Fórum Ubuntu.cz

Podpora LTS vydání 18.04, 16.04 => Podpora pro pracovní prostředí => Téma založeno: pivik 22 Březen 2008, 16:35:09

Název: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 22 Březen 2008, 16:35:09
Zdravím, naistaloval jsem si na UBUNTU 7.10 32bit ovladače ATI 8.3, poté dle návodu nainstaloval compiz. V menu mám volbu CompizConfig Settings Manager, ale nejde spustit. Nevíte proč? V čem by mohla být chyba?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: gyga 22 Březen 2008, 16:42:07
Zkus ho zapnout přes terminál a napiš co ti to píše. Mám ten samej problém, ale mě to začalo blbnout až po instalaci Kiba-dock.
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 22 Březen 2008, 16:48:21
Jakým příkazem ho zapnu přes terminál prosím? Nejsem nijak sběhlý uživatel Linuxu...
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: gyga 22 Březen 2008, 16:53:07
"sudo compiz" pardon
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: Tomáš Pikálek 22 Březen 2008, 17:32:07
CompizConfig Settings Manager se spouští příkazem ccsm
Compiz pak compiz --replace
A nespouštějte to se sudo!

A jinak Compiz vám funguje jenom nejde ten manager? Nebo nefunguje vůbec?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: gyga 22 Březen 2008, 17:42:10
Mě nejde vůbec, nainstaloval jsem Kiba-dock a od té doby to nejde, ikdyž jsem kiba dal pryč. Zkoušel jsem přes synaptica přeinstalovat compiz ale stejně nic.
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: Tomáš Pikálek 22 Březen 2008, 17:45:40
Určitě máte správně nainstalované ovladač grafické karty? Příkaz glxinfo | grep direct byl měl vypsat ...Yes.
Pokud ano, co vypíše příkaz compiz --replace
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: gyga 22 Březen 2008, 17:48:56
rendering yes


gyga@gyga:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 10de:02e1 (rev a2) (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1024x768) to maximum 3D texture size (4096): Passed.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format


Jo a po pokusu zapnout compiz mi na chvíli vše zmizí z plochy párkrát blikne monitor a pak se to zase vrátí.
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 23 Březen 2008, 09:53:56
Takže se mi konečně podařilo to, že spustím CompizConfig Settings Manager, ale když chci spustit Compiz příkazem compiz --replace tak mi to vyhodí hlášku že nemůže být spuštěno. Co mám dál zkusit prosím?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: qUAKER 23 Březen 2008, 10:49:23
stáhni,nainstaluj fusion-icon a spouštěj compiz ikonou v tray :) http://www.xombox.mysteria.cz/fusion-icon_1.0-1.0_i386.deb
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 23 Březen 2008, 10:59:49
takže jsem naistaloval, jde mi spustit, ale mám problém, že se mi na oknech neobjevují v pravém horním rohu ikony možností minimalizovat, maximalizovat a zavřít. nevíte jak toto vyřešit?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 23 Březen 2008, 12:55:17
tak problém s dekorací oken vyřešen, jen mám ještě jeden problém. po spuštění Compiz Fusion Icon se mi nezobrazí ikona, která signalizuje spuštění programu, ale tam na liště na ní jakoby místo a když na toto prázdné místo najedu, tak se mi normálně zobrazí nabídka compiz. Neví někdo jak udělat to, aby se mi ikony ukazovala?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: gyga 23 Březen 2008, 12:56:15
Zapni si v Compitz dekoraci oken a už to pojede.
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 23 Březen 2008, 13:50:54
už to jede, jen bych potřeboval odinstalovat fusion-icon a nemůžu ho najít ve správci aplikací. jak ho mám najít?
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: qUAKER 23 Březen 2008, 15:27:14
sudo apt-get remove fusion-icon
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: pivik 23 Březen 2008, 15:42:41
díky moc.
Název: Re: spuštění compiz
Přispěvatel: mara.t 08 Duben 2008, 22:58:12
tak compiz fusion mi teda jede..ale jak mám spustit compiz? teda..to že mi tam jede ikonka ze které spustím toho effects managera mi jesti nic jiného neudělá? ???
Název: Re:spuštění compiz
Přispěvatel: LuigiG62 30 Prosinec 2018, 16:49:28
Zdravím, mám problém s compiz config že se mi po příkazu compiz --replace sice aktivují moje zvolené efekty, ale zmizí mi všechny lišty a nejde nic dělat, ani klávesové zkratky např. ctrl+alt+del.
Moc prosím o pomoc.

Výpis z terminálu:
asus@asus-K53SV:~$ compiz --replace
compiz (core) - Info: Loading plugin: core
compiz (core) - Info: Starting plugin: core
compiz (core) - Info: Loading plugin: ccp
compiz (core) - Info: Starting plugin: ccp
compizconfig - Info: Backend     : gsettings
compizconfig - Info: Integration : true
compizconfig - Info: Profile     : Default
compiz (core) - Info: Loading plugin: composite
compiz (core) - Info: Starting plugin: composite
compiz (core) - Info: Loading plugin: opengl
compiz (core) - Info: Starting plugin: opengl
Compiz (opengl) - Info: GLX_EXT_buffer_age is supported
compiz (core) - Info: Loading plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Starting plugin: compiztoolbox
compiz (core) - Info: Loading plugin: decor
compiz (core) - Info: Starting plugin: decor
compiz (core) - Info: Loading plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Starting plugin: gnomecompat
compiz (core) - Info: Loading plugin: grid
compiz (core) - Info: Starting plugin: grid
compiz (core) - Info: Loading plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Starting plugin: imgpng
compiz (core) - Info: Loading plugin: mblur
compiz (core) - Info: Starting plugin: mblur
compiz (core) - Info: Loading plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Starting plugin: mousepoll
compiz (core) - Info: Loading plugin: move
compiz (core) - Info: Starting plugin: move
compiz (core) - Info: Loading plugin: place
compiz (core) - Info: Starting plugin: place
compiz (core) - Info: Loading plugin: regex
compiz (core) - Info: Starting plugin: regex
compiz (core) - Info: Loading plugin: resize
compiz (core) - Info: Starting plugin: resize
compiz (core) - Info: Loading plugin: session
compiz (core) - Info: Starting plugin: session
compiz (core) - Info: Loading plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Starting plugin: vpswitch
compiz (core) - Info: Loading plugin: wall
compiz (core) - Info: Starting plugin: wall
compiz (core) - Info: Loading plugin: wobbly
compiz (core) - Info: Starting plugin: wobbly
compiz (core) - Info: Loading plugin: animation
compiz (core) - Info: Starting plugin: animation
compiz (core) - Info: Loading plugin: blur
compiz (core) - Info: Starting plugin: blur
compiz (core) - Info: Loading plugin: expo
compiz (core) - Info: Starting plugin: expo
compiz (core) - Info: Loading plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Starting plugin: ezoom
compiz (core) - Info: Loading plugin: fade
compiz (core) - Info: Starting plugin: fade
compiz (core) - Info: Loading plugin: scale
compiz (core) - Info: Starting plugin: scale
compiz (core) - Info: Loading plugin: switcher
compiz (core) - Info: Starting plugin: switcher
compiz (core) - Info: Loading plugin: workarounds
compiz (core) - Info: Starting plugin: workarounds
compiz (decor) - Warn: No default decoration found, placement will not be correct

* (gtk-window-decorator:2790): WARNING *: 16:44:47.126: Failed to load metacity theme 'Adwaita': Nelze nalézt platný soubor motivu „Adwaita“
compiz (decor) - Warn: No default decoration found, placement will not be correct
Název: Re:spuštění compiz
Přispěvatel: TIBOR 30 Prosinec 2018, 17:03:40
Aky system, aka verzia, ake graficke prostredie. Si si isty ze mas compis nastaveny ako predvoleneho spravcu dekoracii? Lebo ak nie tak po spusteni sa ti zacne bit s tym predvolenym.
Compiz --replace sa spusta ak mas problem s compizom, ak nastavujes efekty tie sa aktivuju hned po zvoleni v compizconfig settings.
Název: Re:spuštění compiz
Přispěvatel: LuigiG62 30 Prosinec 2018, 17:12:56
systém ubuntu
verze 18.04.1 LTS
grafické prostředí Gnome
Kde si nastavím správce pozadí?
Když nastavuju efekty tak se nic bohužel nemění.
Název: Re:spuštění compiz
Přispěvatel: TIBOR 30 Prosinec 2018, 17:17:51
Ten compiz si si doinstalovaval? Co som teraz narychlo cital tak ubuntu 18.04 s gnome3 uz compiz nepodporuje. Ja pouzivam ubuntu mate tam compiz je.
Snad sa ozve aj niekto kto pouziva U18.04 s gnome3.
Název: Re:spuštění compiz
Přispěvatel: juwa2 30 Prosinec 2018, 18:12:52
Nové prostředí Gnome compiz nepodporuje. Doinstaluj si prostředí Mate https://linuxconfig.org/how-to-install-mate-desktop-on-ubuntu-18-04-bionic-beaver-linux
a přepni se do něho. Pak ti bude Compiz + všechny efekty fungovat.