Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ies4linux a Komerční banka  (Přečteno 3564 krát)

keeema

• Aktivní člen
  • *
Ies4linux a Komerční banka
« kdy: 26 Září 2006, 08:31:01 »
Zdravím!
Už nějakou dobu se snažím pod linuxem zprovoznit aplikaci Komerční banky a stále bez úspěchu. Nainstalim IE6 pomocí ies4linux, zatím vypadá vše ok, ale to je bohužel vše co chodí. Přesto že v nastavení povolim ActiveX, tak mi konfigurátor stále hlasí, že je povoleny nemám, a přesto že jsem nainstaloval Javu 1.5 update 06, tak se v nastavení IE nic o javě neobjevilo, MojeBanka po mě furt chce stahovat Java Virtual Machine a konfigurátor píše že nějaká java tam sice je, ale nedaří se rozpoznat dodavatele. Rozchodil to někdo v Ubutnu 6.06.1 ??? Nešlo mi to ani v 5.10 a 6.06.
- Gigabyte GA-M770-DS3, AMD Athlon(tm) 64 X2 4800+, 360GB HDD, 2048MB RAM, ATI Radeon HD2600 XT 256MB -  Win 7, Ubuntu 12.04
- Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1510 - AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50 2x800Mhz, 80GB HDD, 2GB RAM, ATI Radeon Xpress 1100 - Win 7, Ubuntu 12.04
- ASUS Eee 1001P - 10.1", Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB DDR2, 160GB, Intel GMA 950, Win 7, Ubuntu 12.04

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2006, 09:01:28 »
KB bohuzel pod linuxem nerozchodis, aspon dle toho co vim :( Je to *censored*. Zaridil jsem si kvuli tomu ucet u postovni sporitelny. I ceska sporitelna jede pod linuxem. I kdyz to ani jedna oficialne nepodporuje. Jenom KB to ma udelany tak kretensky, ze vyzaduje ActiveX technologie. Clovek se pak nedivi ze ji tuneluji.
Zbyva ti prepinat do windows, nebo si nainslovat nakej emulator (vmware apod), a pustit si windows pod linuxem. Na surfovani internetu to v pohode pojede, akorat je to zbytecna komplikace :(
Co udelej urcite, je napis KB mail, a stezuj si. Pokud jim nikdo nebude psat, nic s tim neudelaji. Musi videt, ze je zajem. Pravdepodobne ti odepisou ze uz pracuji na lepsim resenim, to napsali me, ale udajne to uz pisou nekolik let.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Vojtin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2006, 09:04:41 »
Myslim, že KB je úplně u pr***e těch pár lidí co používají *unix systémy.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2006, 09:26:04 »
Citace: Vojtin
Myslim, že KB je úplně u pr***e těch pár lidí co používají *unix systémy.
Jojo, už tři roky si s nima píšu za firmu a slibujou  a slibujou a slibujou a slibujou .... a ...
Popravdě to je jedinej důvod,proč ještě musíme mít v práci Windows :-( ... šmejdi
Aj dont spíík ííngliš :)

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2006, 09:26:10 »
samozrejme, ale to vsem bankam. a vetsine instituci. hodlas kvuli tomu menit OS? ja ne. ja je hodlam obtezovat maily, najit si takovou co funguje (coz jsem prave udelal), a cekat ze se linux trochu rozsiri a prestanou ho ignorovat.

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 26 Září 2006, 09:33:08 »
Citace: Ripper
samozrejme, ale to vsem bankam. a vetsine instituci. hodlas kvuli tomu menit OS? ja ne. ja je hodlam obtezovat maily, najit si takovou co funguje (coz jsem prave udelal), a cekat ze se linux trochu rozsiri a prestanou ho ignorovat.
Myslim, že s tim nic neuděláš, pokud oni přijdou o 0,1 % zákazníků může je to štvát, ale náklady na předělání bankovnictví jsou určitě větší než případnej zisk, pokud ovšem to 0,1% je reálných :) Jediný řešení je, nepoužívat KB.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 26 Září 2006, 12:00:34 »
Cely internetovy bankovnictvi KB je dost amatersky udelany, netyka se to jen (ne)podpory Linuxu. Pro me to byl dobry duvod, proc od teto banky odejit

keeema

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 26 Září 2006, 12:19:15 »
No, na strankach www.linuxsoft.cz je navod jak to pomoci wine, skriptu ies4linux, a Internet Exploreru  rozchodit.. Akorát jak jsem psal... To ze jsem activex povolil to nebere v potaz a ani to ze jsem javu nainstalil ho nebere....
- Gigabyte GA-M770-DS3, AMD Athlon(tm) 64 X2 4800+, 360GB HDD, 2048MB RAM, ATI Radeon HD2600 XT 256MB -  Win 7, Ubuntu 12.04
- Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1510 - AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50 2x800Mhz, 80GB HDD, 2GB RAM, ATI Radeon Xpress 1100 - Win 7, Ubuntu 12.04
- ASUS Eee 1001P - 10.1", Intel Atom N450 1.66GHz, 1GB DDR2, 160GB, Intel GMA 950, Win 7, Ubuntu 12.04

zigi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 26 Září 2006, 13:16:04 »
20. zari 2006

Citace
Vazeny pane XXX,
dekujeme Vam za podnetny navrh k dalsimu zdokonaleni sluzeb primeho bankovnictvi Komercni banky.
Skutecnost, ze internetove bankovnictvi Komercni banky lze  vyuzivat pouze na operacnim systemu Windows spolecne s prohlizecem MS Internet Explorer, vyplyva z technologie vyuzite pri tvorbe aplikaci primeho bankovnictvi v roce 2000.
Komercni banka si je vedoma, ze tato technologie jiz neumoznuje zcela uspokojit ocekavani tech klientu, kteri se rozhodli vyuzivat prohlizece nebo operacni systemy jinych spolecnosti a rozhodla se reagovat na tuto skutecnost pripravou nove verze internetoveho bankovnictvi, ktera bude dostupna i mimo prostredi Microsoft.
V roce 2006 planujeme tvorbu noveho konceptu sluzby internetoveho bankovnictvi Mojebanka tak, aby v maximalni mire odpovidala ocekavanim nasich klientu. Termin uvedeni nove sluzby na trh oznamime po uspesnem ukonceni praci na jejim konceptu.  

Komercni banka Vam preje prijemny den
Milan Vobruba a Veronika Milska - utvar pece o zakazniky
..:: be free - use kubuntu ::..

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 26 Září 2006, 16:47:42 »
Ten stejny mail prisel i me. pry uz chodi nekolik let :) pokud se jich ale nikdo ptat nebude, tak je to ani nenapadne, takze jedine dobre.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 26 Září 2006, 17:33:08 »
mě taky přišel úplně stejný

Qubik

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 03 Června 2007, 18:42:52 »
Docela dlouho jsem kolem KB a internet bankingu googlil, pak jsem našel návod na rozchození bankovnictví pomocí Konqueroru, který ale fungoval jen do verze 6.06, poslední příspěvek v diskuzi plné nadšených uživatelů, kterým to jelo, bly ten, že po upgrade na 6.10 už to nefunguje a podle toho návodu se mi to taky zaseklo ( pod 7.04 ).

Jinak posledně jsem někde na Ekonom.cz našel online diskuzi se zástupci KB pro technické věci a pro finance. Na finance se ptal tak jeden ze 20, ostatní otázka byla stejná: Kdy bude KB podporovat i jiné systémy než Windows a prohlížeče než IE. Neustále omílali stejnou odpověď, že na podzim 2007.

Takže do podzimu sedím na multibootu a pokud nesplní, v lednu měním banku.
Asus A3521L, Kubuntu 7.10, BlackBerry 7130g

"See you later, crocodille!"

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
« Odpověď #12 kdy: 04 Června 2007, 20:25:37 »
hehe, tak já po 3 letech slibování a poté co nás IT v práci pěkně dusej za přístupy na internet, přešel k GE

1) přístup z LINUXu v pohodě
2) přístup k lidem PERFEKTNÍ
3) a poloviční poplatky každý měsíc :-)

Ale stálo to pevné nervy, ta jejich akce o automatickém převedení ono jim to moc nefungovalo, ale opravdu se snažili mi maximálně pomoci a nakonec jsem dostal i hrníček a metr za to, že jsem si stejně skoro vše zařídil sám

Jinak porovnat možnosti (co vše jde udělat po internetu) u GE a KB to nelze, KB "zastydla puberta" :-)
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
« Odpověď #13 kdy: 04 Června 2007, 21:16:23 »
Já řeším podobný problém, ale banku se mi kvůli tomu měnit nechce (vyhovuje mi, že si mohu vybírat a vkládat na účet zdarma zvlášť proto, že jej hojne využívám). Při nejhorším je k dispozici ještě hlasová možnost realizace transakce, ale ta neni tak pohodlná a rychlá.

Bylo by skvělé, kdyby se nějaký funkční způsob našel, což ale půjde asi jen velmi těžko. V každém případě mi tento nedostatek na KB velmi vadí, jinak jsem docela spokojen.
IBM ThinkPad T42, Pentium M 1.7 GHz, 768 RAM, ATI Mobility Radeon 32 MB, 60 GB HDD
Kubuntu 8.04 s KDE
"Cracky? Sériová čísla? Co to je?"

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 04 Června 2007, 21:30:13 »
servis24.cz od ČS např. oficiálně podporuje firefox 2.0 ;)

DDD-ubuntu

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 04 Června 2007, 21:37:33 »
ona vůbec ČS pracuje snad ve všech prohlížečích - akorát vás upozorní, ale můžete pokračovat bez problémů v přihlašování:
"Vážený kliente, používáte internetový prohlížeč, který není plně podporován službou SERVIS 24 Internetbanking.
Aplikace Internetbanking není optimalizována pro internetový prohlížeč, který používáte. Je možné, že stránky aplikace nebudou zobrazeny správně, některé funkčnosti nebudou dostupné, případně nebudou fungovat korektně.
Podporované prohlížeče pro SERVIS 24 Internetbanking jsou Microsoft Internet Explorer verze 6 a 7 nebo Mozilla Firefox verze 1.5 a 2.0."

... zatím jsem nezjistil, že by mi cokoliv nešlo - jak ve FF tak i v Opeře pod Win i ?buntu

Beriiisek

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 04 Června 2007, 22:14:24 »
Taky doporučuji ČS už nějakou dobu na ní frčím a v linuxu žádny problém...
Fungovalo to i v konqerroru :) musím doporučit ;)
VSTUP DO RESTAURANTU NA KONCI YNTERNETU
--------------------------------------------------------------
GNU/Linux - Restaurant na konci ynternetu Web: http://chat.gnulinux.cz Jabber ID Restaurantu: x@chat.gnulinux.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.