Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Tomas

Stran: 1 2 [3] 4
51
Hry a zábava / Re: Jaké MMORPG pro ubuntu?
« kdy: 09 Duben 2008, 08:35:18 »
Medzi najlepsie ake som dosial hral by som jednoznacne zaradil:

Planeshift
Regnum Online
Vendetta Online
Auteria

52
Archiv / Re: Ubuntu vás potřebuje!
« kdy: 03 Březen 2008, 11:09:01 »
Nieje nejaky podobny projekt aj pre Slovensko? :-[

53
Hry a zábava / Re: Planeshift - help s hrou
« kdy: 31 Leden 2008, 10:51:35 »
Je pravda ze system kominukovania s NPC je trochu svojsky. Nenazvem ho zlym pretoze je stale vo vyvine a moze sa z tohto systemu komunikacie vyklut zaujimave riesenie.PS sme hrali 4 hraci, dokonca sme uvazovali aj nad vytvorenim guildy a prijatim dalsich clenov. Nakoniec nas odradil samotny velmi pomaly vyvoj hry a zdanie ze straca na sile a dychu. Bodaj by som sa mylil. Takze zatial Regnum....Ignis prevails!

54
Internet a sítě / Re: Vypadky Wifi siete
« kdy: 29 Leden 2008, 17:31:41 »
Takze nechal som si chvilu casu aby som to mohol dlhsie otestovat. Vyzera ze ked znizim rychlost pripojenia ako mi radis tak je spojenie skutocne stabilnejsie. Signal je o nieco vyssi ako obvykle a nedochadza k takym vypadkom. Avsak po restarte sa hodnota z 1Mbit zvysila na 5Mbit a o den nato ked som to kontroloval bola spät na nejakych 13 alebo ako. Je moznost ako tu hodnotu 1Mbit zachovat trvale?
Inac pre info vypis lspci:
Kód: [Vybrat]
adict@adict:~$ lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300] (rev a1)
05:01.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller
05:01.1 Generic system peripheral [0805]: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
05:01.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 01)
05:01.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)
adict@adict:~$   sudo iwconfig ath0
ath0      IEEE 802.11g  ESSID:"airlive"  Nickname:""
          Mode:Managed  Frequency:2.472 GHz  Access Point: 00:4F:67:01:55:3A   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power:17 dBm   Sensitivity=1/1 
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:00ED-0E00-0A   Security mode:restricted
          Power Management:off
          Link Quality=34/70  Signal level=-60 dBm  Noise level=-94 dBm
          Rx invalid nwid:24896  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

adict@adict:~$

Inac moja wifina je od routru nejakych 5 metrov a delia ju v podstate dve steny a dosahuje take hodnoty ako mas ty.

55
Internet a sítě / Re: Vypadky Wifi siete
« kdy: 23 Leden 2008, 17:32:58 »
Takze s malym meskanim, ale chcel som si byt isty ze zmena kanalu (z 11 na 13) skutocne nic nedocielila.
Vypis mi vyhodi toto. Ak som to dobre rozlustil tak je to na maxime.
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/53194/Co by sa este dalo skusit?

56
Internet a sítě / Re: Vypadky Wifi siete
« kdy: 21 Leden 2008, 21:58:07 »
Sorry nevedel som co ten prikaz vlastne robi . Ak som to spravne rozlustil tak tato je moja :
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/52915/Manual je na stranke ktora odkazuje na presny model routru (prvy prispevok).
Ale pre istotu aby si ho nemusel hladat som ho uploadol:
Kód: [Vybrat]
http://www.ulozisko.sk/34068-AirLive_WT_2000R_Manual.pdf.htmlSnad z toho budes mudrejsi, ja som velmi nebol :-(

57
Internet a sítě / Re: Vypadky Wifi siete
« kdy: 21 Leden 2008, 18:05:38 »
Takze tu je vypis ktory vzisiel z prikazu
Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/52902/
Pokial som dobre pozeral, nikde som nevidel moznost nejak ovplyvnovat hodnotu signalu. Taktiez neviem aku silnu mam antenku ani kde by som to mohol zistit. Nemam moznost zmerat to inym notebookom a Windows nepouzivam uz vobec ani nikto z mojej rodiny (komplet prechod na Ubuntu). Najnovsiu verziu firmwaru nemam kedze som sa nechcel uponahlat kym mi to niekto vyslovene odporuci.

58
Obecná podpora / Re: pidgin - skupiny
« kdy: 21 Leden 2008, 07:56:13 »
Vdaka. Sice to nevysvetlilo preco sa stale vytvara skupina "spoluziaci" a vhadzuje mi do nich len dva specificke kontakty, ale uz aspon viem co bolo pricinou tych "sirot" :-)

59
Obecná podpora / Pidgin - skupiny
« kdy: 20 Leden 2008, 21:32:17 »
Zdravim
Takze v poslednej dobe ma pekne trapi Pidgin a hlavne co sa tyka skupin. Preto sa chcem opytat ci uz niekto nieco take riesil a ci to nebodaj aj vyriesil. Znenazdajky mi dva kontakty hodil do skupiny spoluziaci. Trosku som sa divil ale presunul som ich tam kam patrili. To Pidginovi evidentne nevadi lebo pri kazdom zapnuti to urobi zase tak ako predtym. No nic predychal som to. Ale to co urobil dnes bolo vela. Zapnem...prekopiroval mi vsetky kontakty do skupiny "siroty" (takuto skupinu som nikdy nevytvaral). Nasraty som celu skupinu zmazal. Restartol Pidgina. Vsetko sa zdalo ok. Nedalo mi vsak a tak som si dal ukazat ake skupiny to na mna este cihaju. A cuduj sa svete o5 skupina ktoru som nikdy nevytvaral s nazvom "orphanes" co znamena "siroty". Co to ten holub na mna skusa?  >:(

60
Internet a sítě / Vypadky Wifi siete
« kdy: 20 Leden 2008, 21:15:35 »
Zdravim
Ked som tak zbezne presiel forum nenasiel som aby niekto riesil kratke vypadky wifi signalu. Väcsinou slo o to ze wifi je pomalsie. Ale u mna je rychlost ktoru dosahujem cez kabel rovnaka ako pri wifi (-10%max.). Co ma trapi je slabost signalu, ba priam by som oznacil silu signalu ako ubohu. Net mam Wimax co v podstate znamena ze od anteny ide kabel do wifi routra a z neho kabel do desktopu (brat) a wifi signal chytam ja na notebooku. Vzdialenost notebooku od routra je 5m. Signal pri tejto vzdialenosti je 35-40% co musite sami uznat je otrasna hodnota. Signal vsak casto klesa, pricom ak jeho hodnota klesne na 31% straca sa.  Zvycajne sa v priebehu sekund az paru minut sam obnovi. Tieto vypadky vsak sposobuju logicky nemale problemy (online hranie, stahovanie z uloznych servrov, uploadovanie, Pidgin).
Takze k vybave:
router
Kód: [Vybrat]
http://www.airlive.com/products/WT-2000R/wt_2000r.shtmlwifi :
Kód: [Vybrat]
Atheros Communications, Inc.
AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter

Dufam ze mi budete schopny pomoct, popripade poradit co by mohlo byt problemove, kde by ste vy ako prvy zacali hladat, ake s tymto mate skusenosti atd. Dopredu upozornujem ze rady typu "vymen router" , "vymen wifi kartu" nepocitam ako riesenia. Taktiez nerieste antenu. Ta funguje spolahlivo (cez kabel no problem).

61
Obecná podpora / Re: auto cad x qcad a ubuntu
« kdy: 18 Leden 2008, 09:04:52 »
CAD softwer je vzdy kamen urazu co sa tyka Linuxovych distribucii. Väcsina free alebo Linux CAD programov sa bohuzial nemoze profesionalnym na Win ani rovnat. Avsak najdu sa aj svetle vynimky. Medzi spicku dostupnu aj pre Linux patri NX5 co je vsak uz vysoko profesionalny ktory dokaze pokryt cele PLM (Product Life Managment). Dalej by som odporucil Medusa4 a VariCAD. Ide o platene programy avsak dovolim si tvrdit,ze kvalitne. Ja osobne som QCAD skusal avsak bol pre mna osobne uplne nedostacujuci, neprivetivy a celkom. Tazko sa zvyka na nieco tohto typu ked clovek pracuje roky ako konstrukter a ma za sebou take pecky ako ProE, Solid Edge, Cattia a momentalne Solid Works.

62
Obecná podpora / Re: Použitelný ICQ klient v Ubuntu neexistuje?
« kdy: 12 Leden 2008, 22:54:47 »
Tohle me vazne dostalo, opravdu existuje tolik lidi, kteri chteji pouzivat nejaky win IM program pod Wine? To je zoufale strasne reseni, nikdy jsem to nezkousel (vzhledem k tomu, ze existuje opravdu zastup obdobnych linuxovych programu), ale tipuju, ze to nemuze poradne fungovat...

Ten koupaci plugin, tak to je sila --- opravdu si myslite, ze nekoho zajima, jestli zrovna sedite u televize nebo na zachode??? Fakt mate cas a chut to menit podle toho, jakou "substancialni" cinnost zrovna vykonavate. Je tam taky cistim si zuby, blbe cumim do zdi, drbu se levou rukou za pravym uchem, drbu se pravou rukou za levym uchem apod.

Jinak treba pres jabber mi jde posilani sms velmi dobre. Zkuste se podivat na www.jabber.cz

Jinak gaim a pidgin jsou prejmenovana jina verze tehoz programu.

Ano Vam sa to mozno zda ako nieco hlupe, primitivne atd. Ale ludia si to ziadaju a kopec ludi prave to odradi. V praci mam Windows (bohuzial nahrada za profesionalny CAD neexistuje) a pouzivam na nom Mirandu. Ci uz je to "prastene" alebo nie 70% kontaktov si s oblubou dava Xstatusy. Proste ich to bavi. Proste to tak chcu! Ak by som niekoho chcel presvedcit na Pidgina...mate pocit ze by ho zaujimalo ze je opensource, ze je multiprotokolovy atd? Nie! chcel by vediet ci ma Xstatusy, ci su tam smajlici a ci sa daju posielat subory. Tych ktorym na tom nezalezi je mensina.

63
Takze..Planeshift uz hram nejaku tu dobu takze myslim ze mozem zhodnotit ci sa do toho oplati ist alebo nie. Vysledok je...ak sa po veceroch nudite tak do toho. Ak si vsak chcete zahrat hru a nie nedorobok..siahnite radsej po Regnum. Tieto dve hry je sice dost tazko zrovnavat kedze Regnum je orientovane trochu inac aj co sa tyka stylu hrania (menej sofistikovane questy, viac bojov, pernamentny stav vojny). V regnum ide proste o to sa co najlepsie "vymlatit" zatial co v Planeshifte ide o stare dobre RPG typu Baldurs gate. Kde vsak tkvie nevyhoda Planeshiftu? Neobycajne pomaly vyvoj.... hra prinesie vzdy nieco nove kazde tri mesiace a aj to je toho tak zalostne malo ze ostanete v rozpakoch. Potom vznikaju priepastne rozdiely medzi tym co bolo vytvorene na zaciatku a nedavno (vid retardovany vzhlad Yliana oproti uz "vymakanemu" zovnajsku Dermoriana). Oproti tomu Regnum prinasa takmer kazdy mesiac nieco nove v rozpäti toho co PS ponukne za rok. Proste suma sumarum..tam kde PS urobi krok Regnum uz stihlo styri. Jedno sa vsak PS neda upriet, ma potencial..uzasnu grafiku a Crystal space system funguje skvele. Sam si niekedy davam otazku aka skvela hra by to bola keby nebola uz 10 rokov "under heavy development"

64
Hry a zábava / Re: Regnum online
« kdy: 04 Leden 2008, 10:00:28 »
No je pravda ze aj mne to obcas co sa tyka zvuku zaprasti. Ak vies anglicky skor by som ti doporucil oficialne linux forum na

Kód: [Vybrat]
http://regnumonline.com.ar/forum/forumdisplay.php?f=15
ak vam anglictina robi problem tak snad hosi z

Kód: [Vybrat]
http://gamers.kubuntu.sk/ nieco vymyslia  ::)

65
Hry a zábava / Re: Regnum-Hezke MMOG pro Linux
« kdy: 04 Leden 2008, 09:44:06 »
Tak tuto hru urcite doporucujem. Regnum je naozaj skvele a hlavne oproti Planeshiftu sa vyvija ovela rychlejsie. Sam hram za Ignis spolu s dvoma hracmi mame taku mensiu druzinu. Velmi zaujimava je tiez hra Savage 2.

66
Obecná podpora / Re: Použitelný ICQ klient v Ubuntu neexistuje?
« kdy: 04 Leden 2008, 09:40:33 »
Pidgin svojim sposobom nieje zly avsak funkncostou a vyberom pluginov sa na Mirandu skutocne nechyta. Mna v nom najviac asi trapi absencia v icq tak popularnych Xstatusov (spim, jim, laska, koupani atd.). Castokrat ked aj nejaky zaujimavy plugin najdem je pre Win a Linuxakom je ponechany zdrojovy kod (autor ma asi pocit ze kazdy linuxak sa orgazmicky ukaja pri kompilovani). Ale inac sa to ako tak da aj ked by to mohlo byt lepsie. Avsak neda sa upriet ze Pidgin sa vyvija dost rychlo (takmer kazdy mesiac nova verzia). 

67
Obecná podpora / Re: mrznutie systemu
« kdy: 04 Leden 2008, 09:20:20 »
Mam podobny problem. Neviem ci ide o zhodu nahodu ale taktiez sa mi jedna o Asus. U mna je to vraj problem s DVD mechanikou...aspon tak mi to bolo povedane na Ubuntu fore. Nepomaha vam ani prikaz :

Kód: [Vybrat]
sudo hdparm -w /dev/hdc    ?

Nieje to riesenie ale bohuzial mne nic ine nepomaha..len vlozit do konzoly tento prikaz len co spozorujem ze to zacina tuhnut. Vlastne je to jeden z poslednych "hlavnych" problemov co ma na Ubuntu trapia

68
Obecná podpora / Re: pidgin - statusy + buddy ikony
« kdy: 09 Prosinec 2007, 22:43:39 »
Poviem to tak ako to je a nech ma niekto vyvedie z omylu..budem len vdacny. Na Pidgin existuje velke *censored*. Tych paru pluginov co obsahuje s prepacenim v zivote nevyuzijem, lebo tiez stoja za *censored*. Xstatusy nezobrazi, moje statusy nezobrazuje zase inym korektne, ak aj nejaky plugin najdem je pre Win a ak chcem na Linux tak nech sa paci kompiluj. Pre novacika urcite chutovka. Ako keby na Pidgin existovala aspon 1/10 pluginov ako na Mirandu tak som spokojny ako blcha. Viete co? staci mi jedna 1/5. A viac druhov smajlov? len zartujem samozrejme. Ziadne niesu a v minulom sa mi dokonca nedarilo ani prepnut na tych jednych co som nasiel. Len tak dalej Pidgin...valis! Najsmutnejsie je ze pre icq protokol lepsia alternativa ako vykuchany holub nieje.

69
Archiv / Re: Jak šlape váš systém po upgradu na Gutsyho?
« kdy: 21 Říjen 2007, 14:49:21 »
Problemy ktore ma trapili pri 7.04 boli hlavne mrznutie notebooku (vytazenie RAM a jadier naplno pri istych chvilkach) a dost mizerne fungujuci propietarny driver Atheros pre wifi,nefungujuci mikrofon a nefunkcna webcamera. Co sa podarilo ako tak vyriesit?  Iba webcameru cez nejaky (uz si skutocne nepamätam) free driver, ktoreho funkcnost vsak bola taktiez dost zla. Preto som od 7.10 ocakaval podstatne zlepsenia. Vysledok ma vsak az tak nevzal. Co ma prekvapilo je, ze notebook zacal mrznut este viac. Jedinou mojou sancou bolo spozorovat "priznaky" este v zarodku, z poslednych sil otvorit terminal a :
Citace
sudo hdparm -w /dev/hdc
Niekedy to vsak clovek nestihne a bohuzel pomoze len restart a bezradne sledovanie ako sa vas comp vypina a obrazovku vam na 10 minut zaplavuje hlaska :
Citace
hdc: drive not ready for command
Co sa zlepsilo je fungovanie Atheros driveru ktory teraz pri tej istej vzdialenosti od routru vykazuje silnejsi signal (teraz 40-50% predtym 20-30%) stale to vsak nieje uspokojive, predsalen ide o vzdialenost ani nie 10 metrov od routru (udavana vzdialenost dosahu routra je podla vyrobcu 120 metrov v idealnych podmienkach).
Mikrofon nadalej nefunguje. Webcamera taktiez dalej spokojne drieme. Potesil aj Gnash vo vyssej verzii cize konecne aj ja mozem zhliadnut videa na YouTube. Taktiez potesila väcsia podpora pre Bluetooth ktora v predchadzajucej verzii bola veskera zadna.




70
Archiv / Hledá se komunikativní Linuxový pařan
« kdy: 04 Září 2007, 22:48:04 »
a super hra Planeshift. Vyborne spracovanie a drvim to den aj noc :-)

71
Archiv / Cedega- problém!
« kdy: 30 Srpen 2007, 13:28:11 »
Citace: djSmaky
Jakou máš verzi Cedegy?
Jinak cedega ti hlásí problém s enginem - žádný nemáš nainstalovaný... Instalují se dodatečně, samotná cedega je k ničemu ;)
Tieto "rady" novacikom proste zboznujem. A to dokonca od "staleho clena". Jeden riadok nic nehovoriaceho chvastunstva sa ze "ja viem o co ide". Naco vobec bol tento prispevok? Ako pomohol? Kam posunul temu? Nic a nikde. Radsej by som ocenill keby prispevkov bolo menej ale skutocne by aj radili.

72
Archiv / Edge
« kdy: 13 Srpen 2007, 18:25:36 »
Tak a je to tu. Vsetky navody na Edge funuje dokonale kym....ano kym sa neprejde na Ubuntu 7.04. Neviem s cim sa tam vyvojari hrali avsak ttyUSB0 uz nieje na svojom mieste a v celom systeme ho neviem najst. Bez neho su vsetky scripty nanic kedze ubuntu nevie co ma robit.Mylim sa? Dufam v to.... dokaze niekto pomoct?

73
Archiv / Syberia
« kdy: 05 Srpen 2007, 22:17:16 »
Zdravim.Takze mam tuto hru s nazvom Syberia ktoru by som rad spustil pod wine. Nainstaloval som ju aj napriek mojim chabym znalostiam Linuxu a pustil sa do toho. Najprv klasicky error typu missing lib. Ten som vdaka googlu nasiel a vlozil do systemu. Nasledoval dalsi problem:

Kód: [Vybrat]
http://paste.ubuntu-nl.org/32663/skusit prepnut z akceleracie na emulaciu v audio som skusal..nepomohlo. Cakam na navrhy, budem moc vdacny :-)

74
Archiv / ASUS F3T AP008 - Problémy a jejich řešení
« kdy: 23 Červenec 2007, 20:16:04 »
V skutku hodnotne prispevky. Avsak mam dotaz..v bode 1, v ktorom sa rozprava o mechanike je link na firmware nefunkcny. Dalo by sa aktualizovat. A neslo by updatovat a popisat kolko z tychto problemov ostalo aj po nahodeni Feisty Fawn? Mozno by to niektorym ludom pomohlo. Ja niesom na tolko skuseny aby som sa do toho pustil.

75
Hry a zábava / Planeshift - free MMORPG s nativním linuxovým klientem
« kdy: 14 Červenec 2007, 11:40:02 »
Citace: Linx
Čuste, mám túto hru (stiahol som si ju kvôli tomu, že je MMORPG a ja MMORPG hry milujem), ale keď ju spustím, tak neviem čo mám robiť... Keď dám svoj login (e-mail adresu) a heslo (heslo, ktoré som zvolil na stránke) a dám to potvrdiť, tak mi vypíše, že je server off-line, respektive je tam presne FAILED... Neviete čo s tým? Chcel by som si zahrať túto hru...
Sem tam sa stane ze server je offline. Skus neskor ak situacia bude pretrvavat dlhsie tak uz je problem niekde inde...pravdepodobne u teba :-) teraz boli dost caste vypadky pretoze sa menil klient.

Stran: 1 2 [3] 4