Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - cuba

Stran: [1] 2 3
1
Pracovní prostředí / Re: Envy + 3D akcelerce = crash
« kdy: 14 Srpen 2008, 12:39:05 »
Tak pomohl recovery mode. Děkuji za tip. Ještě bych se chtěl zeptat jakou má spojitost 3D akcelerace, která lze nastavit přímo v ubuntu a drivery které si nainstaluji třeba pomocí vaseho návodu nebo envy(je to program ktery právě ulehčuje instalaci ati, nvidia driverů).
jaký je v tom rozdíl? Je spatně zapínat 3D akceleraci v buntu a navíc instalovat drivery?

//Tak podle toho co jsem se docetl zde http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide by mela být instalace driveru zarucena prave zaskrtnutím te 3D akcelerace:)

Tudíž by se nemuselo manualně nic instalovat. Pak zase ale nechapu proc vznikají ruzne vymoženosti na instalaci ovladaču pro ubuntu...

Díky

2
Pracovní prostředí / Envy + 3D akcelerce = crash
« kdy: 13 Srpen 2008, 23:36:19 »
Ahoj nainstaloval jsem envy a s pomoci neho jsem nainstaloval nejnovejsí drivery ATI pro 3870.
Zaroveň jsem zapnul v nastavení 3D akceleraci a Xka se již nerozjeli.
Ukáže se pouze logo a loading a pak to skončí.
Neví prosím někdo jak tento problém napravit?
/nejpíše byla velká chyba, že jsem 3D akceleraci současně s catalist driverama:)

3
Hardware / ovladače ati HD 3870
« kdy: 13 Duben 2008, 16:11:49 »
Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, zda-li už jsou vyvinuty ovladače na tuto serii radeonů.
Byla by lepší nv 8800 pro linux a drivery?

Děkuji.

4
Obecná podpora / Re: DCOP communications error
« kdy: 16 Únor 2008, 14:04:56 »
Home/uživatel/.gnome
Myslel jsem, že se tyto složky samy obnoví do defaultního stavu.
No vše jde v pohodě, jen tato chyba..

5
Obecná podpora / DCOP communications error
« kdy: 15 Únor 2008, 21:19:42 »
Pri naběhnutí systému se objeví toto
Mam Gnome 7.10. Smaznul jsem .gnome a gnome2, tak to s tím asi souvisí :-\(terminal se da spustit až po delší době)
Prosím o radu, jak to spravit.

6
Obecná podpora / Re: yakuake [vyřešeno]
« kdy: 12 Únor 2008, 19:44:33 »
Aha, promin. Už to vidím ;)
No reinstal nebo odebraní jsi nejspíše v Synapticu zkoušel..
Lze také nainstalovat 2.9



7
Pokud kliknu na jmeno přispívajícího, zobrazí se příspěvky ve všech tématech (ne jenom autorovy).
Ale díky, nevěděl jsem o tom, je to dostačující ;)

8
Obecná podpora / Re: yakuake problém [VYRESENO]
« kdy: 10 Únor 2008, 22:04:38 »
Když program spustíš, tak dole pod shellem je taková malá šipečka-nastavení.
nač upravovat ručně config :-\

9
Obecná podpora / Re: Hp tiskárna
« kdy: 10 Únor 2008, 21:34:30 »
Ok. Díky. chyběli tam ty soubory jak píšeš ale tvářilo se to jako že drivery jsou ready..


10
Archiv / Re: Alpha4_zásek 96% na mount root hd(0,1)
« kdy: 10 Únor 2008, 19:14:41 »
ok. Díky za odkaz..přiště jedu s Alternate ;)

11
Archiv / Alpha4_zásek 96% na mount root hd(0,1) [vyřešeno]
« kdy: 09 Únor 2008, 22:59:49 »
Skoro na konci fatal error :)Stahl jsem to z nějakého US serveru.
Asi nelze napravit že?
Prosím o nějaký lepší link.

12
Nějak zmizela tato funkce. Mohu zadat jméno autora ale chce to po mně i text příspěvku.
To potom ztrácí účel(?)
(možna jsem jenom neco přehlédl)

13
Obecná podpora / Re: Ubuntu 7.10 a stabilita
« kdy: 09 Únor 2008, 22:50:52 »
Jo, to se mi stalo taky jednou. Moc jsem se s tím nepáral a přeinstaloval disk :(
Tak se stalo... :D

14
Obecná podpora / Re: Ubuntu 7.10 a stabilita
« kdy: 09 Únor 2008, 12:57:17 »
Doposud běhal v poho a pak chybějí fonty, jazyk, grafika; to jsem snad nezavinil :-\  :)
Disk jsem před instalací formatnul a CD je bez chyb.
Recovery mode mi vyhodí
toto
.A jak dál, to nevím..

15
v GParted jsem smazal všechny tři položky a vytvořil jednu ntfs o velikosti 200GB (zbývající cca 50GB pro linux jsem nechal tak), proběhla instalace z recovery disků (nevim přesně jestli to byly přímo visty nebo nebo jen nějaký aplikace od Aceru ale doufám že visty) a po restartu  mi to píše:

GRUB Loading stage1.5.

Grum loading, please wait...
Error 17
_

a nic... jestli někdo více co dál, poraďte prosím...

Řešeni bude nejspíše zde>http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova

16
Obecná podpora / Re: Ubuntu 7.10 a stabilita
« kdy: 09 Únor 2008, 02:26:01 »
Už jsem první odkaz upravil. Znenadání se mně všechny ikony a písmena změnily ve čtverce a po odhlášení chyba-viz první.
Ubuntu bylo nainstalováno celkem čerstvě, nic zásadního jsem neměnil.(naposledy jsem zkoušel instalovat ovladače na tisk.)
Pokud systemu neškodí všelijaké nastavení v Biosu.(Athlon 2500+,512MB,DDR400, Radeon 9600pro)
Dále po ctrl+alt+delete>treti

A po dalším bootovaní další chybka

Jsem už smířen s reinstalem ale rád bych vědel jak tomu předejít. CD na chyby zkusim. HDD je snad v poho, win jedou stabilně.
Jinak to padání Firefoxu jsem myslím měl i v 6.06.(v obou verzích všechny aktualizace)

17
Obecná podpora / Ubuntu 7.10 a stabilita
« kdy: 09 Únor 2008, 00:03:22 »
Ahoj. Vyzkoušel jsem tuto verzi a často se samovolně systém odhlašuje a aplikace padají(hlavně FF). To mě až tak nevadilo ale toto je vyvrcholení->
první
a po restartu
druhý
.
Systém už nenaběhl.
Zajímalo by mě, čím je to způsobené.(HW?)

18
Obecná podpora / HP tiskárna [vyřešeno]
« kdy: 08 Únor 2008, 14:47:41 »
Ubuntu 7.10 mi rozpoznal LaserJet 1020, ale tisknout nechce.
Ovladače na 6.06 šly v poho. Nevíte prosím co s tím?

19
Obecná podpora / Re: Startovací nabídka v Xubuntu
« kdy: 06 Únor 2008, 17:53:26 »
co ti to vypíše, když zadáš toto: find /boot/grub/stage1 ?
A jakou chybu ti to hlásí?( v terminálu nebo při nabíhání grub?)

20
Obecná podpora / Re: target filesystem doesnt have /sbin/init
« kdy: 05 Únor 2008, 20:26:19 »
Jasný. Díkes ;)

21
Obecná podpora / Re: target filesystem doesnt have /sbin/init
« kdy: 05 Únor 2008, 20:05:50 »
To je to opravdu tak vážné? Chybí nějaké soubory?

22
Obecná podpora / Re: Startovací nabídka v Xubuntu
« kdy: 05 Únor 2008, 18:56:22 »
Chce to asi obnovu GRUBu>http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova

23
Obecná podpora / target filesystem doesnt have /sbin/init
« kdy: 05 Únor 2008, 18:53:41 »
Po "mírném" přetaktování mě spad PC a s ním i bios. Dále zmizel grub. Opravil jsem.
Ale je tu error 17 a s ním záhadná změna disku >root(0.6) jsem musel změnit na 5.(?)
Logo Ubuntu se již na mě usmívá ale: mounting root file system...a chyba


Nevíte prosím co s tím? :-\

24
Tak v tomto programku vytvoř nový oddíl ext3.
Pokud je těch 189 GB nepožíváno, můžeš část ukrojit.

25
Anebo ve win (pokud je máš) zkus partition magic.

Stran: [1] 2 3