Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - macu

Stran: 1 ... 44 45 [46]
1126
Archiv / Rozlišení 1600x1050
« kdy: 03 Září 2007, 16:42:53 »
Dobrý den,
vím, že už tu byly podobné příspěvky, bohužel jsem podle nich jaksi neúspěšně zkoušel nastavit rozlišení pro můj nový monitor Samsung SyncMaster 223BW (22")
Nebyl by někdo z vás tak laskavý a pomohl by mi s přenastavením sekcí? GK: ATI X1600Pro






# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen         "Default Screen" 0 0
   InputDevice    "Generic Keyboard"
   InputDevice    "Configured Mouse"
   InputDevice    "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "cursor" "SendCoreEvents"
   InputDevice    "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

   # path to defoma fonts
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
   FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load  "i2c"
   Load  "bitmap"
   Load  "ddc"
   Load  "dri"
   Load  "extmod"
   Load  "freetype"
   Load  "glx"
   Load  "int10"
   Load  "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option       "CoreKeyboard"
   Option       "XkbRules" "xorg"
   Option       "XkbModel" "pc105"
   Option       "XkbLayout" "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option       "CorePointer"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "Protocol" "ExplorerPS/2"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5"
   Option       "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
   Option       "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "stylus"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "stylus"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "eraser"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "eraser"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "cursor"
   Driver      "wacom"
   Option       "Device" "/dev/input/wacom"
   Option       "Type" "cursor"
   Option       "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "AOC A770"
   Option       "DPMS"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "ATI Technologies Inc ATI Default Card"
   Driver      "fglrx"
   Option       "VideoOverlay" "on"
   Option       "OpenGLOverlay" "off"
   BusID       "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Default Screen"
   Device     "ATI Technologies Inc ATI Default Card"
   Monitor    "AOC A770"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Depth     1
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     4
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     8
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     15
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     16
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth     24
      Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
   Mode         0666
EndSection

Section "Extensions"
   Option       "Composite" "Disable"
EndSection

1127
Archiv / Připojení k wifi - šifrování
« kdy: 28 Červen 2007, 17:55:26 »
takže jsem se na to trošku podíval, problém je ten, že sice se připojím ale od dhcp nezískám IP adresu....neví někdo jak to opravit? zajímavé je, že bez šifrování mi ta IP adresa je přidělena

1128
Archiv / Připojení k wifi - šifrování
« kdy: 28 Červen 2007, 17:24:21 »
KloBass: jedná se o Signamax 065-1787 (ADSL modem Router) - a popravdě, nerad dávám do gnome aplikace z KDE, ale asi ten knetworkmanager pak zkusím, jinak wifiradar mi bohužel nějakým záhadným způsobem nejede (možná, že koliduje s networkmanagerem), zkusím ho odinstalovat až bude troška času a testovat

1129
Archiv / Připojení k wifi - šifrování
« kdy: 27 Červen 2007, 13:05:32 »
Dobrý den,
mám takový oříšek. Nainstaloval jsem si konečně i na ntb Toshiba Satellite A50 Ubuntu linux 7.04 a od včerejšího večera se snažím rozjet svoji domácí bezdrátovou síť na tomto linuxu. Mám doma AP se skrytým essid a po připojení bez šifrování je všechno OK - tudíž iwconfig i network manager jsou ok. Problém nastává ve chvíli, kdy zapnu wep šifrování - nastaven automatický typ autentifikace, 128 bitové šifrování na 4tém klíči. Zapnu-li toto šifrování, pomocí network manageru se nelze připojit, neustále to hlásí, to chce zadat šifrovací klíč (přestože jej zadávám správně do správných kolonek) a dhclient po spuštění daného iwconfig mi nahlásí toto:

vladimir@toshiba-v:~$ sudo dhclient3 eth1There is already a pid file /var/run/dhclient.pid with pid 134993416
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth1/00:0e:35:39:a7:09
Sending on   LPF/eth1/00:0e:35:39:a7:09
Sending on   Socket/fallback
DHCPREQUEST on eth1 to 255.255.255.255 port 67
DHCPREQUEST on eth1 to 255.255.255.255 port 67
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
No DHCPOFFERS received.
Trying recorded lease 192.168.0.4
PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.

--- 192.168.0.1 ping statistics ---
1 packets transmitted, 0 received, +1 errors, 100% packet loss, time 0ms

No working leases in persistent database - sleeping.


Pro upřesnění používám přidělování IP adres pomocí DHCP. Neví někdo, jak zprovoznit síť i se šifrováním?

1130
Archiv / Miranda IM - kde sehnat WRC
« kdy: 31 Květen 2007, 18:44:46 »
zkoušel jsem vše (i zkusit novou verzi jak radil slamozrout) a stejně mi to hlásí stejnou chybu jako výše, wine_0.9.37 a wine-dev_0.9.37 nainstalované mám, nesetkal jste se někdo s tím?

1131
Archiv / Beryl na Ati X1600?
« kdy: 31 Květen 2007, 18:41:53 »
tak jsem zkoušel instalaci fglrx, instalace proběhne dobře ale po restartu mi to hodí bohužel hlášku: direct rendering: No
rekonfigurace xorg.conf bohužel dne návodu https://help.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide/C/hardware.html
jaksi nepomohla (mám ATI X1600) Nevíte někdo, jak na to?

1132
Archiv / Miranda IM - kde sehnat WRC
« kdy: 21 Květen 2007, 14:52:17 »
aha, v tom případě je asi problém u mě někde jinde, díval jsem se na chybu a ta chyba je celá tahle:

/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.so when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.a when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.so when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.a when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/bin/../lib/libm.so when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/bin/../lib/libm.a when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.so when searching for -lm
/usr/bin/ld: skipping incompatible /usr/lib/libm.a when searching for -lm
/usr/bin/ld: cannot find -lm
collect2: ld returned 1 exit status
winegcc: gcc failed.
make: *** [miranda-core] Error 2


googlil jsem ale žádnou odpověď jsem nenašel...otázka je, zda není problém v tom, že používám 64bit verzi

1133
Archiv / Miranda IM - kde sehnat WRC
« kdy: 21 Květen 2007, 12:58:08 »
Stáhl jsem si Mirandu pro linux z http://forums.miranda-im.org/showpost.php?p=99157&postcount=190 a při kompilaci mi píše :

collect2: ld returned 1 exit status
winegcc: gcc failed.
make: *** [miranda-core] Error 2

Tedy chybí mi Wine Resource Compiler, v repozitářích se však nenachází. Dá se někde sehnat pro amd64 či je mé počínání zbytečné? Instaloval z vás někdo mirču pro linux na 64bit ubuntu? (používám Ubuntu 7.04)

1134
Archiv / skype
« kdy: 15 Květen 2007, 16:49:08 »
buď ses nedíval a nebo díval špatně, ale v tomhle thredu se to řeší:

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4631

1135
Archiv / Odkazy a gaim
« kdy: 15 Květen 2007, 15:44:50 »
Citace: randy
co tak nepouzivat beta verizu, ale pidgin2? :)
no pro 64ku jsem ho jaksi v repozitářích nenašel :-(

1136
Archiv / Odkazy a Gaim [vyřešeno]
« kdy: 15 Květen 2007, 14:01:04 »
Dobrý den, mám docela zvláštní problém s Gaim. Pošle-li mi někdo odkaz na nějaký web, nezobrazí se mi tento odkaz jako hypertext. odkaz, ale jako normální text. Zavřu-li však komunikační okno a opět jej otevřu, zobrazí se mi už text jako odkaz. Nevíte někdo, jak nastavit Gaim aby tohle nedělalo a ihned se daný text zobrazil jako hypertextový odkaz?
Používám Ubuntu 7.04 Feisty (Gaim 2.00 beta6)

1137
Archiv / Flash 64bit
« kdy: 14 Květen 2007, 12:04:22 »
tak jsem to konečně vyřešil....já blbec si nevšiml, že v konzoli mi to hlásí, že mi chybí libasound_module_pcm_empty.so, chvíli sem googloval a našel jsem tenhle návod http://forum.kubuntu.sk/viewtopic.php?pid=10114

1138
Archiv / Flash 64bit
« kdy: 11 Květen 2007, 01:52:41 »
Citace: mini
odinstaluj swiftfox a pak si ve svem adresari home, kde mas svuj nick smazni adresar /.mozilla a znovu nahod swiftfox .. mohlo tam zustat neco, co dela problem
to jsem udělal ale bohužel žádná změna....

1139
Archiv / Flash 64bit
« kdy: 10 Květen 2007, 17:51:59 »
no tak to jsem odebral a stejně mi neustále zvuk nejde :-( ale když se podívám do about:plugins tak tam mám akorát Shockwave Flash 9.0 r31 který se tam naistaloval pomocí toho instalátoru
dříve jsem měl nspluginwrapper, nemůže to být tím?

1140
Archiv / Flash 64bit
« kdy: 09 Květen 2007, 00:03:54 »
jak jsi to tedy vyresil s tim flashem do swoftfoxu? kde jsi ho presne sehnal a nainstaloval?

Stran: 1 ... 44 45 [46]