Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Bernard Williams

Stran: [1] 2 3 ... 5
1
Díky Vám oběma. Vyzkouším.

2
Nazdárek,

byl jsem požádám známým, jestli bych mu nepomohl s jeho problémem. Potřebuje pro konkrétní IP omezit rychlost připojení. Od někoho slyšel, že přes linux je to snadné.

Model vypadá takto. Z jedné IP jde připojení do stroje, kde je nainstalovaný Linux, který má danou rychlost připojení omezit určitou hodnotu pro konkrétní IP adresu.

Já osobně jsem se s něčím podobným na Linuxu ještě nesetkal, a proto žádám o radu Vás. Ještě před tímto postem jsem se snažil odpověď vygooglovat, ale asi marně. Narazil jsem na aplikace jménem Trickle, HTB, CBQ a další, ale nikde se mi nepodařilo zjistit, jestli tyto programy jsou ty, které hledám.

Děkuji za každou radu
Bernard

3
Nazdárek,
při zapnutém Compiz Fusion se mi scrolování v prohlížeči seká.. docela to leze na nervy. Zkoušel jsem různě experimentovat s nastavením Compizu, ale bez výsledku. V ubuntu mi vše běhalo v poho, ale na Debianu se to seká... jako by tam nebyl doublebuffering či co.. Neví někdo co s tím?
Děkuji, Bernard

4
Pracovní prostředí / Re: Jak pridat panely??
« kdy: 30 Březen 2009, 00:12:56 »
Tak už vím, jak se mi podařilo, že panely zmizely. Odstraňoval jsem aplikace, které nepoužívám - včetně Evolution - a ten vzal s sebou také gnome-panel - jak jsem si toho nemohl všimnout? Každopádně Vám moc děkuji za název té aplikace. Až když jsem do terminálu zadal příkaz gnome-panel a ten mi vrátil hlášku, že příkaz neexistuje, mi to všechno došlo. Ještě drobnost. Jak se konkrétně jmenuje aplikace pro snadné spouštění příkazů spouštěná přes Alt+2? Tu jsem si asi taky odstranil...  :)

5
Pracovní prostředí / Re: Jak pridat panely??
« kdy: 29 Březen 2009, 18:03:25 »
Zdravím,
zmizely mi všechny panely z plochy a nevím jak je tam přidat. Může mi někdo poradit?
Děkuji, Bernard

6
Fungují vám ikony v Amaroku a Kopete? Mně se všude zobrazuje jen ikona textového souboru.

7
To určitě není můj případ, protože nemám EasyUbuntu, ale od qUAKERa Easybuntu.

8
Po výběru OS se mi napíše:
Starting up...
Loading, please wait...
Pak to několik to tak 10sec jen "kouká" a vypíše se hláška: "USB 2-1: Device not accessing adress 2, Error -71".
Po ni to zase několik sekund kouká a pak pokračuje v načítání (vypisují se další řádky).

Do USB strkám pouze myš a někdy MP3 přehrávač - přehrávač není nikdy zapojen při bootování a myš jen někdy - obě zařízení mi funguje - jde mi o to dlouhé načítání OS.

Příkaz sudo lsusb -v | grep Bus mi nic nevrátil (ani sudo lsusb -v). Raději sem házím verzi: sudo lsusb -V lsusb (usbutils) 0.73
Příkaz ls -R /dev/bus/usb mi taky nic nevrátil. Verze kernelu je 2.6.24-12-generic.

Ještě jednou podotýkám, že se jedná o Easybuntu RC2.

9
lsusb mi nic nevrátí (divné..) a dmesg | grep -i usb mi vrátí:
Kód: [Vybrat]
[   15.109710] usbcore: registered new interface driver usbfs
[   15.109744] usbcore: registered new interface driver hub
[   15.109807] usbcore: registered new device driver usb
[   15.112361] USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
[   15.112701] uhci_hcd 0000:00:1a.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[   15.112935] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.112980] hub 1-0:1.0: USB hub found
[   15.215333] uhci_hcd 0000:00:1a.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
[   15.215539] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.215577] hub 2-0:1.0: USB hub found
[   15.319177] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 3
[   15.319388] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.319426] hub 3-0:1.0: USB hub found
[   15.423003] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 4
[   15.423208] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.423246] hub 4-0:1.0: USB hub found
[   15.526853] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 5
[   15.527070] usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.527111] hub 5-0:1.0: USB hub found
[   15.558638] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
[   15.630739] ehci_hcd 0000:00:1a.7: new USB bus registered, assigned bus number 6
[   15.699374] ehci_hcd 0000:00:1a.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[   15.699565] usb usb6: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.699604] hub 6-0:1.0: USB hub found
[   15.802494] ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 7
[   15.823226] ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[   15.823422] usb usb7: configuration #1 chosen from 1 choice
[   15.823462] hub 7-0:1.0: USB hub found
[   16.094788] usb 2-1: device not accepting address 2, error -71
[   16.645941] usb 6-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
[   16.778415] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[   17.128001]  sda1 sda2 sda3 <<6>usb 2-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 4
[   17.220304] usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[   17.371418] usb 3-2: new low speed USB device using uhci_hcd and address 2
[   17.409485] usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[   25.217995] usbcore: registered new interface driver hiddev
[   25.231005] input: Logitech USB Optical Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb3/3-2/3-2:1.0/input/input8
[   25.236417] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB 2.0 Camera (174f:5a35)
[   25.279757] input,hidraw0: USB HID v1.11 Mouse [Logitech USB Optical Mouse] on usb-0000:00:1d.0-2
[   25.279785] usbcore: registered new interface driver usbhid
[   25.279791] /build/buildd/linux-2.6.24/drivers/hid/usbhid/hid-core.c: v2.6:USB HID core driver
[   25.572090] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[   25.572097] USB Video Class driver (v0.1.0)

10
Zdravím,
při starstu systému (konkrétně se jedná o Easybuntu RC2) se mi hned na začátku objeví tato hláška "USB 2-1: Device not accessing adress 2, Error -71". Načítání se na ni na nějakou dobu zastaví - řádově několik desítek sekund a pak pokračuje dále ve spouštění. Nevíte někdo jak tuto chybovou hlášku odstranit? Načítání s ní je až otravně dlouhé..
Děkuji za každou radu.
Bernard

11
Zdravím,
nedávno jsem si nainstaloval Easybuntu a měl bych tady pár věcí, se kterýma potřebuji pomoct.
1) Při načítání systému hned po hlášce "Loading, please wait..." se tak 15 sekund nic neděje a pak se objeví hláška: "USB 2-1: Device not accessing adress 2, Error -71". Potom systém pokračuje v "normálním" načítání.
2) Wi-fi. Na NB mi nefunguje kontrolka zapnuté Wi-fi (ve woknech ano). Taky mám problémy s přípojením - připojím se až po několikátém pokusu (přihlašovací údaje mám 100% správné).
3) Nepodařilo se mi najít, kde se nastavuje klávesová zkratka změny rozložení klávesnice.
4) Aktualizace. Tohle nepatří přímo k Easybuntu, jako spíš k obecně k *buntu/Debianu. Dá se nějak nastavit, které programy se NEmají aktualizovat? Abych nemusel pořád stahovat aktualizace programů, které zas tolik/vůbec nevyužívám nebo nepotřebuji jejich nejnovější verzi.
Děkuji, Bernard

12
Obecná podpora / Re: Obnova gparted partition
« kdy: 30 Prosinec 2008, 15:33:40 »
Zkusil bych to projet nějakým programem na obnovu dat - na Hiren's BootCD by se snad něco našlo..

13
Tipy a triky pro Linux / Re: [HOWTO] Cairo-dock (OSX Dock)
« kdy: 28 Prosinec 2008, 14:06:58 »
Tak problém vyřešen - stačilo editovat applet - smazat cesty k iconám (trash_full.png a trash_empty.png) a pak znovu nastavit téma appletu.

14
Tipy a triky pro Linux / Re: [HOWTO] Cairo-dock (OSX Dock)
« kdy: 27 Prosinec 2008, 19:41:58 »
aktivací Trash pluginu se ikonka objeví. :)
Bohužel neobjeví. V Neonu je trash implicitně aktivovaný. Když ho deaktivuji nebo případně zase aktivuji, tak to na jeho ikonu vliv nemá - stále se žádnou nezobrazí. Zkoušel jsem jiné vzhledy a tam to funguje, jen v tom Neonu ne.

15
Tipy a triky pro Linux / Re: [HOWTO] Cairo-dock (OSX Dock)
« kdy: 26 Prosinec 2008, 12:05:03 »
Stáhla se vám při instalaci ikonka Trash v tématu Neon? Nedá se někde dodatečně stáhnout?

16
Tipy a triky pro Linux / Re: Enlightenment DR17 na Ubuntu/Debianu
« kdy: 18 Prosinec 2008, 22:40:17 »
Pochopil jsem to správně, že na Debian GNU/Linux 4.0 (‘etch’) to E17 nerozjedu? Teď přes Vánoce jsem měl v plánu si Debian Etch nainstalovat a zkusit na něm právě E17, ale to asi nebude možné..

17
Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux / Re: PHP editor
« kdy: 23 Listopad 2008, 20:24:33 »
Rawen: Super, mockrát děkuji - hned jak bude chvilka, tak to vyzkouším. Jinak co se týče té verze, tak jsem to zkoušel na 6.5. - fakt nevím, co jsem dělal špatně..

JohnDoe: Já jsem v PSPadu dost dlouho programoval (na Woknech), ale jak jsem přešel na Linux, tak jsem začal dělat v NetBeans a od té doby se ho držím. PSPad teď využívám jen na Woknech a jen ke kódování - na to mi přijde ideální.

18
Příkazový řádek a programování pro GNU/Linux / Re: PHP editor
« kdy: 22 Listopad 2008, 12:18:00 »
Zdravím, co se týče prohledávání složek - jestli tedy myslím, to co ty - tak NetBeans to umí - hojně to využívám. Stejně tak umí Regular expression.

ještě dodám že s příchodem NetBeans 6.5 jsem přešel z Eclipse PDT právě na NB, PHP se na tom vyvíjí rychle, elegantně, a nemusí se nic moc velice nastavovat - umí to xdebug, code completion, snippets, ftp, regular expressions (musíte si nainstalit plugin), subversion a všechno možné včetně podpory JS, HTML, CSS - a hlavně je to tak 5x rychlejší než Eclipse, prostě moc příjemný přechod :)

Můžeš mi poradit, jak jsi rozjel ten xdebug a Subversion? Já jsem s tím nějaký pátek bojoval a nakonec jsem to vzdal, protože jsem na to už opravdu neměl nervy.

19
Hry a zábava / Re: Warcraft 3: Nejde se pripojit do zalozene hry
« kdy: 27 Říjen 2008, 12:55:26 »
Stává se ti to u všech založených her nebo jen u některý?

20
Popř. NetBeans

21
Ad dotaz:
platí k tomu Code::Blocks, ale spíš i celkově; není nějaký jakoby "kompilátor" PHP? Něco, co bych nastavil jako kompilátor do Code::Blocks a primárně by to kontrolovalo syntaxi, ale taktéž debugger apod. (Mimochodem, používám Apache2)
No kompilátor pro PHP je přeci php.exe, ne? Takže stačí jen nainstalovat PHP5.

Co se týká debuggerů, tak jich taky několik. Otázkou je, jak budou pracovat ve spolupráci s Code::Blocks. Já v CB programoval jen v C nebo Pascalu a moc mi to vyhovovalo. PHP programuji v Netbeans a taky mi plně vyhovují.

22
Tipy a triky pro Linux / Re: CONKY
« kdy: 23 Září 2008, 07:45:20 »
Zdravím,
jak prosím udělám v Conky konstrukci, aby se mi zobrazila buď wi-fi nebo lan, podle toho, co je právě v provozu. Hledám to na netu už asi hodinu a bez úspěchu.  :-\
Děkuji, Bernard
Po pár dnes hledání se mi odpoveď na mou otázku nakonec podařilo najít:
Kód: [Vybrat]
${if_existing /sys/class/net/eth0/operstate up}IP (eth0):$alignr${addr eth0}
Down: ${downspeed eth0} k/s ${alignr}Up: ${upspeed eth0} k/s
${color lightgray}${downspeedgraph eth0 20,80 444444 eeeeee} ${alignr}${upspeedgraph eth0 20,80 444444 eeeeee}$color
Total: ${totaldown eth0} ${alignr}eth0 Total: ${totalup eth0}
${endif}${if_existing /sys/class/net/eth1/operstate up}IP (eth1):$alignr${addr eth1}
Down: ${downspeed eth1} k/s ${alignr}Up: ${upspeed eth1} k/s
${color lightgray}${downspeedgraph eth1 20,80 444444 eeeeee} ${alignr}${upspeedgraph eth1 20,80 444444 eeeeee}$color
Total: ${totaldown eth1} ${alignr}eth1 Total: ${totalup eth1}
${endif}${if_existing /sys/class/net/eth2/operstate up}IP (eth2):$alignr${addr eth2}
Down: ${downspeed eth2} k/s ${alignr}Up: ${upspeed eth2} k/s
${color lightgray}${downspeedgraph eth2 20,80 444444 eeeeee} ${alignr}${upspeedgraph eth2 20,80 444444 eeeeee}$color
Total: ${totaldown eth2} ${alignr}eth2 Total: ${totalup eth2}
${endif}${if_existing /sys/class/net/wlan0/operstate up}IP (wlan0):$alignr${addr wlan0}
Down: ${downspeed wlan0} k/s ${alignr}Up: ${upspeed wlan0} k/s
${color lightgray}${downspeedgraph wlan0 20,80 444444 eeeeee} ${alignr}${upspeedgraph wlan0 20,80 444444 eeeeee}$color
Total: ${totaldown wlan0} ${alignr}wlan0 Total: ${totalup wlan0}
${endif}${if_existing /sys/class/net/ppp0/operstate}IP (ppp0):$alignr${addr ppp0}
Down: ${downspeed ppp0} k/s ${alignr}Up: ${upspeed ppp0} k/s
${color lightgray}${downspeedgraph ppp0 20,80 444444 eeeeee} ${alignr}${upspeedgraph ppp0 20,80 444444 eeeeee}$color
Total: ${totaldown ppp0} ${alignr}ppp0 Total: ${totalup ppp0}
${endif}

23
Tipy a triky pro Linux / Re: CONKY
« kdy: 18 Září 2008, 11:15:27 »
Zdravím,
jak prosím udělám v Conky konstrukci, aby se mi zobrazila buď wi-fi nebo lan, podle toho, co je právě v provozu. Hledám to na netu už asi hodinu a bez úspěchu.  :-\
Děkuji, Bernard

24
Měl jsem stejný problém - stačilo změnit jazyk z Default na English.

Btw. neví někdo jak tam nahodit češtinu? Potřebný soubor jsem si stáhl, ale nějak nevím kam ho umístit  ::)

25
Já Code::Blocks používal, ale vizuální editor GUI jsem nenašel - cíleně jsem ho ani nehledal.

Stran: [1] 2 3 ... 5