Out of topic: nevím co vidíte na geditu zajímavého, gedit mi přijde poměrně o ničem...
Zkusil bych nějaký Editor s velkým E, jako jsou vim a emacs, ale to se chce v nich učit, učit, učit, jinak vim ani třeba nevypnete
No, na mousepade mi vadí, že jeho menu nerozoznava slovenské písmená... mám tam všelijaké hakibaki, klikám len intuitívne...
gedit je prehladný a chcem ho iba na editovanie súborov systému (sources .list, xorg.config a proste čo treba občas)
Na svoju prácu už som si vyhliadol a na Ubuntu odskúšal dva skvelé editory - Qanta+ a jEdit
ale
Jakube, nerád Vás obťažujem, ale už som zúfalý... zasa sa mi zasekol system, uz som myslel, ze to zas nerozchodim, ze budem musiet treti krat instalovat...
Dal som si Aplications - System - Podpora jazykov (chcel som si nainstalovat slovencinu kompletne...)
vypytalo si CD, oznacil som slovencinu, zacalo stahovat, rozbalovat a instalovat...
cely proces skoncil s tym, ze nastala chyba a vsetko nechal nenastavene...
(inak divim sa, ze tu nemam OpenOffice.Org...)
Chcel som teda restartovat comp, klikol som v rohu na exit, zbelela obrazovka a zostalo ticho... asi 5 minut som cakal, ked sa nic nedialo, vytiahol som komp z 220
dalsie pokusy nakopnut komp koncili tak isto po 5 minutach pred modrou obrazovkou - prerusenim prudu
nakoniec som zmenil session na Xclient... tam mi po chvilke nabehla obrazovka a vedel som regulerne vypnut komp s tym, ze som sedenie neulozil a na dalsi start sa mi rozbehol, ale akosi pomaly...
co do pekla mam spravit, aby to islo hladko ako Ubuntu?

a... ako ste mysleli to"jinak vim ani třeba nevypnete"?