Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Jak rozchodit x3100?  (Přečteno 4858 krát)

milano

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Jak rozchodit x3100?
« kdy: 19 Říjen 2007, 08:48:54 »
Zdravim. Potřeboval bych poradit jak na mém notebooku rozchodit grafiku intel x3100. Ubuntu se chová nějak divně. Při první  instalaci 7.10 mi grafika šlapala automaticky, ale nešla wifi, teď je to naopak. Asi by mi stačilo jenom vědět co doinstalovat a co změnit v xorg.conf. Na internetu jsem něco našel, ale ne přímo pro tuhle grafiku a nerad bych to celý rozvrtal.Dík.
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

milano

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #1 kdy: 19 Říjen 2007, 16:56:05 »
Už to jde. Musel jsem přeinstalovat xorg.
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

akeem

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #2 kdy: 20 Říjen 2007, 22:30:59 »
cau...kamos ma thinkpad T61 s touto grafikou...nemohl sem mu to rozchodit, jak jsi to tedy prosim te zprovoznil???

milano

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #3 kdy: 21 Říjen 2007, 13:25:08 »
Jak jsem psal,jenom jsem přeinstaloval xorg.
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

akeem

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #4 kdy: 21 Říjen 2007, 13:51:40 »
hmm ok zkusim....x3100 je tusim ale na blacklistu, nekde sem cetl, ze kdyz ho budes ignorovat, tak efekty povali, ale nepojede video a naopak...mno zkusim, uvidim

milano

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #5 kdy: 21 Říjen 2007, 16:57:08 »
Zkoušel jsem blacklist podle návodu co jsem někde našel obejít a nenaběhlo mi pak grafické prostředí. Tak s tím počítejte! Ale akcelerace funguje i tak. Takže je to asi zbytečný. Ten blacklist tedy ani nevím na co jako je. Efektíky jedou po doinstalování xserver-xgl jak mi tady na fóru poradili.
« Poslední změna: 21 Říjen 2007, 17:05:43 od milano »
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

pavolzetor

  • Host
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #6 kdy: 27 Říjen 2007, 12:23:25 »
Zkoušel jsem blacklist podle návodu co jsem někde našel obejít a nenaběhlo mi pak grafické prostředí. Tak s tím počítejte! Ale akcelerace funguje i tak. Takže je to asi zbytečný. Ten blacklist tedy ani nevím na co jako je. Efektíky jedou po doinstalování xserver-xgl jak mi tady na fóru poradili.

ale potom mi nejde 3d akceleracia

akeem

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #7 kdy: 27 Říjen 2007, 13:21:39 »
po doinstalovani xserver-xgl efekty sice bezi, ale video ve fullscreenu se trha...vi nekdo, co s tim?

pavolzetor

  • Host
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #8 kdy: 28 Říjen 2007, 12:09:11 »
ked to tam doinstalujes tak potom nejde 3d akceleracia

milano

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 64
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #9 kdy: 25 Prosinec 2007, 13:09:15 »
Tak jsem chtěl vyzkoušet jiný distro a dopadlo to tak, že jsem se vrátil k ubuntu. Teď už mi taky ale nejde compiz a akcelerace zároveň. Už jste to někdo nějak vyřešili?
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

chrasty

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 227
  • Karma: +23/-0
    • Zobrazit profil
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #10 kdy: 25 Prosinec 2007, 16:45:54 »
Tak jsem chtěl vyzkoušet jiný distro a dopadlo to tak, že jsem se vrátil k ubuntu. Teď už mi taky ale nejde compiz a akcelerace zároveň. Už jste to někdo nějak vyřešili?

Zkus:
Zakomentovat řádek T="$T 8086:2982 8086:2992 8086:29a2 8086:2a02 8086:2a12"  # intel 965 v souboru /usr/bin/compiz. Pote by mel jit compiz, ale nepojede video pres xine. Pak tu radil  Pavol Klačanský nastavit v "gstreamer-propertiens" "bez XV" a potom pojde i video... Kdyz naistalujes xserver-xgl tak ti nepujde 3d akcelerace, ale to se tu uz skoro vse psalo.
« Poslední změna: 25 Prosinec 2007, 17:09:57 od chrasty »

bedna

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • webixon
Re: Jak rozchodit x3100?
« Odpověď #11 kdy: 26 Prosinec 2007, 03:26:06 »
3D efekty prostredia v Ubuntu su zatial len v testovacom stadiu, takze pokial ich ma niekto zapnute, mozu vypadavat ine veci, typickou chybou je prehravanie niektorych formatov videa.
Len tolko.