Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thuderbird 2.0 import pošty  (Přečteno 5225 krát)

LBuzivatel

• Návštěvník
Thuderbird 2.0 import pošty
« kdy: 04 Června 2007, 08:57:31 »
Potřebuji importovat poštu a kontakty z Thunderbirdu (windows XP). (Pošta je důležitější, pokud půjdou i kontakty bude to super)
Někde jsem se dočetl, že stačí přenést adresář mail z windows (C:\... ...\profiles\mail)                
Jenže nevím kde jsou uložený profily Thunderbirdu v ubuntu, konkrétně adresáře mail eventualně celý profile.
Taky by mě zajímalo, jestli to vůbez půjde přenést, když ve Windovs je NTFS a v Ubuntu FAT32.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2007, 09:28:10 »
Tady je jak technicky na převod:
http://proc.linux.cz/prevod-dat.html
Přenesete celý profil, se vším nastavením a vším...

Vy máte Ubuntu na FAT32? Jak jste to dokázal?
V současné době je zápis i čtení na NTFS stabilní a funkční, takže přenos dat nebude problém...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2007, 09:37:02 »
Citace: LBuzivatel
Potřebuji importovat poštu a kontakty z Thunderbirdu (windows XP). (Pošta je důležitější, pokud půjdou i kontakty bude to super)
Někde jsem se dočetl, že stačí přenést adresář mail z windows (C:\... ...\profiles\mail)                
Jenže nevím kde jsou uložený profily Thunderbirdu v ubuntu, konkrétně adresáře mail eventualně celý profile.
Skutečně stačí překopírovat celý adresářový profil a bude to se vším všudy (maily, kontakty, účty). V Ubuntu je celý profil uložený v adresáři '/home/{uživatel}/.mozilla-thunderbird/'.

Taky by mě zajímalo, jestli to vůbez půjde přenést, když ve Windovs je NTFS a v Ubuntu FAT32.
Přenést by to mělo jít, ale divím se, že pro Ubuntu máte systém FAT32 - mělo by být EXT3.

Podobný problém jsem řešil před pár dny - na FAT32 mám sdílený profil, na který můžu chodit v Thunderbirdu z Windows i z Xubuntu, což je super. Teď jen čekám, až v Xubuntu aktualizují Thunderbird na 2.0 (nechce se mi to dělat ručně).
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

LBuzivatel

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2007, 12:19:33 »
Aha, já myslel, že linux používá jen FAT32. Jsem sto let za opicema, nebo možná jen dva roky:-) Každopádně když jsem to nainstaloval, tak jsem si všimnul, že mě nejdou ukládat, kopírovat, přesouvat soubory mezi oddíly, které bbyly původně pod Windows a které se vytvořili pod Ubuntu. Čím to je? Musí někde něco povolit nebo to nejde?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2007, 12:26:03 »
Divím se vůbec, že to šlo nainstalovat na FAT32. Linux by měl být na EXT3, pošta může být na FAT32 i na NTFS (ale s doinstalovanou podporou NTFS).
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

LBuzivatel

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2007, 12:35:37 »
Citace: albi
Skutečně stačí překopírovat celý adresářový profil a bude to se vším všudy (maily, kontakty, účty). V Ubuntu je celý profil uložený v adresáři '/home/{uživatel}/.mozilla-thunderbird/'.

Přenést by to mělo jít, ale divím se, že pro Ubuntu máte systém FAT32 - mělo by být EXT3.

Podobný problém jsem řešil před pár dny - na FAT32 mám sdílený profil, na který můžu chodit v Thunderbirdu z Windows i z Xubuntu, což je super. Teď jen čekám, až v Xubuntu aktualizují Thunderbird na 2.0 (nechce se mi to dělat ručně).
Já to nenašel! Tam to není! Je tam akorád adresář desktop s jedním podadresářem, který jsem si vytvořil na ploše a nějaký adresář "examples" a v těch není žádný adresář, ale jen soubory a pak tam je ještě plocha *.png, kterou jsem si stáhnul. :-(
Adresář mozzila-thunedrbird jsem našel jen v usr/share/mozzila-thunederbird/ a tam není žádný adresář profile. řekl bych, že to je místo kde je Thunderbird ""nainstalovaný""

LBuzivatel

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Června 2007, 12:40:33 »
Citace: albi
Divím se vůbec, že to šlo nainstalovat na FAT32. Linux by měl být na EXT3, pošta může být na FAT32 i na NTFS (ale s doinstalovanou podporou NTFS).
Jak poznám jaký je systém souborů v tom Ubuntu? Už jsem se koukal ale nokde jsem nic nenašel, nějaké sys info o oddílech či adresářích?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 04 Června 2007, 12:42:40 »
Jestli máte Ubuntu, tak v programu GPartEd, jestli máte Windows, tak buď ve vlastnostech disku, nebo v Ovládacích panelech - Správa systému - Úložiště (nebo tak nějak).

LBuzivatel

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Června 2007, 12:43:47 »
Skrytý :-) Povolit zoobrazování skrytých adresářů a souborů :-)

PS: heurékááá ! Je to tam.
Dík za spolupráci.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #9 kdy: 04 Června 2007, 12:46:06 »
Přesně tak. Když je před názvem souboru/adresáře je tečka, znamená to, že je skrytý.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.