Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Šok a ne moc pěkné uvedení  (Přečteno 4321 krát)

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« kdy: 19 Leden 2007, 19:01:41 »
Byl jsem doslova šokován! Můj kamarád, jinak zatvrzelý windowsák mi řekl jestli bych mu nenainstaloval linux! Já jsem samozřejmě ihned k němu šel. Při instalaci Ubuntu mě nechtěl nabootovat systém (kvůli APIC).... když se mi konečně podařilo spustit ubuntu tak mi spadl X server! No screens found. Takže kamarád skončil s počítačem s 20 GB parition s widlemi a 2 parititon s command lajnou :) Takže sem moc linux neuvedl, ale kde všude linux fungoval, na jeho PC prostě NE! :)

Holt škoda...

Martin - ViPEr*CZ*

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3047
  • Karma: +145/-18
    • Zobrazit profil
    • http://vipersoftware.net
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #1 kdy: 19 Leden 2007, 19:06:15 »
A co má za sestavu, že to tam nerozjel?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Jony

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 500
  • Karma: +4/-1
    • Zobrazit profil
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #2 kdy: 19 Leden 2007, 19:11:52 »
Už jsem to psal i v jiném vlákně, to co popisuješ vidím jako velkou slabinu Ubuntu (detekce HW v instalátoru).

Já jsem na dvou takových mašinách zkusil nejprve Puppy-ho )O.K.) a pak OpenSuse.. a také O.K. Dokonce jsem zaznamenal případ, kdy na PC 6.06 jelo O.K. (ACPI) a 6.10 problém :-).

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #3 kdy: 19 Leden 2007, 19:53:44 »
No Nějakej monitor (LCD) LG Flatron, 1,6 GHZ AMD anthlon (x86!), GF 6100, Ostatní nevim.... Ještě by mě zajímalo co je to ACPI a APIC. Díky.

Lukáš Svoboda

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3839
  • Karma: +177/-11
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #5 kdy: 19 Leden 2007, 20:11:20 »
Bornnovere, občas mám dojem, že jsi nesvéprávný - to je takový problém ty dvě zkratky napsat do googlu nebo použít wikipedii?

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Karma: +65/-8
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #6 kdy: 19 Leden 2007, 20:25:27 »
Citace: Bornnover
No Nějakej monitor (LCD) LG Flatron....
Tenhle monitor mám - FLATRON CZ T710BH a žádný problém při instalaci jsem neměl.

Citace: vojtech.t
Bornnovere, občas mám dojem, že jsi nesvéprávný - to je takový problém ty dvě zkratky napsat do googlu nebo použít wikipedii?
Souhlasím s tebou vojtech.t.  Možná by to chtělo jen méně lysohlávek.

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #7 kdy: 20 Leden 2007, 10:43:44 »
Nevím instaloval jsem 6.06.... skusim 6.10. :(
Za to vyhledávání se omlouvám jen sem to myslel jako dodatek....

Pavelp

  • Host
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #8 kdy: 20 Leden 2007, 11:27:35 »
Uz jsem tu nekde psal, ze pro takove pripady je dobre zkusit spustit i Knoppix, protoze ma velmi dobrou autodetekci HW. Samozrejme zkontrolovat  vypalena CD.

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #9 kdy: 20 Leden 2007, 11:29:44 »
No to jsem udělal! Bez prioblému.... byly to original 6.06 z canoncial... jo asi k němu půjdu a vezmu s sebou i Slax a 6.10.... zkoušel jsem taky SuSE, které se mi pro něj zdá nepší (nemá připojení k internetu) ale ani na jednom z DVD co mám (normal a remastered) se napsalo cannot mount Disc.. :(

donny

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1861
  • Karma: +174/-20
    • Zobrazit profil
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #10 kdy: 22 Leden 2007, 23:04:09 »
Citace: Maky
Citace: Bornnover
No Nějakej monitor (LCD) LG Flatron....
Tenhle monitor mám - FLATRON CZ T710BH a žádný problém při instalaci jsem neměl.
neni to nahodou Flatron ez T710BH ? Mam taky, bez problemu, ale to neni LCD...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #11 kdy: 23 Leden 2007, 15:04:51 »
Ne je to LCD jako vysite (nebo nejake pitome CRT s tloustkou 10 CM :P) ale nainstaloval jsem Kubuntu 6.06 a vse jede tak jak má... teda kromě kodeků a ovladačů.

3x3cut0r

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 178
  • Karma: +1/-6
    • Zobrazit profil
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #12 kdy: 23 Leden 2007, 15:49:22 »
Jestli nema pripojeni k internetu, tak at si Windows klidne necha...uz sem jinde psal, ze Windows jsou podle me koncipovany (mozna neumyslne) jako offline system - bez pripojeni k netu fungujou i nekolik let bez problemu...s internetem staci par dni nepozornosti (nebo o neco delsi doba pozornosti) a je po nich...Linux je naopak bez netu jak mrzak...

Ondřej Trhoň

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +20/-7
    • Zobrazit profil
    • http://www.trhon.cz
Šok a ne moc pěkné uvedení
« Odpověď #13 kdy: 23 Leden 2007, 15:53:50 »
Až mi dojde Solaris tak to zkusím nainstalovat....jako u nej.
Díš pravdu příteli. Linux je hodně nevyužitelný bez internetu.