Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Jakub Vaněk

Stran: 1 ... 27 28 [29] 30
701
Hardware / Re:po inštalácii AMD ovládača nejde X
« kdy: 18 Března 2014, 22:45:08 »
Problém jsem tam nenašel, pouze mě mírně děsí toto:
Kód: [Vybrat]
[    18.185] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/libglx.so
[    18.958] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    18.958] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    18.958] Module class: X.Org Server Extension
[    18.958] (II) NVIDIA GLX Module  304.116  Mon Oct 28 20:59:08 PDT 2013

702
Hardware / Re:po inštalácii AMD ovládača nejde X
« kdy: 18 Března 2014, 22:16:40 »
Můžeš nám sem prosím poslat /var/log/Xorg.0.log?

703
Hardware / Re:po inštalácii AMD ovládača nejde X
« kdy: 18 Března 2014, 22:14:32 »
Vyzkoušel jste za sebou odstranění balíků jak psal Cuore a pak ten balík fglrx-legacy?

704
Hardware / Re:po inštalácii AMD ovládača nejde X
« kdy: 18 Března 2014, 21:39:28 »
Mám takové krizové a velmi omezené řešení na ten internet
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install links2Spouští se to přes TTY (CTRL+ALT+F(1-6)):
Kód: [Vybrat]
sudo links2 -g -driver directfbEDIT: To sudo je tam kvůli framebufferu, do kterého v základu může zapisovat jen superuživatel.

705
Hardware / Re:po inštalácii AMD ovládača nejde X
« kdy: 18 Března 2014, 21:15:02 »
Nepojede pod standardními ovladači.
Cituji z http://wiki.ubuntu.cz/grafick%C3%A9_karty_ati:
Citace
V současné době NEJSOU v nesvobodném ovladači podporovány následující karty (desktopové, mobilní, integrované i FireGL verze):

ATI Rage, ATI Mach, Radeon VE a Radeon 32
Radeony řady 7xxx, 8xxx, 9xxx
Radeony Xxxx a X1xxx
____HD 2xxx, 3xxx a 4xxx____
690G, 740G, Mobility Radeon HD2300 a X2300 (tyto karty jsou mezistupněm mezi generací X1xx a HD2xxx, mají však blíže právě k řadě X1xxx)
Radeon HD 3870 X2 (ostatní dvoujádrové karty podporované jsou, toto je jediná výjimka)
Citace
Grafické karty   poslední Catalyst   Použitelnost ovladače na Ubuntu(včetně)
Rage, Mach, VE, 32   neexistuje   neznámé
Radeon 7000 - 9250   8.28.8 (srpen 2006)   až do 7.10 Gutsy Gibbon
Radeon 9500 - X1950   9.3 (březen 2009)   až do 9.10 Karmic Koala
____Radeon HD 2xxx - 4xxx   13.1* (leden 2013)   až do 12.04 Precise Pangolin____
A řešení z Wiki:
POZOR: Asi bude potřeba kernel z řady 3.2.0!
Takže:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install linux-image-3.2.0-60-generic-pae linux-headers-3.2.0 linux-headers-3.2.0-generic-paePoznámka: Je vhodné odstranit starý kernel.
A pak:
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacy
sudo reboot

706
Multimédia / Re:Kdenlive nekóduje do h264
« kdy: 18 Března 2014, 14:39:32 »
Pak ještě spusťte znovu průvodce nastavením:
Kód: [Vybrat]
Settings->Spustit konfiguračního průvodce

707
Multimédia / Re:Kdenlive nekóduje do h264
« kdy: 18 Března 2014, 14:37:36 »
Zkuste nainstalovat balík ubuntu-restricted-extras
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasEDIT:
S balíkem nahoře by se sám měl nainstalovat program libavcodec-extra-53. Pokud je na začátku posledního řádku ii, je balík nainstalován.
Kód: [Vybrat]
$ dpkg -l libavcodec-extra-53
Požadované=Neznámé/Instalovat/Odinstalovat/Vyčistit/Podržet
| Stav=Ne/Instalován/Konfigurační soubory/Rozbalen/Nezkonfigurován/Nekompletní
| instalace/Očekávané spouštěče/Nevyřízené spouštěče
|/ Chyba?=(nic)/Nutná přeinstalace (Stav,Chyba: velké písmeno=chyba)
||/ Název                            Verze                             Popis
+++-=================================-=================================-==================================================================================
ii  libavcodec-extra-53               4:0.8.10ubuntu0.12.04.1           Libav codec library

708
Wiki / Re:Přejmenování stránky
« kdy: 18 Března 2014, 14:15:38 »

709
Wiki / Re:Soubor na Wiki
« kdy: 17 Března 2014, 21:45:22 »
Už jsem to vyřešil, děkuji :)

710
Wiki / Přejmenování stránky [vyřešeno]
« kdy: 17 Března 2014, 21:33:44 »
Jsem to zase já. Na Wiki jsem napsal stránku o VMware Tools, ale nějak jsem nenašel, jak ji přejmenovat v adresním řádku: http://wiki.ubuntu.cz/vmware. Je to jedno?

711
Wiki / Re:Soubor na Wiki
« kdy: 17 Března 2014, 19:13:25 »

712
Wiki / Soubor na Wiki [vyřešeno]
« kdy: 17 Března 2014, 18:35:04 »
Právě dělám na Ubuntu Wiki článek o VMware Playeru. Zrovna tam chci rozebrat, jak zapatchovat jaderné moduly staršího playeru pro novější jádra, ale nevím, jak tam ten patch mám vložit nebo na jaké stránky ho nahrát. Jedná se o dva soubory, jeden aplikovač patche a druhé je patch samotný. Virus to (na 99,9%) není, jsou tam pouze mírné změny funkcí, a pomocí tohoto patche běžím už cca. rok. Přikládám je k příspěvku. Mohli byste mi prosím poradit, jak je tam mám dát?

EDIT: Soubory mají přidanou koncovku .txt

[příloha smazaná administrátorem]

713
Obecná podpora / Re:LibreOffice Ipmpress - Odrážky - odsazení
« kdy: 17 Března 2014, 16:31:33 »
Je to teda zapeklité, ale řešení bylo nalezeno  ;)
Když vybereš text požadovaného odstavce, pro odsunutí doprava zmáčkni TAB a pro zpět zmáčkni SHIFT+TAB
Zdroj:http://www.linuxtopia.org/online_books/office_guides/openoffice_impress_guide/openoffice_impress_Creating_bulleted_and_numbered_lists.html

714
Obecná podpora / Re:skript spuštěný při vypnutí
« kdy: 17 Března 2014, 16:24:29 »
Blbnu, žádný odstraňování+kill pro složky, nechal jsem se zmást tím prvním článkem v mém příspěvku.

715
Toto je poněkud neaktuální vlákno na to, že je přidržené nahoře  :)
Mám MonoDevelop 4.2.4 z ruční kompilace z GitHubu.

716
Obecná podpora / Re:skript spuštěný při vypnutí
« kdy: 16 Března 2014, 21:51:04 »
Částečná odpověď:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=185261
Tady jsou celkem hezké tabulka těch rc*.d:
http://www.linux.com/news/enterprise/systems-management/8116-an-introduction-to-services-runlevels-and-rcd-scripts
http://www.debian-administration.org/articles/212
EDIT: Takže takhle nějak to provést:
Kód: [Vybrat]
sudo cp mujskript.sh /etc/init.d
sudo ln -s /etc/init.d/mujskript.sh /etc/rc0.d/K99mujskript.sh
# K je tam protože to nic nestartuje, ale odstraňuje složky - obdoba killu pro složky EDIT: tento skript je ta obdoba + K znamená že se to spustí při vypínání systému.
# číslo za K je, v jakém pořadí se ty skripty spouští
# protože ho nechceme před rebootem spouštět, tak nezadáme další řádek
### sudo ln -s /etc/init.d/muj.sh /etc/rc6.d/K99mujskript.sh

717
Obecná podpora / Re:Neviditelný kus RAM
« kdy: 16 Března 2014, 21:21:34 »
Zkusil jsem reset BIOSu a nastavit vše jak jsem měl před tím. Zkusil jsem i proházet RAM moduly (o kterých jsem ani nevěděl, že je mám špatně), nic nepomohlo. Prošel jsem vše, s pamětí v BIOSu byly akorát taktování+napájení. Zní to možná divně, ale opravdu. Podobné je to s nastavením výchozí GK - není tam výběr. BIOS vybere buď externí, když je zapojená, nebo interní. Kompletní průjezd MemTestem v pořádku. Pořád to hlásí stejné hodnoty o velikosti RAM:
free -m:
Kód: [Vybrat]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2390       1548        841          0        108        735
-/+ buffers/cache:        704       1685
Swap:         2559          0       2559
sudo lshw -c memory (useknul jsem nepotřebnou část s info o cpu cache a o verzi BIOSu)
Kód: [Vybrat]
  *-memory
       description: System Memory
       physical id: 40
       slot: System board or motherboard
       size: 2560MiB
     *-bank:0
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum1
          vendor: Manufacturer1
          physical id: 0
          serial: SerNum1
          slot: J6G1
          size: 1GiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:1
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum2
          vendor: Manufacturer2
          physical id: 1
          serial: SerNum2
          slot: J6G2
          size: 256MiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:2
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum3
          vendor: Manufacturer3
          physical id: 2
          serial: SerNum3
          slot: J6H1
          size: 1GiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:3
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum4
          vendor: Manufacturer4
          physical id: 3
          serial: SerNum4
          slot: J6H2
          size: 256MiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)

718
Hardware / Re:Instalace AMD Catalyst -HD 4850 a Ubuntu 12.04
« kdy: 16 Března 2014, 20:24:50 »
Chtělo by to zkusit můj oblíbený kernel 3.2.0-60 (řada 3.2.0 pochází z Ubuntu 12.04.1). S tím by to mohlo fungovat. A nebo stáhnout ISO 12.04.1: http://old-releases.ubuntu.com/releases/12.04.1/. Je tam dole v seznamu.
EDIT: Teď jsem si uvědomil, že 3.2.0 není moc aktuální, možná by to zvládlo i novější. Teď proč to asi nejede: Umím si představit, že pod novým kernelem se i relativně málo starý driver nesestaví. Viz. VMware Tools, pod kernelem 3.11 se odmítnou sestavit.

719
Obecná podpora / Re:Neviditelný kus RAM
« kdy: 16 Března 2014, 17:22:33 »
Myslíte, že mám udělat reset BIOSu nebo v krajním případě reflash?
EDIT: Myslím, že v BIOSu žádné mapování RAMky nemám. Kouknu se, ale je divné, že nejdřív tu pamět Ubuntu vidělo a v BIOSu jsem nic neměnil.

720
Obecná podpora / Neviditelný kus RAM
« kdy: 16 Března 2014, 17:10:17 »
Dobrý den,
mám problém s RAMkou. Jednoho dne jsem si všiml, že moje Ubuntu vidí jen 2390 MiB paměti z 2560 MiB. Sice je to maličkost, ale je to divné. Z Live CD vidí 2518 MiB. Nevím, čím by to mohlo být. Memtest (i BIOS) vidí všechnu RAM a Memtest nehlásí chyby. Grafickou kartu mám AMD Radeon HD 6450 s 512 MiB interní paměti a motherboard Intel D915GEV. IGD je doufám vypnutá. BIOS je v nejnovější verzi.
Výstupy z pevného Ubuntu a z Live CD:
lshw (obě stejné)
Kód: [Vybrat]
  *-firmware
       description: BIOS
       vendor: Intel Corp.
       physical id: 0
       version: EV91510A.86A.0482.2006.0222.2350
       date: 02/22/2006
       size: 64KiB
       capacity: 448KiB
       capabilities: pci pnp apm upgrade shadowing cdboot bootselect edd int13floppynec int13floppytoshiba int13floppy360 int13floppy1200 int13floppy720 int13floppy2880 int5printscreen int9keyboard int14serial int17printer int10video acpi usb agp ls120boot zipboot biosbootspecification netboot
  *-cache:0
       description: L1 cache
       physical id: 5
       slot: None
       size: 16KiB
       capacity: 16KiB
       capabilities: pipeline-burst internal varies data
  *-cache:1
       description: L2 cache
       physical id: 6
       slot: None
       size: 1MiB
       capacity: 1MiB
       capabilities: pipeline-burst internal varies unified
  *-memory
       description: System Memory
       physical id: 40
       slot: System board or motherboard
       size: 2560MiB
     *-bank:0
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum1
          vendor: Manufacturer1
          physical id: 0
          serial: SerNum1
          slot: J6G1
          size: 1GiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:1
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum2
          vendor: Manufacturer2
          physical id: 1
          serial: SerNum2
          slot: J6G2
          size: 1GiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:2
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum3
          vendor: Manufacturer3
          physical id: 2
          serial: SerNum3
          slot: J6H1
          size: 256MiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
     *-bank:3
          description: DIMM DDR2 Synchronous 533 MHz (1,9 ns)
          product: PartNum4
          vendor: Manufacturer4
          physical id: 3
          serial: SerNum4
          slot: J6H2
          size: 256MiB
          width: 64 bits
          clock: 533MHz (1.9ns)
free -m (pevné)
Kód: [Vybrat]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2390       1116       1274          0         98        499
-/+ buffers/cache:        518       1872
Swap:         2559          0       2559
free -m (Live)
Kód: [Vybrat]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2518       1399       1119          0        181        900
-/+ buffers/cache:        316       2201
Swap:         2559          0       2559

721
Možná chybějící spouštěcí právo souboru

722
Pracovní prostředí / Re:Klávesnice Cs/En
« kdy: 31 Ledna 2014, 16:13:47 »
Já mám podobný problém. Když přepínám z X serveru do např. TTY 1, numlock mi svítí dál, ale ve skutečnosti je vypnutý. Mám Ubuntu 12.04.

723
Já občas používám doxygen. Ten proskenuje soubory (hledá v .cs ty řádky co začínají ///) a pak vygeneruje HTML dokumentaci.
Kód: [Vybrat]
$ doxywizard # spustí průvodceEDIT: Může vygenerovat i více věcí než jen HTML, ale i PDF, Latex, Manpages, atp.

724
Obecná podpora / Re:start Ubuntu
« kdy: 31 Ledna 2014, 12:55:41 »
Děkuji za opravu mojí chyby.

725
Obecná podpora / Re:start Ubuntu
« kdy: 31 Ledna 2014, 12:47:24 »
Pokud myslíte použití stejného licenčního klíče, u Win > WinXP nevím. Pokud myslíte přetažení Windows z fyzického disku do virtuálního PC, to nejde. Je potřeba čistá instalace (do virtuálu), protože Windows jádro z mně neznámého důvodu přilnává k HW. Narozdíl od Win, stejnou instalaci Ubuntu spustíte jak fyzicky, tak i ve virtuálu, tak i na jiném PC (většinou).

Stran: 1 ... 27 28 [29] 30

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.