Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Gnome 3  (Přečteno 4465 krát)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Gnome 3
« kdy: 15 Červen 2011, 08:29:12 »
Zajímalo by mne, jak nainstalovat Gnome 3 desktop do Ubuntu 11.10. Určitě gnome-shell a i repo pro Ubuntu 11.04 ? Zkoušel to někdo?

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
  • Karma: +34/-3
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #1 kdy: 15 Červen 2011, 10:45:23 »
11.10 predsa pouziva Gnome 3. Staci nainstalit Gnome-shell. Ci sa mylim?
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5150
  • Karma: +303/-77
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #2 kdy: 15 Červen 2011, 12:55:16 »
Gnome Shell se s Unity nekamarádí, řeší se to v sousedním vlákně...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #3 kdy: 15 Červen 2011, 13:38:34 »
To je ale problém jen 11.04 a jde většinou o nějaké trapné knihovny. V 11.10 už "pod Unity" poběží GNOME 3 a GNOME Shell půjde normálně nainstalovat (dokonce bude v ofic. repozitářích).

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #4 kdy: 15 Červen 2011, 14:03:51 »
11.10 predsa pouziva Gnome 3. Staci nainstalit Gnome-shell. Ci sa mylim?
Nestačí.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #5 kdy: 15 Červen 2011, 14:08:22 »
To je ale problém jen 11.04 a jde většinou o nějaké trapné knihovny. V 11.10 už "pod Unity" poběží GNOME 3 a GNOME Shell půjde normálně nainstalovat (dokonce bude v ofic. repozitářích).
Už je ale nestačí. Bude to chtít asi gnome3 schema nebo tak něco. Zatím je s gnome shell prázdná obrazovka. Ale unity jde pod ubuntu normálně. Netluče se to.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #6 kdy: 15 Červen 2011, 14:17:12 »
To je ale problém jen 11.04 a jde většinou o nějaké trapné knihovny. V 11.10 už "pod Unity" poběží GNOME 3 a GNOME Shell půjde normálně nainstalovat (dokonce bude v ofic. repozitářích).
Bohužel je prázdná obrazovka, chybí natáhnout gnome 3 něco. Ale netluče se to.

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #7 kdy: 15 Červen 2011, 14:29:17 »
To, že něco nefunguje u Alfy 1 nic neznamená.

OT: To tu budeš opět imrvére nadávat, že tohle a támhleto v Alfě X nefunguje a jak si to můžou ty debilní vývojáři dovolit?

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #8 kdy: 15 Červen 2011, 14:48:50 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #9 kdy: 15 Červen 2011, 15:09:24 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)
AFAIK Unity pobeží na Gnome3  ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #10 kdy: 15 Červen 2011, 19:14:06 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)
AFAIK Unity pobeží na Gnome3  ;)
To jistě, je ale rozdíl, zda bude mezi vloženo Unity nebo Gnome 3, jak ho alespoň já znám dnes.

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #11 kdy: 15 Červen 2011, 19:23:01 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)
AFAIK Unity pobeží na Gnome3  ;)
To jistě, je ale rozdíl, zda bude mezi vloženo Unity nebo Gnome 3, jak ho alespoň já znám dnes.
Asi myslíš Gnome-Shell
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #12 kdy: 15 Červen 2011, 22:41:55 »
Ne, ten mám nainstalován ale generuje prázdnou obrazovku, bez aktivit, programů, prostě prázdnou.

Sešívaný

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 667
  • Karma: +107/-14
    • Zobrazit profil
    • Osobní stránky
Re: Gnome 3
« Odpověď #13 kdy: 16 Červen 2011, 14:42:04 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)
AFAIK Unity pobeží na Gnome3  ;)
To jistě, je ale rozdíl, zda bude mezi vloženo Unity nebo Gnome 3, jak ho alespoň já znám dnes.
Asi myslíš Gnome-Shell

GNOME 3 je označení pro desktopové prostředí včetně GNOME Shell. Že se Ubuntu rozhodlo využívat některé části GNOME 3 a mít na tom Unity, ještě neznamená, že GNOME 3!=GNOME Shell. GNOME 3 je tedy míněno celé prostředí včetně GNOME Shell stejně jako nyní GNOME 2 je kompletní prostředí včetně Metacity a GNOME Panelu.

henrichg

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 401
  • Karma: +34/-3
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #14 kdy: 16 Červen 2011, 15:31:29 »
Ale to nie je pravda. GNOME 3 sa naozaj nerovna Gnome Shell, Gnome Shell je len jedna sucast Gnome 3. Gnome 3 kludne moze bez Gnome Shell fungovat. Aj Gnome 2 bez Gnome Panelu tiez moze fungovat. Prikladom je aj Unity jak v 11.04 (Gnome2), tak aj 11.10 (Gnome 3).

Treba to rozlisovat, lebo som si vsimol, ze kopu ludi to pletie.
« Poslední změna: 16 Červen 2011, 15:34:13 od henrichg »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #15 kdy: 16 Červen 2011, 17:06:34 »
To víš že ne. Jen mne zajímá, jak na to. Tvůrčím způsobem, tentokrát proti Canonicalu nic nemám, jen bych místo Unity dal přednost Gnome3. Mně Unity připadá se drbat levou rukou za pravým uchem ale jinak jsem spokojen. Ani nenadávám, jak sis jistě všiml a ani nebudu. :)
AFAIK Unity pobeží na Gnome3  ;)
To jistě, je ale rozdíl, zda bude mezi vloženo Unity nebo Gnome 3, jak ho alespoň já znám dnes.
Asi myslíš Gnome-Shell

GNOME 3 je označení pro desktopové prostředí včetně GNOME Shell. Že se Ubuntu rozhodlo využívat některé části GNOME 3 a mít na tom Unity, ještě neznamená, že GNOME 3!=GNOME Shell. GNOME 3 je tedy míněno celé prostředí včetně GNOME Shell stejně jako nyní GNOME 2 je kompletní prostředí včetně Metacity a GNOME Panelu.
To bych i věděl ale nezbavuje mne to problému, co s tím, aby to běželo. Nevíš náhodou, co k gnome-shell přiinstalovat?
« Poslední změna: 16 Červen 2011, 17:08:24 od phplus »

Sešívaný

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 667
  • Karma: +107/-14
    • Zobrazit profil
    • Osobní stránky
Re: Gnome 3
« Odpověď #16 kdy: 16 Červen 2011, 21:19:42 »
Ale to nie je pravda. GNOME 3 sa naozaj nerovna Gnome Shell, Gnome Shell je len jedna sucast Gnome 3. Gnome 3 kludne moze bez Gnome Shell fungovat. Aj Gnome 2 bez Gnome Panelu tiez moze fungovat. Prikladom je aj Unity jak v 11.04 (Gnome2), tak aj 11.10 (Gnome 3).

Treba to rozlisovat, lebo som si vsimol, ze kopu ludi to pletie.

To jistě může, ale už to není GNOME 3. GNOME 3 je desktopové prostředí-produkt, jehož nedílnou součástí je GNOME Shell.

To bych i věděl ale nezbavuje mne to problému, co s tím, aby to běželo. Nevíš náhodou, co k gnome-shell přiinstalovat?
Rád bych ti poradil, ale právě kvůli takovýmto problémům jsem od Ubuntu na osobním notebooku utekl. Jsem fanda GNOME a chci jej používat. Počínaje 11.04 mi to Ubuntu plnohodnotně neumožňuje. Myslím, že problémy s GNOME 3 nejsou momentálně v Ubuntu uspokojivě vyřešitelné a je to tak trochu boj s větrnými mlýny. Podle mě máš tři možnosti: 1. počkat, až konečně objeví v Ubuntu všechny knihovny GNOME 3 v pořádku, což bude doufejme v 11.10 2. odejít jinam, 3. začít používat to, co ti Ubuntu nabízí - Unity nebo GNOME 2.

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re: Gnome 3
« Odpověď #17 kdy: 17 Červen 2011, 14:26:18 »
Ale to nie je pravda. GNOME 3 sa naozaj nerovna Gnome Shell, Gnome Shell je len jedna sucast Gnome 3. Gnome 3 kludne moze bez Gnome Shell fungovat. Aj Gnome 2 bez Gnome Panelu tiez moze fungovat. Prikladom je aj Unity jak v 11.04 (Gnome2), tak aj 11.10 (Gnome 3).

Treba to rozlisovat, lebo som si vsimol, ze kopu ludi to pletie.

To jistě může, ale už to není GNOME 3. GNOME 3 je desktopové prostředí-produkt, jehož nedílnou součástí je GNOME Shell.

To bych i věděl ale nezbavuje mne to problému, co s tím, aby to běželo. Nevíš náhodou, co k gnome-shell přiinstalovat?
Rád bych ti poradil, ale právě kvůli takovýmto problémům jsem od Ubuntu na osobním notebooku utekl. Jsem fanda GNOME a chci jej používat. Počínaje 11.04 mi to Ubuntu plnohodnotně neumožňuje. Myslím, že problémy s GNOME 3 nejsou momentálně v Ubuntu uspokojivě vyřešitelné a je to tak trochu boj s větrnými mlýny. Podle mě máš tři možnosti: 1. počkat, až konečně objeví v Ubuntu všechny knihovny GNOME 3 v pořádku, což bude doufejme v 11.10 2. odejít jinam, 3. začít používat to, co ti Ubuntu nabízí - Unity nebo GNOME 2.
Já mám na kompu 4 distra, tak nemám problém přejít jinam, chtěl jsem to ale vyřešit. Já mám v ubuntu 11.04 gnome 3, jedná se mi právě o ubuntu 11.10. počkám a uvidíme, jak to bude Canonicalu dlouho trvat.