Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - rainbof

Stran: [1] 2 3 ... 11
1
Obecná podpora / vychytanější virtualizace desktopu
« kdy: 02 Říjen 2016, 10:46:47 »
Ahoj,

mám už leta na ntb potřebu mít virtuální windows+linux+pískoviště. často reinstaluji z různých důvodů. Napadlo mne že by pro mne bylo asi řešení aby primární systém byl nějaký minimal s KVM kde by mi běžel "primární systém" a v případě potřeby bych se mohl nějakou opravdu obskurní konfigurací kláves přepnout zpět a přepnout do druhého systému (jsou to typicky malé nenáročné věci)

co od toho čekam:
- nezávislost provozních systémů na sobě
- vyřešení věčného problému multibootu windows+linux (kdy mi windows občas fixnul boot v nejméně vhodném okamžiku, takže jsem se nedostal do linxu než jsem došel domu a opravil to z placky)
- lepší zálohování
- menší plýtvání diskovým prostorem
ramky mam 16G procák mam i7 2640 (pohackovaný thinkpad T520i), nějaký ty SSDčka, počítam s jedním mSata 60GB jen na swap systému.

nějak nevim odkud začít :) dospodu bych rád nějaký udržovaný ale minimalistický debianí s čerstvým KVM systém což mi přijde jako protimluv :D

2
Ubuntu Server / Re:apache-proxy...
« kdy: 01 Listopad 2013, 18:30:47 »
utekl mi mod_proxy :D

<VirtualHost *:80>
  ServerName jsemtoalepako.cz

  ProxyPreserveHost on
  ProxyPass / http://localhost:8080/
  ProxyPassReverse / http://localhost/
</VirtualHost>

3
Ubuntu Server / apache-proxy... [vyřečeno]
« kdy: 01 Listopad 2013, 17:45:48 »
mam server kde je jen jedna IP adresa ale asi 5 webů všechny až na jeden je provozuji s apache. poslední z nich běží ve specifické verzi php4 s mnoha statickými doplňky. napadlo mne zda by nešlo spustit tento nepřizpůsobyvý systém v lamppu (kde běhá teď) na portu třeba 8080 a apachi nějak říct že pro určitou doménu se má dívat na localhost:8080...

4
Obecná podpora / Re:upgrade 6.0.6
« kdy: 02 Říjen 2013, 14:07:01 »
zatim to vypadá vpohodě. :) všechny závislosti jsem splnil -dev verzema balíčků z repa ubuntu 6.0.6.2 holt povýšení udělám až na novým serveru... i tak dík

5
Obecná podpora / upgrade 6.0.6
« kdy: 01 Říjen 2013, 15:30:13 »
mam server kdesi v tramtárii leta fungoval bez problémů a fungoval by i nadále kdyby tam nebylo potřeba aktuální php 5ka a tady je poněkud potíž.
je tam totiž Ubuntu 6.06.1 LTS a nejsem si jist zda zrovna tahle verze neměla s upgrady trošku problémy. Za další už pro ní nejsou repository.
Otázkou tedy je zda takový server lze povýšit aspoň o jednu LTS nebo se pustit do kompilace vlastního php (už je tam takhle postgres ale po přechodu na vyšší bych použil samozřejmě distribuční)

ještě drobnost server nemohu shodit víc než na hodinku takže bych rád udělal co půjde za chodu a restart jen na nezbytnou dobu...

(reinstall by nebyl tak prostý)

6
Ubuntu Server / Re:Ubuntu server pod Hyper-V
« kdy: 26 Únor 2013, 14:53:51 »
ano to samé platí i tam.

7
Hardware / Re:rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 26 Únor 2013, 14:51:34 »
Pořád jsem to nedořešil. buď tam nejde přepnout nebo když už se to povede je obraz divnej. jako že vidím obraz tak že vidím každý 10 řádek... tohle rozlišení mi byl čert dlužen :)

8
Hardware / Re:wifi Ralink3090 [vyřešeno]
« kdy: 17 Únor 2013, 12:32:27 »
Takže vyřešil jsem si to sám (dle vlastního návodu)

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62332.msg463043#msg463043 (na konci)

do biosu a změnit boot-sekvenci na prvni hdd a pak zpet na uefi oddíl ... z toho plyne že to je stav zapsaný v TPM chipu a ubuntu to neumí vracet úžasný...

9
Hardware / Re:wifi Ralink3090
« kdy: 17 Únor 2013, 12:20:43 »
ne (zkousel jsem jako prvni), navic je to reseni placnute bez rozmyslu (na jinou kartu)

10
Hardware / wifi Ralink3090 [vyřešeno]
« kdy: 17 Únor 2013, 11:49:17 »
mám problém s touto wifinou, po běžných aktualizacích se přepla do stavu hard-blocked a odmítá se nahodit.
je to nachlup tento problém:

http://askubuntu.com/questions/155391/my-wireless-is-hard-blocked

wifi je zapnutá ale hlásí se "vypnutě"

ubuntu 12.04 LTS; 64bit
stroj: lenovo S205

podotýkám že doteď to běhalo normálně.

11
Hardware / Re:rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 22 Leden 2013, 13:13:02 »
zkusim to vecer na pc sice muzu i z prace ale nevidim na ni :)

12
Hardware / Re:rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 22 Leden 2013, 11:55:54 »
je mozne, ze ta televize spravne neidentifikuje rozlisenoi co umi a bude nutne ho manualne pridat .. prosim zagugli ``xorg add resolution'' .. navodu je dost ..

zdravim, ntz

dekuji za upozorneni ovsem toto jsem zkousel.
http://humanreadable.nfshost.com/sdeg/xorg_video_sizes.htm pro monitor 1 ktery odpovida te televizi jsem pridal celou tu sekci a presto v nastaveni rozliseni toto rozliseni nemam.

13
Hardware / Re:rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 22 Leden 2013, 07:31:30 »
Takže jsem trošku pokročil ale ne moc. nyní mam grafiku geforce 7300 gt. na té mam tu telku v DVI a kupodivu už je obraz přes celou televizi ale bohužel rozlišení 1024x768 a 1280x768 přidat se nepovedlo.

14
Hardware / Re:rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 21 Leden 2013, 21:06:22 »
ahoj,
je to telka 30LCDB03B,

15
Hardware / rozlišení 1280x768 (16:10)
« kdy: 21 Leden 2013, 10:16:37 »
Pořídil jsem si telku s tímhle rozlišením a nedaří se mi ho nastavit přes vga. neni vůbec v seznamu.

mám
nvidia 7200LE, ubuntu 12.10;

je možný že karta tohle rozlišení prostě neumí ?

16
Ubuntu Server / Re:jboss 4
« kdy: 16 Říjen 2012, 18:45:24 »
zjistil jsem ze ten muj jboss byl kompilovany na miru a zrejme obsahuje i nejake modifikace ma totiz uplne jinou souborovou strukturu a jinou velikost a datum nekterych knihoven nez ma ten jboss stazeny (i kdyz verze je stejna).

budu se muset obratit na dodavatele systemu o dokumentaci k instalaci (ktera samozrejme chybi).

dik.

17
Obecná podpora / Re:Jak rozjet net s Celot CTD-200?
« kdy: 09 Říjen 2012, 15:07:10 »
funguje dík :)

18
Notebooky a přenosné počítače / Re:Lenovo S205 a Ubuntu
« kdy: 09 Říjen 2012, 15:06:33 »
chtel bych se zeptat jakou presne mate verzi ? ja na funkcnost wifi musel udelat vyse uvedeny "trik"

19
Ubuntu Server / Re:jboss 4
« kdy: 09 Říjen 2012, 15:04:48 »
byla to prosta narazka na vas styl odpovidani s odkazy na google, povzdechy a domenkami. Na tyto neurcite "rady" moderatoru jsem v posledni dobe dost alergicky nebot v konecnem dusledku zpusobi jedinou vec a tou je to ze nic nenajdu nez prispevky lidi kteri maji podobne reci. Uznavam ze moje reakce byla trosku ostra za to se Vam omlouvam.

Ja jsem si to samozrejme nasel. Jenze tento balik je velice stary (ano je to stara verze) proto jsem se ptal zda to jde nejakou standardni cestou do ubuntu dostat. rozbalit do /opt je sice reseni ale neprijde mi uplne standardni. Proto mne i zajimalo zda je realna sance ze to na distribucni verzi 7 pojede nebo zda ty verze jsou natolik odlisne ze sance je mala. (prekopat vsechny konfiguraky asi nebude uplne trivialni)


20
Hardware / Re:Nefunguje zápis na USB flešku
« kdy: 09 Říjen 2012, 13:46:51 »
Bude to problem v konektoru. stačí přepájet a jedeš dál. linux ti to dal RO proto že to "chybuje"

21
Hardware / Re:Lenovo S205
« kdy: 09 Říjen 2012, 13:43:54 »
rada:
(nedělam si srandu)
jděte do biosu a nastavte bootování z HDD nikoliv z efi Oddílu. wifi se HW zapne.
je to sice hloupatý ale funguje to.

22
Ubuntu Server / Re:jboss 4
« kdy: 09 Říjen 2012, 13:31:49 »
díky za odpověď. je hodna vašeho intelektu.

23
Ubuntu Server / jboss 4
« kdy: 09 Říjen 2012, 12:53:33 »
ahoj,
mam intranetovou aplikaci ktera se uz nevyviji. je urcena pro beh v prostredi jboss 4. Potrebuji ji presunout na novy server fyzicky server.

Chci se tedy zeptat, zda je nejaky standardni zpusob jak ten jboss do ubuntu dostat nebo zda je velka pravdepodobnost ze to pojede v soucasne verzi jbossu.

24
Pracovní prostředí / Java6
« kdy: 09 Říjen 2012, 12:35:20 »
nevím přesně kam s tím dnes jsem se trošku potrápil s instalací javy 6 a nakonec jsem našel hezké řešení. (následují moje poznámky)


instalace java 6 na server

stahnout a spustit skript ktery vytvori lokalni repository
Kód: [Vybrat]
wget https://github.com/flexiondotorg/oab-java6/raw/0.2.6/oab-java.sh -O oab-java.sh

chmod +x oab-java.sh
sudo ./oab-java.sh

pro javu 7

Kód: [Vybrat]
sudo ./oab-java.sh 7
nainstalovat baliky
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-jdk sun-java6-plugin sun-java6-fonts

pokud by to neslo nahodit pres apt-get tak:

Kód: [Vybrat]
dpkg -i /var/local/oab/*.deb

coz se obcas hned nepovede kvuli zavislostem takze jeste
Kód: [Vybrat]
apt-get install -f

a je to.

25
Ubuntu Server / Re:Ubuntu server pod Hyper-V
« kdy: 09 Říjen 2012, 11:47:15 »
"achjo" opravím. (protože vede stejně sem)

Ovladače pro hyper-v jsou od verze 12 už součásti distribuce ale zavádějí se až po instalaci. Je potřeba tedy nainstalovat s Legacy síťovkou a po instalaci přepnout na standardní.

platí to pro hyper-v od 2008 standard až pro 2008 R2 enterprise

Stran: [1] 2 3 ... 11