Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Feisty 7.04 nevypne ani nerestartuje pc  (Přečteno 3686 krát)

Marek

• Návštěvník
Feisty 7.04 nevypne ani nerestartuje pc
« kdy: 09 Května 2007, 10:45:26 »
Po upgrade z Edgy na Feisty 7.04 se mi ještě ani jednou nepodařilo korekteně vypnout nebo restartovat pc. Systém se odhlásil jakoby normálně, monitor zčernal, ale dioda na monitoru signalizuje stále chod, a v pc běží ventilátory. Vypnout pc lze v takovém případě pouze tvrdým restartem a vzápětí dřív než najede systém vypnu fyzickým tlačítkem. V Edgy se mi to stalo párkrát taky - ale ve Feisty jsem ještě nevypnul pc jinak než takhle brutálně.

Nějaký nápad prosím???
UBUNTU HH 8.04 Lenovo R61i

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2007, 10:53:39 »
Nejjednodušší, nejjistější a časově nejméně náročné řešení je zazálohovat důležitá data (pokud vůbec jsou) a nainstalovat novou instalaci, čistý systém.

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2007, 11:33:54 »
doufal jsem, že časově nejméně náročné bude upgradovat přímo z EE, což proběhlo celkem hladce.

Každý půlrok čistá instalace ??? NIkdo mě do ní nenutí... ale některé muchy po upgradu mě přeci jen trochu překvapují... Kromě toho bych docela rád postupoval upgradem už proto, že si zachovám personalizaci. Na čisté instalace jako nutnost jsem byl zvyklý z widlí u linu bych doufal v čistší práci... ach jo.

Hobit

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2007, 11:52:41 »
uvedom si, kolik ruzneho hardware/software existuje, tj nic neni 100%, ani prechod na novou verzi.

ja kvuli hw aktualne kotvim u debianu (Etch je pro mne totez co DD), uz jsem nechtel reinstalovat zpet na DD (EE ani FF problem shutdownu a hibernace na mem pocitaci neresili) a cekam na GG.

reinstal kazdeho pul roku, proc? bud te bavi zjistovat co v nove verzi lepsiho/jineho nebo se na to vykasli mas bezpecnostni update rok a pul/u LTS tri roky.
Ubuntu Dapper Drake > Debian Etch > uvidime jake bude Ubuntu Gutsy Gibbon

tomsoyer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2007, 12:32:43 »
Citace: mufon
Po upgrade z Edgy na Feisty 7.04 se mi ještě ani jednou nepodařilo korekteně vypnout nebo restartovat pc. Systém se odhlásil jakoby normálně, monitor zčernal, ale dioda na monitoru signalizuje stále chod, a v pc běží ventilátory. Vypnout pc lze v takovém případě pouze tvrdým restartem a vzápětí dřív než najede systém vypnu fyzickým tlačítkem. V Edgy se mi to stalo párkrát taky - ale ve Feisty jsem ještě nevypnul pc jinak než takhle brutálně.

Nějaký nápad prosím???
Mě po instaaci FF chodilo vše v pořádku, ale když jsem se snažil rozchodit beryl a laboroval s ovladačema a nastavenim grafické karty tak se mi dělo přesně co jsi popisoval.
Pomohlo mi totohttp://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8951
Ale stejně to není uplně ono při vypínání obrazovka začne problikávat pak zčerná, a nakonec se nachvili objeví regulérní vypínání a PC se vypne.
HP nx6310 + Kubuntu Feisty Fawn

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2007, 12:46:56 »
Tak se mi jednou podařilo Feisty vypnout poloregulérně: odhlásil jsem se a pak v levém rohu dole v možnostech teprve zvolil vypnout...

popelar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 11 Května 2007, 11:38:14 »
..no já měl to samé s verzí 6.04..vypínal jsem po stmavnutí orazovky tlačítkem na bedně..nainstaloval jsem 7.04..a je to v pohodě..jsem lama a tak nevím, čím to bylo..
-AMD Athlon II QuadCore X4, Saphire Radeon HD 6790 1GB DDR 5, WD 500GB - Win 8 Pro
-DELL Studio 1537/Sony Vaio SVE1512E6EW
-Samsug Vawe 8600

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Května 2007, 12:20:46 »
To já jsem taky lama - myslím, že se nás tu druží celkem dost lam. Jen na dalajlamu jsem tu ještě nenarazil. Jaký asi používá OS...

Příští ščot, vyberu se zvláštním zřetelem na funkčnost linuxu. To ale doufám, zase tak brzy nebude...

TomAker

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Května 2007, 18:25:25 »
Můžu potvrdit, že po instalaci FF se systém v pohodě vypínal i restartoval. Po té, co jsem nainstaloval ovlatače pro ATI (mám Radeon 9600), tak se systém nevypnul ani resetoval => ovladače jsem zase hodně rychle vyhodil a zatím OK. Jen musím oželet 3D akceleraci :(
Kriegovo základní pravidlo:
Práce na počítači se podobá předem prohrané válce.

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 12 Května 2007, 20:32:22 »
tak snad abych to taky honem odinstaloval, jenom honem nevím jak, pod čím to přesně hledat (já vím, jsem lama), ani mě nenapadá jak se vlastně jmenuje, to co bych teď rád vyhodil...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 12 Května 2007, 20:41:36 »
Na x800 mi fglrx ovladače fungujou... systém jsem na FF upgradoval.... akcelerace jede a kompl se vypíná i resetuje normálně ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Marek

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 12 Května 2007, 20:44:22 »
blahopřeju!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.