Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Compiz Fusion  (Přečteno 18306 krát)

Michal Janoušek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #75 kdy: 31 Srpen 2007, 19:50:02 »
Hi, zkousel jsem snad vsechno co sem tady precetl, ale stale se mi nedari mit nejake viditelne ramy se zaplym compizem, proste jakmile zapnu compiz ramy jsou pryc. A nepomuze opetovne spusteni, ani pak nasledne zpusteni nejakeho window decoratoru, jako emerald, gtk-window-decorator, kdyz spustim metacity dostanu se aspon zpet do vychozi situace nez spustim compiz.
Asus P5B VM P965, Intel Pentium-D 2,8GHz, 2*512 MB RAM Corsair dualchannel, Gainward 7600GT, Seagate 320  || Ubuntu 7.10 with functionless Compiz Fusion

TIBOR

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 6129
  • Karma: +448/-21
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #76 kdy: 31 Srpen 2007, 20:26:41 »
Nepises na akej grafickej karte to skusas spojazdnit. To je dolezite. A len tak pre zaujimavost mas ho zapnuty? compizconfigsettingsmanager-effects-windows decoration.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu 18.04 XX 64bit - Mate.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Michal Janoušek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #77 kdy: 31 Srpen 2007, 21:01:20 »
jeste sem si to nejak nedal do podpisu, mno je to gainward bliss 7600 gt
a compiz zapinam pomoci priakazu compiz --replace &
Asus P5B VM P965, Intel Pentium-D 2,8GHz, 2*512 MB RAM Corsair dualchannel, Gainward 7600GT, Seagate 320  || Ubuntu 7.10 with functionless Compiz Fusion

Roman "Schmaker" Šmakal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1205
  • Karma: +59/-10
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #78 kdy: 31 Srpen 2007, 21:14:33 »
http://wiki.ubuntu.cz/Akcelerované_prostředí -- doporučuju pročíst návod s Berylem na Kubuntu 7.04.. Mělo by to vyřešit tvůj problém ;)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Michal Janoušek

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #79 kdy: 01 Září 2007, 11:43:27 »
Citace: djSmaky
http://wiki.ubuntu.cz/Akcelerované_prostředí -- doporučuju pročíst návod s Berylem na Kubuntu 7.04.. Mělo by to vyřešit tvůj problém ;)
To jsem samozřejmě četl, i instalaci compizu jako takového, ale dole v problémech :
Nejdou vám rámy oken - spusťte compiz znovu, mi opravdu nepomohlo.
Asus P5B VM P965, Intel Pentium-D 2,8GHz, 2*512 MB RAM Corsair dualchannel, Gainward 7600GT, Seagate 320  || Ubuntu 7.10 with functionless Compiz Fusion

LC Black

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 169
  • Karma: +5/-9
  • LC_Black
    • Zobrazit profil
    • Blick.tym.cz
Compiz Fusion
« Odpověď #80 kdy: 08 Září 2007, 09:20:14 »
Citace: henrichg
Pre nVidia karty sa odporuca spustat compiz takto:

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &

Hodne to urychli.
Kde mám tohle pustit? Nebo spíš kam napsat :-D
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

Culprit

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 113
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
    • http://www.maxthon.cz
Compiz Fusion
« Odpověď #81 kdy: 09 Září 2007, 17:03:14 »
Citace: LC Black
Citace: henrichg
Pre nVidia karty sa odporuca spustat compiz takto:

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &

Hodne to urychli.
Kde mám tohle pustit? Nebo spíš kam napsat :-D
Přímo do příkazové řádky :)
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
  • Karma: +34/-3
    • Zobrazit profil
Compiz Fusion
« Odpověď #82 kdy: 09 Září 2007, 18:53:23 »
Citace: Culprit
Citace: LC Black
Citace: henrichg
Pre nVidia karty sa odporuca spustat compiz takto:

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &

Hodne to urychli.
Kde mám tohle pustit? Nebo spíš kam napsat :-D
Přímo do příkazové řádky :)
Ja mam v mojom home shell script s nazvom autostart,  ktory som pichol do Sedeni, aby sa spustal pri starte Gnome a v tom scripte mam ten prikaz na spustenie compizu.

Moj autostart:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &
sleep 1
emerald --replace &

sleep 5

/usr/local/share/screenlets-manager/screenlets-daemon.py &
/usr/local/share/screenlets/Picframe/PicframeScreenlet.py &

avant-window-navigator &
A este pozor na jednu vec. Pokial mate compiz fusion nainstalovany z tychto repository: http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=1012, alebo v Gutsy, treba volat compiz.real nie compiz.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

LC Black

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 169
  • Karma: +5/-9
  • LC_Black
    • Zobrazit profil
    • Blick.tym.cz
Compiz Fusion
« Odpověď #83 kdy: 09 Září 2007, 22:16:34 »
Citace: henrichg
Citace: Culprit
Citace: LC Black
Kde mám tohle pustit? Nebo spíš kam napsat :-D
Přímo do příkazové řádky :)
Ja mam v mojom home shell script s nazvom autostart,  ktory som pichol do Sedeni, aby sa spustal pri starte Gnome a v tom scripte mam ten prikaz na spustenie compizu.

Moj autostart:
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

__GL_YIELD="NOTHING" compiz --loose-binding --sm-disable --ignore-desktop-hints --replace ccp &
sleep 1
emerald --replace &

sleep 5

/usr/local/share/screenlets-manager/screenlets-daemon.py &
/usr/local/share/screenlets/Picframe/PicframeScreenlet.py &

avant-window-navigator &
A este pozor na jednu vec. Pokial mate compiz fusion nainstalovany z tychto repository: http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=1012, alebo v Gutsy, treba volat compiz.real nie compiz.
Tak to je hustý!!! Konečně to funguje.......předtím to nešlo nšvím proč ale už to jde......psalo jako že nezná příkaz nebo co :-))    jdou obě možnosti :-))  Díkás :-))
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

charlie2806

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +5/-1
    • Zobrazit profil
Re: Compiz Fusion
« Odpověď #84 kdy: 24 Říjen 2007, 13:44:43 »
Mam s Compiz uplne stejny problem s rychlosti a rad bych se vratil k Berylu, ale nejak se mi to nedari
3x PC

ubu-bubu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Compiz Fusion
« Odpověď #85 kdy: 24 Říjen 2007, 16:06:42 »
Zdravim , mal by som par otazok ohladom compiz-fusion .. pred upgradom na 7.10 som pouzival beryl , no a teraz mi chybaju niektore veci .. respektive ich neviem nastavit :)
1. ako sa da nastavit Prepinanie Ploch ( Rotate Cube ) tak aby ked sa priblizim s myskou k okraju obrazovky a potocim koliesko tak sa bude kocka tocit .
2. ako sa da rychlo prepinat medzi metacity a emerald windows decorator ? .. nieco ako mal beryl ikonku pri hodinkach , tam sa to dalo menit

vopred dakujem

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re: Compiz Fusion
« Odpověď #86 kdy: 24 Říjen 2007, 22:25:54 »
Citace
1. ako sa da nastavit Prepinanie Ploch ( Rotate Cube ) tak aby ked sa priblizim s myskou k okraju obrazovky a potocim koliesko tak sa bude kocka tocit .
V záložce General povolit překlápění hran ukazatelem → můžeme otáčet kostkou pohybem kurzoru na konec pracovní plocha vpravo/vlevo CTRL+ALT+→ otočení kostky vpravo CTRL+ALT+← otočení kostky vlevo SHIFT+CTRL+ALT+→ přesun aktivního okna vpravo SHIFT+CTRL+ALT+← přesun aktivního okna vlevo Posunutím kurzoru na konec plochy vpravo/vlevo, se kostka otočí Kurzor myši ve spodní liště na minimalizovaných aplikacích+rolovací kolečko → plocha se otáčí vpravo/vlevo

Citace
2. ako sa da rychlo prepinat medzi metacity a emerald windows decorator ? .. nieco ako mal beryl ikonku pri hodinkach , tam sa to dalo menit

Vypnutí efektů Compiz Fusion

Může se stát, že potřebujete efekty z nějakého důvodu vypnout. Jde to zcela jednoduše. Spusťte Natavení vzhledu. Najdete ji v Systém → Volby → Vzhled.

Po otevření se přepněte na poslední záložku Efekty vzhledu a zatrhněte volbu Normální. Compiz Fusion se vypne a zůstane normální prostředí bez efektů.

Viz návod na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Compiz_Fusion_ve_7.10_Gutsy_Gibbon?action=show nebo moje patočka.

ubu-bubu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Compiz Fusion
« Odpověď #87 kdy: 15 Listopad 2007, 20:32:42 »
Citace
V záložce General povolit překlápění hran ukazatelem → můžeme otáčet kostkou pohybem kurzoru na konec pracovní plocha vpravo/vlevo CTRL+ALT+→ otočení kostky vpravo CTRL+ALT+← otočení kostky vlevo SHIFT+CTRL+ALT+→ přesun aktivního okna vpravo SHIFT+CTRL+ALT+← přesun aktivního okna vlevo Posunutím kurzoru na konec plochy vpravo/vlevo, se kostka otočí Kurzor myši ve spodní liště na minimalizovaných aplikacích+rolovací kolečko → plocha se otáčí vpravo/vlevo

Dako sa mi stale nepodarilo nastavit to otacanie kocky popocou KOLIECKA na myske.. , s CTRL+ALT+sipky to samozrejme ide .. , no neviem ako sa nastavuje pomocou koliecka ..
su tam dake nastavenia aj ze SCREEN EDGE .. ale zada sa mi to neprehladne , neviem ako to nastavit ... v navodoch co su na wiki to nieje .

cize moj problem .. chem aby sa kocka otacala ked dam kurzor na okraj obrazovky a potom cim koliecko .. ide to vobec ?
dakujem

EDIT :

teraz som si vsimol ze otacat to kolieckom ide , ale iba ked je kurzor na ploche ... ak mam uz otvorenu daku aplikaciu tak nie ..
« Poslední změna: 15 Listopad 2007, 20:41:45 od ubu-bubu »