Fórum Ubuntu.cz

Podpora LTS vydání 18.04, 16.04 => Obecná podpora => Téma založeno: existpierre 28 Listopad 2007, 15:34:26

Název: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 28 Listopad 2007, 15:34:26
Nezda sa vam, ze gutsy nejde tak svizne ako feisty? Nejak mi chodia horsie firefox a thunderbird, v GNOME ked sa vykonava nejaka mala operacia, trhne mysou,..a celkovo praca pod gutsym sa mi zda taka pomala ako kedysi na windowse.

Nemate nejake rady jak ten vykon zvysit?

uz som pouzil prelink pre rychlejsie nacitavanie kniznic, 3D prostredie nemam, mam jednoduchy design.
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: hase 28 Listopad 2007, 15:46:57
neviem - mne to slape jak raketa. Vedla mame pocitac s win. tak to mozem porovnat - min 3x rychlejsie nacitavanie firefoxu - ak nie viac. Ja som v sluzbach vyhodil to, co nepotrebujem a taktiez si myslim, ze za tu sviznost moze odlahcene jadro 2.6.22 -14 rt - btw: nemam klasickeho Gutsyho, ale Ubuntu Studio Gutsy 
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 28 Listopad 2007, 15:52:07
Ja mam vcelku cerstvu instalaciu gutsyho, kedze som nemal system a mal som iba feistyho, tak som nainstaloval FF a potom som upgradoval na GG
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: hase 28 Listopad 2007, 15:53:37
mozno by si mohol zakazat Ipv6 a tiez kuknut na tie sluzby.
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 28 Listopad 2007, 19:00:55
a to ako? a nie je lepsie mat IPv6 ?

inak mam Sempron 2500+, FX5200, 1GB DDR2,  ....takze masina v celku slusna, tak nechapem preco to nejde... len tak zo zrandy som si nainstaloval ballistics-demo a v hre ako keby kazde 2 sec trhlo . ....nehratelne a to som mal na najnizsich detailoch.
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 28 Listopad 2007, 19:01:53
a ako tak pozeram, mam IPv4
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: Juraj 29 Listopad 2007, 09:10:12
Vypni 3D efekty, vypni nepotrebne sluzby, aktualizuj.
Stiahni si tieto skripty:
http://www.gnomefiles.org/app.php/Desktop_Optimization
optimalizuj Gnome
ak pouzivas KDE, nainstaluj prelink.
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 29 Listopad 2007, 15:23:51
vsak som pisal ze 3D efekty nemam ziadne,
nepotrebne sluzby mam povypinane, aktualizaciu poslednu
tie scripty som si dal, hadam to pomoze
prelink mam spraveny, naposledy pred 2 dnami, odvtedy som nic neinstaloval, tak nie je  treba


Je mozne ze to brzdi KDETV? ked ja mam GNOME a mam pustenu KDE aplikaciu?

Len by ma zaujimalo, ci neexistuje nieco pre zvysenie vykonu thunderbirdu a firefoxu ....tie su najpomalsie
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: Juraj 29 Listopad 2007, 19:19:56
Co sa tyka Firefoxu, toto si uz skusal?
http://www.cs.cornell.edu/w8/~djm/ubuntu/gutsy/#customize-firefox
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: existpierre 29 Listopad 2007, 19:59:14
spravil som aj to no vysledok sa mi zdal ten isty.

Napadlo ma ale zmenit si prioritu procesov Forefox a Thunderbird z 0 na 20 a zrazu to ide ovela lepsie

Ako by som to mohol spravit tak, aby sa TB aj FF pustili s mnou navolenou prioritou a nemusel to po kazdom spusteni zadavat? Aky parameter musim dopisat za FF a TB v spustaci?

Este sa mi zda ze mi nejak niekedy blbo prekresli grafiku, ked mam napr. na pozadi TB a minimalizujem a maximalizujem FF, alebo inu app
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: honorguard 08 Leden 2008, 13:29:43
S Gustym jsem měl podobný problém.
Měl jsem Feisty a přes příkazovou řádku jsem udělal release-upgrade na Gusty. Nový systém mi ale běhal strašně pomalu... Potom jsem si zazálohoval disky a udělal formát a nainstaloval přímo z CD. Po té byl systém rychlejší. Možná jsem byl ojdinělý případ...
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: honorguard 08 Leden 2008, 13:31:46
Ještě k těm upgradům. Upgradoval jsem nejdříve přes ten K program, ale ten při upgradování spadl. Padá občas i při instalaci některých balíčků. Nepřijde mi moc bezpečný. Musel jsem udělat formát. Přes příkazovou řádku to bylo v poho. Všeobecně. Je upgradování systému bezpečné?
Název: Re: Gutsy Gibbon - vykon
Přispěvatel: nettezzaumana 08 Leden 2008, 14:19:59
downgrade jadra -- pripadne jine jadro :: podle toho co pises, za to bude moct patrne kernel ..
na mem divnem kusu hw jsem si uz s kernelem docela mocne vyhral a nebezi mi jak ma jen tak kazdej ..