Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Příspěvky - T-y-g-r-i-k

Stran: [1] 2
1
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 26 Únor 2008, 12:44:27 »
Tygrik:

vypadá to že to máš v pohodě, máš podporováno, mělo by to jít... doporučuji otestovat na jiných místech, blíže vysílači popř, zkusit přes wpa_supplicant..

Jseš z VSE?

2
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 26 Únor 2008, 10:23:02 »
funguje Ti ta wifka ještě někde jinde? resp na nějaké jiné síti jela?

Zdarec,

tak jsem to zkoušel v práci a wifka na WEP se sdíleným klíčem normálně jde, takže chyba bude někde jinde, než v ovladačích. Třeba mám špatně nainstalovaný WPA není to možný? Ale pořád mi nejde do hlavy, proč když jsem to dělal podle návodu a přidám tu wifku do toho blacklistu, tak nejede a přitom by měla...

No ale mně nejde!


Vykašli se na ndiswrapper (jen tak mimo ta wifka, co máš je opravdu divná, ale myslím, že na ní WPA jde)
zkus tohle >
Kód: [Vybrat]
nm-tool .... mohlo by to říci nastavení(popř to co funguje), jinak můžeš se pokusit to rozběhat s wifi-radarem a wpa_supplicantem (je to těžší a někdy to má problém s DHCP), ale NM je dle mého na to lepší....
A pak taky ukaž LOG z toho úspěšného spojení...

A ještě Ti ukážu, že třeba u nás na MZLU to jde s tímto nastavením (máme mixnutý WPA-Enterprise s  různýma volbama, je to takovej mišmaš (čti bordel), ale NM si s tím celkem bezproblémů poradí, nastavení je o dost rychlejší, než ve win. Avšak je tu jedna nevýhoda, NM má bug s tím, že se sám neumí připojit k neviditelné sítí a další bug má v tom, že špatně ukládá WPA-Enterprise.
http://disk.jabbim.cz/fractal@jabber.cz/faro.png


Ahoj snažim se taky připojit na faro ale podle toho navodu co je na uisu mi to nejde, ten obrazek je z toho pdfka, ale podle něho to vubec nefakčí, jak to máš nastavene?

3
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 25 Únor 2008, 10:55:10 »
Gosht: stejná otázka, funguje Ti ta wifka ještě někde jinde? btw co říká LOG...?
a taky nm-tool + ip a + iwconfig + iwlist scan

Zdarec, jo wifka jak jsem psal v práci fungovala! Na WEP s klíčem, tady jsou logy:

root@jirka-laptopA6T:~# nm-tool

NetworkManager Tool

State: disconnected

- Device: eth0 ----------------------------------------------------------------
  NM Path:           /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/eth0
  Type:              Wired
  Driver:            r8169
  Active:            no
  HW Address:        00:18:F3:29:26:84

  Capabilities:
    Supported:       yes
    Carrier Detect:  yes

  Wired Settings
    Hardware Link:   no


- Device: eth1 ----------------------------------------------------------------
  NM Path:           /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/eth1
  Type:              802.11 Wireless
  Driver:            bcm43xx
  Active:            no
  HW Address:        00:18:F3:2B:D2:3D

  Capabilities:
    Supported:       yes
    Speed:           1 Mb/s

  Wireless Settings
    Scanning:        yes
    WEP Encryption:  yes
    WPA Encryption:  yes
    WPA2 Encryption: yes

  Wireless Networks (* = Current Network)
    cckm:            Infrastructure Mode, Freq 2.437 MHz, Rate 62 Mb/s, Strength 71%, Encrypted (WPA)
    vse.cz:          Infrastructure Mode, Freq 2.437 MHz, Rate 62 Mb/s, Strength 70%
    eduroam:         Infrastructure Mode, Freq 2.437 MHz, Rate 62 Mb/s, Strength 70%, Encrypted (WPA Enterprise)
    conference:      Infrastructure Mode, Freq 2.462 MHz, Rate 62 Mb/s, Strength 70%


root@jirka-laptopA6T:~# ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,10000> mtu 16436 qdisc noqueue
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
    inet6 ::1/128 scope host
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast qlen 1000
    link/ether 00:18:f3:29:26:84 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: eth1: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast qlen 1000
    link/ether 00:18:f3:2b:d2:3d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
4: ppp0: <POINTOPOINT,MULTICAST,NOARP,UP,10000> mtu 1020 qdisc pfifo_fast qlen 3
    link/ppp
    inet 89.24.81.163 peer 10.231.255.32/32 scope global ppp0

root@jirka-laptopA6T:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4318"
          Mode:Managed  Frequency=2.472 GHz  Access Point: Invalid
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=19 dBm
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=0/100  Signal level=-256 dBm  Noise level=-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

ppp0      no wireless extensions.

root@jirka-laptopA6T:~# iwlist scan
lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

eth1      No scan results

ppp0      Interface doesn't support scanning.

root@jirka-laptopA6T:~# iwlist eth1 scan
eth1      No scan results

4
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 22 Únor 2008, 12:29:45 »
funguje Ti ta wifka ještě někde jinde? resp na nějaké jiné síti jela?

Zdarec,

tak jsem to zkoušel v práci a wifka na WEP se sdíleným klíčem normálně jde, takže chyba bude někde jinde, než v ovladačích. Třeba mám špatně nainstalovaný WPA není to možný? Ale pořád mi nejde do hlavy, proč když jsem to dělal podle návodu a přidám tu wifku do toho blacklistu, tak nejede a přitom by měla...

5
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 19 Únor 2008, 22:03:59 »
funguje Ti ta wifka ještě někde jinde? resp na nějaké jiné síti jela?

No to právě zatím jsem to nemohl zjistit...ve čt jdu do práce, tak tam to zkusím a dám vědět, jsetli jde, tak je chyba někde jinde, ale spíš by mě zajímalo, proč nejede, když ji dám do BL a vše dělám podle návodu?

6
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 19 Únor 2008, 01:03:17 »
No podle tohoto:
Citace
<info>  Activation (eth1/wireless): disconnected during association, asking for new key.
a tohoto:
Citace
<info>  Activation (eth1) New wireless user key requested for network 'eduroam'.
je chyba buď v hesle nebo můžou mít omezenej přístup podle MAC adresy a když jí nemáš registrovanou tak tě to tam nepustí (to máme ve škole) ale hlavně jsem slyšel že broadcom mají nějak uzavřený (nesvobodný?) ovladače nebo něco takovýho a že to připojení v tuxovi je šíleně komplikovaný.Jen říkám že s broadcomem mám špatnou zkušenost toť vše. Jinak vás můžu odkázat sem: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/169476 a sem http://www.ispace-portal.cz/jak-na-wifi-kartu-pod-linuxem.html (to druhý by mělo být podrobnější)

No tak jsem se dostal do finále podle: http://www.ispace-portal.cz/aktualizovano-jak-na-wifi-kartu-pod-linuxem.html

nainstalováno:

root@jirka-laptopA6T:~# ndiswrapper -l
bcmwl5 : driver installed
        device (14E4:4318) present (alternate driver: bcm43xx)


bcm43xx přidáno na blacklist

ALE

bohužel mi karta vůbec nenajede...respektive mám jenom eth0 což je síťovka a eth1 se vůbec neobjeví! Už nevím jak dál, všechno jsem dělal podle toho návodu a ovladače jsem zkoušel jak od oken tak jsem si je stáhnul....nevíte, proč se eth1 vůbec neobjevuje? Díkas

EDIT: Když vymažu bcm43xx z blacklistu, tak samozřejmě karta jede, ale jakmile ji tam mám, tak nic :(

7
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 18 Únor 2008, 16:49:09 »
OMG broadcom, tu mam na NB a nikdy se mi s ni nepodarilo se pripojit. Nyni pouzivam externi wifi od edimaxu, zda se ze je vse ok

No tak počkej, kde by teda mohl být problém. Když si přečteš ten log?

8
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 18 Únor 2008, 15:12:04 »
jj, ale nedostaneš se přes stage 2, to je špatný... btw zkoušel jsi dát Připojit se k jiné bezdrátové síti (zadat jméno) a dát WPA2-enterprise a nastavit tak jak má být?

jakou máš tu wifku?

Nezkoušel, ale zítra jdu do práce, tak to můžu vyzkoušet...jinak měl bych mít Broadcom BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g jsem ted ve woknech, ale je to tohle...

9
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 18 Únor 2008, 14:52:01 »
jiank teď jsem se díval na tu vaší síť, máte jí dokonce jednodušší než mi na MZLU, neměl by jsi mít žádný problém dle mého..., až na tu wifi..

tady je log:

:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'ADD_NETWORK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was '0'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 ssid 656475726f616d'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 proto WPA'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 key_mgmt WPA-EAP'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 eap PEAP'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 identity "xkubj55@vse.cz"'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 password <password>'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 ca_cert "/etc/ssl/certs/cesnet-ca.cz.pem.crt"'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'ENABLE_NETWORK 0'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:26:45 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
Feb 18 14:26:50 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Old device 'eth1' activating, won't change.
Feb 18 14:27:10 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Old device 'eth1' activating, won't change.
Feb 18 14:27:17 jirka-laptopA6T NetworkManager: <debug> [1203341237.153887] nm_device_802_11_wireless_update_bssid(): Roamed from BSSID 00:12:7F:8B:61:62 to 00:14:F2:8F:17:F2 on wireless network 'eduroam'
Feb 18 14:27:20 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Old device 'eth1' activating, won't change.
Feb 18 14:27:21 jirka-laptopA6T NetworkManager: <debug> [1203341241.154339] nm_device_802_11_wireless_update_bssid(): Roamed from BSSID 00:12:7F:8B:61:62 to 00:14:F2:8F:17:F2 on wireless network 'eduroam'
Feb 18 14:27:24 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1/wireless): disconnected during association, asking for new key.
Feb 18 14:27:24 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) New wireless user key requested for network 'eduroam'.
Feb 18 14:27:31 jirka-laptopA6T NetworkManager: <debug> [1203341251.155567] nm_device_802_11_wireless_update_bssid(): Roamed from BSSID 00:12:7F:8B:61:62 to 00:14:F2:8F:17:F2 on wireless network 'eduroam'
Feb 18 14:27:37 jirka-laptopA6T NetworkManager: <debug> [1203341257.156412] nm_device_802_11_wireless_update_bssid(): Roamed from BSSID 00:14:F2:8F:17:F2 to 00:12:7F:8B:61:62 on wireless network 'eduroam'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) New wireless user key for network 'eduroam' received.
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'DISABLE_NETWORK 0'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'AP_SCAN 0'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'TERMINATE'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:52 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1/wireless): access point 'eduroam' is encrypted, and a key exists.  No new key needed.
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  supplicant_interface_init() - connect to global ctrl socket (0/10).
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  supplicant_interface_init() - connect to global ctrl socket (1/10).
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'INTERFACE_ADD eth1^I^Iwext^I/var/run/wpa_supplicant4^I'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  supplicant_init() - connect to device ctrl socket (1/10).
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'AP_SCAN 1'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'ADD_NETWORK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was '0'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 ssid 656475726f616d'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 proto WPA'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 key_mgmt WPA-EAP'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 eap PEAP'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 identity "xkubj55@vse.cz"'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 password <password>'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'SET_NETWORK 0 ca_cert "/etc/ssl/certs/cesnet-ca.cz.pem.crt"'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: sending command 'ENABLE_NETWORK 0'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  SUP: response was 'OK'
Feb 18 14:27:53 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
Feb 18 14:27:59 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Old device 'eth1' activating, won't change.
Feb 18 14:28:10 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Old device 'eth1' activating, won't change.
Feb 18 14:28:25 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1/wireless): disconnected during association, asking for new key.
Feb 18 14:28:25 jirka-laptopA6T NetworkManager: <info>  Activation (eth1) New wireless user key requested for network 'eduroam'.

ale všechno jsem zadal dobře!

10
Internet a sítě / Re: eduroam
« kdy: 18 Únor 2008, 14:20:50 »
Ahoj, na škole máme také eduroam, a jede to v pohodě přes NetworkManager, ale zkus nejdříve LiveCD s novější verzí Ubuntu, přeci jen NetworkManager se dost vyvíjí, v 7.10 funguje bych řekl mnohem lépe..
Dále je dobré sledovat log z /var/log/daemon.log (Systémový protokol), řekne toho o NetworkManageru hodně, a hodně poví na čem pohoříš, wpa-supplicant už nepoužívej, sice fungoval jakžtaž, ale je taky náladovej...

jinak ta wifka by měla jet ihned i v livku...

ale to jsi nepochopil, myslel jsem, že mám Kubuntu no místo 6 tam má být 7.10 :-D


11
Internet a sítě / eduroam
« kdy: 18 Únor 2008, 13:44:37 »
Zdarec,

tak jsem sice zprovoznil wi-fi i WPA, ale nemůžu se připojit přes Knetwork manager v 6.10. Sít najde, Vše zadám podle tohoto návodu, opravdu natom nic není: http://eduroam.fjfi.cvut.cz/ certifikát mám. Ale po připojení mi opět vyskočí okno s advanced nastavením. Vše mám dobře!

Za další jsem zkoušel tedy vytvořit /etc/wpa_supplicant.conf s:

network={
        priority=5;
        ssid="eduroam"
        scan_ssid=1
        key_mgmt=WPA-EAP
        eap=PEAP
        identity="xxxx@vse.cz   "
        password="xxxx"
        ca_cert="/etc/ssl/certs/cesnet-ca.cz.pem.crt"
        phase1="peaplabel=0"
        phase2="auth=MSCHAPV2"
}

no když se připojím wpa_supplicant -Dwext -ieth1 -c/etc/wpa_supplicant.conf

tak mi to vypíše:

root@jirka-laptopA6T:~# wpa_supplicant -Dwext -ieth1 -c/etc/wpa_supplicant.conf
Trying to associate with 00:14:f2:8f:0f:02 (SSID='eduroam' freq=2437 MHz)
Trying to associate with 00:14:f2:8f:10:42 (SSID='eduroam' freq=2462 MHz)
Associated with 00:14:f2:8f:10:42
CTRL-EVENT-EAP-STARTED EAP authentication started
CTRL-EVENT-EAP-FAILURE EAP authentication failed
CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
Trying to associate with 00:14:f2:8f:10:42 (SSID='eduroam' freq=2462 MHz)
Authentication with 00:00:00:00:00:00 timed out.
ioctl[SIOCGIWSCAN]: Resource temporarily unavailable
Trying to associate with 00:14:f2:8f:0f:02 (SSID='eduroam' freq=2437 MHz)
Trying to associate with 00:0e:83:84:e0:d2 (SSID='eduroam' freq=2412 MHz)
Authentication with 00:00:00:00:00:00 timed out.
Trying to associate with 00:14:f2:8f:0f:02 (SSID='eduroam' freq=2437 MHz)
Associated with 00:14:f2:8f:0f:02
CTRL-EVENT-EAP-STARTED EAP authentication started
CTRL-EVENT-TERMINATING - signal 2 received
ioctl[SIOCSIWMLME]: Operation not supported


a dhclient eth1:

Listening on LPF/eth1/00:18:f3:2b:d2:3d
Sending on   LPF/eth1/00:18:f3:2b:d2:3d
Sending on   Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 1
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.


Díky za jakoukoliv radu! Spíše bych se tedy připojoval tím KnetworkManager, ale tam asi chybu nezjistím :(

12
Obecná podpora / Re: Vypnutí loga při bootu
« kdy: 18 Únor 2008, 11:46:33 »
a kdyz umazes "quiet", tak ten start bude ukecanejsi.

díky

13
Obecná podpora / Vypnutí loga při bootu [vyřešeno]
« kdy: 18 Únor 2008, 00:05:21 »
Zdarec,

jde nějako vypnout logo Kubuntu při bootu systému? Jenom aby se tam ukazoval boot sekce....jde to nějako? Díky

14
Internet a sítě / Wi-fi Asus A6T nevyhledá žádnou sít
« kdy: 14 Únor 2008, 13:59:30 »
Zdravím,

tak mám zase opět problém. Vlastním Asus A6T spolu s Knetwork manager. Wifi je zaplé, nainstalované. Viz:

lswh:

*-network
             description: Wireless interface
             product: BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller
             vendor: Broadcom Corporation
             physical id: 3
             bus info: pci@0000:03:03.0
             logical name: eth1
             version: 02
             serial: 00:18:f3:2b:d2:3d
             width: 32 bits
             clock: 33MHz
             capabilities: bus_master ethernet physical wireless
             configuration: broadcast=yes driver=bcm43xx driverversion=2.6.22-14-generic latency=64 link=no module=bcm43xx multicast=yes wireless=IEEE 802.11b/g

iwconfig:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11b/g  ESSID:off/any  Nickname:"Broadcom 4318"
          Mode:Managed  Frequency=2.472 GHz  Access Point: Invalid
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=19 dBm
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Link Quality=0/100  Signal level=-256 dBm  Noise level=-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

ppp0      no wireless extensions.


iwlist eth1 scan:

eth1      No scan results


Pokud jsem si nainstaloval Kwifimanager, tak site to naslo, ale bohuzel jsem se nepripojil, na ovladani se mi zda lepsi ten Knetwork manager, jsem totiz zacatecnik...

Ve foru jsem cetl, že lidé měli problémy s tlačítkem, kterým se zapíná wi-fi.Ale to si myslím že není můj problém, viz ten Kwifimanager.  Mně dioda na wi-fi svítí, ale na zprovoznění tlačítka FN+F2 jsem našel návod pouze na Acer.

Můžete mi prosím poradit jak z toho? Díky


EDIT: Tak jsem si nainstaloval Wifi Radar a ten mi po restartu našel sítě! Ovšem ten Knetwormanager stále nic :-D Když se chci připojit přes Wifi Radar a chci nastavit sít, mám problém, že tam nemám WPA a nevím, jak ho nainstlaovat, abych si ho mohl vybrat. Podle návodu jsem ho snad i měl zprovoznit, ale stále nic...zakomentoval jsem vše krom lo, ale stále nic.

15
Určitě ti nejede 3D akcelerace. Vyzkoušej tento návod z wiki http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20NVIDIA

Hej díky, to jsem si mohl najít sám, koukám, že otom je dost napsáno....tak sorry za zbytečnej topic...jinak:

root@jirka-laptopA6T:~# glxgears
29605 frames in 5.0 seconds = 5920.921 FPS
30337 frames in 5.0 seconds = 6067.315 FPS
30310 frames in 5.0 seconds = 6061.901 FPS
30365 frames in 5.0 seconds = 6072.853 FPS
30270 frames in 5.0 seconds = 6053.851 FPS
33243 frames in 5.0 seconds = 6648.556 FPS


lepeší  ;)

16
Obecná podpora / Re: yakuake problém [VYRESENO]
« kdy: 11 Únor 2008, 23:55:20 »
Když program spustíš, tak dole pod shellem je taková malá šipečka-nastavení.
nač upravovat ručně config :-\

No moc jsi to nepochopil...! Já jsem se do ty konzole vůbec nedostal, protože si představ a přečti si nad tímto, že jsem nemohl použít žádnou zkratku, tudíž jsem konzoli nemohl vůbec ale vůbec nijak otevřít, tak jsem nemohl ani jít do nastavení!

17
Zdarec,

mám Kubuntu a grafiku Nvidia Go7600. Normálně nainstalovanou z primárních ovladačů z instalace Kubuntu 7.10 a detekovanou jako 7serie.

Při testu glxgears:

root@jirka-laptopA6T:~# glxgears
2031 frames in 5.1 seconds = 396.101 FPS
2340 frames in 5.2 seconds = 446.712 FPS
2501 frames in 5.0 seconds = 498.564 FPS
2525 frames in 5.0 seconds = 500.483 FPS
2348 frames in 5.0 seconds = 467.097 FPS
2366 frames in 5.2 seconds = 454.336 FPS
2400 frames in 5.3 seconds = 453.369 FPS
2204 frames in 5.2 seconds = 427.343 FPS
2343 frames in 5.0 seconds = 465.186 FPS
2353 frames in 5.1 seconds = 465.791 FPS
2218 frames in 5.1 seconds = 438.866 FPS
2298 frames in 5.1 seconds = 454.406 FPS
2425 frames in 5.0 seconds = 482.069 FPS
2567 frames in 5.0 seconds = 511.996 FPS
2520 frames in 5.0 seconds = 501.175 FPS


což není moc dobrý ne? Video všechno jede dobře. Ale když přesouvám okna, nebo jenom překlapávám záložky v opeře či firefoxu, tak tam je odezva....nebo stačí být na ploše a označit místo a trochu se to trhá. Můžete poradit co s tím?

Díky


18
Obecná podpora / Re: yakuake problém
« kdy: 09 Únor 2008, 23:17:01 »
Tovární nastavení  ;D , zkus se podívat do domovského adresáře do /home/vas_profil/.yakuake  jestli to tam je a smazat to :) musíš si v Nautilusu pokud víš zapnout zobrazení skrytých souborů a složek. :)

Nepomohlo, problém je prostě v tom, že není nastavená žádná zkratka. Podařilo se mi přepsat soubor yakuakerc v config a tam jsem zadal hodnotu zobrazeni při startu true, tak se mi objevil! Nastavil jsem klávesovou zkratku F12 a ještě radši aby se mi zobrazoval po najetí myši. OK, tak jsem ho zavřel, otevřel a ejhle...na klávesovou zkratku nereaguje! Tu si prostě neuloží! Ale tu myš si uloží, takže když najedu na horní část, tak se yakuake zobrazí, ale kl. zkratku ne a ne uložit. Jako poslední mě napadlo zkusit jak primar tak druhou klávesovou zkratku, tak jsem použil F12 a jako druhou F11 a jakmile tam jsou zadaný 2 hodnoty, tak už si to pamatuje :) opravdu divný a zajímalo by mě, proč si to nechce pamatovat jenom jednu hodnotu. Chjo, ale alespoň tak

19
Obecná podpora / Re: Nainstalování VLC
« kdy: 09 Únor 2008, 22:48:15 »
Tak to netuším, proč jsou šedivé. Adept mi nějak nepřirostrl, Synaptic funguje, tak co :)

No tak je zajímavý, že po nainstalování Synapticu mi už Adept funguje bez problémů. Opravdu zajímavý...

20
Obecná podpora / yakuake [vyřešeno]
« kdy: 09 Únor 2008, 22:44:30 »
Zdarec,

nainstaloval jsem si z balíčku yakuake, den bez problémů šel! Ovšem pak přestal reagovat na zkratku F12! Je nastartovanej, ale neotevře se. Při spuštění napíše vlevo nahoře v rohu, že je nastartovanej, a že ho můžu spustit...(za těmito tečkami by mělo být F12), ale nic se tam nezobrazuje. od toho soudím, že je problém se zkratkama. Zkusil jsem nainstalovat 2.8.1 verzi, ale stejné. Nevíte, jak se tento softík dá vydefaultovat do továrního nastavení? Protože bez zkratky nevím jak ho rozbalit.

Díky za rady

21
Obecná podpora / Re: Nainstalování VLC
« kdy: 09 Únor 2008, 16:31:49 »
sudo aptitude install vlc - spustit v konzoli a pošlete případné chybové hlášky.

dobře, ale co to má společného stím, že ikdyž dám přidat programy, tak nemohu přidat programy, ty který nemám, tak jsou šedivý :( Nevíš čím to může být?

Tak jsem si nainstaloval Synaptic a vše vyřešeno! Děkuji i tak...ale nechápu, proč nefunguje ten add program od Ubuntu

22
Obecná podpora / Re: Nainstalování VLC
« kdy: 09 Únor 2008, 16:03:14 »
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace_program%C5%AF

sudo apt-get install vlc
Systém → Správa → Správce balíků Synaptic → vlc

Tohle a všechno jsem si četl, bohužel ikdyž upravím zdroje, tak nenainstalované programy jsou šedivý a nedaj se přidat :(

23
Obecná podpora / Nainstalování VLC [vyřešeno]
« kdy: 09 Únor 2008, 15:36:52 »
Zdarec,

vím, že jsem asi blázen, ale už 30min se snažím nainstalovat VLC ale pořád to po mně chce nějaký knihovny libxxxx tak je postupně stahuju, už jich mám asi 15, ale pořád a pořád to chce nový. Není nějaký lib balíček, který bych stáhnul? Mi neříkejte, že pro nainstalování jednoho programu ztvrdnu u internetu 30minut i dýl...díky za radu (Kubuntu 7.10)

24
Internet a sítě / Re: 4G combi T-Mobile a GPRS + 4G
« kdy: 08 Únor 2008, 21:33:49 »
Nepomůže ti tohle?:
http://wiki.ubuntu.cz/?action=fullsearch&context=180&value=4g&titlesearch=Str%C3%A1nky

Tak to pomohlo, konecne jsem připojenej! Ale bohužel nelze se dostat na žádné stránky! Připojím se na Kopete, pingy jdou taky...ale v Konqueroru prostě nic nenačte!

EDIT: Tak jsem nainstaloval operu a stránky normálně jdou. Nevíte co je stím konquerorem?

25
Internet a sítě / Re: 4G combi T-Mobile a GPRS + 4G
« kdy: 08 Únor 2008, 19:42:42 »
No zkusím to, ale říkám, že jsem nováček v užívání linuxu, takže nevím jestli to zvládnu :(  kdyby mi někdo mohl napsat manuál na postup v kppp popřípadě kdyby někdo mohl na ICQ poradit...byl bych moc vděčnej :)

Stran: [1] 2