Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fallout 1 [vyřešeno]  (Přečteno 3346 krát)

Mireczek

• Návštěvník
Fallout 1 [vyřešeno]
« kdy: 15 Května 2007, 18:25:30 »
Dobrý den, nejde mi spustit klasická hra fallout 1.
Rozběhal jsem ji sice pod Dosboxem, ale s pod ním mi hra běhá stejně "svižně" jako kdysi když jsem ji spouštěl na svém prvním PC. Nahrávání sekce které trvá půl minuty a více je fakt strašidelné, stejně jako cukání hry.
Další můj pokus byl s programem dosemu. Stravil jsem hodně času s kamarádem googlem abych tento simulátor dosu rozběhal a nějak se to povedlo :o)). Pokud chci ale spustit instalaci falloutu zahlásí mi to "error initializing video mode 640x480" a hra se nerozeběhne.
Po strávení dalších několik hodin s googlem jsem objevil stránku loki instaler http://www.liflg.org/. Pokusil jsem se hru naistalovat pomocí tohoto spouštěče ale po spuštění pod wine zahlásí stejnou chybu viz. výše: "error initializing video mode 640x480" a hra se ukončí. V terminálu poté zůstane tento vypis kterému nerozumím:

fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_GetAvailableTextureMem (0x16afc0) : stub, simulating 64MB for now, returning 64MB left
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x16a620)->(0x10022,00000011)
err:x11settings:X11DRV_ChangeDisplaySettingsEx No matching mode found! (XRandR)
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x16a620)->((nil),00000008)
fixme:d3d:IWineD3DStateBlockImpl_Release Releasing primary stateblock

Pokud chci pomocí wine hru nainstalovat s cd přímo vyhodí mi to hlášku o tom že tato verze windows není hrou podporována.

Ještě upozorňuji na to že na instalačním cd se hra nachází s instalátorem pro windows(netuším jestli 3.1 nebo i 95) a pro dos.

Pokud někdo tušíte kde je chyba, zkuste mi poradit. (doufám že chyba není někde mezi židlí a klávesnicí :o))))

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Fallout 1 [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2007, 18:59:41 »
To je nějaký divný.. Fallout 1 je na stejným enginu,jako Fallout 2... A obě mi fungovalo pod Win98... Takže přes wine (kompatibilita s Win98) by to mělo fachat... Fallout 2 funguje (i když se kouše přesun po mapě a lehce nestíhá kurzor)... Stejných výsledků by jsi měl dosáhnout i s Falloutem 1
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Fallout 1 [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2007, 20:08:49 »
Pod tym wine mi to tiez pripada ze si wine nechal nastavene na default co je tusim emulacia(simulacia) winXP.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Mireczek

• Návštěvník
Fallout 1 [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2007, 21:50:08 »
Tak jsem opět o něco chytřejší a už vím že se dá wine nakonfigurovat pomocí příkazu winecfg :o))))) V okamžiku kdy jsem si přečetl vaše rady jsem si načetl další materiály o wine a tak se mi podařilo hru zprovoznit. Pokud jsem dal jenom emulaci win95 nebo win98 tak to ničemu moc nepomohlo, další co jsem musel udělat bylo emulovat virtuálni plochu, ale už to jede :o))))))) děkuju moc zkusím si s tím ještě pohrát :o)))))

war, war never changes

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.