Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Windows k Ubuntu  (Přečteno 4220 krát)

janag

• Návštěvník
Instalace Windows k Ubuntu
« kdy: 13 Července 2006, 10:50:59 »
Ahoj, Ubuntu mam teprve chvilku, takže se předem omlouvám za blbý dotazy. Chci se zeptat, jestli je k Ubuntu možný doinstalovat i Windows. Dá se to nainstalovat na C: ?Na disku mám totiž dva oddíly. Předpokládám, že do toho menšího se nemá zasahovat. Takže, když to dám na C-čko poškodim si Ubuntu? A půjde to spustit? Vážně ani nevim, na co se mám vlastně ptát, jestli tady nepíšu úplný kraviny.
Ale chci všem poděkovat za tohle forum a všechno okolo. Jsem z toho nadšená, takovouhle pomoc jsem ani nečekala. Sice jsem slyšela, že lidi, co maj Linux jsou fakt milý, ale stejně...No, myslím, že u Ubuntu zůstanu. Dokonce se učím pracovat s Terminálem, což je na klikače jako já výkon. Po Widlích se mi nestýská, ale nejde mi bez toho ovládat účet u Komerční banky. Takže se vlastně chci taky zeptat, jestli máte s KB zkušenost. Dočetla jsem se, že všechny, co nemaj Win, naprosto ignorujou. Třeba by stálo za to, jim psát maily, trochu je otravovat.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2006, 12:31:43 »
Myslím, že kvůli KB není třeba instalovat celé Windows, stačí tuším jen windowsí WWW prohlížeč Explorer. Jde to přes program wine, který je jakýmsi podpůrným prostředím pro win programy na linuxu. Mám s ním celkem dobré zkušenosti, ale explorer jsem přes něj ještě nezkoušel. Dle ohlasů jiných běhá v pohodě. Jistě se tu najde někdo (např. nějaký zákazník KB :)), kdo už jej zprovoznil a poradí...

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2006, 12:36:41 »

scippio

• Návštěvník
    • LinJab
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2006, 12:53:40 »
Citace: dratenik
A hele, co jsem našel: http://www.linuxexpres.cz/internet-explorer-pod-linuxem
Ano ten skript je skvělý, stačí jen spustit z terminálu a máš IE6 na ploše v ubuntu :) .. nebo aspon nekde poblíž ;)
JID: scippio@linjab.net
"Linux mě někdy svojí jednoduchostí děsí ..."
# pacman -Rnsc ubuntu # pacman -S ArchLinux

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Července 2006, 22:10:25 »
Janag, když nainstaluješ Operu tak se na účet KB dostaneš v pohodě zrovna jako já. Stačí nastavit v předvolbách User Agent na to, aby se tvářil jako MSIE.
Dokonce i když si doinstaluješ User Agenta do Firefoxu a nastavíš, že si MSIE, tak mi to jede taky.
Mrkni na Czilla.cz do chlívku pro doplňky a tam jej najdi a nainstaluj.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 13 Července 2006, 23:06:13 »
S tou indentifikací Opery mne to prvně taky napadlo, ale myslel jsem, že si to KB z nějakého podivného důvodu hlídá na více frontách, aby to nešlo tak snadno "přečůrat". Je fajn, že to jde tak snadno, dokonce i ve Firefoxu.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 14 Července 2006, 10:21:35 »
Vono jde hlavně o to, aby fungovala správně podpora pro právě používaný certifikát utajení korespondence. Vychází z toho, že značná část stejně používá MSIE (netuše jakou díru si tím vyrábí do systému). Tak to pouze limitují tímto faktorem, páč MSIE je mimo standarty obecně v domění se sežere celej svět, tak jsou s ostatními prohlížeči problémy. Když se ovšem prohlížeč začně tvářit jako MSIE tak to ve valné většině případů jede normálně.
Microsoft ještě než stihne dát poslední kopanec nadělá mnoho velkých škod. Vemte to na vědomí a chraňte svá data i soukromí používáním jiných nástrojů. Je to základ bezpečí. Always s křídly už nestačí ;)
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Risa

• Návštěvník
    • http://www.hrmzaqa.com
« Odpověď #7 kdy: 15 Července 2006, 16:00:30 »
No a nebo si presun ucet do eBanky a nemusis nic instalovat... jede to pres inet a rekl bych v jakemkoli prohlizeci...
jeste nemam Linux nainstalovany, ale bavi me o nem cist ;-)

Targa Traveller 811, AMD64 Mobile Athlone 3000, ATi mobility Radeon 9600 -- Ubuntu 6.10 EE

janag

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 28 Července 2006, 22:54:03 »
Tak jsem se k tomu konečně dostala. Nainstalovala jsem User Agenta do Firefoxu, ale pořád to  nefunguje. Když spustím test ze stránek KB, tak to bere jako systém Windows i jako IE, ale v průběhu testu se mi vypne celý prohlížeč. A když se chci přihlásit, tak mi to taky celý spadne.

petrme

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 28 Července 2006, 23:29:01 »
Citace: janag
Tak jsem se k tomu konečně dostala. Nainstalovala jsem User Agenta do Firefoxu, ale pořád to  nefunguje. Když spustím test ze stránek KB, tak to bere jako systém Windows i jako IE, ale v průběhu testu se mi vypne celý prohlížeč. A když se chci přihlásit, tak mi to taky celý spadne.
Pochybuji, že by KB bankovnictví šlo zprovoznit pouhou změnou User Agent v prohlížeči.

Jediná cesta bude Internet Explorer a wine. Více například tady:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=870

Na radu -- vyhnout se Komerční bance, kde to jen půjde -- je už v tomto případě asi pozdě.

Klienti KB bohužel nejsou varováni, že k internet bankingu budou potřebovat licenci pro operační systém od firmy Microsoft. Tu licenci je potřeba i když IE zprovozníte přes wine pod Ubuntu -- IE totiž není zdarma.

Qubik

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 03 Června 2007, 18:48:43 »
Kolem KB pod linuxem obíhám už delší dobu...Našel jsem funkční návod, jak rozjet bankovnictví pod Konquerorem, který se musel tvářit jako IE, Firefox to prý nedokáže. Jenže toto fungovalo pouze do verze 6.06, u novějších už ne ( podle zkušeností uživatelů po upgradu jádra ). Takže čekám na podzim 2007, jestli opravdu KB splní a připraví podporu pro Linux.
Asus A3521L, Kubuntu 7.10, BlackBerry 7130g

"See you later, crocodille!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.