Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: LightDM a pak ještě Opera  (Přečteno 5228 krát)

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
LightDM a pak ještě Opera
« kdy: 12 Září 2011, 12:30:46 »
Jak je to ted' s LightDM? resp. v jaké je fázi, protože já mám při výběru uživatelů stále takovou hnusnou tabulku kde musím vybrat uživatele. No a problém číslo dvě je s prohlížečem Opera. Podařila se vám nainstalovat? Mě zatím při pokusu o instalaci z balíčku úspěšně spadne centrum soft. Upozoňuji že to jsoujen dotazy a beru na vědomí že systém je stále vyvýjen a v žádném případě nenadávám na programátory :) Dík

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2011, 12:37:31 »
Až na ten černý pruh vlevo nahoře vypadá teď lightdm v Ubuntu pořád takhle -- http://linuxexpres.cz/uploads/gallery/original/5108.jpg

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2011, 12:40:40 »
aha..no já mám ten pruh přes celý vrch a uprostřed obrazovky obyčejnou tabulku jak bývala dřív kde vybírám uživatele..Přitom aktualizuju systém. Hmm divné

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2011, 12:46:37 »
A nemáš pořád ještě nainstalované a jako výchozí vybrané GDM?

Taky se ujisti, že máš nainstalovaný balík lightdm-gtk-greeter.

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2011, 12:54:02 »
Aaaha :) to se musí doinstalovat jo? tak to se doma kouknu. Dík za info
A nějaká zkušenost s instalací Opery?

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2011, 13:31:21 »
No mělo by to být ve výchozí instalaci, ale u vývojových verzí jeden nikdy neví...

ad Opera: Když padá Software Center, tak bych to zkusil klasicky postaru z příkazové řádky. minimálně se dovíme nějaké chybové hlášky.

Michael2009

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 156
  • Karma: +11/-4
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2011, 14:04:26 »
Ja som to aktualizoval a tam je pri vybere ci gdm alebo lightdm tak mozno to necital len odkliknul a vychodzie pri aktualizaci je gdm.
Moj OS je Ubuntu 10.10 Beta !!!

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #7 kdy: 12 Září 2011, 14:07:20 »
Nevím jak instalovat z příkazové řádky. Asi počkám. Třeba to opraví

František Zatloukal

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1802
  • Karma: +162/-40
    • Zobrazit profil
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #8 kdy: 12 Září 2011, 15:03:00 »
Tady stáhni pro ubuntu deb balíček.(nejlíp di tvé domovské složky)
http://www.opera.com/browser/download/
Pak otevři terminál a piš
sudo dpkg -i nazevsouboru.deb
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

vmonkey

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 230
  • Karma: +70/-3
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #9 kdy: 12 Září 2011, 15:24:11 »
Nevím jak instalovat z příkazové řádky. Asi počkám. Třeba to opraví

Nechci se do tebe nějak navážet, jen tě chci upozornit, že pokud neumíš pracovat s příkazovou řádkou, tak u vývojové verze se může stát, že prostě bez toho nepojede. Lepší je v takových případech zůstat u stabilní a ne vývojové verze. Prostě je tu riziko.
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #10 kdy: 12 Září 2011, 16:40:41 »
S tím rizikem počítám. Podle mě s tím počítat musíš i u stabilní verze a navíc neinstaluju hned ty první verze ale až betu a tam sem se zatím nesetkal s větším problémem

jakewh

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +19/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #11 kdy: 13 Září 2011, 07:40:00 »
Takže jsem se včera odhodlal a přeinstaloval systém. Výsledek je ten že už naskočilo LightDM i bez nějakého mého vybírání při instalaci. A Opera se taky podařila pomocí příkazu nainstalovat. Takže moc děkuju za radu :)

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #12 kdy: 13 Září 2011, 15:39:33 »
S tou operou mam stejny problem, vazne by me zajimalo cim to muze bejt... pri instalaci pres centrum software to nejde, ale prikaz probehne bez problemu, aniz by hodil jedinou chybovou hlasku...

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • Karma: +198/-52
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: LightDM a pak ještě Opera
« Odpověď #13 kdy: 13 Září 2011, 21:04:41 »
Inak ja tam ten čierny pás nemám. Funguje korektne.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra