Dobrý den, nejde mi spustit klasická hra fallout 1.
Rozběhal jsem ji sice pod Dosboxem, ale s pod ním mi hra běhá stejně "svižně" jako kdysi když jsem ji spouštěl na svém prvním PC. Nahrávání sekce které trvá půl minuty a více je fakt strašidelné, stejně jako cukání hry.
Další můj pokus byl s programem dosemu. Stravil jsem hodně času s kamarádem googlem abych tento simulátor dosu rozběhal a nějak se to povedlo :o)). Pokud chci ale spustit instalaci falloutu zahlásí mi to "error initializing video mode 640x480" a hra se nerozeběhne.
Po strávení dalších několik hodin s googlem jsem objevil stránku loki instaler
http://www.liflg.org/. Pokusil jsem se hru naistalovat pomocí tohoto spouštěče ale po spuštění pod wine zahlásí stejnou chybu viz. výše: "error initializing video mode 640x480" a hra se ukončí. V terminálu poté zůstane tento vypis kterému nerozumím:
fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_GetAvailableTextureMem (0x16afc0) : stub, simulating 64MB for now, returning 64MB left
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x16a620)->(0x10022,00000011)
err:x11settings:X11DRV_ChangeDisplaySettingsEx No matching mode found! (XRandR)
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x16a620)->((nil),00000008)
fixme:d3d:IWineD3DStateBlockImpl_Release Releasing primary stateblock
Pokud chci pomocí wine hru nainstalovat s cd přímo vyhodí mi to hlášku o tom že tato verze windows není hrou podporována.
Ještě upozorňuji na to že na instalačním cd se hra nachází s instalátorem pro windows(netuším jestli 3.1 nebo i 95) a pro dos.
Pokud někdo tušíte kde je chyba, zkuste mi poradit. (doufám že chyba není někde mezi židlí a klávesnicí :o))))