Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - drude

Stran: [1] 2 3 4
1
No tak stažení aktualizací mi fakt nepomohlo. A jaké ovladače mám povolit, všude mi to nachází jen k Grafické kartě.

2
Zdravíčko,
mám Wifi
Broadcom Corporation BCM4328 802.11a/b/g/n
v notebooku Dell Vostro 1510.

Wifi mi vůbec nejede, ale jednou už se mi ji podařilo nahodit (někdy kolem Vánoc, jenže od té doby jsem přeinstaloval 3* systém.). Zkusil jsem ndiswrapper ale ten mi hází tuto hlášku chybovou:

jasanek@jasanek-laptop:~$ ndiswrapper -l
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release.
bcmwl6 : driver installed
        device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb)


Nějak nevím pořádně co s tím mám dělat aby mi to šlo. Poradíte někdo prosím?

3
Hardware / Re: Přestal fungovat zvuk
« kdy: 08 Listopad 2009, 20:14:44 »
Vyřešeno - odinstalován Amarok a přeinstalována Alsa.

4
Hardware / Re: Přestal fungovat zvuk
« kdy: 08 Listopad 2009, 11:37:26 »
mne sa to stalo tiez.. prave som to zistil...
Nepozna zvukovku, aj ked pred tym slapala..
cudne
Přesně to se stalo, hrálo to, pak restart a nic.

5
Hardware / Re: Přestal fungovat zvuk
« kdy: 07 Listopad 2009, 14:17:25 »
Stejný problém jsem měl před necelým měsícem. Já ho ale vyřešil přechodem na Ubuntu 9.10 a teď už mi vše funguje.
Mám Ubuntu 9.10 :)

6
Hardware / Přestal fungovat zvuk [vyřešeno]
« kdy: 06 Listopad 2009, 13:59:48 »
Dobrý, přestal fungovat zvuk na Asusu - nevím co s tím, vše se jakoby přehrává, zvuk ale nejde.

Kód: [Vybrat]
koty@koty-laptop:~$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: SB [HDA ATI SB], zařízení 0: ALC660-VD Analog [ALC660-VD Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: SB [HDA ATI SB], zařízení 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
  Podzařízení: 0/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

Kód: [Vybrat]
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 1339
Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16
Memory at febf4000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

Přitom před restartem šel, nevíte někdo v čem může být chyba? V alsamixéru je vše zapnuté na max.

7
Nový styl, nová verze, mám rád ubuntu :)

http://tinypic.com/useralbum.php?ua=vSPRXj5BO%2FxWn8%2B5WXP3%2FQ%3D%3D


Ta šedá Gnome tapeta je pěkná. Můžu poprosit o link?
http://i35.tinypic.com/2ushqb7.jpg
Nevím kde je původní zdroj, tak jsem to upnul sem. :)

8
Pracovní prostředí / Re: Jak nastavit oznamovaci oblast v 9,10
« kdy: 31 Říjen 2009, 16:29:50 »
Co sa tyka pidginu tak si v nom deaktivuj modul notifikacie.
Tak ten tam vůbec nemám ale. :)

9
Hardware / Re: Ovladač na NVDIA 8400M
« kdy: 31 Říjen 2009, 16:28:17 »
takze Envy-NG jsi nezkousel?
Nn nezkoušel, myslím ale, že jsem to zkoušel v 9.04 a tam mi to moc nešlo zrovna.

11
Pracovní prostředí / Re: Jak nastavit oznamovaci oblast v 9,10
« kdy: 31 Říjen 2009, 11:48:39 »
Také by mě zajímalo, mám nastavený watter efekt v pidginu a nepotřebuji vědět, když mi někdo napíše něco, aby se mi to objevilo v pravo nahoře.

12
Pracovní prostředí / Re: Zmena barvy icon v lište 9.10
« kdy: 31 Říjen 2009, 11:15:07 »
Nebo si stáhni nové ikony a ty použij.

13
Tipy a triky pro Linux / Re: [HOWTO] Cairo-dock (OSX Dock)
« kdy: 31 Říjen 2009, 11:13:59 »
Takový blbý dotaz, když spustím Cairo-dock tak se mi objeví jen tak milimetrová lišta dole, na kterou musím pracně najíždět a ona se mi teda pak roztáhne, ale nějak nemohu najít kde to nastavit, aby držela větší.

14
Pracovní prostředí / Re: Ukázky
« kdy: 31 Říjen 2009, 01:26:51 »

 ;)

15
Hardware / Re: Ovladač na NVDIA 8400M
« kdy: 31 Říjen 2009, 01:08:50 »
Tak už se mi to podařilo rozjet. Nainstaloval jsem nové ovladače od Nvdie - 185 - restart a frčím, max zatížen Compiz a vše jede. :)

16
Hardware / Ovladač na NVDIA 8400M
« kdy: 30 Říjen 2009, 23:30:16 »
Ahoj, mám grafiku NVIDIA 8400 GS, a pořádně mi tu nefungují ovladače, tak bych se chtěl poradit. Protože na stránkách www.nvidia.com mi nabízí tento driver: http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_190.42.html , který ovšem po spuštění nefunguje a odvolává se ať se podívám do složky: "/var/log/nvidia-installer.log" kde se píše toto.

Kód: [Vybrat]
nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Fri Oct 30 23:24:13 2009
installer version: 1.0.7

option status:
  license pre-accepted    : false
  update                  : false
  force update            : false
  expert                  : false
  uninstall               : false
  driver info             : false
  precompiled interfaces  : true
  no ncurses color        : false
  query latest version    : false
  OpenGL header files     : true
  no questions            : false
  silent                  : false
  no recursion            : false
  no backup               : false
  kernel module only      : false
  sanity                  : false
  add this kernel         : false
  no runlevel check       : false
  no network              : false
  no ABI note             : false
  no RPMs                 : false
  no kernel module        : false
  force SELinux           : default
  no X server check       : false
  no cc version check     : false
  force tls               : (not specified)
  X install prefix        : (not specified)
  X library install path  : (not specified)
  X module install path   : (not specified)
  OpenGL install prefix   : (not specified)
  OpenGL install libdir   : (not specified)
  utility install prefix  : (not specified)
  utility install libdir  : (not specified)
  doc install prefix      : (not specified)
  kernel name             : (not specified)
  kernel include path     : (not specified)
  kernel source path      : (not specified)
  kernel output path      : (not specified)
  kernel install path     : (not specified)
  proc mount point        : /proc
  ui                      : (not specified)
  tmpdir                  : /tmp
  ftp mirror              : ftp://download.nvidia.com
  RPM file list           : (not specified)

Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> The file '/tmp/.X0-lock' exists and appears to contain the process ID '1178'
   of a runnning X server.
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
       For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
       in the README available on the Linux driver download page at
       www.nvidia.com.
ERROR: Installation has failed.  Please see the file
       '/var/log/nvidia-installer.log' for details.  You may find suggestions
       on fixing installation problems in the README available on the Linux
       driver download page at www.nvidia.com.

Mám Ubuntu 9.10 teď nově, na 9.04 mi grafika vůbec nešla, teď je to lepší a hlavně, funguje tu wifi - jen tak mezi řečí.  :)

Dělal jsem pár věcí podle wiki a podle rad, ale tady jsme skončili.

17
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 01 Červen 2009, 15:01:06 »
Opäť raz ako už niekoľkokrát poradím jediné. Skús program EnvyNG
Tak mám to nainstalované, ale tohle asi nemá být právě to co má udělat že?

18
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 01 Červen 2009, 10:44:47 »
Tak ok, jsem  v systému, ale driver se mi zdá nějak nejede úplně. Seká se mi i video.

19
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 22:05:33 »
Jestli máš nainstalovaný midnight commander tak celkem jednoduše. Pokud ho nemáš, nainstaluj ho příkazem sudo apt-get install mc
Potom zadáš příkaz sudo mc a spustí se ti dvoupanelový správce souborů. Pak už jen vyhledáš soubor xorg.cpnf v etc/X11/ editovat ho budeš klávesou F4.  Po jeho otevření v něm přepíšeš nvidia na nv a přes F10 uložíš. Pak by si se měl normálně přihlásit.
Před úpravou ti ho doporučuju zazálohovat :)
Ok jdu to zkusit, dyžtak se dívej jsem, budu psát kdyby něco, jsem u přítelkyně na PC tak není problém hned psát co se děje.

Děkuji moc všem za odpovědi.

//Edit tak hned to nebude, zapomněl jsem že tady na pc něco stahuji a musím počkat až se to stáhne. :)

20
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 21:50:20 »
Ahoj mám grafiku GeForce 8400M GS.

[
Zkus přepsat v souboru etc/X11/xorg.conf ovladač nvidia na nv a mělo by to naběhnout do gragiky.

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver   "nvidia"
   Option   "NoLogo"   "True"
EndSection

na

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver   "nv"
   Option   "NoLogo"   "True"
EndSection


Tohle je pěkná rada, ale nevím jak to udělat když jsem jen v té příkazové řádce a tolik toho s ni neumim. :(

Nejak som asi prehliadol, aku mas grafiku a aky ovladac to chces odinstalovat, ale pre ati napr. tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,35492.0.html

konkretne:
Kód: [Vybrat]
1. get into recovery mode (when grub loads, press ESC, select recovery mode)
2. choose to get NETROOT from the menu
3. sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx
4. sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
4. sudo reboot

ostatne podobne len zamen xorg-driver-fglrx tym svojim a xserver-xorg-video-ati tym co chces nainstalovat.

Já si myslím že ho nechci odinstalovat, protože na 8.10 bežel dobře a na 9.04 se mi stáhnul nějaký sám a nainstaloval. Nešel mi však aktivovat a byl aktivovaný nějaká beztrátový "něco" co jsem nevěděl co je.

21
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 21:35:32 »
odinstalovat proprietální ovladač, řešilo se to tu na fóru už několikrát.
Tak to je možný, ale teď jsem to tedy znovu hledal a nějak se nemohu dohledat podobného problému. ;)

Nemůžeš dát link?

22
Obecná podpora / Re: Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 16:42:38 »
BOjím se že na 9.04 nemám podporu své grafiky takže to budu muset přeinstalovat, protože jak vím vrátit to zpět nějak nepůjde.

23
Obecná podpora / Problém po přechodu na 9.04
« kdy: 31 Květen 2009, 11:31:39 »
Ahoj,
včera jsem přešel na vyšší verzi Ubuntu, ale nastal mi velký problém. Po restartu se mi hodila hláška, že mám LOW GRAFIK MODE a nepustí mě do přihlašovacího okna. Zkusil jsem vyp a zap a naběhlo to. Jenže když jsem pak znova resetnul (předtím jsem aktivoval Grafickou kartu > stahovalo jí to a instalovalo a vše bylo v pořádku) objevilo se to samé. Restart nepomohl a já se tak do Ubuntu
dostanu jedině přes příkazou řádku, tušíte někdo co bych měl dělat?

Díky

24
drude: musis mat nainstalovany gnomenu, a potom archiv rozbalis do /usr/share/gnomenu/Themes/Menu
(http://www.gnome-look.org/content/show.php?content=96480&forumpage=0)
A jak se prosím instaluje gnome menu?

Jinak zde moje plocha
 

25
Ahoj,
můžete mi někdo poradit jak si mám udělat takové ikonky?
http://www.gnome-look.org/content/show.php/Black+White?content=96480
Jak je naistaluji našel jsem že to mám rozbalit do složky jedné, ale tu nemám v pc.
Díky ;)

Stran: [1] 2 3 4