Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asus A6JC nebo Asus F2F?  (Přečteno 1949 krát)

JumBo

• Návštěvník
    • Tomáš Krajča, JumBo
Asus A6JC nebo Asus F2F?
« kdy: 02 Prosince 2006, 22:21:44 »
Vybírám si notebook a váhám mezi dvěma:
ASUS A6JC 15.4C/T2250/DVDRW/80G5/512/WL/BT
ASUS F2F 15+/ T2300/ DVD±RW/ 80G5/ 512M/ BT/ WiFi
Chtěl bych si na něho dát ubuntu. O Asusu A6JC tu, myslím, už někdo psal, že je v pohodě. Nemáte někdo zkušenosti nebo nevíte, jestli mi ubuntu v pohodě pojede i na Asusu F2F?
Který z těchto notebooků byste mi doporučili (který je více ubuntu friendly)? Chci ho mít na studia, hry prakticky nehraju.

za rady díky

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Asus A6JC nebo Asus F2F?
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2006, 21:35:07 »
Z tvojho popisu sa nedá toho moc zistiť. Ja som si NTB dosledne vyberal pre Linux a myslím si, že aj dobre. Som spokojny.

- pri NTB potrebuješ WiFi (nebudeš predsa za sebou ťahať káble), mám Broadcom. Dá sa jednoducho rozchodiť.
- VGA nVidia (dobrá podpora v Linuxe)
- RAM min 512 (ked skončí záruka, dokúpiš dalšiu staršiu 512)
- CPU záleží na tebe. Ja som si AMD, je to môj favorit
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

aloisam

• Host
Asus A6JC nebo Asus F2F?
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2007, 20:55:31 »
No tak ja jsem si koupil Asus F2F a chci prejit na linux, coz se ukazuje jako hodne spatna kombinace. Jsem absolutni pc amater, tak jsem sveril instalaci kamaradovi (odbornik na Windows :) vybral Mandrivu nainstaloval... potize s grafikou, nefunkcni zvukovka, diskova mechanika s problemy atd. Proste total neuspech. Co jsem hledal na netu tak vypadlo par pokusu s podobnym Asusem F2J a linuxem (Ubuntu,PLDlinux) ale taky s problemama... Zatim nejnadejnejsi se zda tohle http://www.abclinuxu.cz/blog/miro/2007/3/11/172561 Ale berte to vsechno s rezervou, v pc se nevyznam, s linuxem zkusenosti nula... tak kdybyste nekdo meli nejakej jinej tip, nebo radu budu vdecnej za mail. Dik L.

patas

• Návštěvník
Asus A6JC nebo Asus F2F?
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2007, 21:53:16 »
ja osobne mam F2HF presel jsem z mandrivy na kubuntu a sem spokojenej.Postupne si system doladuju.Trosicku me zlobi suspend to disk ale to se doresi.Zvukovku sem rozchodil po kompilaci nove alsy coz se mi nejak v Mandrive nepovedlo.Zatim si na kubuntu zvykam pac jsou tam rozdily oproti mandrive ale to se podda.Ty mas F2F coz si myslim ma jen jinou grafarnu a vetsi rozliseni LCD.Jinak ja sem nemel problem krom te sound card.Kameru neresim to mi neslo ani na umaxu a finger print je ve widlach spis na zlost nez k uzitku.Takze to taky zatim nejak neresim :-)

Drahosh

• Návštěvník
Asus A6JC nebo Asus F2F?
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2007, 06:17:41 »
dneska jsem na Asus F2F
(tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43950)
nainstaloval Kubuntu 7.04 a bez jedinyho zasahu hned napoprvy fungovalo:
- suspend to RAM
- suspend to disk
- zvukovka
- ethernet. sitovka i wifi

Jediny, co se mi po 10min. klikani nepodarilo nastavit, je rozliseni 1400x1050, takze zatim mam 1280x1024 a jak na to budu mit zas chvili cas, zkusim to vykoumat...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.