Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Myrmica

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 68
51
Tak se také přidám. Na notebooku trénuji na U18.04 a zkouším jak si porozumím s GNOME. Zatím mám problém s Conky, které se přepisuje stále přes sebe.  Zkouším i desktop bez zbytečných ikon.
Zatím to tedy vypadá následujícně:

52
Myslím, že nejvhodnější bude nějaká lehčí distribuce, Lubuntu, Xubuntu a podobně a to vzhledem k nepříliš silnému HW.
Nemám zkušenost, že by vzhledem k použití  GK ATI byly výrazné rozdíly mezi distribucemi.

53
Tohle nefunguje?
Kód: [Vybrat]
Login:    user
Password: live
Zkoušel jsem to na následujícím iso: https://cdimage.debian.org/debian-cd/current-live/amd64/iso-hybrid/debian-live-8.8.0-amd64-standard.iso

54
Pracovní prostředí / Re:Blokace dotyku
« kdy: 15 Květen 2017, 09:08:58 »
1. zjisti si XID zařízení:
Kód: [Vybrat]
xinput --list2. Použij příkaz:
Kód: [Vybrat]
xinput disable [touchscreen XID] (Například pokud XID je 11, jako na mém notebooku, pak použij příkaz
Kód: [Vybrat]
xinput disable 11).

Pokud příkaz funguje, pak si ten příkaz přidej do "Aplikace spouštěných při přihlášení".
Příkaz lze spustit i při startu před přihlášením, ale je to komplikovanější, a je to popsáno například zde: https://askubuntu.com/questions/228304/how-do-i-run-a-script-at-start-up

55
1. Nauč se psát příspěvky. Dáváš nám málo informací a z nich žádné, které by mohly pomoci při odhalování tvé závady. Přečti si toto: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=5279.0
2. Zkontroluj klávesnici, fungují-li všechny klávesy. Zkus použít jinou (externí).
Nic jiného mě momentálně nenapadá.

56
Moje tipy, které by mohly pomoci:
Nepoužívat cestu s tildou "~", ale úplnou cestu, někdy to nefunguje.
Napsat cesty do uvozovek by také mohlo pomoci.
Vykašlat se na diakritiku a psát cesty v čistém ascii.


57
Obecná podpora / Re:Hledám dvoupanelový souborový manažer
« kdy: 14 Březen 2017, 07:13:53 »
Na Windowsech používám Total Commander pro představu co by mi vyhovovalo, ale na linuxu to pod Wine není ono.

Používám teda Double Commander, ale má jeden zásadní problém, který mi extrémně nesedí. Okno vlastnosti souboru není modální a nemůžete zároveň otevřít tyto okna dvě. Kontroluju si tak totiž velikost složek a tady to nejde dělat tak, jak jsem naučený.

Abychom nemrhali zbytečně časem, hned napíšu další co jsem našel a není to dobré.

SunFlower: spousta bugů a hlavně vůbec neukazuje velikost složky.

Gnome Commander: v podstate naprosto skvělý, ale má zásadní bug kvůli kterému nejde připojit Samba. Bohuzel od Ubuntu 14.10 to nejsou schopni vyřešit.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-commander/+bug/1396513

Xfe: neumí Sambu.

Co dalšího bych měl zkusit?
No já zatím zůstávám ud Double Commandru i když někdy se skřípěním zubů. Totiž na linuxu často padá.
Ale pokud potřebuješ znát velikost adresáře, proč otevírat okno vlastností souboru (které mi moc nevyhovuje, protože po překladu má nesmyslně velká tlačítka), když stačí najet na příslušný adresář a stisknout mezerník a případně počkat než se to spočítá. Pokud chceš velikost více složek, můžeš je postupně pomocí mezerníku aktivovat a počkat až výpočty doběhnou.
Jen drobná poznámka: Okno vlastností je modální, a právě proto jich nelze současně otevřít více.  ;)

58
Vkládejte obrázky v rozumné velikosti.. Tohle když člověk chce prohlédnout, tak aby měl 4k monitor, a i tak roluje jako divý... Přitom ani zdaleka  není potřeba takové rozlišení, zejména při tak mizerné kvalitě toho obrázku.

59
Např.:
Code::Blocks
Qt Creator

Ale ty jsou přednostně určené pro c++

60
Hardware / Re:Myš funguje až po kliknutí
« kdy: 09 Únor 2017, 06:45:53 »
Takhle kdysi dávno fungovaly bezdrátové myšky. Aby šetřily baterii, tak usnuly a probudilo je kliknutí tlačítka....

61
Obecná podpora / Re:Problém s kopírováním
« kdy: 04 Únor 2017, 12:33:17 »
A zkusit kopírovat z příkazového řádku a sem dát výstup např:
Kód: [Vybrat]
cp -v /zdrojový/adresář/*.mp3 /cílový/adresářparametr -v tam je proto, aby výpis byl bohatší na informace o kopírování.
Pokud chceš vysloveně přesunout, použij příkaz mv.

62
Z těch tvých příkazů se mi zdá, že nepřekládáš knihovnu lcd.c. Pokud nemáš zdroj, použij knihovnu a přidej ji ke kompileru, teď z hlavy nevím jak se přidává, ale to najdeš na internetu. (Záleží v jakém formátu ji máš.)
Ale nejlepší cesta je mít připravené vývojové prostředí, například Code::Blocks, ten umí i tvůj čip Atmega8. Nejspíše ještě bude potřeba stáhnout i toolchain, i když ty už něco máš, jinak by jsi to nemohl překládat.
Ale jak říkám, je potřeba nejdříve nalézt co nejvíce informací na netu...

63
Obecná podpora / Re:Převod titulků v ASCII na UTF-8
« kdy: 02 Únor 2017, 17:58:45 »
Jen tak mimochodem, jak chceš převést titulky v prostém ASCII na UTF8? To přeci nejde, protože tabulka ASCII je obsažena v tabulce UTF8 a při převodu se nic nestane.
Musíš mít text napsaný v češtině aby enca byla schopna rozpoznat výchozí kódování. Pokud však je kódování souboru v UTF8 pak se defaultně převádí do kódování systému, tedy do UTF8 a zase se nic nestane... A aby byla enca schopna bezpečně určit výchozí znakovou sadu souboru potřebuje mít i dostatečné množství textu v daném kódování...

64
To ti těžko někdo poví, pokud přímo s těmito knihovnami nepracuje. Já podobné případy řeším hledáním příkladů na internetu.
Někdy to je fuška něco sehnat, ale obvykle se to povede...
(Používám stavebnice s diplayem od STM)

65
mrkni na toto téma: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=76855.msg549169#msg549169
Třeba to pomůže, je to sice Ubuntu ale kdo ví.

66
Není náhodou potřeba spouštět script pomocí sudo?
Kód: [Vybrat]
sudo /cesta_k_souboru/sys_info Je tam pár příkazů co bez sudo nefungují.
A co když je disk není MBR ale GPT? Pak je potřeba parted a ne fdisk.
Raději zadávám přímo příkazy do terminálu. Skript to jen zdržuje,

67
Internet a sítě / Re:Firemní VPN
« kdy: 17 Leden 2017, 22:11:51 »
1. Bez připojené VPN zadej:
Kód: [Vybrat]
ip route list2. Připoj se k VPN a zadej to samé:
Kód: [Vybrat]
ip route listMrkni na výpisy a pokud má default via ve druhém výpisu jinou adresu než při prvním příkazu, zadej:
Kód: [Vybrat]
ip route add default via w.x.y.zkde místo w.x.y.z zadáš ip adresu následující za default via ve výpisu prvního příkazu. Pokud tomu nerozumíš, dej sem výpisy prvních dvou příkazů.
Po provedení výše uvedeného by to mělo fungovat jak jsem popsal ve svém prvním příspěvku.

68
Internet a sítě / Re:Firemní VPN
« kdy: 17 Leden 2017, 17:40:07 »
A klasicky pomocí klikátka přidat VPN nefunguje?
Obvykle se na internet přistupuje pomocí standardního připojení. Pokud se stránka případně služba nenajde na standardním připojení, pak se použije VPN.

69
Jen ti nastíním jak instaluji kompilátor pro Qt Creator (Community)
Install g++ :
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install build-essentialMožná budeš potřebovat OpenGL.
Install OpenGL libraries
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install mesa-common-deva někdy je potřeba:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install libglu1-mesa-dev -y

70
Pracovní prostředí / Re:Disky Ubuntu
« kdy: 02 Leden 2017, 12:08:27 »
Disky nejde jednoduše přejmenovat (myslím třeba změnit sda1 na sdb1), ale lze u nich změnit Label například pomocí následujících příkladů pro filesystémy ext4:
Kód: [Vybrat]
sudo e2label /dev/device
sudo e2label /dev/device new-label-name-here
Místo device dosaď jméno pro partition (oddíl) např: sda1 nebo sdb1
první příkaz vypíše platné jméno partition a druhý zapíše nové jméno.
Základní informace o disku umí i program disky (anglicky: disks), který umí i některé filesystémy přejmenovat.

71
Pracovní prostředí / Re:Disky Ubuntu
« kdy: 02 Leden 2017, 10:34:07 »
Začal bych přečtením následujícího http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD?redirect=1id=pr%c5%afvodce_instalac%c3%ad. To ti pomůže při instalaci.
Uvědom si, že v linuxu se disky pojmenovávají jiným způsobem než ve Windows.
Pokud ti z tohoto něco nebude jasné, klidně napiš. Pokud máš přátele, kteří do linuxu vidí, může být rychlejší jít pro radu k nim.

72
Pracovní prostředí / Re:zmizení launcheru a horní lišty
« kdy: 27 Prosinec 2016, 20:17:31 »
Je potřeba uvést unity do výchozího stavu.
Zkus postup podle této stránky: http://www.webupd8.org/2012/10/how-to-reset-compiz-and-unity-in-ubuntu.html

73
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re:ROBLOX
« kdy: 23 Prosinec 2016, 08:18:19 »
Tohle ti nepomohlo?
Nebo jsi jen nepoužil vyhledávač?
(Tuto hru neznám, tak tu pouze předkládám co mi řekl Strejda google)

74
Pracovní prostředí / Re:Okno na celou obrazovku
« kdy: 14 Prosinec 2016, 10:41:17 »
A kontroloval si v CompizConfig Settings Manager -> Správa oken -> Grid ?
Musí být aktivní  a projdi si všechna nastavení jestli jsou v pořádku.

75
Pracovní prostředí / Re:Okno na celou obrazovku
« kdy: 13 Prosinec 2016, 18:19:23 »
A následující klávesové zktratky fungují?
  • Ctrl-Super-Left
  • Ctrl-Super-Right
  • Ctrl-Super-Up
  • Ctrl-Super-Down
(Super = klávesa Win)

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 68