Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - adam.beno

Stran: [1]
1
Ahojte, snazim sa spustit jeden script na skolskej ulohe no pri spusteni  ./autogen.sh mi napise nasledovnu hlasku:
/usr/bin/autopoint: 156: /usr/bin/autopoint: autom4te: not found
autopoint: *** Missing version: please specify in configure.ac through a line 'AM_GNU_GETTEXT_VERSION(x.yy.zz)' the gettext version the package is using
autopoint: *** Stop.

Tak som teda skusil v danom subore configure.ac nahradit staru verziu (0.14.3) za novu (0.18.3), ktoru mam nainstalovanu ale nepomaha to a vypisuje rovnaku hlasku. Neviete kde by mohol byt problem? Dakujem

2
Napriklad to ze ak zmenim #PBS -M pepa.novak@cvut.cz na #PBS -M benoadam@cvut.cz tak mi pride na email nejaky udaj o spusteni pbs.

3
Prosim objasni mi niekto toto? V bash programovani sa pouziva ''#'' ako znak pre komentare a nic za tym sa nepreklada mimo prveho riadku
#!/bin/bash kde # nesluzi ako komentar. V skole mame davkovy system PBS kde ako ukazkovy skript na pouzitie systemu PBS je toto :

#!/bin/bash
#PBS -S /bin/bash
#PBS -N myjob.pbs
#PBS -j oe
#PBS -M pepa.novak@cvut.cz
#PBS -m bae
#PBS -l walltime=01:00:00
#PBS -l select=1:ncpus=32:host=altix
#PBS -l place=pack:shared
echo "Starting run at: `date`"
/home/pepa/muj_program
echo "Job finished at: `date`"

Ako je mozne ze tieto riadky : #PBS -S /bin/bash
                                          #PBS -N myjob.pbs
                                          #PBS -j oe
                                          #PBS -M pepa.novak@cvut.cz
                                          #PBS -m bae
                                          #PBS -l walltime=01:00:00
                                          #PBS -l select=1:ncpus=32:host=altix
                                          #PBS -l place=pack:shared

nieco vobec vykonaju ak zacinaju prikazom "#" a vsetko za nimi sluzi ako komentat.

Dakujem za odpoved

4
Tak problem bol s programom terminator na simulaciu viac okien v jednom. Ked som spustil qt creator cez klasicky terminal a dal zostavit projekt
vypisalo toto:
adam@adam-T-520:~/Qt5.1.1/Tools/QtCreator/bin$ ./qtcreator
ConfigBase::load: Unable to open /home/adam/.config/terminator/config ([Errno 2] No such file or directory: '/home/adam/.config/terminator/config')
Usage: x-terminal-emulator [options]

x-terminal-emulator: error: Additional unexpected arguments found: ['run', '/tmp/QtCreator.mg2792/stub-socket', 'Press <RETURN> to close this window...', '/home/adam/Desktop/build-skuska-Desktop_Qt_5_1_1_GCC_32bit-Debug', '/tmp/QtCreator.Ei2792', '/home/adam/Desktop/build-skuska-Desktop_Qt_5_1_1_GCC_32bit-Debug/skuska']
 
Tak som terminator odinstaloval a funguje to ale chcel by som pouzivat aj temrinator. Neviete o nejakom rieseni?

5
Ahojte,
mam novy problem s QT-creatorom. Od vcera sa daje to ze ak spustim akykolvek program (napr. Hello World) napise ze program "build-lo" ale aboslutne nic sa nestane. Konzola sa neotvori a nevypise Hallo World, ak dam v programe vytvorit txt subor ten sa tiez nevytovri. Proste ako by vobec neprebehla kompilacia no pri spusteni projektu nevypise ziadnu chybu.  Jedine v Aplication Output pise Starting /home/adam/Desktop/build-skuska-Desktop_Qt_5_1_1_GCC_32bit-Debug/skuska... a ak chcem vypnut QT creator vypise mi: "skuska" is still running. Force it to quit?....Den pred tym som "cistil" system a mazal nejake stare balicky mohlo byt to byt tym? Popripade nejake napady ako problem vyriesit? Uz som odinstaloval a nainstaloval cely QT creator znovu a nepomohlo. Stale to robi to iste....
   
            Dakujem za odpovede

     

6
Ahojte,
mam takyto problem. Potrebujem pouzit v programe viac-vlaknovy beh a k tomu pouzit knihovnu openMP.
Ako IDE pozuivam QT-creator. Na zistenie ci vobec viacvlakonovy beh programu QT-creator podporuje som si vytvoril
nasledujuci program:

#include <iostream>
#include "omp.h"

using namespace std;

int main(){
#pragma omp parallel
{
cout<<""<<endl;   
cout<<"ahoj"<<endl;
}
    return 0;
}

ktory pri skompilovani v konzole prikazom g++ -fopenmp paralel2.cpp a naslednom spusteni ./a.out vypise pri 4 jadrovom procesor
4 krat ahoj. Problem nastava ked tento isty kod pouzijem v projekte QT-creatoru, ktory uplne odignoruje viacvlaknovost.
Pregooglil som hodne for na nete vsade pisali o pridani tychto 2 riadkov:

QMAKE_CXXFLAGS += -fopenmp
QMAKE_LFLAGS *= -fopenmp

do .pro suboru. Bohuzial ani po pridani, aktualne to vyzera takto:

TEMPLATE = app
CONFIG += console
CONFIG -= app_bundle
CONFIG -= qt
QMAKE_CXXFLAGS += -fopenmp
QMAKE_LFLAGS *= -fopenmp

SOURCES += main.cpp

program nebezi viacvlaknovo. Narazil som na nejaku informaciu s chybajucou .dll na win QT-creatore ale nic dalsie konkretne pre Linux som nenasiel.
Nevedeli by ste mi niekto poradit?

       Dakujem

7
skusil som ale bohuzial nepomohlo....ono problem bude zrejme niekde v programe...pretoze ako vravim nefunguje to len v jednom konkretnom projekte ktory pozuiva tu hlavicku v subore mimo main... pokial to pozuijem v main vsetko ide v pohode

8
jasne ja som tam omylom ponechal uvozovky...ale uplne to same robi aj s #include <sys/stat.h>, ako kompilujem? nikdy som sa o to obzvlast nezaujimal ale cez qt kreator....pouziva kompilator g++. Co konkretne myslis pod tym preinstalovat kernel ?

9
hm neviem ci spravne odhadnem relevantnu cast kodu, pretoze nech tu hlavicku pouzijem v ktorejkolvek inej hlavicke projektu, urobi to same... ale teda nakopirujem sem deklaraciu triedy kde chcem danu hlavicku pouzit:

#ifndef EVOLUCIA_H
#define EVOLUCIA_H
#include <vector>
#include "nr3.h"
#include "ran.h"
#include "mdeviates.h"
#include "sys/stat.h"
#include "ftor.h"
#include "griewftor.h"
#include "parabftor.h"

#include "jedinec.h"
#include "rovroz.h"
#include "normroz.h"
#include "ftor.h"
#include "algorithm"
#include "generacia.h"


class Evolucia{
 public:
    int pocetJedincov, pocetGeneraci, pocetEvolucii, rozmer;
    double sigma;
    double tau;

    Funktor *ftor;

    Evolucia(int,int,int,int,double,double,Funktor& ftor );
   

    void vyvinNonCrossEvoluciu(RovRozFunktor &, NormRozFunktor &);
    void vyvinCrossEvoluciu(RovRozFunktor & nahRR, NormRozFunktor & nahNR);
   
};
#endif // EVOLUCIA_H

10
aano....prave to je zvlastne....mam pripraveny taky kod na vytvorenie adresaru a nastavenie do neho :
 int mkdir(const char *pathname, mode_t mode);
        mkdir("../Evolucie",0700);
        int chdir(const char *path);
        chdir("../Evolucie");

ten kod tam vobec nemusi byt pouzity(je zakomentovany) a inklud hlavicky staci na to aby program vypisal to co som nakopiroval vyssie v prispevku

11
Proism vas mam problem s pouzitim hlavicky #include <sys/stat.h>. V jednom projekte potrebujem zmenit aktualny adresar, no ako nahle hoci len pripojim hlavicku #include <sys/stat.h>, pri kompilacii zacne vyhazovat :
/home/adam/Desktop/minimalizaci/evolucia.h:7: In file included from ../../minimalizaci/evolucia.h:7:0,
/home/adam/Desktop/minimalizaci/main.cpp:16: from ../../minimalizaci/main.cpp:16:
/usr/include/i386-linux-gnu/sys/stat.h:-1: In function 'int stat(const char*, stat*)':
/usr/include/i386-linux-gnu/sys/stat.h:212: error: expected primary-expression before ',' token
/usr/include/i386-linux-gnu/sys/stat.h:-1: At global scope:
/usr/include/i386-linux-gnu/sys/stat.h:212: error: declaration does not declare anything [-fpermissive]
/usr/include/i386-linux-gnu/sys/stat.h:-1: In function 'int fstat(int, stat*)':
 
ukazuje chyby v knihovne stat.h atp...
 Pritom tuto istu hlavicku pouzivam aj v inom projekte tiez pragramovanom cez qt creator, no tam mi hlavicku prijme normalne a potom pracujem nastavujem vytvaram adresare lubovolne. Neviete mi poradit preco v jednom projekte mi robi prave toto? Alebo je mozne ze sa to "bije" s dalsimi nainkludovanymi hlavickami?

Dakujem za radu

12
Instalace, aktualizace a spouštění / Re:problem s qt-creatorom
« kdy: 24 Září 2013, 21:20:53 »
Stiahol som teda qtcreator 5.1.1 ale nejak ho neviem nainstalovat. Nikdy som nepracoval so suborom s priponou .par2. Stiahol som si pararchiv aj PyPar2 ale ani jeden neviem nejak efektivne pouzit na nainstalovanie programu. Nemohol by si mi napisat strucny navod ako s tym pracovat? Dakujem

13
Instalace, aktualizace a spouštění / Re:problem s qt-creatorom
« kdy: 24 Září 2013, 17:35:48 »
Ako editacny vstup myslis urobit napriklad komentar v programe s ó ? ak ano tak to mi funguje,
ak nie asi som nepochopil co konkretne myslis.

14
Instalace, aktualizace a spouštění / Re:problem s qt-creatorom
« kdy: 24 Září 2013, 16:13:27 »
Veriza qt creatoru ktoru mam  je 2.4.1 a veriza qt je 4.8.0.

Tak teda pouzil som ten prikaz z toho linku sudo apt-get remove --purge qt-at-spi,
nieco to odinstalovalo a program sa teraz sprava nasledovne:

Projekt ako taky vytvorit uz ide ale pri spusteni najjednoduchsieho programu :
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    cout << "Hello World!" << endl;
    return 0;
}
len otvori konzolu a na zaciatku riadku preblikava kurzor.

Presne to iste robi aj s dalsimi uz odladenymi projektami.
Potom som skusil qtcreator spustit cez konzolu ci nevypise pri spusteni projektu aspon nieco, V tomto pripade v konzole kde sa ma vypisat vysledok programu vypise nasledovne :

Cannot connect creator comm socket /tmp/qt_temp.HJ7552/stub-socket: No such file or directory
Kvůli zavření tohoto okna stiskněte tlačítko <RETURN>...

15
Instalace, aktualizace a spouštění / Re:problem s qt-creatorom
« kdy: 24 Září 2013, 10:37:10 »
Tak som to skusil. Tu je vypis z konzoly. Zatial sa v tom skoro vobec nevyznam.

adam@adam-T-520:~$ qtcreator
Got bus address:  "unix:abstract=/tmp/dbus-clb5uZAFcZ,guid=df0bf370a239cb13da6aa69400000028"
Connected to accessibility bus at:  "unix:abstract=/tmp/dbus-clb5uZAFcZ,guid=df0bf370a239cb13da6aa69400000028"
Registered DEC:  true
Registered event listener change listener:  true
FIXME: handle dialog start.
QSpiAccessible::accessibleEvent not handled:  "8008"  obj:  QObject(0x0)  " invalid interface!"
QSpiAccessible::accessibleEvent not handled:  "8008"  obj:  QObject(0x0)  " invalid interface!"
Interface is not valid
ASSERT failure in : "Got an update for an invalid inteface. Investigate this.", file atspiadaptor.cpp, line 899
Aborted (core dumped)

adam@adam-T-520:~$

16
Instalace, aktualizace a spouštění / problem s qt-creatorom
« kdy: 24 Září 2013, 01:09:02 »
Prosim vas, mam problem s qt creatorom. Po tom co dam vytvorit novy projekt a vyberiem typ projektu, nech je uz akykolvek (ciste C, cistel C++, Knihovna C++ atd... ) cely qt creator spadne. Pri nacitani a spusteni uz vytvoreneho a odladeneho projektu len spusti konzolu v ktorej ma prevadzat program vypocty a sa objavi len cierna konzola. Tak isto pri poziadavke otvorit adresar s projektom.pro ani nezobrazi tento subor na otvorenie. Neviete kde je alebo ako by som zistil kde je problem?

Dakujem

17
skvele Dakujem !!!....a mohol by si mi prosim vysvletit co vlastne blo zle a co prikaz ktory si mi napisal vykonal? Dakujem :)

18
Ahojte, dufam ze pisem do spravneho fora. Ak nie, ospravedlnujem sa.
Mam problem spustit nainstalovany matlab. Stiahol som si zo skolskej stranky zip archiv matlabu . Rozbalil ho do zlozky usr/local/bin/matlab a odtial spustil ich vlastny instalator. Ten mi nainstaloval matlab do zlozky usr/local/MATLAB. Po nainstalovani som chcel matlab spustit tak ze som cez Midnight Commander vosiel do zlozky usr/local/MATLAB/R2012a/bin  entrom spustil v zlozke subor *matlab. V konzole sa zacne matlab spustat a vypise toto:

root@adam-T-520:/usr/local/MATLAB/R2012a/bin# ./matlab
./matlab: 1: /usr/local/MATLAB/R2012a/bin/util/oscheck.sh: /lib/libc.so.6: not found

neviete mi poradit prosim kde moze byt chyba? Uz som koli tomu cely matlab raz preinstaloval. Dakujem

19
Takze je to notebook Acer Aspire 5100
Procesor : AMD Turion (tm)  64 Mobile Technology MK-32   2.00 GHz
Ram : 2.00 GB
Graficka Karta: ATI Mobility Radeon X1300 384 MB

20
Dobry den,
mam takyto problem. Dlho som neaktualizoval s ubuntu 10.10 na 11.04 lebo som nemal cas cez skuskove a bal som sa ze system spadne. No dnes rano som zapol pocitac a nesla ani klavesnica na notebooku ani touchpad. Musel som pripojit externu mysku aj klavesnicu. Prve co som urobil uvoilnil som 2.3 GB miesta a dal som system aktualizovat na 11.04. Ked som dokoncil instalaciu a pripojil sa na klisicke sedenie GNOME/openbox tak po zadani loginu a hesla preblikla cierna obrazovka, par nejakych znakov v textovej koznole a opat sa mi zjavila prihlasovacia obrazovka. Znovu som zadal heslo a cele sa to opakovalo. Po prihlaseni sa proste nieco udeje prijme heslo aj login ale hned sa odhlasi . Vyskusal som zapnut dalsie sedenia ktore som nasiel konkretne mam na vyber tieto:
GNOME/OPENBOX
KDE/Openbox
KDE Plasma WorkSpace
Recovery Console
Ubuntu
Ubuntu Clasic
Ubuntu Classic(No effects)
Ubuntu (Safe mode)
User Defined Session
Vyskusal som postupne vsetky. KDE spociatku fungovali no teraz podvecer uz nastane len cierna obrazovka a panel s Dockmi. Potom som vyskusal sedenie ubuntu postupne od prveho az po ubuntu no effect ktore jedine ako tak funguje. No ked zapnem vlc sietovu televiziu po nejakej hodine sa sekne a prestane fungovat aj posledne funkcne sedenie Ubuntu (No effect). Vyskusal som preinstalovat Compiz aj xorg no nic nepomohlo. Prosim ak mate niekto skusenosti alebo napad poradte mi.

21
Obecná podpora / vycistenie disku a sprava HDD
« kdy: 17 Dubna 2011, 02:53:54 »
Dobry den
chcel  by som sa opytat ci existuje na linuxe nieco ako vycistenie disku na wine od nepotrebych suborou, alebo to linux robi automatikcy?
a za druhe pri instalaci linuxu som pridelil linuxu len malo miesta pretoze som neocakaval ze ho budem vyuzivat naplno a instalovat  potrebne programy  pre pracu, ale teraz by som uz chcel pridelit viac volneho miesta pre linux s HDD priestoru , ktory momentale patri Winom. Je take nieco mozne tak povediac "za chodu" alebo sa to da nastavit len  pri instalacii?
Dakujem za odpoved

22
Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux / BASH prostredie
« kdy: 26 Března 2011, 14:57:04 »
Dobry den,
zacinam sa torchu zaoberat Bashom a Bash scriptami a tak by som chcel poradit nejake vhodne a jednoduche vyvojove prostredie pre tvorbu v tomto jazyku popriapde vase skusenosti s nimi.
Dakujem

23
Pracovní prostředí / Re: automaticke delenie okien aplikacii
« kdy: 25 Března 2011, 16:46:01 »
dakujem

24
Pracovní prostředí / automaticke delenie okien aplikacii
« kdy: 25 Března 2011, 14:06:43 »
Zdravim vas
viem ze nieco podobe tu uz bolo riesene ale vysvetlenia z i nych vlakien mi velmi nepomholi. Chcel by som aby sa okna aplikacii ktore mam na ploche sami dokazali maximalizovat na lavu a pravu polovicu obrazovky. Na inom vlakne bolo pisane ze sa to da pomocou Ctrl+Alt+cislo na num kalvesnici ak zapnem plugin  Grid vo windows manageri. No problem je ze nic podobne tam nevidim.Mam sice slovensky preklad no aj tak tam ten plugin proste nieje. Je mozne to tam nejak doinstalovat alebo pouzit pripadne nejaky iny manazer okien ktory by mi dokazal zabespecit pozadovanu funkciu?
Dakujem za pripadnu odpoved.

Stran: [1]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.