Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pri remove Mousepad hlási že maže aj Xubuntu-desktop  (Přečteno 1664 krát)

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
    • http://vox.dharma.sk
Pri remove Mousepad hlási že maže aj Xubuntu-desktop
« kdy: 20 Května 2007, 20:48:39 »
Nepáči sa mi mousepad a chcem mať gedit. nainštalujem gedit a keď dám príkaz odinštalovať mousepad hlási že odinštalováva mousepad aj xubuntu-desktop

Je to OK?

Ďakujem
Varovanie ministra zdravotníctva:
Linux je silne návykový.
Nezačínajte s ním... :D

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2007, 20:59:21 »
xubuntu-desktop je metabalík (pouze seznam závislostí, při odinstalaci se neodinstalovávají programy)

Tudíž to vůbec nevadí..
----------------------------------------------------------
Out of topic: nevím co vidíte na geditu zajímavého, gedit mi přijde poměrně o ničem...
Zkusil bych nějaký Editor s velkým E, jako jsou vim a emacs, ale to se chce v nich učit, učit, učit, jinak vim ani třeba nevypnete
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2007, 21:35:47 »
najjednoduchšie je nechať tam ten mousepad, ak vám nijako bytostne nevadí, odinštalovať xubuntu-desktop totiž nie je úplne čistý postup. nič tým sice nepokazíte, ale ako píše jakub, má to nejaký vplyv na updatovanie programov, takže je lepšie to nechať.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2007, 21:56:49 »
Citace: jakub.lucky
Out of topic: nevím co vidíte na geditu zajímavého, gedit mi přijde poměrně o ničem...
Zkusil bych nějaký Editor s velkým E, jako jsou vim a emacs, ale to se chce v nich učit, učit, učit, jinak vim ani třeba nevypnete
No, na mousepade mi vadí, že jeho menu nerozoznava slovenské písmená... mám tam všelijaké hakibaki, klikám len intuitívne...
gedit je prehladný a chcem ho iba na editovanie súborov systému (sources .list, xorg.config a proste čo treba občas)

Na svoju prácu už som si vyhliadol a na Ubuntu odskúšal dva skvelé editory - Qanta+ a jEdit

ale

Jakube, nerád Vás obťažujem, ale už som zúfalý... zasa sa mi  zasekol system, uz som myslel, ze to zas nerozchodim, ze budem musiet treti krat instalovat...
Dal som si Aplications - System - Podpora jazykov (chcel som si nainstalovat slovencinu kompletne...)
vypytalo si CD, oznacil som slovencinu, zacalo stahovat, rozbalovat a instalovat...
cely proces skoncil s tym, ze nastala chyba a vsetko nechal nenastavene...
(inak divim sa, ze tu nemam OpenOffice.Org...)
Chcel som teda restartovat comp, klikol som v rohu na exit, zbelela obrazovka a zostalo ticho... asi 5 minut som cakal, ked sa nic nedialo, vytiahol som komp z 220

dalsie pokusy nakopnut komp koncili tak isto po 5 minutach pred modrou obrazovkou - prerusenim prudu

nakoniec som zmenil session na Xclient... tam mi po chvilke nabehla obrazovka a vedel som regulerne vypnut komp s tym, ze som sedenie neulozil a na dalsi start sa mi rozbehol, ale akosi pomaly...

co do pekla mam spravit, aby to islo hladko ako Ubuntu? :D

a... ako ste mysleli to"jinak vim ani třeba nevypnete"?
Linux je silne návykový.

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2007, 21:59:32 »
Citace: dumi
najjednoduchšie je nechať tam ten mousepad, ak vám nijako bytostne nevadí, odinštalovať xubuntu-desktop totiž nie je úplne čistý postup. nič tým sice nepokazíte, ale ako píše jakub, má to nejaký vplyv na updatovanie programov, takže je lepšie to nechať.
Dumi, OK, nechám ho teda tam... budem sa o neho potkýnat a budem ho tam obchádzat ako mrcinu... :D
Ale prosím Ta, porad mi ak s tým más skúsenost... ked si dám aktualizovat systém, ponúka mi aj GNOME balíky... mám ich prijat?
Nieje to zbytocné?
a... preco nemám Open Office Org?

ja uz si trhám vlasy :D
Linux je silne návykový.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2007, 22:42:25 »
To že nepozná slovenské znaky by neměla být chyba mousepadu ale chyba fontů? Jaké používáš?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 20 Května 2007, 23:33:58 »
tie fonty sú pošahané a ešte som neprišiel na to, čo s tým (nápad s gedit sa mi páči :)). gnome balíky sa budú aktualizovať tie, ktoré používate (napríklad knižnice a ostatné závislosti ku gedit), takže samozrejme je normálne, že ich budete updatovať.
a OO? no, veď tam predsa nie je, pretože xubuntu je odľahčený systém a OO žerie veľa prostriedkov. samozrejme si ho môžete doinštalovať (ale ja som doinštalovával iba impress a painting, pretože náhrada za write je abiword a za spreadsheet gnumeric), ale dá sa bez problémov rozchodiť.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 21 Května 2007, 02:01:32 »
...neviem aké fonty používam... neviem kde sa to nastavuje... mám východzie - od inštalácie, nič som na tom nemenil...
A vďaka Vám, chalani, už som to s Vašou pomocou ako tak spojazdnil...

ešte musím poriešiť pár vecí... (xubuntu je celkovo akési neprístupné) ale už tie základy šlapú...
Vďaka ešte raz
Linux je silne návykový.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.