Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde  (Přečteno 1162 krát)

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« kdy: 22 Únor 2019, 16:46:23 »
Problém se řeší už dlouho, rozlezl se, takže jsem založil nové vlákno, nekamenujte mě... :-)

Opakuji:

Ubuntu 16.04. LTS (nastaven iBus na none)
wine 4.0 (nastaveno riched20, Windows7 atd.)
MS Office 2007

při spuštění z terminálu OK
při spuštění spouštěčem nejde psát diakritiku (píše ˇD místo Ď apod. hotové otevřené soubory se v obou případech zobrazí i vytisknou dobře)
Když je spuštěn jeden MS Word spouštěčem blbě, i druhé spuštění (z terminálu, běží tak dva najednou) funguje blbě. Stopa???

spouštěcí příkaz je vždy stejný (jak pro spouštěč, tak pro terminál), mám jich tu už 8 verzí :-)

Pro ty co mají rádi obrázky přikládám dva.

« Poslední změna: 22 Únor 2019, 18:22:16 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 144
  • Karma: +22/-0
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #1 kdy: 22 Únor 2019, 17:12:01 »
Možno cez terminál berie Office fonty z Ubuntu a cez spúšťač z wineprefixu.
Kukni do /.wine/drive_c/windows/Fonts/ aké sú tam fonty.
A nedal si obsah toho Word.lnk  /.local/share/applications/wine/Programs/Office...

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #2 kdy: 22 Únor 2019, 17:42:02 »
Setkal jsem se s tímto problémem (ne fontů, spíš klávesnice, otevřené soubory se zobrazí správně) už asi u deseti strojů. Většinou pomohlo riched20 a nastavit v winecfg na Windows7. Mám podezření, že na tomto stroji nepracuje dobře nastavení winecfg na Windows7. Jak to jinak ověřit?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #3 kdy: 22 Únor 2019, 17:43:33 »
A nedal si obsah toho Word.lnk  /.local/share/applications/wine/Programs/Office...

omlouvám se, dám v pondělí, ale zlobí to i když word.lnk vůbec nepoužiju... například winword spustím klikem na winword.exe, nebo jiným příkazem...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 144
  • Karma: +22/-0
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #4 kdy: 22 Únor 2019, 18:17:12 »
Citace
Mám podezření, že na tomto stroji nepracuje dobře nastavení winecfg na Windows7. Jak to jinak ověřit?

Spusti terminál a spusti príkaz
Kód: [Vybrat]
regeditVerziu windows nájdeš v registroch podľa https://postimg.cc/ykNc7VLt
Trocha nižšie môžeš skontrolovať aj fonty https://postimg.cc/30F4YqGK

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #5 kdy: 22 Únor 2019, 18:21:05 »
Citace
Mám podezření, že na tomto stroji nepracuje dobře nastavení winecfg na Windows7. Jak to jinak ověřit?

Spusti terminál a spusti príkaz
Kód: [Vybrat]
regeditVerziu windows nájdeš v registroch podľa https://postimg.cc/ykNc7VLt
Trocha nižšie môžeš skontrolovať aj fonty https://postimg.cc/30F4YqGK

Díky, v pondělí zkusím. Fonty jsou OK.
Nebude to tak snadný. Zkusil jsem to jen tak cvičně teď doma na NB, kde Office běží v pohodě a žádnej ProductName tam není. Viz obr.
« Poslední změna: 22 Únor 2019, 18:27:30 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 144
  • Karma: +22/-0
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #6 kdy: 22 Únor 2019, 18:48:31 »
Zle si to naklikal, treba ísť nižšie na Windows NT

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #7 kdy: 22 Únor 2019, 18:49:41 »
Zle si to naklikal, treba ísť nižšie na Windows NT

Sorry. Tam je Windows7
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 144
  • Karma: +22/-0
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #8 kdy: 22 Únor 2019, 19:01:02 »
Takže tam je verzia wine v poriadku. Ešte potom prekontroluj obsah  /.wine/drive_c/windows/Fonts/
Wine ťahá základné fonty zo systému /usr/share/fonts, ak aplikácia inštaluje, alebo potrebuje nejaké iné, mali by byť v tom  /.wine/drive_c/windows/Fonts/ kde ich aplikácia očakáva.

Aj tak by som bol najradšej, keby si sa naučil aj Playonlinux.
« Poslední změna: 22 Únor 2019, 19:23:42 od zeleno »

ikx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #9 kdy: 24 Únor 2019, 19:58:36 »
...compaq-nainstaluj pléjonlinux,daj don wine 3 stable,potom nainstalujes ofice cez pléjonlinux, a mas po problemoch......este mozes skusit vo wine4 vytvorit virtualnu plochu vo winecfg,grafika... :o :o :o
« Poslední změna: 24 Únor 2019, 20:01:35 od ikx »

compaq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1906
  • Karma: +518/-550
  • Karmu nesleduji, klikáte zbytečně...
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #10 kdy: 25 Únor 2019, 09:06:33 »
...compaq-nainstaluj pléjonlinux,daj don wine 3 stable,potom nainstalujes ofice cez pléjonlinux, a mas po problemoch......este mozes skusit vo wine4 vytvorit virtualnu plochu vo winecfg,grafika... :o :o :o

Díky zkusím. A můžu mít wine obyč a playonlinux s wine 3 stable současně? Potřebuju, aby neustále nějaké jelo (účetnictví, office).
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

JirkaZ

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 232
  • Karma: +25/-1
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #11 kdy: 25 Únor 2019, 10:45:03 »
A můžu mít wine obyč a playonlinux s wine 3 stable současně? Potřebuju, aby neustále nějaké jelo (účetnictví, office).

Nativní Wine a Playonlinux jsou zcela nezávislé. Stačí se podívat do /home/user/.wine a /home/user/.PlayOnLinux.

zeleno

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 144
  • Karma: +22/-0
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #12 kdy: 25 Únor 2019, 11:13:41 »
Trocha potrénuj, playonlinux vytvára ikony inak, musíš počkať po ukončení inštalácie na okno "Skenuje sa virtuálna jednotka" otvorí adresár programu a tam musíš nájsť napr. WINWORD.EXE a vytvoriť zástupcu a opakovať to s EXCEL.EXE a podobne.
Ak v Násttroje - Spravovať verze wine https://postimg.cc/v4rD80st nepridáš inú verziu wine, použije sa tá, čo je v systéme.
Ešte sa aj tak budeš pýtať na veľa vecí. :)

ikx

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
  • Karma: +1/-1
    • Zobrazit profil
Re:MS Office wine z terminálu jde, spouštěčem nejde
« Odpověď #13 kdy: 25 Únor 2019, 11:52:36 »
...compaq-budes mat wine oznacene systemove,to co mas mimo pléjonlinux,a ostatné wine v pléjonlinuxe...ta wine4 nijak nevydarena na starsie programy a hry...ked som uz do noveho kompu dal wine,tak hned wine3 stable...tym mi odpadlo pouzivat pléjonlinux...