Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - gluteus

Stran: [1] 2 3 4
1
Hardware / Re: Broadcom BCM4311 - zprovoznit a připojit
« kdy: 19 Září 2009, 21:18:18 »
Nevím, jak by mi to mělo pomoct...
Mám Ubuntu 9.04 (Gnome); jen jsem psal, že když jsem měl openSuse, tak jsem wifi rozchodil pomocí fwcutter.
NDISwrapper má svůj návod na wiki, ale co se děje, když zkouším ovladač přes něj, jsem psal výše...
Nemá někdo nějaké rady?  :'(
---------------------------------------------------------
Nevěřím svým očím, ale částečně jsem to zprovoznil.
Upgradoval jsem kernel na x.x.31; pak ze stránek broadcom podle jejich návodu aktivoval ovladač "wl.ko"
No a teď jsem připojenej přes wifi. Jediný problém je, že po restartu není tento ovladač načtený a musím vždy znova... (insmod wl.ko)
Poradíte jak na to?

2
Hardware / Re: Broadcom BCM4311 - zprovoznit a připojit
« kdy: 19 Září 2009, 19:12:45 »
No, jak jsek říkal, STA ovladač mam použitý, ale WICD nevidí žádné bezdrátové sítě...  :'( :'( :'(

3
Hardware / Broadcom BCM4311 - zprovoznit a připojit
« kdy: 19 Září 2009, 15:39:18 »
Zdravím,
vím, že takových příspěvků jsou tu tuny, ale pořád se mi nedaří nalézt odpověď a řešení...
1) Ikonka wifi na notebooku nesvítí, jen problikne, bluetooth svítí. (to mi netrápí)
2) Přes network manager  v gnome mi to sítě hledalo ( i když jsem údajně wifi na notebooku vypnul), snažilo se to připojovat (heslo přes wpa), ale nepřipojilo. Žádná hláška, chtělo to znova heslo...
3) Šoupnul jsem tam WICD, v tom mi to píše, že nebyly nalezeny žádné bezdrátové sítě.
4) Zkoušel jsem i ndiswrapper, hlásí, že nelze ověřit, zda je karta aktivní.

Jo a taky jsem dělal fwcutter... Měl jsem openSuse a tam mi fwcutter pomohl a šlapalo to.

tady jsou nějaké výpisy, nevím co je potřeba, nevyznám se v tom...
iwconfig
Kód: [Vybrat]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:54 Mb/s   Tx-Power:32 dBm   
          RTS thr:2347 B   Fragment thr:2346 B   
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

ifconfig
Kód: [Vybrat]
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr 00:1d:60:2f:d3:3f 
          inet adr:192.168.0.124  Všesměr:192.168.0.255  Maska:255.255.255.0
          inet6-adr: fe80::21d:60ff:fe2f:d33f/64 Rozsah:Linka
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:2520 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2094 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:2
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 2786089 (2.7 MB) Odesláno bajtů: 305521 (305.5 KB)
          Paměť:feac0000-feb00000

lo        Link encap:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          inet6-adr: ::1/128 Rozsah:Počítač
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 0 (0.0 B) Odesláno bajtů: 0 (0.0 B)

dmesg | grep eth
Kód: [Vybrat]
[    1.805660] Driver 'sd' needs updating - please use bus_type methods
[    1.805670] Driver 'sr' needs updating - please use bus_type methods
[   13.448929] wlan0: ethernet device 00:1b:fc:a1:84:b6 using NDIS driver: bcmwl5, version: 0x40a2800, NDIS version: 0x501, vendor: 'NDIS Network Adapter', 14E4:4311.5.conf

Na ubuntu mi šlape prakticky všechno, kromě wifi, kterou nutně potřebuju... Peru se s tím rok a zatím žádný výsledek (kromě 40m kabelu po bytě)
Budu moc vděčný za každé rady.

4
Obecná podpora / Re: Nelze se pripojit k wifi
« kdy: 19 Září 2009, 12:59:48 »
Stejná věc se mi dějě, když se snažím přes wifi se připojit... Káblem frčím normálně, druhý pc s xp běží taky normálně, opensuse mi jelo taky dobře, ale už rok se s tímhle na ubuntu peru a nevím co s tím...  :'(

5
Pokouším se nainstalovat ubuntu z usb (abych nemusel vypalovat cd), použiju na xp program unetbootin, všechno projede v pořádku, pak to začíná bootovat, naskočí logo ubuntu a po chvíli mi t aky naskočí stejná obrazovka co je nahoře - BusyBox v1.10.2..... Hledal jsem řešení, ale nikde jsem nic nenašel... :'(

6
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 12 Prosince 2008, 13:57:00 »
ještě maličkost, přední diodka signalizující že je wifi zapnutá (jak to každý zná), se rozsvítí pouze když se komp zapíná, potom když běží tak nesvítí... :-(

7
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 12 Prosince 2008, 00:46:39 »
Taky jsem si ještě všiml, když se pokouším připojit pomocí té wifi, když to připojute, tak v té animaci v liště je jen jedno kolečko zelené (svítí) a druhé šedé (zhasnuté). nevím jaký to má význam, ale když připojuju pomocí káblu, tak obě jsou zelené (svití).

Doufam že má ještě někdo nějakou radu v rukávu.....

8
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 11 Prosince 2008, 19:11:03 »
OK, žádný MAC tam nastavovat nebudu... Ale co s tím? ???
Začínám být zoufalý, déle bez internetu být nemůžu... Snad mě to nedonutí přejít na w. ...  :-[
někde jsem se dohrabal k příkazu "iwlist wlan0 scan" a to mi vyhodí "no scan results"... to je v normálu?

9
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 11 Prosince 2008, 18:52:23 »
Děkuji, našel jsem to, ale mám tam "disabled all MAC filters", čili žádný filtr není...  ???
myslíte, že pomůže když pevně vymezim ty MAC adresy které máme my v bytě?? To se ale pak nepřipojí nikdo jiný do sítě, ne?

10
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 11 Prosince 2008, 18:14:22 »
Jo, skvělé, ale jak zjistim ten whitelist na routeru???
(-mám ten D-Link a když nastavuji síť, připojím pc s xp káblem, vrazím tam cd, ono to začne vytvářet novou síť, pouze to po mě chce ssid, chanel a šifrování, heslo, nic víc, žádné jiné možnosti to nemá...)
-------------
už jsem se dostal do jakéhosi nastavení routeru přes prohlížeč, pohledám.

11
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 11 Prosince 2008, 17:56:49 »
Super, dokažeš mi poradit co a jak kde najdu?  ??? o mac adrese akorat vim že neco takového existuje... :-(

12
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 11 Prosince 2008, 12:56:58 »
vše jsem projel a zatím nic.
jiný manažer nepomohl, balík na to kódování taky ne, síti jsem dal krátký název a nic, změnil kódování na WEP a pořád nic. síť to najde, připojuje ale pak vyhodí znova tu tabulku...  ???
---ještě něco. zkusil jsem nastavit síť bez hesla pro přihlášení, bez kódování a stejně se to odmítá k tomu připojit.
zkoušel jsem to i pomocí WICD a taky nic. (ten mi ještě zlobí tím, že vidí sítě jen po prvním restaru po naistalování, po obnovení seznamu se mu nechce...)
a taky dodám že po káblu to funguje docela hladce.
začínám být zoufalej...
abych nezapomnel, mám router D-Link DI-524
momentálně mám ovladač na Broadcom BCM4311 přes ndiswrapper (bcmwl5)

nějaké nápady???
prosím prosím...

13
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 22:51:45 »
takže, děkuji za ochotu poradit, doufam že se blížíme ke zdárnému konci.
WICD: poprvé to našlo síť a připojovalo, ale teď už to vubec nikdy nechce najít žádnou síť, nevím co s tím.
nevím čím to je,ale terminál mi nevyhodí vůbec nic... :-(
jo, zkoušel jsem pomocí ndiswrapperu použít ovladač z win ale opět bez reakce (predtím nesvobodné ovladače pomocí ubuntu)
a taky nic s mac ani routerem jsem nikde nedelal...
a ještě jeden postřeh, když použiju ovladače přes ndiswrapper, podle iwconfigu je wifina na "wlan0"...

14
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 22:09:50 »
přes WICD mi to  udela to samé, chvíli běží panel "připojuji" a pak hodí nepřipojeno...

15
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 20:19:28 »
Mam dnes duto, přihodím raději vše...
Kód: [Vybrat]
katula@katula-PC:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11  Nickname:""
          Access Point: Not-Associated   
         
eth0      no wireless extensions.

pan0      no wireless extensions.

katula@katula-PC:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr 00:1d:60:2f:d3:3f 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:1
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 B) Odesláno bajtů: 0 (0.0 B)
          Paměť:feac0000-feb00000

eth1      Link encap:Ethernet  HWadr 00:1b:fc:a1:84:b6 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          Přijato bajtů: 0 (0.0 B) Odesláno bajtů: 0 (0.0 B)
          Přerušení:16 Vstupně/Výstupní port:0xc000

lo        Link encap:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1  Maska:255.0.0.0
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:16436  Metrika:1
          RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          Přijato bajtů: 608 (608.0 B) Odesláno bajtů: 608 (608.0 B)

katula@katula-PC:~$ sudo iwlist
Usage: iwlist [interface] scanning [essid NNN] [last]
              [interface] frequency
              [interface] channel
              [interface] bitrate
              [interface] rate
              [interface] encryption
              [interface] keys
              [interface] power
              [interface] txpower
              [interface] retry
              [interface] ap
              [interface] accesspoints
              [interface] peers
              [interface] event
              [interface] auth
              [interface] wpakeys
              [interface] genie
              [interface] modulation
katula@katula-PC:~$

16
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 19:52:21 »
pořád nic, nechápu to "tvoje rozhraní",ale v celym výpisu "dmesg" určitě nebylo nic o "wlan"...

17
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 19:27:29 »
takže, je toho vážně požehnaně a vubec se v tom nevyznám, prohledával jsem to a zkoušel  něco najít:
Kód: [Vybrat]
[   15.854432] wl: module license 'MIXED/Proprietary' taints kernel.
[   15.858486] wl 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[   15.858496] wl 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[   15.876558] Atheros(R) L2 Ethernet Driver - version 2.0.4
[   15.876563] Copyright (c) 2007 Atheros Corporation.
[   15.889772] ieee80211_crypt: registered algorithm 'TKIP'
[   15.889914] eth0: Broadcom BCM4311 802.11 Wireless Controller 5.10.27.6
[   15.890341] atl2 0000:06:00.0: PCI INT A -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
[   15.890354] atl2 0000:06:00.0: setting latency timer to 64
[   19.376496] udev: renamed network interface eth1 to eth0
[   19.403259] udev: renamed network interface eth0_rename to eth1
[ 5613.575091] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 5623.900039] eth1: no IPv6 routers present
[ 7043.804017] UDF-fs: No VRS found



18
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 11:02:37 »
Kód: [Vybrat]
[26.651933] Bluetooth: RFCOMM ver 1.10
[28.677109] pci 0000:01:05.0: PCI INT A -> GSI 17 (level low) -> IRQ 17
[28.864411] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[28.879641] [drm] Initialized radeon 1.29.0 20080528 on minor 0
[29.323145] [drm] Setting GART location based on new memory map
[29.325005] [drm] Loading R300 Microcode
[29.325057] [drm] Num pipes: 2
[29.325065] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
[30.946775] NET: Registered protocol family 17
[33.086985] hda-intel: Invalid position buffer, using LPIB read method instead.

doufam že to pomůže...

19
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 10:40:43 »
Díky.
Teď se v tom  začínám ztrácet ještě víc, když kliknu na ikonku připojení v liště, tak mi to požadovanou síť ukazuje ale iwlist scan vyhodí tohle:
Kód: [Vybrat]
lo      interface doesn't support scanning
eth1   interface doesn't support scanning
eth0   interface doesn't support scanning
pan1   interface doesn't support scanning

omlouvám se, ale vážně se v tom nevyznám...  ???

20
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 10 Prosince 2008, 10:07:18 »
Prosím, poradí mi někdo? karta nejspíš funguje normálně, síť mi to v pohodě najde, jen se to prostě nepřipojí... Když to do routeru píchnu přímo kabelem, tak to naskočí okamžitě, ale přes wifi pořád jen naskakuje tabulka s tou žádostí o heslo...

21
Internet a sítě / Re: Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 09 Prosince 2008, 14:51:49 »
při připojení k té síti mi to nabízí pouze WPA & WPA2 Personal.
Děkuji za každou radu

22
Internet a sítě / Připojení k domácí wifi síti
« kdy: 09 Prosince 2008, 00:38:19 »
Zdravím,
po delší odmlce jsem si opět nainstaloval Ubuntu (8.10). Hned na začátku mám problém s wifi připojením. Po instalaci systém nabídl zapnutí nesvobodných ovladačů, či co, nyní mi kartu hlásí jako aktivní. Chci se přes ikonku v oznamovací oblasti připojit na wifi síť, tu v nabídce vidím, signál perfektní. Naskočí tabulka o zadání hesla do sítě. Svoje heslo samozřejmě znám, na ostatních počítačích funguje vše v pohodě (není tam linux), ale tady ne. Chvíli se to snaží připojovat a po chvíli to vyhodí znovu hlášku, že to chce heslo. Už nevím co s tím, doufám, že se najde někdo kdo rychle poradí a pomůže... :-)

Tonda

23
Pracovní prostředí / Re: chyba rhythmboxu
« kdy: 16 Června 2008, 11:14:52 »
jako zajímavou alternativu jsem zkoušel i LISTEN, docela se mi líbil... Ovšem takovéto problémy jsem neměl... ???

24
Hry a zábava / Re: CAPITALISM 2
« kdy: 13 Května 2008, 23:41:28 »
nemusis, najdi jinou hru...  ;)

25
Hry a zábava / Re: Age of Empires 2
« kdy: 13 Května 2008, 23:40:08 »
maximálně zkus vyzkoušel různé verze wine. Na AppDB byla testována pod 0.9.57; 0.9.58; 0.9.60.
Na to se bohužel nelze spoléhat a je to připad od případu. Mě se třeba nepodařilo spustit přes wine nic.

Stran: [1] 2 3 4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.