Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - Tomas

Stran: 1 2 3 [4]
76
Hry a zábava / Planeshift - free MMORPG s nativním linuxovým klientem
« kdy: 13 Červenec 2007, 19:24:16 »
Takze hru som nakoniec spojazdnil a aj som ju paru dni aktivne hral. Potom vsak prisiel novy klient konkretne 019. Tu vznikol o5 problem. Update prebehol v poriadku avsak....nejde uz spustit client. Proste nereaguje.Nedokazem teda spustit hru. Skusal som to klasicky aj cez konzolu prikazom:

Kód: [Vybrat]
sudo planeshiftjedine co som vsak dokazal bola hlaska:

Kód: [Vybrat]
adict@adict:~$ sudo planeshift
./psc: error while loading shared libraries: libcal3d.so.12: cannot open shared object file: No such file or directory
adict@adict:~$
Ma niekto podobny problem popripade vie ako by mi mohol pomoct?

77
Archiv / Metatexis vo Worde.Existuje ekvivalent pre Linux?
« kdy: 08 Červenec 2007, 15:02:19 »
Citace: randy
co ma byt ten metatexis? akosi som to nepochopil ... isto s anajde nejaka alternativa ..

ale zas..keby som si kupil sw za 120 euro + office + wokna. .. neviem, ci by som hladal ku vsetkemu free alternativu ;)
Počítačom podporovaný preklad alebo preklad podporovaný počítačom (po anglicky computer-aided translation, skratka CAT) je prekladanie textu s podporou počítača, ale bez toho, aby počítač sám text preložil (to by bol tzv. strojový preklad).

Medzi najrozšírenejšie softvéry/nástroje CAT patria komerčný Trados, Metatexis, Transit, Wordfast, SDLX či Déjà Vu (DVX). K dispozicii je aj bezplatný a otvorený OmegaT. Takéto programy pracujú s tzv. prekladovou pamäťou (translation memory) a terminologickou databázou (terminology database).

avsak mam pocit ze OmegaT sa neintegruje priamo do OOo co dost stazuje pracu a pohodlnost.

78
Archiv / Metatexis vo Worde.Existuje ekvivalent pre Linux?
« kdy: 08 Červenec 2007, 14:05:44 »
Zdravim vsetkych. Moj brat by rad presiel na Ubuntu Linux kedze vidi ze ja osobne som s nim nadmieru spokojny.  Jedine coho sa boji je ci najde kvalitny ekvivalent pre Metatexis ktory sa integruje priamo do Wordu. Takze najlepsie je najst nieco podobne co sa integruje do Open Officu. Moznostiam ze rozbehavat Word aj s Metatexisom cez Wine by som sa radsej vyhol. Akosi tomu uz vopred nedoverujem. vopred vdaka za rady. Keep the faith!

79
Archiv / ubuntu 7.04 nahodne tuhne
« kdy: 19 Červen 2007, 22:28:39 »
Citace: jakub.lucky
Jediné, co z toho vyčtu je: problém s hdc, což bude na notebooku pravděpodobně cdromka
Hm ked sa nad tym tak zamyslim je to dost mozne. Otazne je preco to robi? Preco sa pri vsunutom dvd mediu zacne system spravat takto nestandartne?

80
Archiv / ubuntu 7.04 nahodne tuhne
« kdy: 19 Červen 2007, 18:27:00 »
Takze po dlhom case sa mi podarilo vyskusat odporucane:

1. Memtest za nejakych 8 hodin nevykazal ani jeden error
2. Pocas mrznutia sa mi so zatatymi zubami podarilo urobit dmesg | tail :
Kód: [Vybrat]
adict@adict:~$ dmesg | tail
[ 6335.045424] hdc: drive not ready for command
[ 6340.048730] hdc: status timeout: status=0xd0 { Busy }
[ 6340.048735] ide: failed opcode was: unknown
[ 6340.048738] hdc: drive not ready for command
[ 6345.052047] hdc: status timeout: status=0xd0 { Busy }
[ 6345.052052] ide: failed opcode was: unknown
[ 6345.052057] hdc: drive not ready for command
[ 6350.055364] hdc: status timeout: status=0xd0 { Busy }
[ 6350.055369] ide: failed opcode was: unknown
[ 6350.055372] hdc: drive not ready for command
Prekvapi ma ak z toho bude niekto mudry

inac ziadna zmena..pomohol az restart

81
Citace: merlin
A toto nefunguje?
Kód: [Vybrat]
sudo /opt/PlaneShift/uninstall
ospravedlnujem sa..asi sme sa tak celkom nepochopili...samozrejme ze funguje. V predchadzajucom prispevku som opisal dovod preco mi to nefungovalo :-) Nejake dalsie napady ohladom kde by mohol byt problem co sa tyka nekorektnosti zobrazovania asi uz nemate. No pockam .. mozno niekto trpi podobnym problemom. Ak nie..hra pojde prec...skoda.

82
Bohuzial vasa rada pomohla len ciastocne..klient sa preformoval do lepsieho nazvyme to formatu ale stale este nevidim celu cast obrazovky. Updater stale blika ale aspon ide rozoznat pismena a funkcie aj ked sa nedaju pouzit. U setupu je to iste. Odinstalovat sa mi to nedarilo pretoze v priecinku s hrou su 2 subory..jeden s nazvom Uninstall Planeshift (evidentne nespravna volba) a subor Uninstall. Kedze moj prikaz bol zakazdym
Kód: [Vybrat]
sudo /opt/Planeshift/Uninstall Planeshifttak to zlyhavalo. Mate este nejake napady ci kontakty na niekoho kto by mi vedel dalej pomoct? inac vdaka za reakciu

83
Archiv / ubuntu 7.04 nahodne tuhne
« kdy: 14 Červen 2007, 22:36:18 »
No nejak som to vydedukoval na zaklade tohto prispevku

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3290

inac skusim aj ja ten memtest..uvidime co to da..zatial vdaka

84
Som vysostne sklamany...je na prd ked este aj hra pre Linux robi tolke problemy. Stiahol som .bin subor. S tazkou biedou naistaloval a vysledok? vsetky subory uzamknute...neviem preco. Updater blika,je rozmazany a sprava sa sialene. Setup to iste. Klient sa roztiahne tak ze na monitore vidim len polovicu. O com to potom je? A perlicka na zaver...ako to mam akoze odinstalovat? Ak mi xce niekto dokazat aka som lama a kde vsade som spravil xybu..do toho..nic radsej nez to. Ak ma xce niekto zasvätit do tejto hry..budem mu len vdacny..rad tomu dam este jeden pokus..Ved vraj do tretice vsetko dobre..pre spresnujuce info: som Linux newbie

85
Archiv / ubuntu 7.04 nahodne tuhne
« kdy: 14 Červen 2007, 18:37:56 »
Mam uplne rovnaky problem. Pocul som ze vraj Ubuntu nejako nieje sxopne bezproblemov zvladat dve jadra. Ako spustim ten memtest?

86
Citace: cinan
no myslel som to tak, ze ked otvoris gnome-system-monitor, a procesy das zoradit podla percentualneho vyuzitia (% CPU)... Hovoril si, ze system je pomaly, tak by toto trocha pomohlo - aspon budes vediet aky proces najviac vytazuje procesor, potom sa to bude dat nejak riesit. Tie vetraky suvisia s vytazenim CPU - cim viac pracuje, tym sa viac zahrieva a tym viac sa tocia lopatky na vetraku. A s tym GUI neviem poradit, snad niekto skusenejsi
Vetraky bezia... gnome-system-monitor 50% , Firerfox 2%,  gnash 2% zvysok 0%

87
Citace: cinan
pozri sa do beziacich procesov na % vyuzitie procesora, a povedz, ktory proces najviac vyuzva procesor...
Velmi nerozumiem poziadavke. To mam spustit vsetky mozne procesy aby som zistil ktory ho vyuziva najviac?Ak je v klude tak vsetko vykazuje 0% az na gnome-system-monitor ktory je samozrejme spusteny a ubera si slusnyx 5 az 10%.

Pri spustenom VLC(mp3)-3az5%, firefoxe 1az3%, gaime 1% a Wi-fi sa gnome-system-monitor splha alebo skor skace medzi 7 a zavratnych 50%. Nedokazem posudit ci je to normalne..osobne by som vsak tvrdil ze nie

88
Po asi dvoch tyzdnoch pouzivania Ubuntu 7.04 sa zacal system xovat nanajvys nestandartne. Vykazuje pomalsi beh, reaguje pomalsie, vetraky su takmer vzdy zapnute..proste system sa sprava vzdy nadmieru zatazene. V poslednej dobe doxadza navyse k dalsej "lahodke". Z casu na cas uplne spadne GUI (moje lama znalosti to nedakozu lepsie opisat). Obrazovka blikne na cierno a zjavi sa uz len prihlasovacia obrazovka.Sami posudte zo screenov. Nieje predsa mozne aby system vykazoval taketo hodnoty iba pri spustenom firefoxe. Takisto prikladam aj subory z /var/log/message niekde som cital ze sa z toho da obcas aj vycitat pricina padov. Bohuzial co s tyka obecnej podpory dostal som sa len po stranu 40 takze ak uz nieco taketo bolo riesene ospravedlnujem sa. Vsetkym ktory mi pomozu vrela vdaka. Upozornenie...mate co docinenia s Linux newbie takze ... be gentle

screeny:
http://ukazto.com/?img=Obrazovka-1-bda1.png
http://www.ukazto.com/?img=Obrazovka-5bz1.png
http://ukazto.com/?img=Obrazovka-2-4qt1.png

files:
http://www.gigasize.com/get.php/-1100224844/messages
http://www.gigasize.com/get.php/-1100224829/messages.0

edit: 01.06.07
Problem pravdepodobne sposoboval gnash, ktory som aj zacal upodozrievat.Po jeho odinstalovani sa hodnoty znizili o dobryx 50%.

http://ukazto.com/?img=Obrazovka-3-dsm1.png

89
Archiv / Asus F3t-ap008
« kdy: 28 Květen 2007, 20:40:27 »
Bohuzial mozem sprostredkovat iba  info pre Ubuntu

Mam Asus F3Tc...  wifina bol problem..po nahodeni najnovsieho Ubuntu ide
webcamera - vyriesil to testovaci driver http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10333
mikrofon - nedokazal som zatial sprovoznit
Turion64 X2 - doxadza obcas k mrznutiu.Ramka je nevytazena..procesory slapu na 100%
stabilita- v poslednom case doxadza k padu GUI
Bluetooth - zatial bez problemov
DVD - prvy pokus skoncil fiaskom. K3b napalil uplne bludy..xyba moze byt samozrejme u mna preto to este skusim pod dohladom niekoho linuxu skusenejsieho
Flash pre 64bit - po paru zasahoch sa da spojazdnit..funkcnost vsak neoslni..o5 ide len o test

90
Archiv / Ako je na tom 64 bitový Feisty?
« kdy: 28 Květen 2007, 13:14:40 »
ja osobne 64bit mam. Jediny problem som zaznamenal s flashom...sice sa nakoniec rozbehal ale nejde korektne. Obcas zblbne a zobrazuje zle...hlavne novsie. Taktiez Wine bol trosku problem ale myslim ze uz je aj wine pre 64bit v testovacej verzii..ja by som do toho asi siel znova

91
Archiv / integrovana webcamera...je mozne vobec sfunkcnit?
« kdy: 28 Květen 2007, 09:00:38 »
Citace: dumi
ak je problém iba vo farebnosti kamery alebo v nefunkčnom tlačítku na jej spustenie abo niečo podobné, tak to nie je problém. tie drivery sú vcelku obmedzené funkčnosťou.
Problem je mimo ine aj vo farbenosti. Dalsim problemom ju v Ekige zapnut. Cato sa zapne a niekedy proste nie (nevidim v tom logicku nadväznost). Audio taktiez nefunguje to znamena ze pri volani na 500@ekiga.net kedy by som mal pocut s5 moj hlas sa nic nedeje z coho sudim ze mikrofon(taktiez integrovany) nefunguje.Kedze som newbie nedokazem povedat na co je audio viazane..ci na tento driver alebo na nieco uplne ine..

92
Archiv / integrovana webcamera...je mozne vobec sfunkcnit?
« kdy: 28 Květen 2007, 08:57:20 »
Citace: zutroy
To je zajímavý. Mám A6T.. :)
Akorát sem ji nedokázal využít pod WinXP, takže mi moc nechybí.
K čemu ji používáš?
Chystam sa ju vyuzivat hlavne pre videohovory...presnejsie brat odxadza do rakuska na dva mesiace tak aby som s nim ostal v kontakte. Vyuzivam pri tom Ekiga kedze Skype pre Linux zatial videohovory nepodporuje.

93
Archiv / integrovana webcamera...je mozne vobec sfunkcnit?
« kdy: 27 Květen 2007, 10:23:33 »
Po dobrych dvoch tyzdnoch hladania som nasiel nieco co z casti sfunkcni webcameru. Stale to nieje bezproblemovy chod ale je to aspon nieco... http://syntekdriver.sourceforge.net/

94
Archiv / integrovana webcamera...je mozne vobec sfunkcnit?
« kdy: 16 Květen 2007, 20:06:07 »
Zdravim vsetkych. Popravde povedat neviem ci vobec zakladam temu v spravnej sekcii ale budiz..za pokus nic nedam. Moje Ubuntu Linux momentalne vo verzii 7.04 bezi na notebooku Asus F3Tc. Nepouzivam ziaden dual boot ani nic podobne. Osobne pouzivam Linux ako taky mozno len mesiac preto sa prosim krotte co sa tyka vysoko odbornyx rad :-) Problem je ze mam integrovanu webcameru a popravde do dnesneho dna neviem ci je vobec funkcna kedze... neviem kde by som jej podporu mal v Ubuntu hladat, pripadne aky program stiahnut aby som ju mohol vyskusat. Co sa tyka Ekigy ta sa netvari zeby mala info o tom ze nejaku webku mam...odhliadnuc od toho ze neviem ani uskutocnit hovor z dovodu nejakeho NAT..ak ma niekto skusenosti aj s tym budem rad ak pomoze..
Budem kazdemu neskonale vdacny ak mi pomoze kedze moje skusenosti s Ubuntu su na hranici...ak to rozbeham ostavam, ak nie tak idem do Windows. Prakticky uz cely mesiac len vzdy nieco spojazdnujem....najprv Wifi, potom BT a teraz toto...ked si uvedomim ze ma este cakaju hry :-)

95
Tak mne nieco podobne zacalo robit dnes. Vcera som presiel na Feisty a slapalo v pohode. Bol som dokonca stastim cely bez seba lebo mi nove Ubuntu dokazalo same identifikovat wifinu. Dnes vsa naozaj po asi 15 minutach zacne mrznut..bezi strasne pomaly pricom RAM skutocne nevykazuje zataz..iba CPU1 a 2 to maju niekedy na 100%..pritom len surfujem. V predchadzajucej verzii mi nic take nerobilo....neviem ak mi nikto neporadi inac..nexam ho nex sa vyspi a ak to ani potom nepomoze skusim reinstall..

96
Archiv / Ubuntu a Wi-fi
« kdy: 30 Duben 2007, 14:45:13 »
Wi-fi absolutne nefunguje...nexapem preco... Vyzera to ze Ubuntu nevie najst moju integrovanu Wi-fi kartu. Rad by som stiahol ovladace ci pokracoval nejak dalej..bohuzial neviem aky typ wi-fi karty mam...a z tohto vypisu absolutne niesom nejak mudrejsi:
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. Unknown device 001c (rev 01)
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 01d7 (rev a1)
05:01.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd Unknown device 0832
05:01.1 Class 0805: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 19)
05:01.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd Unknown device 0843 (rev 01)
05:01.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0a)


co z toho je moja wi-fi karta? ako to mam dat do pohybu? voprad diky

97
Archiv / Gaim a smile
« kdy: 26 Duben 2007, 21:01:15 »
No ja mam podobny problem co sa tyka spojazdnit smajlikov na Gaime. Podla oficialnej stranky staci stiahnut prislusnu temu... vojst do preferences-smiley themes a za pomoci drag&drop umiestnit temu do zoznamu..nefunguje. vase rady vyssie taktiez neboli velmi funkcne... ked som sa snazil skopirovat smajlikov do ~/.gaim/smileys konzola mi vyhodila " omitting directory".

98
Archiv / přenos dat pomocí bluetooth
« kdy: 18 Duben 2007, 21:20:46 »
No ja mam pocit ze BT File transfer je iba pre prijmanie suboru. aspon tak mi to vyplinulo z popisu. Osobne mam tiez integrovany BT na notebooku a neviem ho akosi spojazdnit.

99
Archiv / Chrastenie a "roztahovanie"pri audio suboroch
« kdy: 18 Duben 2007, 16:55:17 »
Zdravim!
Zakladam temu pretoze si uz skutocne neviem rady. Pred par dnami mi to pri prehravani audio suborov zacalo divne chrastit. Uz predtym to vsak nebolo bezproblemove. Audio subor sa v niektorych pasazach spraval ako stara magnetofonova paska...cize sa roztahoval a pod. Viem ze mi teraz pravdepodobne zacnete radit aby som stisil PCM alebo sa spytate aku mam zvukovku...predtym vsak upozornenie ze  pouzivam Ubuntu a vlastne Linux ako taky 5 dni. To znamena:

1.nemam sajn co je to PCM a ako sa reguluje
2.nemam sajn aku mam zvukovku a ani paru o tom kde to v Ubuntu zistim

prosim pomozte. uz 5 dni sa prekusavam Ubuntu..vela som sa naucil ale este stale je to vela a nechcem sa Linuxu vzdat. Windows no more!

vopred dakujem

100
Archiv / USB modem Zadacom, orange internet
« kdy: 14 Duben 2007, 13:15:00 »
No tie linky niesu vobec ziadna pomoc. Ved pouziva Linux dva dni! Ja osobne som si ho dnes nainstaloval na novy book Asus AMD Turion64 X2  a prve o co som sa snazil bolo spojazdnenie Orange Edge cez Zadacom. Navod na oficialnej stranke mi absolutne nic nehovoril (kedze som Linux videl prvykrat). Ten druhy uz bol o nieco "zrozumitelnejsi" ale pre uplneho newbie je to nic. Rozbalit scripty-kam? On vie na akom porte ma modem-ako to zistim ja? cely priecinok skopirujte do root-ako?

Dufam ze sa najde dobra dusa ktora mi pomoze. Budem neskonale vdacny

icq: 261-476-720
jabber : adict@jabber.org

Stran: 1 2 3 [4]