Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Vojta1

Stran: [1] 2 3
1
Hardware / Re: Nefunkční Leadtek Winfast DTV Dongle [Vyřešeno]
« kdy: 15 Květen 2011, 18:58:43 »
Instaloval jsi na to nějaký ovladač? Já jsem teď upgradoval na 11.04 a mám problém, že ta karta se mi vůbec nenajde - /dev/dvb adresář neexistuje a ten dongle se při zasunutí do usb ani nerozsvítí. Pokud ho zasunu do druhého notebooku, kde mám ještě 10.10, tak tam se alespoň rozsvítí a namapuje v /dev/dvb. Co by tam mohlo být špatně?

2
Multimédia / Re: DVB-T/S PCI(e) combo karta
« kdy: 16 Únor 2011, 21:52:05 »
Problém je, že těhlech karet všeobečně alespoň u nás moc není. Co jsem se tak díval tak u nás se prodávají hlavně Asus My Cinema PS3-100 a AVerTV Satellite Trinity, ale vypadá to že ani jedna v Linuxu (zatím) nefunguje. Jinak nějaký rozumný obchod v zahraničí by nevadil, díval jsem se třeba i na http://www.buydvb.net/ ale ani tam jsem nic nenašel.

3
Multimédia / DVB-T/S PCI(e) combo karta
« kdy: 16 Únor 2011, 16:49:38 »
Ahoj, neměl byste někdo tip na PCI/-e kartu, která funguje v ubuntu a umí kombinaci DVB-T/S (ideálně i S2)? Pár se jich u nás prodává, ale zatím jsem nenašel žádnou, u které bych měl jistotu, že mi bude v ubuntu fungovat.

4
Multimédia / Re: Zamrznutí dvb-t karty
« kdy: 04 Leden 2011, 19:42:47 »
Dík,
někdo tam hodil link na patch, který by to měl dočasně opravit: https://patchwork.kernel.org/patch/101784/
Boužel je to pro jinou kartu a jinou distribuci, takže to asi bude potřeba pro Ubuntu trochu upravit. Na to bohužel moje zkušenosti nestačí. Věděl by někdo co a jak změnit, aby to šlo v Ubuntu a pro tuto kartu?

5
Multimédia / Zamrznutí DVB-T karty
« kdy: 31 Prosinec 2010, 17:11:55 »
Ahoj už několik let používám na svém notebooku s Ubuntu32 DVB-T kartu Winfast Leadtek DVB dongle bez problémů. Teď jsem se rozhodl postavit si HTPC s MythTV softwarem s tím, že použiju přímo tuhle usb kartu pro příjem TV. Jako distribuci jsem zvolil 64bit Mythbuntu. Ale tato karta mi v něm nefachá. Vždy když se má načíst nebo najít nějaký kanál, tak software zamrzne a dál není hnutí. Zkoušeno v MythTV, VLC i Kaffeine. Firmware nainstalované je (ver 1.20), drivery by tam snad měly být také (zkoušel jsem jak s nesvobodnými tak bez nich). Na netu jsem nic nenašel, tak se chci zeptat, zda-li je možné že to nefunguje kvůli 64-bitové distribuci? A případně jestli někdo poradí co je třeba udělat, aby se to rozchodilo?

6
Ahoj, dnes jsem zkoušel používat Gwibber ke svému twitterovému účtu, ale nefunguje mi jedna docela zásadní věc: nezobrazuje mi to oznámení o nových zprávách. Gwibber jede normálně v pozadí a je součástí apletu upozornění. V předvolbách mám zaškrtnuto "Start servie at login" a "display notification". Ubuntu 10.4, nainstalovány mám balíky gwibber, gwibber-service, gwibber-themes i python-notify. Věděl by někdo jak to zprovoznit?

7
Multimédia / Re: Amarok error
« kdy: 12 Květen 2010, 09:11:57 »
Libxine už nainstalovaný mám  :-\
Co jsem tak vygooglil, tak to bude něco ohledně nvidia ovladače, ale řešení nikde  :(

8
Multimédia / Re: Amarok error
« kdy: 11 Květen 2010, 16:34:56 »
Gnome, tahle chyba nastala prechodem na 10.4, ale ostatní KDE aplikace mi chodějí (Krusader, Kaffeine)

9
Multimédia / Re: Amarok error
« kdy: 11 Květen 2010, 15:37:03 »
Když Amarok odinstaluju, tak to samozřejmě neudělá vůbec nic, ale jestli jsi myslel, odinstalovat a znovu nainstalovat, tak to boužel taky neudělá vůbec nic (resp. problém zůstává stejný)

10
Multimédia / Re: Amarok error
« kdy: 11 Květen 2010, 15:18:43 »
Ahoj, já mám podobný problém, mě to po spuštění Amaroku z terminálu hází hlášku:
amarok: symbol lookup error: /usr/lib/libGL.so.1: undefined symbol: _nv000022gl
Nevěděl by někdo co s tím může být?

11
Multimédia / Re: Rosegarden bez jacku
« kdy: 13 Únor 2010, 16:41:30 »
Spustit Rosegarden, menu Nastavení - > Nastavit: Rosegarden -> Zvuk -> Záložka Spuštění JACK a odškrtnout "Spustit démon Jack při spuštění aplikace Rosegarden".
Ale je pravda, že moc nevim k čemu to je, spíš by mě zajímalo, jak nastavit správně ten JACK, aby s Rosegarden správně fungoval, to se mi zatim nepodařilo.

12
Multimédia / Re: Problém s obrazem u filmů
« kdy: 09 Leden 2010, 14:03:08 »
Tak jsem to nakonec někde vygoogloval. Problém je, že mi chyběl ten soubor drvc.so ve složce /usr/lib/codecs/.
Takže jsem nejdřív někde sehnal ten soubor - v mém případě tak, že jsem nainstaloval RealPlayer. Daný soubor se pak objevil ve složce /usr/lib/codecs/realplay-11.0.0/codecs/ a pak už stačilo jen ten soubor překopírovat do správné složky:

Kód: [Vybrat]
sudo cp /usr/lib/codecs/realplay-11.0.0/codecs/drvc.so /usr/lib/codecs/
Poté se již může Realplay zase odinstalovat.

13
Hardware / Re: Limit přenosu na externí disk 4GB
« kdy: 19 Listopad 2009, 20:20:38 »
Lan disk to neni, duvod proc je to fat32 netusim, takze se to pokusim asi nejak naformatovat, diky za info.

14
Hardware / Re: Limit přenosu na externí disk 4GB
« kdy: 19 Listopad 2009, 20:10:26 »
To jsem zapomnel dodat - je to FAT32

15
Hardware / Limit přenosu na externí disk 4GB
« kdy: 19 Listopad 2009, 19:48:13 »
Nedávno jsem si pořídil externí USB disk Imation Apollo Pro UX 750GB, disk se automaticky připojí při zasunutí do USB slotu, ale mám problém, že pokud na disk přesouvám soubor větší než 4GB, tak se to po těch 4GB přeruší a zbytek se proste něpřenese. Nedokázal by mi někdo poradit, co s tím může být?

16
Multimédia / Problém s obrazem u filmů
« kdy: 13 Listopad 2009, 13:26:42 »
Ahoj, po aktualizaci na verzi systému 9.10 mám problém zobrazit některé filmy. Zvuk mi běží, ale obraz ne. Když spustím film třeba v Kaffeine, zobrazí se mi hláška:

a problem occur while loading a library or a decoder: drvc.so

non-free-codecs i w32codecs jsou nainstalovány, když dám vyhledat ten soubor drvc.so, tak ho nikde nenajde, takže předpokládám, že mi možná jenom někde chybít tenhle soubor. Uměl by někdo pls poradit?

17
Obecná podpora / Re: Po spuštění Kaffeine odhlášení
« kdy: 30 Červen 2009, 23:53:59 »
No tak jsem asi zjistil, že to není jen v Kaffeine, ale i u ostatních přehrávačů - tam se tedy to video spustí, ale pokud kliknu pak třeba na nějaké menu nabídky, zase to zase vyskočí do přihlašovacího okna - z toho důvodu sem také nemůžu hodit výpis chyby při spouštění z terminalu, protože to hned vyskočí a když se znova přihlásim, je všechno pryč.
Instaloval jsem tam předtím ovladače na nvidia grafiku stažený z nvidia stránek, tak mě napadlo, že to nejspíš bude tim, a i když jsem pak obnovil xorg.conf ze zálohy, napadá mě, že to třeba udělalo nějakou změnu v systému o které netuším. Takže teď se toho ještě nějak zbavit. Ale jak, to netuším...

18
Obecná podpora / Re: Po spuštění Kaffeine odhlášení
« kdy: 30 Červen 2009, 22:45:58 »
Já zas nevim proč bych ho tam mít nemoh. Sorry ale tvoje odpověď je uplně od věci.

19
Obecná podpora / Po spuštění Kaffeine odhlášení
« kdy: 30 Červen 2009, 21:17:36 »
Ahoj mám následující problém, snažil jsem se na svém notebooku nainstalovat nejnovější drivery pro nvidii, ale jelikož mi to nějak nefungovalo, tak jsem to vrátil zpět do původního stavu zkopírováním zálohy xorg.conf.
Od té doby mi ovšem strašně blbne Kaffeine - po zapnutí sice naběhne, ale když spustím nějaké video, nebo TV, tak se v okně přehrávače na chvíli objeví "prokládání: zapnuto" a pak mi hned zčerná obrazovka a odhlásí na přihlašovací stránku.
Dokázal by někdo poradit co s tím? Je to Kaffeine verze 0.8.7 a Ubuntu 9.04

20
Obecná podpora / Neviditelné bluetooth
« kdy: 09 Červen 2009, 18:27:04 »
Ahoj, mám teď nově nainstalované Ubuntu 9.04 na notebooku Sony Vaio. Mám problém s viditelností vestavěného bluetooth adaptéru. I když je nastavena viditelnost jako "vždy viditelné", nebo i "viditelné na určitou dobu", ostatní zařízení nedokážou tento notebook najít. Zkoušel jsem postupovat podle návodu na bluetooth zde na ubuntu.cz, doinstaloval některé balíky, které mi chyběly (uplně všechny jsem v synapticu nenašel, ale myslím, že to neni zas až takový problém pokud chybít třeba libopenobex1 nebo bluez-audio). V opačném případě - hledání zařízení z notebooku je vše v pořádku. Dokázal by někdo poradit?

21
Pracovní prostředí / Re: gnome na dvou monitorech
« kdy: 19 Listopad 2008, 18:40:12 »
No mě tohle funguje normálně, když to nastavim v nvidia-settings jako Separate X screens a enable xinerama. Pak máš vlastně dvě plochy a každá je jakoby "svá", tzn. že když na jedné maximalizuješ okno, tak se roztáhne jen přes to okno, kde bylo maximalizováno.
Jenom wallpaper se mi roztáhnul přes obě obrazovky, ale to už neni tak podstatný.

22
Obecná podpora / Re: Zmizelá opera po TwinView
« kdy: 11 Listopad 2008, 15:52:48 »
Tak tohle jsem nakonec vyřešil vypnutím Compizu  8)

23
Obecná podpora / Zmizelá opera po TwinView [vyřešeno]
« kdy: 05 Listopad 2008, 18:10:48 »
Ahoj, dneska jsem v práci pracoval v modu Twinview - notebook + externí monitor, ale když jsem končil svojí práci, v nvidia-settings jsem zase zpět změnil nastavení je normální jednu obrazovku. Stalo se ale to, že mi náhle z plochy zmizel prohlížeč Opera přestože byl stále nahoře v liště v tom seznamu spuštěných programů (ve spodní liště nebyl). Nějak jsem to neřešil, operu jsem vypnul pomocí správce procesů, vypnul počítač a šel domu. Ale doma když jsem si teď chtěl operu znovu spustit, zase se spustila jen do toho seznamu těch programů, ale na ploše není - ani na spodní liště. Jinak nahoře v té liště je samozřejmě ta ikona toho programu, ale pokud na ní 2x poklikám, nic se neděje, pokud kliknu pravým tlačítkem myši, tak se sice objeví "operácké menu", ale i když kliknu třeba na Zobrazit Operu, Skrýt Operu, nebo ukončit Operu pořád se nic neděje. Jediné co můžu je operu zase ukončit pomocí správce procesů. Mohl by mi někdo poradit, jak dostat Operu zpátky na pracovní plochu? Napadlo mě třeba něco vymazat z konfiguračních souborů, ale nevím přesně co. Zkoušel jsem cache a sessions, ale to nepomohlo.
Jinak jedná se o Ubuntu 8.10 a poslední verzi opery (tuším že 9.62)

24
Internet a sítě / Re: Instalace tiskárny přes VPN
« kdy: 04 Listopad 2008, 12:34:16 »
Mohl by jsi prosim jeste napsat, jak udelat to "pingnuti"?
A pripadne se nejak vice rozepsat o tom, jak tu tiskarnu pridat rucne? Ja tam tu volbu v nastaveni tiskaren nikde nevidim. Je tam sice polozka "ostatni", ale chce to po me nejake RUI ci co..

25
Internet a sítě / Re: Instalace tiskárny přes VPN
« kdy: 30 Říjen 2008, 14:11:48 »
No Ubuntu mam 8.04, VPN je Cisco, tiskáren je na síti asi 20, ale většina z nich je Xerox WorkCentre Pro 238, jinak IP adresa by měla vypadat nějak takto: p49grcfp/129.157.18.33  , port asi 9100

Stran: [1] 2 3