kernel         : false
  no runlevel check       : false
  no network              : false
  no ABI note             : false
  no RPMs                 : false
  no kernel module        : false
  force SELinux           : default
  no X server check       : false
  no cc version check     : false
  force tls               : (not specified)
  X install prefix        : (not specified)
  X library install path  : (not specified)
  X module install path   : (not specified)
  OpenGL install prefix   : (not specified)
  OpenGL install libdir   : (not specified)
  utility install prefix  : (not specified)
  utility install libdir  : (not specified)
  doc install prefix      : (not specified)
  kernel name             : (not specified)
  kernel include path     : (not specified)
  kernel source path      : (not specified)
  kernel output path      : (not specified)
  kernel install path     : (not specified)
  proc mount point        : /proc
  ui                      : (not specified)
  tmpdir                  : /tmp
  ftp mirror              : ftp://download.nvidia.com
  RPM file list           : (not specified)

Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> The file '/tmp/.X0-lock' exists and appears to contain the process ID '1178'
   of a runnning X server.
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
       For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
       in the README available on the Linux driver download page at
       www.nvidia.com.
ERROR: Installation has failed.  Please see the file
       '/var/log/nvidia-installer.log' for details.  You may find suggestions
       on fixing installation problems in the README available on the Linux
       driver download page at www.nvidia.com.

Mám Ubuntu 9.10 teď nově, na 9.04 mi grafika vůbec nešla, teď je to lepší a hlavně, funguje tu wifi - jen tak mezi řečí.  :)

Dělal jsem pár věcí podle wiki a podle rad, ale tady jsme skončili.

4
Obecná podpora / Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 11:31:39 »
Ahoj,
včera jsem přešel na vyšší verzi Ubuntu, ale nastal mi velký problém. Po restartu se mi hodila hláška, že mám LOW GRAFIK MODE a nepustí mě do přihlašovacího okna. Zkusil jsem vyp a zap a naběhlo to. Jenže když jsem pak znova resetnul (předtím jsem aktivoval Grafickou kartu > stahovalo jí to a instalovalo a vše bylo v pořádku) objevilo se to samé. Restart nepomohl a já se tak do Ubuntu
dostanu jedině přes příkazou řádku, tušíte někdo co bych měl dělat?

Díky

5
Instalace, aktualizace a spouštění / Aktualizace pidgin
« kdy: 09 Březen 2009, 22:40:06 »
Ahoj,
připadám si jak telátko, ale pidgin po mě chce aktualizaci. Tak jsem si to stáhnul a snažím se spustit pomocí terminálu (sudo apt-get install pidgin...) ale ze pry ho nemuze najit. Jsem už dosti zoufaly, napadlo mě si ho přeinstalovat přes Synaptic ale nechci ho znovu přenastavovat.  :-\
Ví někdo kde dělám chybu?

6
Internet a sítě / Chyba 404.station [vyřešeno]
« kdy: 05 Únor 2009, 22:04:59 »
Ahoj, nevím proč, ale v ubuntu mi nejde jedno fórum hlásí mi 404. Station chybu. Jedná se o http://www.forum.twinstar.cz/ . Ve windousu stačí prý přepsat soubour hosts v  E:\WINDOWS.0\system32\drivers\etc  a do něj připsat IP adresu. Můžete mi říct kde se něco podobného dá udělat v Ubuntu?

7
Ahoj Ubunťáci
Změnil jsem si přihlašovací obrazovku, jenže teď když zapnu tak mi vůbec nenabíhá, jen pozadí a myš že pracuje. Nic se však neděje. Zkoušel jsem recovery mode, a tam jsem se dostal do terminálu. Je nějaký příkaz jak obnovit základní nastavení této obrazovky?
Nějak záhadně mi to jednou naskočilo, jenže jako by byla vypnutá grafika tak jsem ji aktivoval resetnu a znovu, už to nešlo. A nejde :(

8
Ahoj.

Zapnu wifi tlačítkem, a jediné co se pustí je Bluetot. Wifi se vůbec nepustí, kolege seděl vedle mě a nabízelo mu to hned asi 4 sítě bezdrátové a mě vedle něj nic.

9
Dobrý den, nemohu přijít na to jak vložím znak a to hvězdičku. Tušíte někdo kde bych ji mohl nalézt, či jak si mám pro ni vytvořit nějakou zkratku?

10
Internet a sítě / Nastavení Kopete [vyřešeno]
« kdy: 19 Listopad 2008, 10:04:11 »
Zdravím, nevím jak to ale nemohu na Kopete nastavit aby mi zprávy místo vyskočení čtverečku jen dole blikala, můžete mi někdo poradit co přesně má být zaškrtlé?

A taky mě štve že v nové verzi Kopete není IRC chat.  :-X

11
Multimédia / Mplayer ČT24 živě
« kdy: 30 Září 2008, 22:06:03 »
No hledal jsem na fóru, zkoušel, nejde stále. Načte se mi ale nevidím obraz, jen slyším zvuk. Tak nějak netuším čím by to mohlo být.
Kód: [Vybrat]
Cannot find codec matching selected-vo and video format 0x30345652 Chybí mi nějaký codec, jenže nevím jaký a kde ho seženu.

Podle jednoho návodu jsem zkoušel stáhnout do Firefoxu nějaký doplněk, ale Firefox mi píše že mi vypršel nějaký certifikát takže nemohu...

12
Multimédia / Program Houdini
« kdy: 18 Srpen 2008, 15:05:41 »
Dobrý den.
Stáhnul jsem si tenhle program potom co jsem si přečetl recenzi na http://www.linuxexpres.cz/software/linux-v-hollywoodu-3d-modely-a-efekty
Budu citovat:
Citace
"Houdini můžete stáhnout ze stránek SideFX, kde je ke stažení nekomerční 32bitová a 64bitová verze pro Linux a Windows. Dále existuje komerční verze pro Solaris, která ale není volně ke stažení. Po stažení je potřeba nainstalovat samotný software a licenční server. Zde můžete narazit na problémy. Samotná instalace je jednoduchá, problém je ale ten, že licenční server potřebuje připojení k internetu, a licence, která vám bude poskytnuta, se váže, kromě jiného, také na IP adresu. V případě, že máte dynamickou IP adresu, nemusí licence fungovat správně."

Nemám dynamickou IP, takže to by neměl být problém. Ale když spustím Houdini tak se začne připojovat na server a pak mi to při ověření napíše, že došlo k chybě se serverem.

Jestli tu je někdo kdo program používá a náhodou neví v čem by mohl být problém :)

Zde je dyžtak adresa na stránky: http://www.sidefx.com/

13
Dobrej.
Stala se mi nemilá věc v Windousu se mi oběvil nějaký vir, nemohu se ho zbavit proto bych ho rád přeinstaloval, tátu napadlo, zda by to nešlo nějak z Ubuntu. Já si to osobně neumím představit jak, tak  jestli je to možné, tak jestli víte někdo návod.

Dále by mě zajímalo jestli jde přidělit již fungujícímu Ubuntu větší místo na disku? Mám teď 11,6 Gb a chtěl bych mu dát tak 20, ale nevím jak.

Mám Ubuntu 8.04.

Díky za odpovědi

14
Multimédia / Problém s recordMyDesktop
« kdy: 18 Červenec 2008, 16:05:15 »
Ahoj. Ve verzi 7.10 v Ubuntu jsem používal recordMyDesktop a šlo mi v pořádku. Jenže pak jsem si  trochu hrál s nastavením plochy a taky stáhnul Ubuntu 8.04 a ejhle. Pustím recordMyDesktop a dám zaznamenávat, ale puntík co má být na liště tam není. Někam se mi vypařil a já video nemohu zastavit. Jedině ukončit přes procesy. Můžete mi někdo poradit jak si ho dám zpět na lištu?

15
Multimédia / Přestal fungovat zvuk
« kdy: 02 Duben 2008, 17:01:44 »
Ahoj včera jsem s Annou T. bojoval, aby mi šel microfon, nerozchodili jsme to. Ovšem alespoň jsem zprovoznil Skype který mi blbnul. Jenže:

Spustil jsem si přes Wine program Ventrilo. Zvuk stále šel a já slyšel lidi mluvit. Spustil jsem hru WoW a zvuk byl pryč. Netuším čím to je ale teď mi vůbec nejde...

16
Hardware / Microfon (skype, ventrilo, Alsa)
« kdy: 17 Březen 2008, 19:01:12 »
Takže bude toho víc. Začnu s microfonem.

Ze stránky (http://wiki.ubuntu.cz/Test_mikrofonu) jsem se dozvedel ze v Alasmixeru který si spustím ve Terminálu mám udělat toto: "Na záložce Playback doporučujeme zapnout Mic Boost. Také tam můžete mít Mic Select, kde můžete mít na výběr více dostupných vstupů pro mikrofon. Vyzkoušejte zvolit ten správný, případně změňte na jiný."  > Problém je že tam tohle vůbec nemám. Microfon mám zapnutý kontroloval jsem to. Zkoušel jsem Alsu i Realtek ale nic nejde. (ať skype, o ventrilu ani nemluvně)
Zaznamenávání zvuku mi nic nezaznamená.

Dále tu mám problém s Ventrilem : (http://wiki.ubuntu.cz/Ventrilo)
V bodě 7 se popisuje co mám udělat. Ten soubor na zkopirovani najdu. Dám ho kopírovat, vložím cestu kde má být a otevře se mi prázdná složka.(nevím jestli to tak má být) Vložím to tam.
Jenže když dělám bod 8 píše mi to tohle:
Kód: [Vybrat]
drude@drude-desktop:~$ wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Ventrilo/Ventrilo.exe
err:ole:CoGetClassObject class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
err:ole:CoGetClassObject class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
err:ole:create_server class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
fixme:ole:CoGetClassObject CLSCTX_REMOTE_SERVER not supported
err:ole:CoGetClassObject no class object {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} could be created for context 0x17
err:ole:CoGetClassObject class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
err:ole:CoGetClassObject class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
err:ole:create_server class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
fixme:ole:CoGetClassObject CLSCTX_REMOTE_SERVER not supported
err:ole:CoGetClassObject no class object {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} could be created for context 0x17
Ventrilo naběhne ale nemohu se připojit na server. A po chvíli se samo vypne.

Hledal jsem to tady na foru, ale pokaždé odkazujete na ty věci co já tu nemohu najít (třeba ten alsa). Takže nevím co s tím.

Takže to shrnu:- Nejde mi zvuk z microfonu
- nejde mi ventrilo

17
Hry a zábava / Myš ve WoW
« kdy: 13 Březen 2008, 10:52:48 »
Zdá se mi, (ne jen mě) nebo je ve WoW trochu zabržděná myš? Jde nějak zrychlit?

18
Hry a zábava / WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 04 Březen 2008, 11:16:14 »
Dám nick, heslo. Pohoda. Vidím svoji postavu dám vstoupit do světa načítá to celkem dost rychle a když už se mám objevit tak nic. Nevím čím to ale ještě tak před týdnem to šlo v klidu. Mám to zkusit znovu přenastavit nebo s tím je něco špatně?

19
Obecná podpora / Typ programu .BAT
« kdy: 17 Únor 2008, 14:03:58 »
Dobrý den, potřeboval bych na Ubuntu 7.10 rozchodit mámě účetnictví přičemž se program spouští jako UK.BAT a já nevím ja ho mám spustit.

20
Obecná podpora / Nelze spustit Ubuntu, píše chybu
« kdy: 12 Únor 2008, 16:24:54 »
Stala se mi hrozná věc. Když chci pustit Ubuntu napíše mi to tohle: 26.458265 Kernel panic- not syncing VFS: Unable to mount root fs on unknow-block (0,0)
stalo se to asi včera potom co jsem omylem zmáčkl na klávesnici uspat a pak jsem nevěděl jak ho probudit tak jsem ho restartoval a teď to nejede.

21
Hardware / Tiskárna Canon LBP5200
« kdy: 11 Únor 2008, 20:46:37 »
Počítač mi ji sice rozpoznal, ale když dám tisk nic se nestane. Tiskárna je nastavena jako výchozí. Cesta k ní je také dobrá ale netisknu no  :'(

22
Hry a zábava / Pozoruhodné chování Wine či WoW
« kdy: 11 Únor 2008, 17:20:41 »
http://www.youtube.com/watch?v=wehPWu1TxzI
Tady jsem nahrál co mi dělá wow když ho spustim.  Nevím jak to mám odstranit

23
Obecná podpora / Nahrávání videa
« kdy: 08 Únor 2008, 20:01:43 »
Zdravím. Můžu vědět jaký balík či program mi umožní nahrávat to co tvořím na ploše? Třeba jako je program Fraps

24
Multimédia / Webové rádio.
« kdy: 07 Únor 2008, 20:47:47 »
Rád bych veděl jak si přehraju webové rádio. (http://www.evropa2.cz/index/web-radia/movin.html) zkousel jsem to i nastavit v tom přehrávači ale tam mi to hodilo že potřebuju plagin. Nevím ale jaký.

25
Hry a zábava / Zaseknutí WoW
« kdy: 07 Únor 2008, 14:04:39 »
Podařilo se mi naistalovat WoW dokonce ho i krásně spustím a přihlásím se do hry. Hrát se dá taky dobře. Ale, jakmile si wow schodím na lištu tak když se chci hodit znovu zpět je to zamrzlé a musím to vypnout přes křížek. Tuší někdo čím by to mohlo být?

Mám podezření jestli to není ramkou. Mám 512 Mb DDR2 . jinak pokud si wow pustim na jedné ploše a neminizaliju ho tak je to v pohodě. Ale jakmile to udělám tak mi to šíleně blbne.

Stran: [1] 2