Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Děkujeme všem návštěvníkům fóra, kteří ochotně radí ostatním. Vaše práce je velmi potřebná a vážíme si jí.

Autor Téma: Ubuntu 11.10 beta 1 x64 - tiskarna HP officejet 6500 jak rozchodit [vyřešeno]  (Přečteno 4913 krát)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
ahoj   , mam v praci  tiskarnu HP officejet 6500 (je na siti) v 11.04 jde doinstalovat krasne pres spravce tiskarny  ......   v 11.10 beta 1x64  se pri nacitani zasekne   a vyhodi to tohle ..

Kód: [Vybrat]
FirewallD is not running. Network printer detection needs services mdns, ipp, ipp-client and samba-client enabled on firewall.
firewall zrejme nefacha    a ty sluzby  zapnout ani nemuzu protoze  ty balicky maji uz zrejme i jine jmeno nebo  se mi je nedari najit  a doplnit , hledal jsem ale nic kloudneho nikde nenasel :(

nejakej napad jak to rozchodit ,dekuju za kazdej prispevek ...
« Poslední změna: 05 Září 2011, 11:52:18 od Pavel Půlpán »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Re: Ubuntu 11.10 beta 1 x64 - tiskarna HP officejet 6500 jak rozchodit..
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2011, 16:40:44 »
hh tak jsem si to vyresil zase sam :)

doinstaloval jsem  HPLIP  pro 11.10   odtud    https://launchpad.net/ubuntu/oneiric/+source/hplip    problem byl ze pod  normalnim unity a gnomeshell nesel spustit  lagovalo to az se seknul system , zkusil jsem to teda jeste v unity2D   a tam to kupodivu slo ---- nastavil  tiskarnu  lehce pridal ovladace  a ted funguje  i scanner    jak v gnomeshellu tak i v normalnim unity :)   
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Řekl bych, že je to zřejmě pro různé hardwary různé. Já jsem se s 32 bit s ovladači na NVIDII nechytil, sice jsem je nainstaloval ale padalo mi gnome. 64 bit s trochou práce snad zatím jede ale nepremávají rozšíření i když jsou nainstalovány. Jestli není problém s flashpluginem, nevím. Zaplať bůh za to, že to zatím nepadá. Po obědě zkusím doinstalit kubuntu, co to bude dělat. :)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Řekl bych, že je to zřejmě pro různé hardwary různé. Já jsem se s 32 bit s ovladači na NVIDII nechytil, sice jsem je nainstaloval ale padalo mi gnome. 64 bit s trochou práce snad zatím jede ale nepremávají rozšíření i když jsou nainstalovány. Jestli není problém s flashpluginem, nevím. Zaplať bůh za to, že to zatím nepadá. Po obědě zkusím doinstalit kubuntu, co to bude dělat. :)
 taky mi prijde ze x64 jsou stabilnejsi   (obcas nesmyslne otravuje APPORT jinak ale okej)  s driverama grafiky  problem nebyl   ani u atiny(doma) ani u nvidie(v praci)  ale urcite to bude kus od kusu HW   taky se vecer chystam na kubuntu  :) flash mi kupodivu facha skvele   coz jsem se az divil vzdy s tim byl problem :D

« Poslední změna: 04 Září 2011, 12:08:55 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

ok1dtm

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 303
  • Karma: +69/-4
    • Zobrazit profil
Řekl bych, že je to zřejmě pro různé hardwary různé. Já jsem se s 32 bit s ovladači na NVIDII nechytil, sice jsem je nainstaloval ale padalo mi gnome. 64 bit s trochou práce snad zatím jede ale nepremávají rozšíření i když jsou nainstalovány. Jestli není problém s flashpluginem, nevím. Zaplať bůh za to, že to zatím nepadá. Po obědě zkusím doinstalit kubuntu, co to bude dělat. :)
 taky mi prijde ze x64 jsou stabilnejsi   (obcas nesmyslne otravuje APPORT jinak ale okej)  s driverama grafiky  problem nebyl   ani u atiny(doma) ani u nvidie(v praci)  ale urcite to bude kus od kusu HW   taky se vecer chystam na kubuntu  :) flash mi kupodivu facha skvele   coz jsem se az divil vzdy s tim byl problem :D
V Kubuntu asi není narozdíl od Ubuntu v pořádku jockey-kde. Proto jsem musel před instalací Nvidia ovladače nejprve odebrat nouveau ovladač.
Kód: [Vybrat]
echo options nouveau modeset=0 | sudo tee -a /etc/modprobe.d/nouveau-kms.conf
Kód: [Vybrat]
sudo update-initramfs -uMožná že je to již po několika updatech bety1 opraveno :)

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Zakřikl jsem to, už to zase padá jak v ubuntu tak v kubuntu. No jo, kdyby nebylo vymakaného grubu, tak bych snad už ubuntu i kubuntu úplně opustil. :)

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Zakřikl jsem to, už to zase padá jak v ubuntu tak v kubuntu. No jo, kdyby nebylo vymakaného grubu, tak bych snad už ubuntu i kubuntu úplně opustil. :)
jak ti to pada ?   apport vyhodi hlasku a nebo spadne uplne ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Už to nepadá, protože jsem to odinstaloval a dal zpátky 11.04. Padal NVIDIA ovladač, nešly efekty a to hlavně gnome-shell. Mají s ovladači NVIDIA v Canonicalu zatím problém. A mají snad i na to právo ale mne to nebaví se s tím pořád zlobit. Teď jde vše jak má ale 11.04.

..::malys::..

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 442
  • Karma: +38/-91
  • wake up... hlasujte minus :)
    • Zobrazit profil
    • CZTorrent
Už to nepadá, protože jsem to odinstaloval a dal zpátky 11.04. Padal NVIDIA ovladač, nešly efekty a to hlavně gnome-shell. Mají s ovladači NVIDIA v Canonicalu zatím problém. A mají snad i na to právo ale mne to nebaví se s tím pořád zlobit. Teď jde vše jak má ale 11.04.
  ja pouzivam zdroj  x-swat tenhle   
Kód: [Vybrat]
http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/x-updates/ubuntu
mam posledni  driver  a zatim maka v pohode   verze grafarny  tady na screeenu  http://malys777.deviantart.com/#/d48vbny


 
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • Karma: +251/-175
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Jsem spokojený, nic měnit zatím nebudu, snad driver vydrží.