Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Totem - zasunutí ikon  (Přečteno 1372 krát)

Lukáš Zdařil

• Návštěvník
Totem - zasunutí ikon
« kdy: 06 Května 2007, 22:17:21 »
Dobrý večer.
Mám problém u přehrávání filmu v programu Totem. Pokud dám přehrát film v celo obrazovém modu, tak se zobrazí ikonka vpravo nahoře a dole lišta. Ale po nějaké době se tyto informace nezasunou, ale mám je pořád na obrazovce. Nevíte, jak se to dá nastavit, aby se to schovalo?
Děkuji za info.

Lukáš
Linux forever.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Totem - zasunutí ikon
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2007, 00:51:38 »
Bohužel, mám ten samý problém. Ještě bych dodal, že to odvisí od poměru stran filmu. Pokud zabírá celou plochu monitoru, po chvíli obraz lišty překreslí, takže úplně/částečně zmizí. Při poměru např. 16:9 tam však budou zřejmě trčet navěky coby varování příštím generacím. :(

Zkusím si s tím ještě nějak pohrát, třeba na něco přijdu. Ale příliš nedoufám.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Totem - zasunutí ikon
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2007, 02:54:51 »
hm, hm, tak po chvíli pátrání jsem zjistil, že tento problém se vyskytuje pouze u totem-xine. Je to notoricky známá a dávno nahlášená chyba, která nás možná všechny přežije. Standardní totem-gstreamer tímto sice netrpí, ale zato má spoustu jiných bolestí. Tak si vyberte.

(Já si vybral mplayer :))

Septyk

• Aktivní člen
  • *
Totem - zasunutí ikon
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2007, 17:13:35 »
Tak třeba já si moc nevyberu. Já v mPlayeru nepřehraju ani prd :) .Cokoli dám v něm přehrát tak na mě vyskáčou chyby, a ne jenom ve feisty, i v Edgy. Ale totem-gstreamer mě fakt žádný problémy nedělá :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Totem - zasunutí ikon
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2007, 18:56:18 »
No, tak si v něm třeba zkuste přidat do playlistu více dílů nějakého seriálu a přeskakovat mezi nimi. Dříve nebo později se u mne objeví hláška typu "Data flow error". Přehrávání DVD taky nic moc, alespoň u mne to všelijak blbne. :(

Nicméně díky tomuto jsem si zkusil znovu nainstalovat vlc a musím říct, že narozdíl od předchozích verzí (v Breezy, Dapperovi), kde jsem měl neustále problémy s fullscreenem a ovládáním, teď šlape jedna radost. Dokonce jsem jej začal používat místo svého dlouhodobého favorita mplayeru. Doporučuji vyzkoušet.

Septyk

• Aktivní člen
  • *
Totem - zasunutí ikon
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2007, 17:42:54 »
Internal Data flow error je fakt že mě naskočí skoro vždycky když jenom pustim video,ale když to jenom odklepnu a pustim PLAY tak to běží bez problémů. Jinak musim potvrdit že VLC je na tom fakt dobře, ale mám v něm prozměnu problém s titulkama. Ale to už je na jiný téma :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.