Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - mka

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 75
51
Internet a sítě / Re:Dva routery a nastavení sítě
« kdy: 23 Květen 2012, 14:17:16 »
Aha to jsem přehlédl ... sorry  ::)
Takže propojení musí být následovné :
z LAN portu HUAWEIe to musí jít do LAN portu TP-LINKu né do WAN!!! za předpokladu, že :
v TP-LINK budeš mít LAN IP adresu nastavenou mimo rozsah DHCP routeru Huawei (10.0.0.100) a musíš v něm mít DHCP vypnuté. Není mi úplně jasné jestli i ten Huawei má wifi, ale jestli ano, tak na OBOU routerech nastav stejné SSID ale na každém nastav manuálně kanál min ob-jeden tj. např. CH:4 a CH:6. Pokud se wifi signál bude překrývat tím líp.

No, to mi zavání nějakou partizánštinou - všechny manuály uvádí, že "ke zbytku světa" se musí připojit přes WAN...
Ostatně, tohle jsem už zkoušel, protože mi to původně přes WAN nechtělo jet a není to ono - za prvé se vůbec nedostanu do adminu TP-LINKu, za druhé ta wifina na TP-LINKu pak funguje "jak kdy". Jinak ano, wifi je na obou škatulích...

52
Internet a sítě / Re:Dva routery a nastavení sítě
« kdy: 23 Květen 2012, 11:34:15 »
Samozřejmě, že jdou propojit - taky jsem to psal:
Citace
Druhý router, připojený do prvního
Takže ještě jednou - z Huawei vede z LAN portu twisťák (ethernet kabel) do WAN portu TP-LINKu.

53
Internet a sítě / Dva routery a nastavení sítě
« kdy: 22 Květen 2012, 14:39:05 »
Zdravím,
mám problém: kvůli posílení wýkonu domácí wifi jsem si k HUAWEI EchoLife HG520i pořídil ještě TP-LINK TL-WR740N, kterej jsem umístil na jiné místo. Nejprve mi pochopitelně nefungovalo nic, pak se internet nějak rozjel (ano, ntz, udělalo se to samo od sebe :-) a všchno vypadalo OK, než jsem zjistil, že mi přestalo fungovat síťování mezi dalšími domácími počítači desktop a nb s widelma.

Jak je to zdrátovaný:

První router připojený "na O2 drát":
HUAWEI EchoLife HG520i
DHCP 10.0.0.1 - 32

Druhý router, připojený do prvního:
TP-LINK TL-WR740N
DHCP 192.168.0.100 - 199

Firewall - nastavení z doby před tp-linkem, kdy všechno chodilo:
ufw allow proto udp from 10.0.0.x port 137 to any
ufw allow proto udp from 10.0.0.x port 138 to any
ufw allow proto udp from 10.0.0.x port 631 to any
kde x je 1 - 4.

Potřeboval bych poradit co kde a jak naťukat, abych se zase dostal ze svého ubu přes smb na oba zbývající počítače - potřebuji to sice jen občas, ale...

Desktop je připojen do Hejaveje, nb přes wifi jednou tam, podhuhý onam - podle okolností a já visím na drátě za TP-Linkem.

Zdůraňuji, že kvůli tomu rozhodně nehodlám studovat síťování, protože předpokládám, že to pak zese pár let nebudu vůbec, ale vůbec potřebovat. Promiň, ntz...

Poradí někdo?

54
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re:5:2
« kdy: 21 Květen 2012, 14:01:15 »
..., takže ďalší rok zlato  ;).
No, ne snad, že bych vám to nepřál, ale myslím si, že MS již skončilo a je pomalu čas trochu vychladnout :-)

55
Otevřená diskuze kolem Linuxu a OSS / Re:5:2
« kdy: 20 Květen 2012, 17:14:02 »
Ani nepamatuji, kdy naposled si českoslovenští hokejisté odváželi z MS hned dvě medaile :-)
A doufám, že ta druhá bude zlatá, i když to budou mít bratia ale hóóódně těžký...

56
A ja sa zase musím zveriť - minulý týźdeń mi pukol diplej na kindle keyboard :(
To jsi asi četl něco hóóóódně napínavého, že? :-)

57
Nazdar síťaři,
řeším takový problémek:

Potřeboval bych trochu vylepšit domácí WiFi a můj dodavatel železa mi za tím účelem zapůjčil na vyzkoušení TP-Link TL-WR740N. Základ "domácí sítě" tvoří Huawei EchoLife HG520i, ze kterého mám (kromě WiFi) ještě vytažené dva tvisťáky do dvou počítačů. A že prej to je "děsně ízy"... No, není...

Všude se uvádí, že ten kabel, co vede od ADSL se má na TP-Linku zapojit do WAN portu a počítač do jednoho ze čtyř "normálních" portů na TP-Linku. V takovém případě sice síťová karta detekuje připojení, ale efektivně neproleze ani byte. Pokud připojím kabel z ADSL taky do jednoho z portů 1-4, tak je připojení funkční (no aby taky ne!) a dokonce je funkční i wifina - např. mobil se k ní připojí a frčí. Potíž je ovšem v tom, že ta wifina je standarně nezabezpečená (což nemám rád a nechci) a že se mi nedaří dostat se do nastavení TP-Linku.

Na Huawei mám zapnuté DHCP a přiděluje adresy 10.0.0.x. To bych nerad vypínal. Jenže TP-Link by měl mít podle dokumentace nastaveny adresy 192.168.x.y a konkrátně na adrese, na které by měla sedět webová administrace - 192.168.1.1 - si ani neškrtnu. Když se podívám na Huawei, tak vidím, že i TP-Linkd dostal přidělenou adresu 10.0.0.x, ale i ta je mrtvá (ani ping se nechytá).

Předpokládám tedy, že dělám něco blbě. Buď to takhle poskládat vůbec nejde, což je mi divný, nebo to nějak jde, ale netuším jak. Máte s tím někdo zkušenosti?

Předem děkuji...

Edit:
A hele, po pár dnech jsem to zkusil znova a najednou šlo všechno podle návodu. Dobrý, ne? :-)

58
Obecná podpora / Re:krusader, ulozenie sietoveho spojenia
« kdy: 07 Květen 2012, 15:35:10 »
sorry,ale nevidim tu nikde moznost ulozit, alebo zapamatat
Vyplň hostitele a odešli to, naskočí další dialog a tam to je. Tedy mělo by být, pokud máš aktivní úložiště hesel kdwallet...

59
Obecná podpora / Re:krusader, ulozenie sietoveho spojenia
« kdy: 07 Květen 2012, 13:05:13 »
Buď přes ty oblíbené včetně uživatele a hesla, jak psal ntz, nebo přes dialog Nové síťové připojení - komfortnější, řekl bych a je tam ta možnost zapamatovat si heslo.

60
Obecná podpora / Re:krusader, ulozenie sietoveho spojenia
« kdy: 07 Květen 2012, 12:09:21 »
Určitě. Měl bys tam někde mít možnost "zapamatovat"

61
No, tohle jsem sice ještě nehledal, ale řekl bych, že to bude někde v nastavení apače...

62
No, předně jsem chtěl vědět, zda má smysl se v takto povýšeném systému vůbec vrtat a zkusit ho nějak vypiplat, případně počkat na nějaké další aktualizace LTS, které by "to nějak spravily". Instalace nového systému je až to poslední, do čeho se mi chce - je to jako s autem: chápu, že někteří lidé se v autě rádi spíš vrtají, než s ním jezdí. Mě ale vyhovuje, když jezdí a vrtat se v něm pokud možno nemusím :-)

63
Pokukuju po Debianu, ale asi spíš testing než stable. Nesnáším ty věčné a otravné instalace nových a nových verzí systému, takže rolling updates jsou to, co by mi vyhovovalo. Kromě LAMP (kterej je snad všude) je pro mě, jak jsem již psal, zásadní Eclipse s Android SDK.

64
No, pokud bych tam dal čistou instalaci, což se mi moc nechce - bratru další dva dny s doinstalováváním všech možnejch nesmyslů - tak sinejsem jistej, jestli by to nakonec vyhrálo Ubuntu...

65
S vědomím, že "hlavní" systém u.11.04 nepoběží věčně jsem povýšil "záložní" 10.04 na 12.04. Mašinka je postarší (bratru 6 let) desktop HP Pavilion. Výsledek je "nějakej divnej" - unity (stejně se mi nelíbí) nejde spustit vůbec, "klasickej" gnome vypadá jak cesta do pravěku, k polovičce aplikací chybí ikonky, některé věci nejdou spustit (zřejmě se odstranily, ale zůstaly v menu) atd. atd. Kromě toho si zřejmě Pinďulín nerozumí s mojí nVidií. LAMP, zdá se funguje normálně, Eclipse s Android SDK (které nutně potřebuju) jsem ještě nezkoušel.

Otázka je prostá: má - podle zkušených instalátorů - cenu se s tím vůbec patlat nebo tam raději nanovo nasypat nějaký jiný systém?

66
Obecná podpora / Re:Grub po aktualizaci nenabízí windows 7
« kdy: 28 Duben 2012, 12:34:16 »
Sorry za OT, ale "Grub po aktualizaci nenabízí windows 7" - to je radostné zvolání nebo stížnost?

67
Obecná podpora / Re:Nelze kopírovat zvláštní soubor.
« kdy: 26 Duben 2012, 09:21:35 »
Přátelé, uvědomte si, že nejsem ajťák, ale laik a laikem zůstanu
Cože? On tě tu snad někdo obvinil z ajťáctví? No to snad neeee!!!!!

68
Obecná podpora / Re:Nelze kopírovat zvláštní soubor.
« kdy: 25 Duben 2012, 18:40:54 »
ja navic reaguji take na zaplavu nove vzniknuvsich threadu na tema compaqovo nove diskove pole.

A co teprve až si Compaq pořídí IP kávovar, IP stolní lampičku, IP holící strojek a další podobné nesmysly. A všechno mu to bude zběsile běhat v domácí síti sem a tam...

69
Zdá se, že pomohla instalace sedmičky javy...

70
Nehraje roli - každá verze si tam udělá vlastní adresář, takže tudy cesta nevede...

71
Zdravím,
už zase mám problémy s Eclipse a Android SDK:
Bez sebemenšího varování se mi v Eclipse Galileo zaktualizovaly nějaké moduly ADT, které, jak se později ukázalo, nejsou s Galileem kompatibilní a v důsledku toho jsem se už ani nedostal do příslušného menu, abych se jich zbavil. Zkusil jsem tedy "upgrade" na Indigo - metodou překopírování du /usr/lib/eclipse/ a následné editace /usr/bin/eclipse/.
Po následném spuštění (v terminálu) to hlásí následující:
Kód: [Vybrat]
mka@mka:~$ eclipse
/usr/lib/gio/modules/libdconfsettings.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libdconfsettings.so
/usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so
/usr/lib/gio/modules/libgiobamf.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgiobamf.so
/usr/lib/gio/modules/libgioremote-volume-monitor.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64
Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgioremote-volume-monitor.so

(Eclipse:3805): Gtk-WARNING **: Error loading theme icon 'dialog-error' for stock: Nelze načíst modul pro čtení obrázků: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

** (Eclipse:3805): CRITICAL **: murrine_style_draw_render_icon: assertion `base_pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_style_render_icon: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(Eclipse:3805): Gtk-WARNING **: Error loading theme icon 'dialog-error' for stock: Nelze načíst modul pro čtení obrázků: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

** (Eclipse:3805): CRITICAL **: murrine_style_draw_render_icon: assertion `base_pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_style_render_icon: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(Eclipse:3805): Gtk-WARNING **: Error loading theme icon 'dialog-error' for stock: Nelze načíst modul pro čtení obrázků: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders/libpixbufloader-svg.so: chybná třída ELF: ELFCLASS64

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

** (Eclipse:3805): CRITICAL **: murrine_style_draw_render_icon: assertion `base_pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_style_render_icon: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Eclipse:3805): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_ref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed
mka@mka:~$
a vyběhne okno viz příloha.

Googlil jsem, leč nevygooglil a docela nutně bych to potřeboval rozchodit - pracovní záležitosti.

Alternativně uvítám i radu, jak ten androidí cirkus rozchodit na 10.04LTS - tam byly ještě s Galileem a ADT také pořád nějaké problémy.
Předem všem děkuji...

[příloha smazaná administrátorem]

72
Nastuduj si, prosím, nejdříve, co isSet() vlastně dělá. Přiřazením $zkouska = ""; definuješ proměnnou $zkouska a přiřadíš jí hodnotu "", proměnná tedy je definovaná, je nastavená, IS SET.

V daném případě pomocí isSet() zjistíš, jestli odeslaný formulář obsahoval vstup daného jména, tedy jestli tam to políčko je nebo není. Nikoliv jestli je vyplněné.

A hlavně přestaň všechno, co ti nefunguje, označovat termínem bug. Většinou to toitž chodí tak, že to nefunguje proto, že s tím jeden zachází špatně.

73
Obecná podpora / Re:Windows vzdalene ?
« kdy: 29 Březen 2012, 09:40:23 »
Záleží na tom, čí ty widle jsou - jestli si s nima můžeš dělat, co chceš, nebo ne... Standardně RDP.

74
Obecná podpora / Re:Pro odborníka na OpenOffice
« kdy: 22 Březen 2012, 16:20:35 »
Hehe, leda by sis nastavil automatické ukládání na nejkratší možný interval :-)

75
Obecná podpora / Re:Nelze bootovat z ext4.
« kdy: 21 Březen 2012, 12:24:29 »
Hmmm... To je ale hloupej BIOS, co? Asi nějaká horká novinka, ne? Že bys to u IBM reklamoval? :-)

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 75