Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Blog Ubuntu -- Správa "projektů" české komunity Ubuntu

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: nefunkcni Caesar III pod wine  (Přečteno 6653 krát)

ada704

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
nefunkcni Caesar III pod wine
« kdy: 25 Prosinec 2007, 20:09:27 »
rozhodl jsem se zkusit nejakou hru pod wine, v supliku jsem nasel starou zalohu caesar III, zkusit pro zacatek neco co by mohlo fungovat, alespon podle webovych dostupnych info. instalace pod wine probehne naprosto v poradku, kdyz vsak chci hru spustit objevi se hlaska:

Text skončil právě za znakem '\'. (Text byl 'env WINEPREFIX="/home/oem/.wine" wine "C:\SIERRA\Caesar3\C3.exe" /cd=D:\'), to se deje v grafickem rezimu,

pokud spustim pres terminal  wine /home/oem/.wine/drive_c/SIERRA/Caesar3/c3.exe
tak se nestane vubec nic, ale vubec


dekuji za rady, mam ubuntu 7.10, akcelerovanou grafiku, zatim vse co jsem chtel tak se podarilo rozjet, az ted.

dekuji

« Poslední změna: 25 Prosinec 2007, 20:37:25 od ada704 »

dumi

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1152
  • Karma: +53/-7
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosinec 2007, 21:17:17 »
výborne, tak teda ako znie tá chybová hláška?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

ada704

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosinec 2007, 21:32:15 »
text skončil právě za znakem '\'. (Text byl 'env WINEPREFIX="/home/oem/.wine" wine "C:\SIERRA\Caesar3\C3.exe" /cd=D:\'

truhlik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1626
  • Karma: +106/-9
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosinec 2007, 23:42:17 »
a jakou mate verzi wine?
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

ada704

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #4 kdy: 26 Prosinec 2007, 11:10:31 »
0.9.51

olin6

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 148
  • Karma: +23/-2
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #5 kdy: 26 Prosinec 2007, 20:32:07 »

dumi

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1152
  • Karma: +53/-7
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #6 kdy: 26 Prosinec 2007, 20:50:50 »
tak ja sa spýtam ešte raz, sľubujem, že už posledný: ako znie tá chybová hláška? to, že mi skopírujete text, ktorý ste napísali vyššie mi samozrejme vôbec nepomôže, nakoľko ak by som mu rozumel, nepýtal by som sa. odporúčam použiť formátovanie, ktoré umožňuje pridanie kódu alebo citácie do textu. ďakujem. a ako dlho ste nechali otvorený terminál, v ktorom ste sa snažili spustiť hru? možno sa o niečo snažil a vy ste ho vypli pred tým, ako vypísal nejakú chybovú hlášku.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #7 kdy: 26 Prosinec 2007, 22:57:17 »
ada704: pokud to spouštíš nějakou ikonou co se vytvořila, tak bych zkusil najet do tvé složky, stisknout ctrl+h, najet na složku .wine - drive_c - Program files a najít složku kam se hra nainstalovala a spustit přes spouštěč asi nějaký caesar.exe

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
  • Karma: +171/-25
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #8 kdy: 27 Prosinec 2007, 09:44:10 »
Presnejšie home/meno/.wine/drive_c/SIERRA/Caesar3/C3.exe

ada704

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #9 kdy: 14 Leden 2008, 21:18:32 »
omlouvám se delší odmlku - takže jsem zkoušel spustit hru v terminale,tam bohužel i po delším čekání se nic nestane. slovem nic myslím že žádné hlášení, žádný výpis prostě všechno běží jako bych žádný příkaz ani nezadával. a co se týká té hlášky když spouštím v grafickém režimu, tak výše uvedený text je přesnou koupií textu, který se objeví po spuštění hry přes ikonu ve wine. jenom podotýkám že jsem instaloval hru Pharaoh, což hra od stejné společnosti, jenom trošku novější, instalace také bez problému ale při spuštění se chová a hlášení je stejné jaké u toho Caesara

misjah

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #10 kdy: 07 Prosinec 2008, 15:58:31 »
Ahoj Ada, asi uz pisem moooc neskoro, ale c3 rozbehnes, ak sa v terminaly presunies do adresara, kde mas c3.exe a tam potom wine c3.exe

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #11 kdy: 22 Listopad 2009, 11:20:30 »
Ahoj,
vyhrabaljsem ve skříni tuto skvělou strategii ale mám trochu problém, nezobrazují se dobře zprávičky a informace ve hře-písmo je taknějak napůl vymazané, prostě část je dobrá, část jako by přejel gumou. Máte-li někdo nějakou radu na řešení, budu rád. Dá se to hrát i bez toho, text se nějak domyslí ale vadí to... Předem díky. Dávám do toho CZ p. Juchelky a Plachého ale dělá to i bez ní. Používám PlayOnLinux, Wine verzi stable (asi 1.0.3). Na WineHQ jsem radu ani problém sám nenašel.

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
  • Karma: +307/-10
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #12 kdy: 22 Listopad 2009, 12:30:32 »
Zkusil bych použít novější verzi wine. Sice není stable, ale jako stable se celkem chová :)
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=193

Dr.Watson

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re: nefunkcni Caesar III pod wine
« Odpověď #13 kdy: 22 Listopad 2009, 14:25:33 »
Díky, to nepomohlo ale mám to...
Můj problém vypadal takto

tomuto se lze vyhnout pokud se nepoužije "nová čeština", tzn ".exe" soubor ale starší - archiv k přepsání, například ke stažení zde
pak to vypadá takto, sice bez nabodeníček ale lepší než vygumované


Třeba to někdy někomu pomůže.