Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Nefunguje přepínání oken  (Přečteno 2756 krát)

xjacka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Nefunguje přepínání oken
« kdy: 22 Listopad 2012, 19:44:27 »
Ahoj,
mám poměrně zajímavý problém. Používám GNOME a přesunul jsem si lištu s oknama ze spodní lišty do horní (abych neměl dvě). Od té doby se mi stává (né vždy) že když se přepnu na jiné okno, tak se sice zobrazí ale nereague. Respektive reaguje, ale já změny nevidím. To znamená že když se přepnu zpět na jiné a potom zase na to co nereagovalo, tak je změněné tak jak by bylo kdyby reagovalo.
Například pokud se přepnu z editoru na prohlížeč, pak kliknu na jinou záložku a nic se nestane, přepnu se zpět na editor a zase na prohlížeč a na něm je ta záložka přeplá. Nevíte čím by to mohlo být?

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
  • Karma: +190/-76
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje přepínání oken
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopad 2012, 22:13:17 »
A jak jsi tu lištu přesunul? Ty máš nahoře dvě lišty pod sebou?
Athlon II X2 260,2x2GB Adata DDR3 1333,ASRock M3N78D,GF GT440,1TB Samsung F3 5400rpm,palič SH-S223F(s přeflash f/w přes Wine),tisk Sams. SCX-3200,Asus Xonar DGSB Live!5.1,Xubuntu 12.04_amd64
P4 2800 HT, 2GB DDR2 667,MB Biostar P4M900 M4 (zemřela, čest její památce), gf 8800gts, HDD 80+40 GB
Plus na jiných strojích běží 10.04 a Debian 7 Wheezy Xub. 12.04

xjacka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje přepínání oken
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopad 2012, 22:36:41 »
Asi jsem se špatně vyjádřil. Mám jenom jednu lištu a na ní mám ten "widget" seznam oken a ostatní věci.

Rover623

  • Moderátor
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 5973
  • Karma: +488/-44
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje přepínání oken
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopad 2012, 22:56:40 »
Vzhledem k tomu že GNOME classic který pravděpodobně používáš, používá stejně jako Unity pro kontrolu oken Compiz, tak si nainstaluj CCSM a v položce OpenGL zkus vypnout nebo zapnout synchronizaci při VBlank

xjacka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje přepínání oken
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopad 2012, 23:15:13 »
Bohužel to nepomohlo. Ani zaplé ani vyplé. Jenom doplním že při přepínání pomocí alt+tab mi to nedělá.

xjacka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 32
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje přepínání oken
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopad 2012, 23:27:58 »
Tak zatím to vypadá že fo funguje. Byl problém v nastavení Window Previews kde jsem mel zatrženou položku Generate Mipmaps.