Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - Iwo

Stran: 1 [2] 3 4
26
Pracovní prostředí / Unity barva pisma v menu
« kdy: 24 Srpen 2014, 19:44:35 »
Zdar,
mrknete prosim na prilozeny obrazek. Je tam rozevrene menu Napoveda a kdyz si vsimente, tak pismo tech jednotlivych polozek je modre. Stejne tak, jak mate v rohu nastaveni systemu, odhlasit, vypnout, ... tak vsechno je modre. Vubec nevim jak jsem k tomu prisel, zacalo to pred casem, ale nemel jsem vubec cas to resit a dneska jsem s tim stravil cely den, ale nic jsem nevygooglil a nepodarilo se mi toho zbavit. On je problem, ze modra je na te tmave barve spatne citelna.
Jinak jsem zkousel menit temata, mam normalni Ambience a dela to i u jinych temat, proste at je tema jakekoli, tak tyhle texty jsou furt modre.
Co s tim?

Jo, Ubuntu 14.04 mam.

[příloha smazaná administrátorem]

27
Obecná podpora / Ve kterém logu je chyba po startu?
« kdy: 26 Květen 2014, 01:01:51 »
Ahoj,
kdyz mi startuje Ubuntu, tak tesne pred naskocenim prihlasovaci obrazovky se na vterinu zobrazi nejaka chyba, je tam neco CIFS (asi to bude neco se SAMBA), ale nedokazu to precist cele.
V jakem logu to najdu?

Hledal jsem to v systemovem protokolu, ale tam nic podobneho nebylo. Chtel bych opsat presne zneni chyby a prohnat googlem, jestli najdu o co se jedna.

28
Pracovní prostředí / Vtiravy Amazon a ikonka klavesnice ve 14.04
« kdy: 25 Květen 2014, 21:13:45 »
1. Zdar, nainstaloval jsem Ubuntu 14.04 z launcheru jsem odebral Amazon, vcera jsem pred vypnutim aktualizoval a dneska koukam po spusteni, ze je ten smejd Amazon zase zpatky na launcheru.

V jinem vlakne mi bylo poradeno odinstalovat unity-lens-shopping, jenze tenhle balik v 14.04 vubec neni, nevite jak toho smejda dostat pryc, ja tu firmu tak nesnasim a kdo se na to ma porad koukat.  >:(

2. Jak je panel v Unity nahore, jak jsou hodiny, vypnuti, zvuk, ... tak tam je i klavesnice, pouzivam dve ceske qwerty a anglickou, misto ikonky (myslim, ze tam driv bylo bud CZ nebo US) se mi ale zobrazuje ctverecek, ve kterem je znacka podobna jako zakaz stani. Co s tim?

29
Zdar, mam takovy droboulinky problemek.  :D

Kdyz startuje system, tak se tam zobrazuje Kubuntu 14.04 a pod tim ctyri tecky. Slo by to nejak predelat, aby se tam zobrazovalo Ubuntu 14.04. (Se mi Kubuntu nelibi.  :))
Vzniklo to samozrejme instalaci Kubuntu-desktop z repozitare do cisteho Ubuntu, ale ja pouzivam ty prostredi ruzny (unity, kde, cinnamon), dokonce jsem ani neinstaloval kdm, ale prihlasovani ridi lightdm.

30
Instalace, aktualizace a spouštění / Nejde PlayOnLinux
« kdy: 18 Květen 2014, 22:53:55 »
Povysil jsem system z 13.10 na 14.04, pritom se samovolne odinstalovalo PlayOnLinux a kdyz to chci zase nainstalovat, tak mi to pise, ze to nelze, protoze baliky wine a wine1.6 jsou problemove.

Co s tim?

31
Zdar, presel jsem na novou LTS verzi Ubuntu.

Po instalaci a restartu jsem se prihlasil do Unity a vubec nenaskocily listy jen samotna plocha, takze jsem s tim nedokazal nic nez to pres terminal restartovat. Co s tim?

Po restartu jsem se prihlasil do KDE, ale tady mi zase nesly okna, nevim jak to popsat, ale zobrazi se jen program ne okno okolo jak je lista s minimalizaci, maximalizaci, krizkem, tak to se proste nenacte. Vubec nejde klavesnice, funguje v KDE jen mys. Odhlasil jsem se a prihlasil jsem se do Gnome, v tom zatim vsechno funguje.

Co teda delat s tim KDE a Unity?

Reinstal nechci. Chci to nejak vyresit, predem dekuju.

32
Prosim co s tim?

Nechci to komplet preinstalovavat, je to hrozne prace.

Nelze vypocitat prechod na vyssi verzi
Behem propocitavanipovyseni systemu doslok neresitelne chybe
To muze byt zpusobeno:
Povysovanim na vyvojovou verzi ubuntu
Bezici vyvojovou verzi
Neoficialnimi softwarovymi baliky neposkytovanymi Ubuntu

Chtel bych prejit z 13.10 na 14.04.

Mam nainstalovanych par veci mimo repozitare a IceWeasel s debianoveho repositare, myslite, ze to muze delat problem a ze bych mel tyhle vsechny veci odinstalovat?

Neni nejaky log v cem je problem?

Predem moc dekuju.

33
Multimédia / Nejde spustit Avidemux
« kdy: 10 Květen 2014, 08:42:02 »
Ahoj,
prosim dokazete mi rici proc nejde spustit Avidemux  2.6 ze zdroje:

Kód: [Vybrat]
deb http://ppa.launchpad.net/rebuntu16/avidemux+unofficial/ubuntu
Pise to tohle:

Kód: [Vybrat]
iwo@SPC:~$ avidemux3_gtk                                                                                     
Directory /home/iwo/.avidemux6/ exists.Good.                                                                 
Using /home/iwo/.avidemux6/ as base directory for prefs, jobs, etc.                                           
*************************                                                                                     
  Avidemux v                                                                                                 
*************************                                                                                     
 http://www.avidemux.org                                                                                     
 Code      : Mean, JSC, Grant Pedersen                                                                       
 GFX       : Nestor Di, nestordi@augcyl.org                                                                   
 Design    : Jakub Misak                                                                                     
 FreeBSD   : Anish Mistry, amistry@am-productions.biz                                                         
 Audio     : Mihail Zenkov                                                                                   
 Mac OS X  : Kuisathaverat, Harry van der Wolf                                                               
 Win32     : Grant Pedersen                                                                                   

Compiler: GCC 4.8.1                                                                                           
Build Target: Linux (x86-64)                                                                                 
User Interface: GTK+ (3.8.6)                                                                                 

Large file available: 1 offset                                                                               
Time: Sat May 10 08:35:03 2014                                                                               

0: avidemux3_gtk                                                                                             

Initialising prefs                                                                                           
 [load]  Loading prefs from /home/iwo/.avidemux6/config2                                                     
  [load]  Preferences found and loaded                                                                       
 [cpuCaps]Checking CPU capabilities                                                                           






[cpuCaps]End of CPU capabilities check (cpuMask :ffffffff, cpuCaps :1e6)                                     

[SDL] Version: 1.2.15                                                                                         
[SDL] Initialisation succeeded                                                                               
[SDL] Video Driver: x11                                                                                       


[Locale] setlocale cs_CZ.UTF-8                                                                               
[Locale] Textdomain was messages                                                                             
[Locale] Textdomain is now avidemux                                                                           
[Locale] Test: _File                                                                                         

[Gtk] Entering gtk_init                                                                                       
Initializing Dithering tables                                                                                 
[COREUI] Compiled with 01.00.00                                                                               
[COREUI] Linked with   01.00.00                                                                               
[CoreUI] Compiled with patch version 0, using 0                                                               
[UI Toolkit] Running version 01:03                                                                           
[Script] Scanning directory /usr/lib/ADM_plugins6/scriptEngines/                                             
[Script] SpiderMonkey INFO - Registered Debug functions                                                       
[Script] SpiderMonkey INFO - Registered Test functions                                                       
[Script] SpiderMonkey INFO - Registered DialogFactory classes                                                 
[Script] SpiderMonkey INFO - Spidermonkey initialised                                                         
[Script] Tinypy INFO - Registering group addons                                                               
[Script] Tinypy INFO -  Registering: help                                                                     
[Script] Tinypy INFO -  Registering: get_folder_content                                                       
[Script] Tinypy INFO -  Registering: get_file_size                                                           
[Script] Tinypy INFO -  Registering: basename                                                                 
[Script] Tinypy INFO -  Registering: dirname                                                                 
[Script] Tinypy INFO - Registering class: Avidemux                                                           
[Script] Tinypy INFO - Registering class: Editor                                                             
[Script] Tinypy INFO - Registering class: Gui                                                                 
[Script] Tinypy INFO - Registering class: DFToggle                                                           
[Script] Tinypy INFO - Registering class: DFInteger                                                           
[Script] Tinypy INFO - Registering class: DFMenu                                                             
[Script] Tinypy INFO - Registering class: DFTimeStamp                                                         
[Script] Tinypy INFO - Registering class: DialogFactory                                                       
[Script] Tinypy INFO - Registering group test                                                                 
[Script] Tinypy INFO -  Registering: testAssert                                                               
[Script] Tinypy INFO -  Registering: testCrash                                                               
[Script] Tinypy INFO -  Registering: testSub                                                                 
[Script] Tinypy INFO - Registering static class os                                                           
[Script] Tinypy INFO -  Registering: environ                                                                 
[Script] Tinypy INFO - Python initialised                                                                     
Trying :</usr/lib/ADM_glade//main/gtk2_build.gtkBuilder>                                                     

(avidemux3_gtk:1870): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkGrid.n-columns                                     

(avidemux3_gtk:1870): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkGrid.n-rows                                       

(avidemux3_gtk:1870): Gtk-WARNING **: Unknown property: GtkGrid.n-columns                                     
[admGlade] Cannot locate widget jogg                                                                         

(avidemux3_gtk:1870): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance                               

(avidemux3_gtk:1870): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion 'G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed                                                                                                 
 [wrapGetCurrent]  Out of range for widget comboboxVideo
  [HandleAction]  ************ VIDEO_CODEC_CHANGED **************                                             
  [wrapGetCurrent]  Out of range for widget comboboxVideo                                                     
  [wrapGetCurrent]  Out of range for widget comboboxAudio                                                     
  [HandleAction]  ************ AUDIO_CODEC_CHANGED **************                                             
  [wrapGetCurrent]  Out of range for widget comboboxAudio                                                     
                                                                                                             
*********** BACKTRACK **************                                                                         
/usr/lib/libADM_core6.so(ADM_backTrack+0x60) [0x7f810a57a010]:0:<ADM_backTrack>:-2                           
avidemux3_gtk(_Z20audioCodecSetByIndexii+0xa4) [0x42eb84]:1:<audioCodecSetByIndex(int, int)>:0               
avidemux3_gtk(_Z12HandleAction6Action+0x296) [0x426db6]:2:<HandleAction(Action)>:0                           
avidemux3_gtk(_Z7initGUIRKSt6vectorIP13IScriptEngineSaIS1_EE+0xb3c) [0x461f1c]:3:<initGUI(std::vector<IScriptEngine*, std::allocator<IScriptEngine*> > const&)>:0
avidemux3_gtk(_Z13startAvidemuxiPPc+0x2fb) [0x42c02b]:4:<startAvidemux(int, char**)>:0
/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xf5) [0x7f8106462de5]:5:<__libc_start_main>:-2
avidemux3_gtk() [0x4240cf]:6:<avidemux3_gtk() [0x4240cf]>:-2
*********** BACKTRACK **************
Cleaning up
 [deleteAll]  [Editor] Deleting all videos
  [deleteAll]  [Editor] Deleting all videos
  [deleteAll]  [Editor] Deleting all videos
 [Script] Tinypy INFO - Closing Python
[Script] SpiderMonkey INFO - Closing Spidermonkey
[SDL] Quitting...
 [destroyGUI]  Destroying Gtk GUI
  [renderDestroy]  Cleaning up Render
  [destroy]  Destroying preview
  [ADM_ad_cleanup]  Purging audio decoder
  [ADM_vf_clearFilters]  clear filters
  [ADM_vf_cleanup]  Destroying video filter list
 --End of cleanup--

Images stat:
___________
Max memory consumed (MB)     : 0
Current memory consumed (MB) : 0
Max image used               : 0
Cur image used               : 0
 [onexit] 
Goodbye...

 iwo@SPC:~$

34
Pracovní prostředí / LXDE odhlaseni a E17 nastaveni rozliseni
« kdy: 24 Duben 2014, 18:45:41 »
Ahoj,
mam dva dotazy:

1. Jak v prostředí Enlightenment 17 nastavim rozliseni displeje, je tam na to graficka volba, ktera nefunguje. Ma to prostredi nejaky konfigurak, do ktereho by slo zapsat, ze chci rozliseni 1024x768?

2. Kdyz se chci odhlasit z LXDE, tak se nic nedeje. Spustil jsem teda terminal a napsal tam lxde-logout, ale taky to zustalo zamrzle, tudiz jsem to po nekolika minutach zrusil pres CTRL-C. Kdyz napisu sudo lxde-logout, tak se dialogove okno pro restart, vypnuti a odhlaseni objevi, ale kdyz mysi klepnu na "Odhlasit", tak se zase nic nestalo. Kdyz jsem klepl na "Restartovat", tak se pocitac opravdu restartoval.
Asi nejaky bug?

(Ubuntu 14.04)

35
Obecná podpora / Bug: Nastavení displeje
« kdy: 24 Duben 2014, 14:40:24 »
Myslim si, ze v Ubuntu 14.04 je bug v nastaveni displeje, popsat to jako bug je pro me slozity, tak to kdyz tak nekdo ozkousejte, jestli to dela i vam a napiste jim to.

Kdyz na grafice NVidia s ovladacem nouveau dam nastaveni displeje a zmenim rozliseni, tak pokud to do 30s nepotvrdim, tak se ma rozliseni vratit zpatky, no ja tam mam 1024x768 a rozliseni se "vrati" na nejake, ktere monitor neumi a tudiz se monitor vypne a musim natvrdo restartovat pocitac, abych se do nej dostal.

36
Internet a sítě / Potřeboval bych rozběhat Sambu [vyřešeno]
« kdy: 19 Duben 2014, 03:30:48 »
jenomze mi to nejde, pocitac s Windows videt je, ale kdyz na nej kliknu, tak to po me chce jmeno a heslo, ty zadam a chce je to zase.

Kdyz dam:
Citace
iwo@SPC:~$ smbclient -L WindowsPC
Enter iwo's password:
session setup failed: NT_STATUS_INVALID_PARAMETER

Jenze k te chybove hlasce na webu nic neni, teda krome toho, ze by mel byt parametr encrypt passwords = yes, jenze to ja mam.
Co s tim?

37
Obecná podpora / Zaloha linuxu
« kdy: 06 Duben 2014, 21:17:03 »
Ahoj, chtel bych se zeptat, chci si zazalohovat instalaci linuxu a to konkretne v mem pripade znamena oddily "/" a "/home/".

Postupoval bych dle: http://wiki.ubuntu.cz/z%C3%A1loha_a_obnova_syst%C3%A9mu

Je tam parametr –exclude, slo by nejak ten parametr napsat tak, aby ze zalohy vynechal urcite slozky a nejenom soubory?

Konkretne mam v /home/iwo/ slozku musika a ta ma nekolik podslozek a pak jsou soubory mp3 atd. a pak mam stejne jeste slozku videa zase s podslozkama, nicmene to by nebyl problem presunout do jedne slozky, proste aby se vsechno co bude v nejake slozce "vynechej" nezalohovalo. Jde to?

38
Hardware / Nečte mi občas disk [vyřešeno]
« kdy: 13 Březen 2014, 06:37:29 »
Ahoj,
resim takovou zahadu, mam Ubuntu 13.10 a obcas se mi stane, ze system z niceho nic nemuze cist z disku, zacnou kolabovat programy atd. Restartuji a pak je to v poradku. Tohle se stava opravdu zridkakdy, 1x za dva mesice, kdybych to mel kvantifikovat. No vcera jsem aktualizoval pres synaptic a najednou, ze nektere aktualizace se nezdarily a duvod byl nasnade. Restartoval jsem a po restartu Grub rescue a ze nemuze cist ani zapisovat do systemu, tak jsem nekolikrat restartoval a potom Grub uz jenom oznamil: "Write error" a konec. Vypnul jsem PC a sel jsem spat. Dneska rano jsem to zapnul a byly nejake chyby na disku, opravil jsem je, asi po vcerejsi aktualizaci, ktera se nedokoncila a restartoval a vse OK, pocitac zase jede normalne. Ja mel asi pred pul rokem na tom PC jeste Linux Mint 14 a tam to presne toto udelalo nekolikrat taky, jenomze jsem stejne chtel prejit na Ubuntu, tak jsem to neresil. Respektive data jsem tehdy prehral na jiny disk tak, ze jsem tento "/" pripojil jako datovy v jinem PC a provedl jsem jeho kontrolu utilitou od WD (disk je Velociraptor), vse OK. Rovnez i ted jsou SMART hodnoty OK.

Takze jsem na vazkach, je skutecne problem v disku nebo je v zakladni desce, nic jineho me nenapada a protoze deska je MSI B75 (procesor Ivy Bridge), tak kdyby to bylo deskou, jeste stale muzu koupit novou bez obmeny procesoru. Co si o tom myslite?

39
Zdar, mam Ubuntu 12.04 s Gnome3, mam dva monitory - rozsirena plocha, stane se ze nektera aplikace se klidne zobrazi na vypnutem monitoru (sekundarnim), bezne pouzivam KDE a tam kliknu na liste na aplikaci, dam presunout a ta se presune mysi na aktualni plochu. V Gnome3 mohu ale aplikaci jen ukoncit a bez spusteni sekundarniho monitoru mam smulu. Jedna se o bug v Gnome3 nebo to jde nejak nastavit? (dik)

40
Multimédia / HEVC x265
« kdy: 07 Únor 2014, 16:41:33 »
Ahoj,
mam video soubor v x265 (mkv) a nedari se mi ho spustit.
VLC 2.2 vubec nic, napise ze to neni podporovane.
MPlayer, SMPlayer 0.861 je cerno a hraje zvuk.

Co s tim?

ubuntu 13.10
ffmpeg 7:0.10.11-1
nvidia 331.38 (GeForce 650Ti)

41
Zdar,
mam nasledujici problem:

Kód: [Vybrat]
$sudo apt-get update
...
bla bla bla
...
Staženo 24,3 kB za 24s (974 B/s)
Čtu seznamy balíků… Hotovo
W: Chyba GPG: http://cz.archive.ubuntu.com saucy Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 40976EAF437D05B5 NO_PUBKEY 3B4FE6ACC0B21F32
W: Chyba GPG: http://cz.archive.ubuntu.com saucy-updates Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 40976EAF437D05B5 NO_PUBKEY 3B4FE6ACC0B21F32
W: Chyba GPG: http://cz.archive.ubuntu.com saucy-backports Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 40976EAF437D05B5 NO_PUBKEY 3B4FE6ACC0B21F32
W: Chyba GPG: http://apt.mucommander.com stable InRelease: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 030BBF253A687AFF
W: Chyba GPG: http://extras.ubuntu.com saucy Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 16126D3A3E5C1192
W: Chyba GPG: http://archive.canonical.com saucy Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 40976EAF437D05B5 NO_PUBKEY 3B4FE6ACC0B21F32
W: Při ověřování podpisů se objevila chyba. Repositář není aktualizovaný, tudíž se použijí předchozí indexové soubory. Chyba GPG: http://security.ubuntu.com saucy-security Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 40976EAF437D05B5 NO_PUBKEY 3B4FE6ACC0B21F32

W: Chyba GPG: http://archive.getdeb.net saucy-getdeb InRelease: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY A8A515F046D7E7CF
W: Selhalo stažení http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/saucy-security/Release 

W: Některé indexové soubory se nepodařilo stáhnout. Jsou ignorovány, nebo jsou použity starší verze.

Fakt prisaham z niceho nic uplne samo. :-) Sel jsem asi po tydnu spustit aktualizaci a napsalo to tohle.  :-/

Co s tim?

ubuntu 13.10

42
Pracovní prostředí / automatické přihlášení LXDE
« kdy: 25 Prosinec 2013, 11:32:47 »
Zdar,

mam 13.10, mam tam LXDE a chci automaticke prihlaseni, abych nemusel zadavat heslo. Problem je, ze se mi Ubuntu po automatickem prihlaseni prihlasi do Unity. Jak to automaticky prihlasit do LXDE?

Urcite se najde nektery z radcu, ktery mi doporuci Lubuntu, no predem rikam, ze to nechci. Chci zustat u lightdm a teda Ubuntu s doinstalovanym LXDE.

Myslel jsem, ze to jednoduse vyresim zapsanim do lightdm.conf

Kód: [Vybrat]
user-session=ubuntu
kde "ubuntu" nahradim, ale nevim cim, googlil jsem, ale nenasel.

43
Obecná podpora / Jak nastavit primární monitor [vyřešeno]
« kdy: 03 Prosinec 2013, 23:50:28 »
Ahoj,

potreboval bych:

Mam monitor (DVI) + televizi (HDMI). Graficka karta NVidia, nainstalovany proprietarni ovladac.

Boot PC je na monitoru, prihlasovaci obrazovka se ale zobrazi na televizi. Nasledne i plocha se zobrazi na televizi a na monitoru se zobrazi jen pokracovani plochy (Twinview). V nvidia-settings jsem si nastavil primarni display na muj monitor a pokracovani plochy na TV, vygeneroval jsem xorg.conf a restartoval, ale bylo to stejne, proste bez ohledu na to, co je zapsane v xorg.conf mam stejne primarni displej na TV.

V /etc/lightdm/lightdm.conf jsem dal

display-setup-script=/usr/bin/lightdmxrandr

pricemz lightdmxrandr

obsahuje

xrandr --output DVI-D-0 --left-of HDMI-0 --primary --output HDMI-0 --auto

nic to neudelalo, porad primarni displaj na TV

Kdyz po spusteni do autostart dam

xrandr --output DVI-D-0 --left-of HDMI-0 --primary --output HDMI-0 --auto

nebo to vlozim do /usr/sbin/lightdm-session

tak po prihlaseni se mi zmeni primarni displej, tak jak chci na monitor.

Samozrejme ale chtel bych docilit toho, abych mel primarni displej na monitoru uz prihlasovaci obrazovku, abych nemusel zadavat poslepu, otazka je, jak toho docilit?

Jestli se ten xrandr da nastartovat jeste pred spustenim prihlasovaci obrazovky?

44
Internet a sítě / Samba - jmena pocitacu [vyreseno]
« kdy: 09 Listopad 2013, 13:36:24 »
Ahoj, za ziviho boha nemuzu rozchodit jmena pocitacu pri sdileni pres Sambu.

Mam dva PC, SPC - Ubuntu 13.10, MPC - dualboot Ubuntu 12.04 a Windows7 (zkousim to s Ubuntu 12.04, az pokud to rozchodim, tak prejdu do Windows)

na obou pocitacich se to chova naprosto stejne, tady je vypis z pocitace MPC:

Kód: [Vybrat]
iwo@MPC:~$ smbclient -L SPC
Enter iwo's password:
Connection to SPC failed (Error NT_STATUS_BAD_NETWORK_NAME)
iwo@MPC:~$ smbclient -L SPC.local
Enter iwo's password:
Domain=[DOMOV] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.18]

        Sharename       Type      Comment
        ---------       ----      -------
        print$          Disk      Printer Drivers
        Presun5         Disk     
        IPC$            IPC       IPC Service (SPC server (Samba, Ubuntu))
Domain=[DOMOV] OS=[Unix] Server=[Samba 3.6.18]

        Server               Comment
        ---------            -------
        SPC                  SPC server (Samba, Ubuntu)

        Workgroup            Master
        ---------            -------
        DOMOV                SPC

Pokud misto SPC.local zadam IP adresu toho PC (192.168.1.103) vysledek je stejny, teda nefunguje to jen pri zadani samotneho SPC. Ono to ale zaroven znamena, ze kdyz do Dolphinu zadam smb://spc/ tak to ten pocitac nenajde nebo jinak v prochazet sit, ten pocitac neni.
Jde mi samozrejme o to, aby to chodilo poradne a PC bylo viditelne.

Jak na to?

45
Ahoj,
mam Ubuntu 13.10 s doinstalovanym KDE, ktere pouzivam.
Kdyz stahnu nejaky DEB balicek (mimo repozitar) a poklikam na nej, tak se spusti ubuntu software centrum, kliknu NAINSTALOVAT a chvili to vypada, ze neco instaluje a pak napise, ze nemam potrebna opravneni.
Kdyz spustim Ubuntu-Tweak, tak jdu na zalozku vicusteni systemu, vyberu co potrebuju a kliknu UKLIDIT a vubec nic se nestane (v Unity v takove chvili vyskoci prihlasovaci dialog).
Jde to nejak vyresit jinak nez ze zminene aplikace budu spoustet pres terminal se sudo?

Docetl jsem se, ze by to mel resit Policy Kit, ale vubec jsem to nepobral a v nastaveni nic, kde by se daly nastavovat prava nebo neco s timhle delat nemam. Ubiram se s tim Policy Kit vubec spravnym smerem nebo jsem uplne mimo?

Dik.

46
Zmizely mi aplikace z dash nabidky, co s tim?


[příloha smazaná administrátorem]

47
Obecná podpora / V unity skoro nefunguje klavesnice
« kdy: 06 Listopad 2013, 01:28:10 »
Ahoj,
zkusim to popsat od zacatku:

Mam Ubuntu 13.10 s doinstalovanym KDE, ve kterym normalne pracuju, jenze mam problem, ze v Ubuntu Tweak (asi ten programek znate) je tlacitko "uklidit", kdyz na nej kliknu, tak by to melo vyvolat logovaci dialog, zadam sve heslo a smazou se mi nepotrebne baliky a konfigy. Jenze u me se po kliknuti na to tlacitko nic nestane, proste je to nefunkcni.
1. Kdyby nekdo vedel co s tim, moc by me to potesilo, protoze jsem nic nevygooglil.

Napadlo me, ze se zkusim prepnout do Unity a zkusim to tam, jestli to nebude fungovat. Normalne jsem se odhlasil, prihlasil jsem se do Unity a do dashboardu jsem napsal "Ubuntu-tweak", ale nic to nenaslo. Proste tam zastupce chybi.
2. Jde nejak pridat?


Tak jsem spustil konsoli a chtel tam napsat "ubuntu-tweak" a to uz se dostavam k tomu podstatnemu, proste nic, nefunguje klavesnice, nic to nepise. Vsimnete si, ze v dashboardu to psalo. Tak pustim Firefox a chci hodit do Googlu dotaz, cim to muze bejt, ale klavesnice taky nefunguje. Tak jsem zkusil jeste par aplikaci a nic. Klavesnice funguje jen v tomvyhledavacim policku dashe, ale jinde ne.
3. Jak tu klavesnici zprovoznit?

Predem dik za zodpovezeni jakehokoli z tech dotazu.

48
Pracovní prostředí / KDE - nastaveni spoustece aplikaci
« kdy: 05 Listopad 2013, 05:17:29 »
Chtel jsem nejak vyresit v menu polozky naposledy pouzite a jak jsem hledal, tak jsem nasel tohle:

http://www.linux-magazine.com/Issues/2009/108/KDE-4.3

Jaktoze oni maji KDE 4.3 a maji tam to "View" a v nem spoustu nastaveni a ja mam KDE 4.11 a polozka View chybi a nic nastavit nemuzu. To ji tam ve verzi 4.3 dali a pak zase odebrali? Proste kdyby nekdo vedel, jak k te polozce View prisli?

Dik.

49
Internet a sítě / V Ubuntu 13.10 nefunguje Firefox [vyřešeno]
« kdy: 02 Listopad 2013, 15:08:45 »
Už jsem to vyřešil, ale napíšu to i sem, kdyby to někdo potřeboval. Pokud používáte Firefox 25 v Ubuntu 13.10 vám nebude korektně fungovat, mimo jiné nefunguje tlačítko Back, čehož jsem si všiml jako první a hledal řešení na netu a nadával jsem Mozille, co že zase podělali, ovšem zcela neoprávněně. Po marných pokusech dle rad na webu Mozilly s profilem, jsem přišel na to, že stačí zakázat doplněk "Unity Desktop Integration" a hle Firefox funguje zcela korektně. Zkusil jsem to na dvou PC a na obou to dělalo to samé, takže bych řekl, že je to evidentní. Ale tak hlavně, že budeme mít mobilní Ubuntu, tak proč testovat to desktopové před vydáním nové verze.  >:(

50
Ahoj,
potreboval bych vysvetlit a pomoct, jak na zmenu uzivatelskych prav.

Mel jsem problem se svym profilem uzivatel:iwo cesta:/home/iwo, prekopiroval jsem cely profil do /home/iwo222 a vytvoril uzivatele docasny, potom jsem restartoval, prihlasil se jako uzivatel docasny a smazal profil iwo i se souborama /home/iwo zmizelo. Potom jsem vytvoril novy profil iwo a odhlasil se jako uzivatel docasny a prihlasil jsem se jako uzivatel iwo. Ted jsem tedy v uzivateli iwo, ma domov na /home/iwo a chtel bych do /home/iwo presunout nektere slozky a soubory z /home/iwo222. Jenze to nejde, kdyz dam v mc F6, tak mi to napise, ze nemam opravneni a konec, nic se nepresune.
Pritom kdyz se podivam do slozky /home/iwo222 tak tam maji podslozky plne opravneni uzivatele iwo. Napadlo me, jestli to neni ten puvodni a jestli se to jeste nejak nerozlisuje.

Dotaz tedy je jak z uzivatele iwo presunu potrebne slozky z /home/iwo222 do /home/iwo?

Chtel bych toho docilit bez toho, abych to delal jako root (sudo mc), protoze to uz jsem jednou udelal a pak mi nektere konfiguracni soubory prestaly fungovat. Teda potrebuju nejakym zpusobem zmenit opravneni vseho co je v /home/iwo222 tak, aby to potom slo presunout do /home/iwo bez administratorskeho pristupu.

Snad jsem to napsal tak, ze je to k pochopeni. :-)

Stran: 1 [2] 3 4