Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox a bezpečnostní hrozby  (Přečteno 1821 krát)

Qubik

• Návštěvník
VirtualBox a bezpečnostní hrozby
« kdy: 05 Června 2007, 22:25:23 »
Nedávno jsem rozchodil VirtualBox a pod ním Windows XP. Je to nutnost kvůli 2 programům, které nemají alternativu na Linux. Takže mám minimální instalaci.

Zajímalo by mě, jestli je Windows i ve VirtualBoxu tak napadnutelný jako normálně, tedy jestli na virtuální PC instalovat i antivir, firewall apod.

Takže, jestli je možné do tohoto Windows proniknout jako do normálního a jaké hrozby z toho plynou.
Asus A3521L, Kubuntu 7.10, BlackBerry 7130g

"See you later, crocodille!"

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2007, 07:58:19 »
Teoreticky napadnutelný je, ale pouze virtuální disk, který je vytvořený virtual boxem.. dál už by se vir dostat neměl..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2007, 08:15:38 »
Přímým útokem zvenku asi napadnutelný není, protože je implicitně za NATem, který vytváří program VirtualBox. A dokumentace VirtualBoxu explicitně říká, že je blokována veškerá komunikace zvenku dovnitř. Nicméně Windows jsou pak chráněny pouze NATem, takže pokud se aktivuje haveť zevnitř instalací "závadných" programů, emilem nebo přes web stránky, pak už jsou windows bez ochrany.
Zevnitř ven je povolena veškerá komunikace.
Pokud z windows nebudete chodit na web, pouštět icq, maily atd., jde vám pouze o 2 programy, které něco dělají lokálně na disku bez komunikace s internetem, pak byste vydržel i bez firewallu, můžete pak dokonce zakázat přípojení k místní síti.
Já mám na windows guest systémech vždy i firewall a antivir, stejně jako na normálních instalacích, protože některé programy komunikují samy s webem a pokoušejí se v lepším případě updatovat, raději nemyslet co v horším případě :-)
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.