Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - jfoot

Stran: [1] 2 3 ... 8
1
Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux / Re:rs232 v java
« kdy: 12 Březen 2012, 19:00:56 »
Nazdar,

RS 232 a Java : já osobně mám výborné zkušenosti s rxtx knihovnou : 
viz zde:
http://rxtx.qbang.org/wiki/index.php/Main_Page

2
Zdravím B1gBear,

1) jak donutit Tomcat, aby spoustel aplikace z CATALINA_HOME a ne z CATALINA_BASE

Nenutit jej k takové činnosti. Pokud chcete spustit nejakou aplikaci ve formě *.war file, tak ji prostě nahrajte do adresáře webapps tomcata.
Tomact si při svém startu očte  webapps, pokud tam najde nějaké *.war, provede (velmi hrubě řečeno) init aplikace spojené s tímto *.war
a to je vše. Tomcat je server aplikací, takže jejich "spuštění" je realizováno formou položení dotazu. Mrkněte zde
Btw. , proměnná CATALINA_HOME ukazuje na místo, kde je nainstalován tomcat, není nutně potřeba ke " spuštění" aplikace.

2) jak zmenit cestu CATALINA_HOME a jak se to projevi

Do .bashrc vložit řádek podobný tomuto :
Kód: [Vybrat]
export CATALINA_HOME=/opt/tomcat Neprojeví se to nijak. Proměnná CATALINA_HOME totiž
jen udržuje cestu na místo, kde je "nainstalován" tomcat. Typicky ji třeba používají IDE.

3) co jeste musim do nove CATALINA_HOME dat za soubory/adresare (krome sve aplikace, samozrejme)

Do CATALINA_HOME nedávejte nic. Vložte ale svoji aplikaci ve formě *.war archivu do CATALINA_HOME/webapps
Valná většina aplikací vyžaduje file, které popisuje aplikaci, definuje připojení databáze, atp. To je file typu *.xml a zpravidla se umisťuje do CATALINA_HOME/conf/Catalina/localhost.
Více na toto téma zde


3
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re: zalevani kytek linuxem
« kdy: 16 Květen 2010, 00:43:47 »
Zdař bůh všem zúčastněným na tomto threadu,

v první řadě poklona mka za nekonvenční  nápad použití CD mechaniky (bez ironie).
A nyní k věci.

Vyjděme z předpokladu, že máte k dispozici pouze USB port (ne LPT, ne RS 232).
Kupte si převodník USB/RS 232, cena okolo 300 Kč.

Vemte voltmetr. připojte na DTR  a zkuste z linuxu otevřít/zavřít USB port, napětí na DTR by mělo nabývat 0 V a 5 V.
Pokud to bude OK, připojte do báze spínacího tranzistoru typu NPN pin DTR.
Do kolektoru tranzistoru, zapojte onu pumpičku (lépe elektromagnet pumpičky).
A máte hotovo.

Pokud by onen převodník neuměl ovládat DTR, použijte špičku TX a vysílejte na ni 0xFF, logické jedničky by měly být reprezentovány kladným napětím (nuly jsou reprezentovány záporným), to oměřte voltmetrem.
Kladné napětí by Vám mělo otevřít onen spínací tranzistor za předpokladu, že je typu NPN.
Pokud budete potřebovat detailnější info, tak Vám jej pošlu. Nějaká další bižutérie  ;) bude potřeba : elekromagnet pumpičky bude potřebovat antiparalelně připojenou diodu, také do báze tranzistoru NPN budete potřebovat diodu, která ořeže záporné pulsy ze sériové linky, v bázi tranzistoru by měl být odpor. Toť vše, co budete potřebovat...

P.S. Pokud budete potřebovat naprogramovat ATMEL AVR a jste z okolí Brna, tak dejte vědět.... Tímto se hlásím na brněnský pivní sraz.... :D


4
Zdravím, stete,

vidím, že to máte v hlavě srovnané, Vy se neztratíte.... ;)

5
Zdravím steta,

jen malý obecný postřeh z jiného břehu, možná se Vám bude zdát aktuálně jako příspěvek
příslušníka Marťanského národa, ale třeba se Vám to bude hodit.

Pokud chcete studovat IT na vysoké škole, tak si prostudujte pečlivě co ona škola nabízí
a hlavně , jaká je kvalita vyučujících. Ono, v IT můžete pracovat jako profesionál
i po vystudování třeba stavební, právnické, zemědělské či jiné školy "netechnického" charakteru.
Poměrně dost mých bývalých kolegů jsou stavaři, strojaři a jako programátoři jsou skvělí...

To, co se v IT počítá jsou Vaše vrozené dispozice k řešení problémů a hlavně schopnost a ochota
se učit nové věci. Tedy učit se  kontinuálně.

Pojem IT je velmi široký a na Vašm místě bych se neomezoval na školu "kde se dobře
naučím web technologie". Web technologie se naučíte takříkajíc za pochodu a bez problémů v praxi,
a to bez účasti školy.
Škola by Vám měla dát náhled o existenci všech možných technologií, měla by do Vás napumpovat co nejširší náhled a
a dát Vám potřebný teoretický základ. Valnou většinu z vědomostí možná nikdy nepoužijete, ale je moc
důležité, abyste je měl takříkajíc v záloze pro případ, že je budete někdy v budoucnu potřebovat.
 Rozvinutí tohoto přehledu už je jen na Vás.
Navíc, v praxi, zvlášť v IT, pokud opravdu pracujete, už moc na nějaká zásadní studia mít čas nebudete....

V praxi totiž můžete potřebovat úplně jiné technologie než webovské.
Člověk těžko ví přesně, co teď zrovna vaří vývojáři u Sunu, pardon, u Oracle, anebo jestli nějaká nová
gatesovská garážová dvojice zrovna nevyvíjí  něco, co za 5 až 10 let posune
určitou oblast v IT novým směrem . Což Vás může zastihnou v pozici špičkového profesionála
v oboru webových technologií, o které najednou není zájem...

 Cíl je být maximálně flexibilní. To znamená, znát nejen webové technologie
ale i další, které sice zrovna nepotřebujete, ale dokážete je, pokud to bude nutné, rychle do praxe aplikovat.
A tuto znalost byste měl získat na kvalitní škole. To, jaké technolgie či programovací jazyky budete reálně užívat
ve své blízké profesionální budoucnosti ukáže Váš zájem , Vaše schopnosti, které Vám dala Příroda do vínku a trh.

Prozkoumejte,  také, která oblast Vás v IT takříkajíc "baví" : "harwarové softwarování (programování, vývoj OS, sítě,
programování hw, vytváření programů pro stroje), "čistá datařina" (programování uživatelských aplikací, databáze),
záležitosti spojené s analýzou dat , zabezpečení dat, je toho spousta....

V praxi to bude nejspíše průnik několika oblastí...

Držím Vám palce, abyste zvolil správně.

6
Zdravím ,

mka dík za info,  wam]Spider007 K+ za otestované poučení, ukládám info do zásobárny vědomostí a někdy zjistím, jestli tohle náhodou neumí i Postgresql.
Nikdy mě totiž nenapadlo deklarovat proměnné na úrovni sql, přípravu sql příkazů totiž používám zásadně na úrovni jazyka, do kterého sql příkazy "embeduju", ne na úrovni sql.  Dík Ještě jednou  oběma, pánové.

7
Zdravím srdečně zde všechny diskutující,

Prepare statement nemoze mat parameter v klauzuli from, DTB server by nevedel vobec nic preparovat, ak by parametrom bola tabulka, cize by bol uplne zbytocny preparing.

Ano, také jsem si to myslel, že to přímo v sql nejde, ale některé db servery to údajně umí (nemám vyzkoušeno).

takže to co navrhuje  wam]Spider007 :
ale do prepare si vie dat uz konkretne vyskladany string (nejaku premennu typu VARCHAR) a ten moze poskladat niekde predtym a dynamicky tak vkladat rozne tabulky.
by mohlo fungovat.
Tady je dotaz na tento problém přímo v prostoru mysql. Já mysql,  moc nepoužívám, a bylo by pro mě překvapením, kdyby přímo v mysql bylo možné deklarovat proměnné a přiřadit jim primitivní typ, jak se tvrdí na konci diskuse tohoto vlákna.  Co není dnes ale může být zítra, že... :D
Dejte vědět, jestli to funguje, rád se poučím.    ;)

8
Zdravím mka,

a co tohle :
Kód: [Vybrat]
prepare myxsel from "select * from ? where 1=1"  

btw, to je příklad, který zamezuje tomu, aby  příkaz PREPARE "rupnul", když se do klauzule WHERE  nesestaví žádná podmínka...

9
Zdravím mka,

možná jsem to nepochopil ,ale mysql by mělo umět na serverové straně prepared statements, řekl bych, že to co hledáte je zde.

10
Malý příspěvek k diskusi na tomto threadu,  :D  ;D  :D

Úryvek pochází z doslovu K.Starého ke knize Sue Townsend : The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13 3/4.

Autor tento článek skutečně publikoval (odvysíláno v rozhlase v silvestrovském Zápisníku zahraničních zpravodajů
v prosinci 1985, se všemi reakcemi, které potom následovaly....).
(Doporučuji dočísti až do konce.)

"Angličané byli vždy se svými yardy a mílemi  a galony a couly pozadu v přechodu na metrický systém, najednou však chtějí
od Nového roku skoncovat se všemi přežitky v mírách a vahách. Nejprve přijdou na řadu galony. Od ledna se bude moci
benzín u pump čerpat jen v litrech, v hostincích se bude pivo měřit na půllitry a čtvrtlitry a nikoli pinty, podobně mléko.
Za prodej cukru, mouky nebo čehokoli v něčem jiném než v dekagramech je možné jít i do vězení. Největším převratem však bude
zavedení metrického systému do počítání času. Aby se nepletlo se vším ostatním, bude od 27.dubna najednou yastaveno užívání
starých časoměrných jednotek, a bude se muset používat nových. Jak oynámila Královská metrifikační komise, od 00 hodin toho
dne se jedna sekunda mění v miliden, jedna minuta na centiden a tak dále, až jeden měsíc bude hektoden a rok jeden kiloden.
Specificky se stanoví, že se ruší pojmy obden a čtrnáct dní jako matoucí.
    S těmito změnami souvisí řada dalších, zdánlivě samozřejmých záležitostí. Protože nová hodina, lépe řečeno deciden, představuje
pět dvanáctin staré hodiny, v zaměstnání se bude dělat déle. Nově řečeno, tři celé jednu desetinu decidne >>denně<<.
Neočekává se, že změny se dotknou výše mezd, pouze v případě přestupných kilodní, kdy se o příslušnou dobu upraví hektoden.
Rovnodennost se nemění, stejně jako výpočet důchodů podle počtu odpracovaných let, označovaných však nyní jako kilodny.
Oříškem se ale stalo vypočítávání neplaceného volna, dovolených a svátků. Nejkomplikovanější věta z návrhu metrifikační komise
je v nařízení regulujícím práci a volný čas pracovníkům nepřetržitých provozů, a přídavky v nezaměstanosti. Je stanoveno, že kdo měl
podle dosavadního počítání času nárok na tři týdny dovolené, bude mít od dubna 1986 220 decidnů neboli jeden hektoden dovolené
plus 20 decidnů za každých 20 odpracovaných kilodnů od desátého kilodne třetího hektodne roku 1983.
   Pokud se vám to zdá příliš komplikované, britská sekce pro metrifikaci tvrdí,  že je jen otázkou času, než se celý systém
vžije. Připouští však, že potíže budou při převádění historických událostí. Odkdy dokdy trvala například třicetiletá, nově třicetikilodnová
válka, bude velmi náročné na zapamatování.
  Zkoušejte si, oč je na druhé straně jednodušší, když v každé vyšší časové jednotce je sto dílů a ne šedesát, třicet nebo jedenatřicet,
nebo 365. V tom je třeba dát Angličanům za pravdu a popřát jim i nám vše nejlepší do nového roku, vlastně promiňte, do nového kilodne 1986."

Já jen dodávám, v souhlase s mka, :  "A teď Mytnick, myšlenkuj..."
Panu K.Starému, pomyslná karma K++++  :D

11
Zdravím ubunťáky,
řekl bych, že na našem lokálním ubuntím rybníce v tomto směru stojatou vodu nemáme ;D.  Viz příspěvky J. Skořepy  v tomto threadu .

12
Obecná podpora / Re: Nebezpečné příkazy
« kdy: 25 Březen 2010, 17:07:40 »
Zdravím zde všechny diskutující,

nechci se zde nikoho dotknout, ale každý má právo činit rozhodnutí a také za ně nese plnou odpovědnost. Čili, není zde a nesmí být instituce, která rozhoduje koho a kam vpustit, zdali někomu něco zakázat či povolit a za jakých podmínek, pokud to není proti kodexu tohoto fóra. Já  naopak kladně hodnotím příspěvek arrange a jemu odpovídající příspěvky, které upozorňují na nebezpečí, která na ně v IT vesmíru čekají...Zatajit žákům při hodině biologie kuny, za to že zlobili učitele, závání pozdějším 100 % průšvihem   ;)

P.S. Já se počítám mezi žáky. Arrange K+, za poučení.

13
Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux / Re: Reporting
« kdy: 24 Březen 2010, 23:39:41 »
Zdravím Vás,

pokud byste netrval na formátu *.odt a stačil Vám *.pdf, tak jedna z variant pro tvorbu reportů je  tato :
1.natažení dat z db
2. vytvoření xml z těchto dat
3. vytvoření xsl šablony , kterád definuje "převod " dat z xml do výsledného pdf a definuje dále grafický tvar
    výsledného pdf
4. vygenerování pdf na základě xml z bodu 2.) a xsl z bodu 3.) pomocí xsl processoru a fop

Výhody : vše v javě, všechny doprovodné technologie zdarma, tedy xsl processor zdarma
              (základní varianta xslt processoru Saxon), apache fop processor
              zdarma (open source), možnost změny xslt šablon za běhu aplikace (není nutná kompilace),
              velice pružná změna grafického výzoru výsledného pdf.

Nevýhody : nutnost konstrukce xml souboru a xsl šablony (na vytvoření xml si lze napsat generátor v javě,
                   ale tvorba xslt je čistě ruční záležitost),
                   pokud není k dispozici dobrý xml / xslt editor se zabudovaným processorem vyčislujícím xpath výrazy
                   a kontrolujícím za běhu syntaxi xslt příkazů, (ideální je Oxygen ), tak je  konstrukce *xml a *xsl files
                   docela "pakárna"    :'(

Zkušenosti : xslt šablon lze užít nejen ke generaci pdf sestav, ale ke generaci html stránek , generaci koster
aplikací , na generaci aplikačního kódu...

14
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re: elektrika
« kdy: 16 Březen 2010, 12:02:53 »
Zdravím Martina,

no, Váš dotaz není úplně off topic a  vůbec není mimo. My  takhle řešíme delší dobu  problém s  výboji , které se náhodně objevují  v kominaci s ntb připojenými k ethernetu, a  knim k nim připojenými periferiemi (mob. telefony , např.). Věřte tomu , snad  nejsme úplní pitomci (máme  vzdělání  elektrotechnického typu, působili jsme na poli praktické elektrotechniky a mikroelektroniky hezkých pár let), ale nepodařilo se nám spolehlivě najít kombinaci, která zapřičňuje ty občasné výboje při kontaktu s nějakým ntb. Věřte, prošli jsme celý náš lokální ethernet, zkontrolovali silové rozvody pomocí přístojů, vygenerovali prakticky různé "závadové" kombinace a výsledek  ? Nula.... :-\
 Ono dalo by se nad tím zasmát, ale když dostáváte  (ne vždy,  pravidelnost = náhodná)  "pumelici" při dotyku myši připojené k ntb, tak to už tak moc zábavné není. (Zábavné to je vždy, když ji dostane  kolega  ;D ).
Co s tím  ?
Začít u sebe  tzn.  vyloučit všechny antistatické materály v kontaktu : oděvy, potahy nábytku, podlahoviny, stav vlhkosti v daném prostoru, zkontrolovat po technické stránce komponenty, jež jsou zdrojem výbojů,  tedy kvalitu jejich  napájecích zdrojů a izolací (nejlépe pomocí přístrojů ), zkontrolovat kvalitu rozvodné sítě. Záruka, že na něco přijdete, ale není...

Je to přesně podle onoho okřídleného elektrikářského rčení : "Jsou věci mezi fází a zemí..."  :D

15
Zdravím mka,

Předesílám, že v bashi jsem v životě nenapsal ani řádku...

 8), K+.

16
Obecná podpora / Re: Modem Axes-tel MV110NH
« kdy: 12 Březen 2010, 13:45:55 »
Zdravím Vás,

nainstalujte Ubuntu a zkuste připojit Váš modem jako každý běžný USB modem. Na ubuntu wiki jsou návody. Hledejte také zde na tomto fóru, obdobný dotaz jako Váš zde padnul již několikrát. Pokud se nebude připojování dařit, popište sem stav, ve kterém se připojování nachází a pokusíme se s tím něco udělat....  Zdraví  jfoot.

17
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 23 Únor 2010, 23:22:00 »
Zdravím Vás,

ach jo, ta skleróza bolí  :o . Scripty i jejich spojení s launchery je zde T-Mobile 4G USB modem . Pokud nebude něco šlapat, dejte vědět.

18
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 23 Únor 2010, 15:19:55 »
Zdravím Vás,

Na závěr bych poprosil ještě o jednu radu.V Mandrivě jsem si dal ten symlink ln -s /dev/ttyIPWp0 /dev/modem dal do /etc/rc.local,abych to nemusel při každym připojení dělat....Dělám chybu já nebo je to jen odlišnost mezi distribucema?

Bohužel, s tímto Vám neporadím, nemám žádnou zkušenost. Já mám pro připojení a odpojení na liště 2 ikony (launchery),
které volají scripty na připojení | odpojení (přes wvdial)  k netu.  Pokud budete chtít, pastnu Vám je sem.

Udělal jsem to i na Ubuntu ale nefunguje to,po restartu mi wvdial oznamí že nemá modem,musim to znovu dat do terminalu.

Možná je problém v tom, že předchozí wvdial nebyl korektně ukončen a "drží" modem. Zkuste ukončit běh wvdialu pomocí killall -15 wvdial

Jinak : Welcome to UBUNTU !!!  :D :D.  Spojení jste si odladil sám, blahopřeji a protože sám sebe, technicky vzato, nemůžete pochválit, udělám to, když dovolíte, za Vás... ;)  K+

BTW :, nedá mi to, musím "prásknout" Eugenio (snad mi to nebude mít za zlé) : on umí připojení k netu pomocí gnome-pppd  a třeba Vám poradí, jak na to. Já to neumím... ;)
 

19
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 23 Únor 2010, 11:49:32 »
Zdravím janjasmin,

ten poslední výpis už vypadá docela dobře = žádné chyby. Posílám obsah svého /etc/wvdial.conf
Kód: [Vybrat]
jeho obsah
porovnejte se svým :
[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Stupid Mode = 1
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz","",0,0
Password = a
Phone = *99***1#
Modem Type = USB Modem
Compuserve = 0
Idle Second = 0
Auto DNS = 1
Dial Command = ATDT
Modem = /dev/ttyACM0
ISDN = 0
Username = b
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Baud = 460800

Až na property týkající se konkrétních modemů , případně baud rate bychom se neměli lišit. Pro inspiraci ještě zde je další wvdial.conf

Zkuste aktivovat výpis průběhu spojení tail -f /var/log/messages : a pak zavolat wvdial z terminálu a hoďte sem, prosím výpis tailu.

20
Zdravím Tadeáše Paříka, airlive, arrange, quaker 66,

tohle vlákno je aspoň důkazem, že tady fungují lidé z masa a kostí a ne stroje na odpovědi.. Vážím si toho, co tady odvádí arrange, ale holt si tím tématem, byť to myslel dobře,  mírně naběhnul.... Arrange má prostě decentnější smysl pro humor, marná sláva, psaný projev je v tomto smyslu dost nebezpečný nejsa provázen verbálním projevem....  :D

21
Tadeš Pařík,

 K++++++++++++, k takovému nadhledu jsem se nikdy nedopracoval  8). Závist.... ;)

22
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 22 Únor 2010, 22:38:53 »
Zdravím janjasmin,

ad --> Sending: ATM1L3DT*99#, doporučoval bych změnit telefonní číslo na tento řetězec :*99***1#
Fatálnější ale, je že podle výpisu nemáte před vytočením čísla nakonfigurovaného vůbec žádného providera, kterým by měl být ve Vašem przypadku t- mobile, chachar obyczajowy. Čili ve Vašem výpisu mi chybí něco jako tohle : --> Sending:AT+CGDCONT=1,"PPP","internet.t-mobile.cz","0,0",0,0. až poté se točí číslo, což je ve výpisu signalizováno oním ATM1L3DT*99#. Pokud se nepletu, tak gnome-ppp je grafická nadstavba k wvdialu, takže mrkněte do config file wvdialu sudo view /etc/wvdial.conf
 Měl byste tam mít pro chachary z t-mobile něco jako toto :
Init3 =AT+CGDCONT=1,"IP","internet.t-mobile.cz","",0,0
Phone = *99***1#
To ATX3 (blind calling) tam není problém, já bych tam ale dal spíše ATZ (reset modemu).

P.S. Pokud se Vám zdá moje odpověď mírně rozjívená, tak se Vám to nezdá, trochu jsem popil ve jménu jmenin jedné
ze svých ratolestí. Nicméně přesto doufám, že jsem Vám sem nepsal  úplné pitomosti.... :D

Editt : jo a to, že jste opravdu připojen poznáte tak, že se Vám ve výpisu objeví IP adresy of  los t-mobiles DNS serveros... ;)

23
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 22 Únor 2010, 18:07:19 »
Zdravím Vás,

podle přiloženého výpisu log.txt tipuji, že Vám k vyřešení schází mj.  ono klasické
Kód: [Vybrat]
$ sudo adduser USERNAME dip
$ sudo adduser USERNAME dialout
Čili, spouštět pppd může primárně jen root, pokud to má být běžný uživatel (běžní uživatelé nemají některá práva, která má root), tak je třeba přidat tyto běžné uživatele pomocí výše uvedených příkazů do skupin dip a dialout.


24
Zdravím Vás,

jen si dovolím doplnit starenku,  tímto jej zdravím... :):

pokud bude  struktura parsovaných řetězců statická, tedy budou vždy typu : "hhtp://neco_1/neco_2/......../neco_n",
je jedno z řešení je provést "rozsekání" vstupního řetězce na tokens, podle zvoleného delimiteru.

Mělo by se to provést přes regulární výrazy.

To je možné, pokud je k dispozici  c knihovna, která poskytuje metodu typu split. Té se předhodí parsovaný řetězec,
předhodí se jí dále hodnota delimiteru (jako regulární výraz) a ona vrátí pole tokens (řetězců).  Pokud byste na řetězec
http://forum.ubuntu.cz:80/index.php,  aplikoval delimiter "/", tak by split měl vrátit : String tokens [] ={"hhtp:", "", "forum.ubuntu.cz:80","index.php,"}. Při statické struktuře je jméno serveru vždy na tokens[2], tedy zde je jím forum.ubuntu.cz:80

Pokud netrváte na použití regexu, tak obdobnou funkčnost, pokud se nepletu, jako split poskytuje c metoda
 char *strtok( char *str1, const char *str2 );

25
Internet a sítě / Re: 4G combi karta
« kdy: 21 Únor 2010, 22:37:03 »
Zdravím Vás,

pokud jsem to pochopil, máte problém jak nainstalovat nějaké programy (komunikační)  ležící někde na netu
jsa aktuálně offline na Ubuntu, ale online na Mandrivě, je to tak ?

Mně se podařilo, jsouce na widlích ,stáhnout balíky wvdialu  a poté je přenést na ubuntu , nainstalovat a rozchodit.
Odkaz je zde : How I restored the missing wvdial (Ubuntu 9.04).
Zkuste to, návod je pro 9.04, snad to nebude vadit....

Nicméně rozhodně daleko lepší (máte li ono Ubuntu na ntb), než je v linku uvedený návod, je zajít někam, kde je rychlé připojení (do práce, k milence.. ;), atp.) a wvdial si korektně nainstalovat přes apt-get. Jakmile budete mít nainstalovám wvdial, tak už by neměl být problém s připojením k netu...

Stran: [1] 2 3 ... 8