Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s instalci jazyka do Kubuntu [Vyřešeno]  (Přečteno 2595 krát)

shiggyzam

• Návštěvník
problem s instalci jazyka do Kubuntu [Vyřešeno]
« kdy: 20 Června 2007, 12:05:09 »
mam takovy drobny problem nemuzu nainstalovat cestinu do Kubuntu. Nainstaloval jsem to z Live CD alternative ale mam to komplet v anglicte klavesnici ceskou sem nastavil ale nevim jak mam pridat cesky jazyk do systemu neni to tam navyber a synaptica jako v ubuntu sem tady nenasel takze nevim jak si mam nedo doinstalovat sam muze mi nekdo poradit??

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mam nejak Pentium II 400Mhz 64Mb SDRAM integrovana grafika

ale to je podle mne uplne jedno protoze sem pred tim sem rozchodil Ubuntu 6.10 a ted tu mam Kubuntu 6.06. Prosim pomozte

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2007, 12:31:26 »
V Gnome se to nastavuje přes Systém > Správa > Jazyková podpora → hledejte podobnou "věc" v menu KDE.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2007, 12:33:18 »
System->Administration->Language Support -> zaškrtnou Czech
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2007, 12:50:40 »
system aplikation nebo tak nejak to je. aadministration ale language support tam neni na to sem koukal nebo koukal jsem spatne mam Kubuntu 6.06 KDE hledal jsem to na zpusob Ubunty 6.06 ale nenasel.

slamozrout

« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2007, 14:57:57 »
V Kubuntu je misto synaptiku adept.Myslim,ze je v menu->system.Sedim ve skole na win si nejsem uplne jist.V adeptu si vyber balicky ktery obsahujou kde a cs a pak System->Administration->Language Support -> zaškrtnou Czech.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2007, 16:55:33 »
Spusťte tento příkaz, nainstaluje všechny jazykové balíky pro systém i KDE
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install language-pack-kde-cs language-pack-kde-cs-base language-pack-cs language-pack-cs-base
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Června 2007, 07:14:33 »
omlouvam se ale bud sem hloupy nebo nevim jazykove nastaveni vidim ale jazyk ne ale ten Language Support jak rikate tam nikde nemuzu najit...ten prikz co mi poslali sem vyzkousel a nainstaloval... ale porad nevim kde to mam zmenit .......... adept sem nenasel sem asi skutecna lama nevim si vubec rady.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #7 kdy: 21 Června 2007, 08:55:02 »

Mám KDE 3.5.7 a nastavení jazyka ja krásně jednoduché. Na screenshotu mám - Nastavení systému a podmenu Místní zvyklosti a jazyk. Klikl jsem na "Přidat nový jazyk", zadal heslo roota a teď už jen stačí si najít potřebný jazyk z výběru a dát Instalovat. A poté je třeba "Vybrat jazyk systému", opět heslo, výběr z instalovaných, OK. Projeví se to u nově pouštěných aplikací, nebo po restartu.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #8 kdy: 21 Června 2007, 09:23:04 »
Citace: shiggyzam
adept sem nenasel sem asi skutecna lama nevim si vubec rady.
Adept je v K-Menu, to velký modrý v rohu obrazovky a je to tam buď jako Přidat/odebrat soft., nebo Správce balíků.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 21 Června 2007, 11:36:42 »
dekuji uz sem na to prisel ale pomohlo mi k tomu ten adept ale on se mi objevil sam byl bych rad kdyby ste mi povedeli kde to najdu dekuji

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Června 2007, 11:42:02 »
je moc krat dekuji uz sem to vsechno nasel a mam cestinu problem vyresen dekuji. nasel i s pravce jazyku i adept

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.