Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Screwty

Stran: [1] 2 3
1
Takže až nainstaluješ Win., zase zde budeš brečet že ti nejde Ubuntu....... :-\
Nakonec se tam podarily dostat oba OS, windows jsem proste nainstaloval na volne misto.
Ted ale resim skolni wifi, kde to mame na login a heslo... Napisu login a heslo a napise to nevybran zadny certifikat... Tak tedy klikam na ignorovat a pripojuje se, ale nepripoji se a opet skoci tabulka s loginem na tu wifinu, tak ja fakt nevim.

2
Citace
Nastal další problém
To znamená že predošlý "problém" dualboot je vyriešený?
Znamená to tedy že prozatím ano... musel jsem nakonec úplně jet od čistýho disku, takže jsem udělal 100mb efi, 20gb swap a 100gb kořen /.
Teď už jen čekám než se stáhne origo ISO soubor widlí, ale řeknu že ta doba stahování je fakt neúnosná a všeobecně to načítání není vůbec dobrý.

3
Nastal další problém a to je brutálně pomalý internet... Ve Widlích jede v pohodě a tady se pomalu nic nenáčítá i když měří speed test tolik kolik má. Našel jsem tento návod: http://itsfoss.com/speed-up-slow-wifi-connection-ubuntu/ ale bouhužel nic z toho mi nepomohlo.

Edit: Ve škole se ani nenapojim na wifi, protože mi to v ubuntu ukazuje jednu čárku.

4
Disk je klasika a ten swap 20 gb je navic, tudiz 120... Takze tedy rozdelit 20,20 a 80?

5
Podle tveho navodu jsem to prave tentokrat udelal a skoncil jsem uplne stejne :(

6
Zavadec mohu instalovat bud do /dev/sda nebo /dev/sda2, coz je tedy to EFI, Win jsem vypl pomoci toho tlacitka, ktere jsem nastavil na vypinani a rychly start je vyply.
Rozdeleny disk je 100GB unallocated pro ubuntu a 20GB pro swap (ikdyz je to asi dost, ale chci to kvuli hibernaci)

Edit: Jeste tedy premyslim ze kompletne smazu Widle a nainstaluju prvni Linux a pak Windowsy, ale nevim jestli si tim nejak pomuzu.

7
Oukej, provedeno krok po kroku podle tvého manuálu, ale po tom co doinstaluji Ubuntu, tak najedu do UEFI a mám tam pouze OS boot manager a Boot from EFI... Když zvolim první, najede windows, když druhé tak tam vidim nějaké podsložky windowsu... Takže furt žádnej pokrok.

8
Jelikož mam v pc UEFI, tak jsem jel podle tohoto návodu: https://help.ubuntu.com/community/UEFI
A dopadlo to takto
Takže opravdu nevím

9
Ahoj, zkus v livu pred instalaci napsat do terminalu "sudo apt-get remove dmraid"

10
Instalaci zavadece mam do /dev/sda na muj terovy HDD kde je i windows, tudiz je boot order na nej nastaveny.

11
Jejda pisu sem po 5ti letech, ted instaluji 14.04 na notebook HP Envy 17-j100ec.

12
Instalace, aktualizace a spouštění / Ubuntu se nechce nainstalovat
« kdy: 08 Březen 2015, 14:52:53 »
Zdravím! Už se tu s tím trápím 2 dny a Ubuntu se za boha nechce při startu ukázat, napíšu tedy přesný postup jak instaluji.

Zapínám live CD, dokonce jsem zkusil i live USB a klikám na ploše Ubuntu na instalaci. Ještě před instalací píšu do terminálu "sudo apt-get remove dmraid" jinak se mi neukážou oddíly. Po tom co vidím všechny oddíly (850gb pro windows, 400mb záloha windowsu, pak nějakej malej prostor pro linux SWAP a nakonec tedy 100GB volného místa určeného pro instalaci ubuntu). Dávám tedy kořen "/" a typ oddílu dávám žurnálovací ext4 a klikám na instalaci. Po cca 20 minutách instalace se objevuje tlačítko restartovat a tedy na něj klikám... A teď je to tady, načítá prostě jen windows, za boha nemam výběr ze dvou OS, ale ať se děje co se děje (měnim dokonce i boot pořadí v BIOSu), tak nemám na výběr, ale pouze najede přihlašovací obrazovku widlí.

Můj dotaz je tedy co s tím? :/ protože jsem asi vyčerpal všechny možnosti, které jsem mohl udělat... Díky za vaše rady.

13
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 04 Únor 2010, 15:13:36 »
Nevím, co hledáte. www.skype.com, tam jsem klikl na zelený obdélníček "Stažení programu Skype", a nabídlo mi to stažení verze pro linux.

Přímá cesta by měla být
http://www.skype.com/intl/cs/download/skype/linux/

Jistě, ale tam je verze 2.1, která nespolupracuje s Alsou, ale jen s Pulse.
Mě osobně se nepodařilo verzi 2.1. nastavit tak, aby hudba hrála z beden, ovládala se tlačítky hlasitosti z klávesnice, Skype zvonilo z beden, ale hovor šel do USB sluchátka a hlasitost se nastavovala automaticky a to vše najednou... Takže jsem se vrátil k verzi 2.0.0.72

A kde si jí sehnal ? Popř. nemůže mi to někdo udělat přes vzdálenou plochu ?

14
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 03 Únor 2010, 20:28:08 »
Myslím si, že teď instalovat verzi 8.04 není zrovna nejchytřejší nápad. Pokud na jeho železe nic jiného nejde, musí si sehnat starší verzi Skype, která na internetu je. To, že neví, zda má 32 nebo 64 linux, si musí bohužel vyřešit sám. Měl by vědět, co instaloval. Pokud to neví, musí instalovat znovu. Takováto diskuse tady akorát zapleveluje fórum, při vší úctě. To snad už je trochu příliš. Tak se trochu snaž sám, milý nový uživateli.

Kdybys sis přečetl předchozí příspěvky dočetl by ses že mám 32bit... A nikde jsem ten skype zatím nevypátral :(

je zahranabej na skype.com, ale blbe se hleda to jo. Zkus hledat presny nazev balicku jak pise kolega hore.

Zkousel jsem taky nejde... Maj v tom bordel....

15
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 03 Únor 2010, 19:00:05 »
Myslím si, že teď instalovat verzi 8.04 není zrovna nejchytřejší nápad. Pokud na jeho železe nic jiného nejde, musí si sehnat starší verzi Skype, která na internetu je. To, že neví, zda má 32 nebo 64 linux, si musí bohužel vyřešit sám. Měl by vědět, co instaloval. Pokud to neví, musí instalovat znovu. Takováto diskuse tady akorát zapleveluje fórum, při vší úctě. To snad už je trochu příliš. Tak se trochu snaž sám, milý nový uživateli.

Kdybys sis přečetl předchozí příspěvky dočetl by ses že mám 32bit... A nikde jsem ten skype zatím nevypátral :(

16
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 02 Únor 2010, 17:15:49 »
V dobách Hardy bývalo skype v Medibuntu repozitářích (http://wiki.ubuntu.cz/Skype?action=recall&rev=9). Dnes už tam oficiálně není, nicméně soubory se tam ještě nacházejí.
Můžete zkusit něco z http://packages.medibuntu.org/pool/non-free/s/skype/

Ale nezkoušel jsem, bez záruky.

Nic mi z toho nejde,nikdo fakt neví ?????????????????????????????????????, :(

17
Promiňte sice se toto netýká linuxu ale  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Já z toho fakt nemůžu :D to je síla :D

http://www.stream.cz/video/14/395582-vyrida-39-s-wfv-04-giga-puding/?word_id=52698

18
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 01 Únor 2010, 20:27:12 »
Prosím poraďte... Jelikož používám skype hodně často tak bych ho co nejrychleji potřeboval ... Opravdu nikdo neví ?  :(

19
Pracovní prostředí / Re: Kostka
« kdy: 01 Únor 2010, 19:46:20 »
Už se se mnou netrapte přišel jsem na to.... Díky

20
Pracovní prostředí / Re: Kostka
« kdy: 01 Únor 2010, 19:15:27 »
Kolik máš ploch, doufám, že ne jen dvě?  ;)

viz návod http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion/Efekty
Ale tou kostou mi nejde otáčet.... Jen to přepínaní ploch

21
Pracovní prostředí / Re: Kostka
« kdy: 01 Únor 2010, 19:12:24 »
Kolik máš ploch, doufám, že ne jen dvě?  ;)

viz návod http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion/Efekty

už vím dík

22
Pracovní prostředí / Re: Kostka
« kdy: 01 Únor 2010, 19:11:16 »
Kolik máš ploch, doufám, že ne jen dvě?  ;)

viz návod http://wiki.ubuntu.cz/Compiz%20Fusion/Efekty

Kdybys viděl jak jsem vzteklej :D Ne nevim jak více ploch nastavit nevím kde je to obecné....

23
Pracovní prostředí / Kostka [vyřešeno]
« kdy: 01 Únor 2010, 19:04:03 »
Kostka mi nejde.Když zmáčku alt+ctrl jak mam navolené tak se nic neděje a ani kdyý hýbu myší prostě nic...

24
Obecná podpora / Re: Skype
« kdy: 01 Únor 2010, 18:12:15 »
Nikdo nevííííí ?????

25
Archiv / Re: Barva v Ubuntu 10.04...
« kdy: 01 Únor 2010, 18:04:24 »
Jak instalujete ten balanzan ? mě to napíše že to nemůže najít ten balík...
Přidal si si repozitáře z té stránky?

Dobrý dík,už jsem na to přišel  :)

Stran: [1] 2 3