Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prihlasovacia obrazovka pri starte  (Přečteno 2102 krát)

Lako

• Aktivní člen
  • *
Prihlasovacia obrazovka pri starte
« kdy: 02 Prosince 2006, 10:58:47 »
Zdravim, da sa nejak dostat do prihlasovacej obrazovky, napr. pri startovani linuxu ze podrzim shift alebo nieco podobne? Dal som totiz aby sa hned po spusteni ubuntu spustal beryl, ale zmenil som potom defaultne prostredie na gnome a teraz mi to nechce nabehnut.

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #1 kdy: 02 Prosince 2006, 13:06:32 »
Neviem či chápem ako to presne myslíš. Ak ti pri štarte ubuntu nabehne prihlasovacia obrazovka, možno by si ho našiel v Možnosti - Sedenia. Ak ti prihlasovacia obrazovka nenaskakuje, čiže ťa automaticky prihlasuje do Gnome, ak ideš cez Systém - Správa - Prihlasovacia obrazovka, v karte Bezpečnosť máš voľbu Povoliť automatické prihlásenie. Ak toto vypneš, nebude ťa prihlasovať automaticky = pri štarte tam budeš mať prihlasovaciu obrazovku
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Lako

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Prosince 2006, 13:14:15 »
Nie nie, ja mam trosku iny problem.
Ja som si v nastaveniach povolil automaticke prihlasovanie, cize mi pri starte obrazovka na prihlasovanie nenabehne. Lenze (predpokladam ze to bude preto) predtym, nez mi to prestalo fungovat, som mal ako defaultne prostredie xgl a beryl-manager som mal nastaveny, aby sa automaticky zapinal pri starte... A kedze som zmenil defaultne prostredie na Gnome, ten beryl sa podla mna snazi zapnut pri starte a cele mi to zastane na mrtvom bode, ze vidim iba farbu pozadia, ale nie panely, ikonky.. a pomaha na to len tvrdy reset.
Preto sa snazim zistit, ci sa da pomocou nejakej klavesovej skratky pred startom alebo pri starte ubuntu dostat na prihlasovaciu obrazovku, aby som mohol prestavit prostredie na xgl. Popripade ak mate inu alternativu riesenia, tak mi poradte.
Pomozte prosim :) nechcem to znova reinstalovat koli takej somarinke :)

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2007, 18:12:05 »
Podarilo sa ti to nejako poriesit?
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #4 kdy: 24 Května 2007, 19:53:47 »
Někde na fóru se válí návody, jaký soubor editovat když právě autologin selže...
Zkuste hledat... (je to něco s GDM)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.