Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AVG a prava pre bezneho uzivatela  (Přečteno 3143 krát)

Haerdal

• Návštěvník
AVG a prava pre bezneho uzivatela
« kdy: 12 Listopadu 2007, 21:43:15 »
Pouzivam Kubuntu 7.10 a nainstaloval som si antivir AVG. Pre istotu. Problemik ale mensi je v tom ze zo svojho uzivatela ho nemozem aktualizovat.Vlastne nemam k nemu prava. Neviete niekto ako to spristupnit aby som sa nemusel vzdy uplne prepinat na root ?

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: AVG a prava pre bezneho uzivatela
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2007, 22:01:46 »
daj ho prec a nespekuluj. Ja som na Ubuntu uz viac ako rok a naozaj sa tie virusy na to nejak nechytaju. Stahujem, surfujem...kasli na AVG. Vsak aj to je jeden s dovodou preco to pouzivame.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Haerdal

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2007, 22:06:08 »
mne ide o princip ako to sprevadzkovat aby to slo aj pod mojim uctom,teda ake prava. ze to je skoro zbytocne tak to mi je viac menej jasne ale aj tak, nerad nieco odkladam ked mi to nejde

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2007, 22:11:16 »
Aha, no tak to ti asi neviem kto poradi - myslim, ze antivir tu nikto nepouziva? Alebo ano...? Rozbehavaj ine aplikacie, zrychli si pC atd...Linux ti ponuka hromadu moznosti nieco riesit - a zmysluplnejsieho - nic v zlom. 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2007, 23:22:17 »
Avast je i na Linuxu pro domácnosti zdarma...

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #5 kdy: 09 Prosince 2007, 19:47:50 »
řešení tvého problému: musíš avg spustit z konzole příkazem sudo avggui.jinak jsem s ostatními za že je to b***st. :)
jinak to všechno je dobře popsaný v dokumentaci která má cca 100 stran textu. stáhnout se dá ze stránek grisoftu. po studiu toho textu jsem dospěl k závěru: už vím co je to paranoia.
všechny(nebo většina) funkcí je řešitelná jiným způsobem, standartnějším v linuxu, krom detekce virů a to si nejsem jist, že nejsou detekovány viry pro widle, ještě to prostuduji. čistě náhodou jsem na tento problém narazil po bouřlivé diskusi s administrátorem windows, který tvrdil, že avg nejde nainstalovat do linuxu(obecně) a chtěl jsem dokázat, že to jde. imho se jedná o nepochopení, nebo neschopnost se přeorientovat na jiný systém- obvyklá nemoc windowsářů.
« Poslední změna: 09 Prosince 2007, 21:32:39 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Prosince 2007, 10:34:01 »
Antivir je opravdu na nic - v linuxu.
nodrive: avast funguje v linuxu, ale doplním, že je to jen na kontrolu, není to tzv. rezidentní štít jako ve win. Předpokládám, že i avg, je jen, aby jsi si skontroloval data a ne aby ti antivit kontroloval komunikaci.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.