Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wma a feisty  (Přečteno 1746 krát)

swed

• Návštěvník
wma a feisty
« kdy: 03 Května 2007, 13:22:17 »
Zdravím,

nainstaloval jsem si Kubuntu Feistyho jako čistou instalaci. V amaroku mi to intuitivně nabídlo doinstalovat mp3, ale nejedou mi skladby ve wma. Načtou se z nich tagy, jsou v playlistu, ale když se je pokusím přehrát, vyjede oznámení "Chyba při načítání médií - Není žádný zvukový kanál!".
Nainstaloval jsem pochopitelně win32codecs, mam je v /usr/lib/win32. Jdou mi přehrát dokonce wmv videa v kaffeine, ale wma nepřehraje ani amarok ani kaffeine.
V amaroku používám xine (používal jsem ho i na dapperu a tam tyhle wma soubory šly). Prohledal jsem různá fóra a nic nenašel. Občas je někdo psáno o doinstalovávání části gstreameru, ale pokud se nemýlím, tak to je zase jiný nástroj pro zpracování zvuku a wma by přece měli nějak fungovat i v xine (ostatně ten je do amaroku ve feistym instalován defaultně).

swed

• Návštěvník
wma a feisty
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2007, 18:15:08 »
Ještě bych doplnil, že teď jsem nainstaloval mplayer a v něm ty wma běží, takže v win32codecs problém neni. Nicméně bych je přeci jen raději přehrával v amaroku, jen nevím jak ho přemluvit aby ty správné kodeky použil.

dumi

• Stálý člen
  • **
wma a feisty
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2007, 15:45:35 »
ja som na tom rovnako, listen (gtk verzia amaroku) mi wma neprehráva, ale v audacious to ide bez problémov. je to škoda.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
wma a feisty
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2007, 21:11:48 »
dumi: Nechceš to nahlásit na Launchpad jako Wish(přání, to je něco jako bug, ale není to bug :) )?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

dumi

• Stálý člen
  • **
wma a feisty
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2007, 21:30:55 »
jakub: to nie je zlý nápad, teraz ale nemám veľa času zisťovať, ako to celé funguje iba kvôli wma. a vieš mi pls poradiť, v MOC sa dajú spášťať wma?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.