Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - drude

Stran: 1 2 [3] 4
51
Multimédia / Mplayer ČT24 živě
« kdy: 30 Září 2008, 22:06:03 »
No hledal jsem na fóru, zkoušel, nejde stále. Načte se mi ale nevidím obraz, jen slyším zvuk. Tak nějak netuším čím by to mohlo být.
Kód: [Vybrat]
Cannot find codec matching selected-vo and video format 0x30345652 Chybí mi nějaký codec, jenže nevím jaký a kde ho seženu.

Podle jednoho návodu jsem zkoušel stáhnout do Firefoxu nějaký doplněk, ale Firefox mi píše že mi vypršel nějaký certifikát takže nemohu...

52
Multimédia / Program Houdini
« kdy: 18 Srpen 2008, 15:05:41 »
Dobrý den.
Stáhnul jsem si tenhle program potom co jsem si přečetl recenzi na http://www.linuxexpres.cz/software/linux-v-hollywoodu-3d-modely-a-efekty
Budu citovat:
Citace
"Houdini můžete stáhnout ze stránek SideFX, kde je ke stažení nekomerční 32bitová a 64bitová verze pro Linux a Windows. Dále existuje komerční verze pro Solaris, která ale není volně ke stažení. Po stažení je potřeba nainstalovat samotný software a licenční server. Zde můžete narazit na problémy. Samotná instalace je jednoduchá, problém je ale ten, že licenční server potřebuje připojení k internetu, a licence, která vám bude poskytnuta, se váže, kromě jiného, také na IP adresu. V případě, že máte dynamickou IP adresu, nemusí licence fungovat správně."

Nemám dynamickou IP, takže to by neměl být problém. Ale když spustím Houdini tak se začne připojovat na server a pak mi to při ověření napíše, že došlo k chybě se serverem.

Jestli tu je někdo kdo program používá a náhodou neví v čem by mohl být problém :)

Zde je dyžtak adresa na stránky: http://www.sidefx.com/

53
GParted je sice fajn, ale na připojeném oddíle (což u běžícího systému bude určitě) velikost měnit nepůjde.
Nastartujte Live CD Ubuntu. Tam dejte myslím Systém -> Správa -> Gparted. Smažte Windows, zvětšete Ubuntu. Na volné místo poté nainstalujte Windows. Nakonec pomocí návodu na Wiki obnovte Grub.
Díky, to abych si na to jeden den vzal volno :)

54
Dobrej.
Stala se mi nemilá věc v Windousu se mi oběvil nějaký vir, nemohu se ho zbavit proto bych ho rád přeinstaloval, tátu napadlo, zda by to nešlo nějak z Ubuntu. Já si to osobně neumím představit jak, tak  jestli je to možné, tak jestli víte někdo návod.

Dále by mě zajímalo jestli jde přidělit již fungujícímu Ubuntu větší místo na disku? Mám teď 11,6 Gb a chtěl bych mu dát tak 20, ale nevím jak.

Mám Ubuntu 8.04.

Díky za odpovědi

55
Multimédia / Problém s recordMyDesktop
« kdy: 18 Červenec 2008, 16:05:15 »
Ahoj. Ve verzi 7.10 v Ubuntu jsem používal recordMyDesktop a šlo mi v pořádku. Jenže pak jsem si  trochu hrál s nastavením plochy a taky stáhnul Ubuntu 8.04 a ejhle. Pustím recordMyDesktop a dám zaznamenávat, ale puntík co má být na liště tam není. Někam se mi vypařil a já video nemohu zastavit. Jedině ukončit přes procesy. Můžete mi někdo poradit jak si ho dám zpět na lištu?

56
Multimédia / Přestal fungovat zvuk
« kdy: 02 Duben 2008, 17:01:44 »
Ahoj včera jsem s Annou T. bojoval, aby mi šel microfon, nerozchodili jsme to. Ovšem alespoň jsem zprovoznil Skype který mi blbnul. Jenže:

Spustil jsem si přes Wine program Ventrilo. Zvuk stále šel a já slyšel lidi mluvit. Spustil jsem hru WoW a zvuk byl pryč. Netuším čím to je ale teď mi vůbec nejde...

57
Hardware / Re: Microfon (skype, ventrilo, Alsa)
« kdy: 31 Březen 2008, 21:01:05 »
zkus preinstalovat alsu a kmix
ja s tim ze zacatku mel taky problemy, potom sem to tam proklikal a slo to :)
Taky muze byt chyba v HW, co mas za zvukovku ?
Tak zvukovku mám integrovanou protože moje zvukárna mi ve windousech nějak blbla. Možná ji tam zkusím naistalovat.

58
Hardware / Re: Microfon (skype, ventrilo, Alsa)
« kdy: 25 Březen 2008, 20:16:40 »
Nikdo neví?  :o :'(

59
Hardware / Microfon (skype, ventrilo, Alsa)
« kdy: 17 Březen 2008, 19:01:12 »
Takže bude toho víc. Začnu s microfonem.

Ze stránky (http://wiki.ubuntu.cz/Test_mikrofonu) jsem se dozvedel ze v Alasmixeru který si spustím ve Terminálu mám udělat toto: "Na záložce Playback doporučujeme zapnout Mic Boost. Také tam můžete mít Mic Select, kde můžete mít na výběr více dostupných vstupů pro mikrofon. Vyzkoušejte zvolit ten správný, případně změňte na jiný."  > Problém je že tam tohle vůbec nemám. Microfon mám zapnutý kontroloval jsem to. Zkoušel jsem Alsu i Realtek ale nic nejde. (ať skype, o ventrilu ani nemluvně)
Zaznamenávání zvuku mi nic nezaznamená.

Dále tu mám problém s Ventrilem : (http://wiki.ubuntu.cz/Ventrilo)
V bodě 7 se popisuje co mám udělat. Ten soubor na zkopirovani najdu. Dám ho kopírovat, vložím cestu kde má být a otevře se mi prázdná složka.(nevím jestli to tak má být) Vložím to tam.
Jenže když dělám bod 8 píše mi to tohle:
Kód: [Vybrat]
drude@drude-desktop:~$ wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Ventrilo/Ventrilo.exe
err:ole:CoGetClassObject class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
err:ole:CoGetClassObject class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
err:ole:create_server class {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} not registered
fixme:ole:CoGetClassObject CLSCTX_REMOTE_SERVER not supported
err:ole:CoGetClassObject no class object {96749377-3391-11d2-9ee3-00c04f797396} could be created for context 0x17
err:ole:CoGetClassObject class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
err:ole:CoGetClassObject class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
err:ole:create_server class {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} not registered
fixme:ole:CoGetClassObject CLSCTX_REMOTE_SERVER not supported
err:ole:CoGetClassObject no class object {a910187f-0c7a-45ac-92cc-59edafb77b53} could be created for context 0x17
Ventrilo naběhne ale nemohu se připojit na server. A po chvíli se samo vypne.

Hledal jsem to tady na foru, ale pokaždé odkazujete na ty věci co já tu nemohu najít (třeba ten alsa). Takže nevím co s tím.

Takže to shrnu:- Nejde mi zvuk z microfonu
- nejde mi ventrilo

60
Hry a zábava / Myš ve WoW
« kdy: 13 Březen 2008, 10:52:48 »
Zdá se mi, (ne jen mě) nebo je ve WoW trochu zabržděná myš? Jde nějak zrychlit?

61
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 06 Březen 2008, 09:37:58 »
dostal som chut aj ja na WoW-ko  ale pred maturou to asi nebude dobry napad :D 
Co myslíš že já, matura se blíží jak zběsilá a já během prázdnim pařím do noci ;)

PS : UZ TO FRCI
bylo to tim ze jsem zapomněl upravit ten confirg jsem dutá hlava no  :o

to jsem rad ;-) takze preju hodne xp, goldu,honoru,.. ;)

Teď už spíš jen dobrý drop. I když včera v Karazhanu asi 6 věcí jsem bral  ::)

62
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re: Pracovna plocha
« kdy: 06 Březen 2008, 09:18:12 »
Myslím že v jednoduchosti je síla, ale někdy může být jednoduchost také velmi krásná.  Snad se vám moje ploška bude líbit.  ::)
http://img153.imageshack.us/my.php?image=plochazq2.jpg
ten obrázek elfky? je opravdu pěkný, kde se dá sehnat takovéto obrázky ?

Tady toho jsou mraky, fakt úžasná stránka, jelikož mám rád kontrast černé a červené tak jsem volil jí :)

63
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 05 Březen 2008, 17:15:55 »
Zkusil jsem smazat to WTF a jaksi taksi se mi hned po spusteni uplne zasekl celej comp a pomohl až tvrdý restard. Snad se k tomu dneska dostanu a zkusím to udělat.. ;)
Dufam, ze to nebolo v Ubuntu.  ::)
HH bylo zkousel jsem ctrl+alt+back space a nic chvili jsem pockal ale kdyz se ani mys nehnula nebylo zbyti.

PS : UZ TO FRCI
bylo to tim ze jsem zapomněl upravit ten confirg jsem dutá hlava no  :o

64
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re: Pracovna plocha
« kdy: 05 Březen 2008, 13:54:05 »
Myslím že v jednoduchosti je síla, ale někdy může být jednoduchost také velmi krásná.  Snad se vám moje ploška bude líbit.  ::)
http://img153.imageshack.us/my.php?image=plochazq2.jpg

65
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 05 Březen 2008, 13:07:35 »
No víš jak, mě najednou nějak začalo hrozně blbnout wowko na windousech tak jsem tam musel vypnout vsechny adony smazat wtf a postupne zapinat. Nakonec jsem stahnou novy a uz to jede ale od ty doby mi prave nebeha wowko v linuxu no.  :'(

No ja bych 1) prosel celej ten navod jestli je vse nastaveno dobre a smazal WTF, Cache (spustil WoWko a znova nakonfiguroval Config.wtf podle navodu) - zkusit i smazat addony :)
2) pokud by ani to neslo zkopcil bych z widli wowko (tam smazal Cache, WTF a ve sve domovske slozce adresar .wine) a zacal konfigurovat znovu..

Zkusil jsem smazat to WTF a jaksi taksi se mi hned po spusteni uplne zasekl celej comp a pomohl až tvrdý restard. Snad se k tomu dneska dostanu a zkusím to udělat.. ;)

66
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 05 Březen 2008, 10:42:23 »
nac reinstall kdyz staci jen znovu projet navod (maximalne smazat slozku WTF, Cache a ~/.wine)
No víš jak, mě najednou nějak začalo hrozně blbnout wowko na windousech tak jsem tam musel vypnout vsechny adony smazat wtf a postupne zapinat. Nakonec jsem stahnou novy a uz to jede ale od ty doby mi prave nebeha wowko v linuxu no.  :'(

--- off-topic
jinak zdravim onlinegamers.. hraji na Narniasu :)
hh čau, já jsem na Sargerasu ;)

67
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 04 Březen 2008, 13:22:52 »
neviem ci tomu dobre chapem ale toto je asi  chyba s direct x
Kód: [Vybrat]
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
a toto asi s direct sound
Kód: [Vybrat]
err:dsound:DSOUND_MixOne Fatal error. Under/Overflow? primary_done=29568, mixpos=87332/90316 (95056/98304), primary_mixpos=34688, writepos=5120, mixlen=20448
err:dsound:DSOUND_MixOne Fatal error. Under/Overflow? primary_done=29568, mixpos=4096/90320 (4460/98304), primary_mixpos=34688, writepos=5120, mixlen=20448

Takže je něco špatně nastavený asi že jo? Mám udělat znovu tu instalaci podle návodu?

68
Hry a zábava / Re: WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 04 Březen 2008, 11:26:23 »
Takže to píše tohleto:

Kód: [Vybrat]
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 112 (SPI_GETMOUSESPEED)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33ed84,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33ecac,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f40c,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f588,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f580,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f55c,0x00000000), stub!
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 113 (SPI_SETMOUSESPEED)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f124,0x00000000), stub!
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 113 (SPI_SETMOUSESPEED)
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT not supported on protocol 4
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONNECT_TIMEOUT (5000): STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW INTERNET_OPTION_SEND/RECEIVE_TIMEOUT not supported on protocol 4
fixme:reg:GetNativeSystemInfo (0x374027e4) using GetSystemInfo()
fixme:process:IsWow64Process (0xffffffff 0x7befe4a4) stub!
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
fixme:wininet:InternetSetOptionW Option INTERNET_OPTION_CONTEXT_VALUE; STUB
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
err:d3d_draw:blt_to_drawable Blitting surfaces from sysmem not supported yet
fixme:winsock:WSAIoctl unsupported WS_IOCTL cmd (9800000c)
err:dsound:DSOUND_MixOne Fatal error. Under/Overflow? primary_done=29568, mixpos=87332/90316 (95056/98304), primary_mixpos=34688, writepos=5120, mixlen=20448
err:dsound:DSOUND_MixOne Fatal error. Under/Overflow? primary_done=29568, mixpos=4096/90320 (4460/98304), primary_mixpos=34688, writepos=5120, mixlen=20448
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33d1a4,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33d200,0x00000000), stub!
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateSurface Out of memory!
fixme:d3d9:IDirect3DDevice9Impl_CreateSurface (0x12d190) call to IWineD3DDevice_CreateSurface failed
fixme:d3d9:D3D9CB_CreateSurface (0x12d190) IDirect3DDevice9_CreateSurface failed
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateTexture Failed to create surface  0x61410020
wine: Unhandled page fault on read access to 0x0000002a at address 0x611a39d4 (thread 0022), starting debugger...
wine client error:22: read: Bad address

69
Hry a zábava / WoW přihlašuju se ale nějak zamrzne
« kdy: 04 Březen 2008, 11:16:14 »
Dám nick, heslo. Pohoda. Vidím svoji postavu dám vstoupit do světa načítá to celkem dost rychle a když už se mám objevit tak nic. Nevím čím to ale ještě tak před týdnem to šlo v klidu. Mám to zkusit znovu přenastavit nebo s tím je něco špatně?

70
Hardware / Re: Tiskárna Canon LBP5200
« kdy: 04 Březen 2008, 11:09:32 »
Tak jsem vyzkoušel všechny návody a rady ale stále mi ta mrcha nefrčí.  :'(

71
Obecná podpora / Re: Typ .BAT
« kdy: 17 Únor 2008, 17:15:36 »
zkus prikaz

cd /home/drude/Dokumenty/Mama/UCTO2007
wine "UFAND.EXE" ucto2007

pokud je tam soubor keyb.exe tak

cd /home/drude/Dokumenty/Mama/UCTO2007
wine "keyb.exe" us
wine "UFAND.EXE" ucto2007
po skonceni programu
wine "keyb.exe" cz
Tak tohle zrovna nepomohlo. Škoda.

Moje mamka taky používá účto. A Účto je Dosovskej program, možná bude nejlepší jej spouštět přes Dosbox tam to podle mě bude nejjednodušší. Nainstaluješ si Dosbox a pak ho spustíš příkazem dosbox, pokud chceš přes celou obrazovku tak dosbox -fullscreen. Tam už si jen pak připojíš adresář, kde se účto nachází pomocí mount C /home/drude/Dokumenty/Mama/UCTO2007 a pokud neovládáš základní příkazy Dosu tak se pomocí C: přepneš na připojený disk a už jen spustíš Účto.
Tak tohle jsem spustil ale jelikož v Dosu jsem dělal tak v 7 letech takže fakt nic nevím už. Jestli se tu objevil někdo kdo by mohl napsat přesně jak to tam provedu. Klidně na Jaberu či ICQ.

72
Obecná podpora / Re: Typ .BAT
« kdy: 17 Únor 2008, 14:33:59 »
Obsah:
keyb us
ufand ucto2007
keyb cz

> to Ufand je exe soubor ale pokud ho chci spustit pres wine vypise tohle :
drude@drude-desktop:~$ wine "/home/drude/Dokumenty/Mama/UCTO2007/UFAND.EXE"
Warning: unprotecting memory to allow real-mode calls.
         NULL pointer accesses will no longer be caught.
> jinak přesný název je: Účto 200 /4/5/6/7/8 každý rok to má novou verzi. Lehl nám kompletně windous tak to potřebuju mámě rozjet na Ubuntu

73
Obecná podpora / Typ programu .BAT
« kdy: 17 Únor 2008, 14:03:58 »
Dobrý den, potřeboval bych na Ubuntu 7.10 rozchodit mámě účetnictví přičemž se program spouští jako UK.BAT a já nevím ja ho mám spustit.

74
Hardware / Re: Tiskárna Canon LBP5200
« kdy: 16 Únor 2008, 18:44:54 »
Tak ovladač na ni není. Zkusil jsem tohle:
Description: Canon LBP5200
Location:
Printer Driver: Canon LBP-1760 Foomatic/pxlmono (recommended)
Printer State: idle, accepting jobs, published.
Device URI: usb://Canon/LBP5200
bylo mi to v nabídce doporučeno každopáďně netisknu ani z toho webu.

Ještě asi vím čím to je ale nevím co s tím. Nastavím ji jako výchozí všude je tak nastavené když dám tisk testovací stránky napíše to např: Odesláno 3 v pořadí. Když na ni ale najedu v liště píše 0 k činosti. Otevřu ofice a dám tisk a tam není ani v nabídce. Tak teda nevím co s tím.

75
Obecná podpora / Re: Nelze spustit Ubuntu, píše chybu
« kdy: 13 Únor 2008, 21:59:09 »
Zkoušel jsem to docela dlouho celkem přes 3 různé rady. Nepodařilo se. Tak jsem nakonec naistaloval Ubuntu znovu.

Všem moc díky za rady  ::)

Stran: 1 2 [3] 4