Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kterou značku notebooka?  (Přečteno 3800 krát)

cz75

• Návštěvník
Kterou značku notebooka?
« kdy: 03 Června 2007, 14:19:33 »
Jiz delsi dobu uvazuji o koupi notebooka, ale nevim jakou znacku.

V teto diskuzi "Dell na Ubuntu.com" se castecne rozvinula diskuze o kvalite Aceru, Umaxu a Asusu.

Proto bych se chtel zeptat na Vase konkretni zkusenosti a pripadnou spokojensot/nespokojenost s Vasimi notebooky. Predpokladam, ze hodne z Vas nejakeho toho nouta vlastni.

A tedy ve vysledku jako znacku byste doporucovali. Doufam, ze vsichni ted nebudou psat Dell s Ubuntu :)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2007, 14:43:14 »
Se starým Acerem jsem moc spokojenej nebyl. Novej už je v klidu na 64bit procesoru... větrák není jak malý auto.... a výkon pohůdka. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Jony

• Stálý člen
  • **
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2007, 16:28:46 »
Pokud chceš laciný "psací stroj" (s integrovanou grafikou), tak se dá vzít i Acer, nicméně ty vyšší verze s "externí" výkonnou grafikou se rádi "pečou ve vlastní šťávě", už jsem jich měl v rukách dost =).
Obecně používá Acer horší materiály a i mechanické provedení není žádná velká sláva (panty, chlazení). Rovněž použité displaye nepatří ke špičce. Nechci Acer hanit =), je třeba brát v potaz, že v ČR prodávané modely patří do nejnižší modelová řady... kvůli zajímavé ceně.

Jako kompromis od středu nahoru (ne nejnižší modely) bych viděl Asus, pokud chceš něco z těch nejlevnějších, tak se celkem spolehlivě jeví pětistovková řada od HP.

... nicméně je pravdou, že některá modelová řada se tu a tam nepovede i mnohem renomovanějším značkám =)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2007, 16:47:38 »
Spolehlivé hardwareově jsou pokud vím:
Dell, HP, IBM, Apple a Fujitsu

Asus, Acer = vesměs šmejdy (u Asusu určitě, s Acerama nemám tak velkou zkušenost)

Sony Vaio je zajímavé, ale většinou nic moc podpora Linuxu,
asi všechny Vaia jsou: "notebook s hezkým designem za méně hezkou cenu"

Na Linux je ideální IBM, tam všechno šlape krásně (v drtivé většině případů) i pod Linuxem, jenže nejsou teda nejlevnější
U HP si to chce šikovně vybrat typ, některé mají Broken ACPI apod
Dell moc neznám, Fujitsu co vím vesměs spokojenost i pod Linuxem a Apple, to je kapitola sama pro sebe...

Ale pokud vás tíží peníze, těžko říct...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Luban

• Závislák
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #4 kdy: 03 Června 2007, 17:47:33 »
Rešilo se to tady už dostkrát.
Zkuste prohledat fórum. Musíte si však rozmyslet jaké parametry ntb požadujete a kolik peněz na něj máte.
Něco se určitě najde :).

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #5 kdy: 03 Června 2007, 21:03:00 »
Citace: cz75
Jiz delsi dobu uvazuji o koupi notebooka, ale nevim jakou znacku.

V teto diskuzi "Dell na Ubuntu.com" se castecne rozvinula diskuze o kvalite Aceru, Umaxu a Asusu.

Proto bych se chtel zeptat na Vase konkretni zkusenosti a pripadnou spokojensot/nespokojenost s Vasimi notebooky. Predpokladam, ze hodne z Vas nejakeho toho nouta vlastni.

A tedy ve vysledku jako znacku byste doporucovali. Doufam, ze vsichni ted nebudou psat Dell s Ubuntu :)
No, já bych ti určitě doporučil Dell s Ubuntu ;)

...ale vážně, s Linuxem a s Ubuntu si dost dobře rozumí HP i FSC - a kvalitní mašina se u HP dá sehnat za cenu mírně převyšující 20 litrů (nová řada HP Pavilion nebo HP Compaq).
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #6 kdy: 03 Června 2007, 22:23:56 »
Jak jsem ale psal, u HP bacha na Broken ACPI... než si ho koupíte, trošku progooglovat...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

cz75

• Návštěvník
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #7 kdy: 04 Června 2007, 14:15:53 »
Vsem dekuju za tipy, treba se tu jeste i nejake zkusenosti obevi. Chtel bych do ntb vrazit tak cca 20 tis. bez dph.

Podle toho co tu pisete tak bych sel asi do HP, od tech mam LCD LP1965 a jsem s nim nesmirne spokojen.

Divim se, ze tu nikdo nezminil IBM. Co jsem videl notebooky od nich, tak si nikdo nestezoval, sice nemaji nejaky extra design,ale to vem cert. Akorat ta cena bude asi jinde.

Jinak co znam lidi s Acerama, tak 80% lidi ho melo 3x a vicekrat v oprave. Asus bohuzel podobne, mozna ne v tak velke mire. Myslel jsem, ze treba Fujitsu-Siemens by mohli byt ok, ale nevim. Znam 2 lidi co ho maj a jednomu upadava lcd panel z pantu, druhy mel ty same problemy + mnoho dalsich navic a ma ho uz mesic v oprave. Coz je fakt super byt mesic bez pc. Jo a abych nezapomnel na Dell, ten ma jeden kamarad cca 3 mesice a zatim je s nim spokojen. Ale jelikoz je to jen jeden kus tak tezko soudit.

Jinak Apple je mozna fajn, ale ta cena neni pro me. Osobne jsem v zivote nic od Applu nevidel, krom iPoda. Takze nevim.

Jak jste radili zkusim se i kouknout po foru, co uz zde bylo napsano.

Neslo mi ani nejak o rady co si koupit, jako o zkusenosti, co kdo s jakou znackou ma.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #8 kdy: 04 Června 2007, 15:12:51 »
No IBM notebook sem měl včera v ruce a moc se mě zalíbil. Thinkpady mají červený joystick na klávesnici. Perfektně se mě hodilo skrolování (joystick a prostřední tlačítko nad klávesnicí) - fakt bomba parádní věc. Ještě byl tenkej jako knížečka a byl dost pevnej. Koupil bych notase FujitsuSiemens, Prestigio, IBM Lenovo nebo Toshibu či HP, do ničeho jiného bych nešel (Acer, Asus a další plečky).
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #9 kdy: 05 Června 2007, 10:34:04 »
Citace: cz75
Vsem dekuju za tipy, treba se tu jeste i nejake zkusenosti obevi. Chtel bych do ntb vrazit tak cca 20 tis. bez dph.

Podle toho co tu pisete tak bych sel asi do HP, od tech mam LCD LP1965 a jsem s nim nesmirne spokojen.

Divim se, ze tu nikdo nezminil IBM. Co jsem videl notebooky od nich, tak si nikdo nestezoval, sice nemaji nejaky extra design,ale to vem cert. Akorat ta cena bude asi jinde.

Jinak co znam lidi s Acerama, tak 80% lidi ho melo 3x a vicekrat v oprave. Asus bohuzel podobne, mozna ne v tak velke mire. Myslel jsem, ze treba Fujitsu-Siemens by mohli byt ok, ale nevim. Znam 2 lidi co ho maj a jednomu upadava lcd panel z pantu, druhy mel ty same problemy + mnoho dalsich navic a ma ho uz mesic v oprave. Coz je fakt super byt mesic bez pc. Jo a abych nezapomnel na Dell, ten ma jeden kamarad cca 3 mesice a zatim je s nim spokojen. Ale jelikoz je to jen jeden kus tak tezko soudit.

Jinak Apple je mozna fajn, ale ta cena neni pro me. Osobne jsem v zivote nic od Applu nevidel, krom iPoda. Takze nevim.

Jak jste radili zkusim se i kouknout po foru, co uz zde bylo napsano.

Neslo mi ani nejak o rady co si koupit, jako o zkusenosti, co kdo s jakou znackou ma.
Mám Fujitsu Siemens Amilo Pro od února a po tom všem, co dlěám, ještě žádný problém nikde. Rozhodně se vyhněte Asusům i Acerům, mám plno lidí ze svého okolí, i se staí poptal na kolejní síti stovek lidí, takže moc dobře vím, proč se tomu vyhnout velkým obloukem...

mohylar

• Návštěvník
Kterou značku notebooka?
« Odpověď #10 kdy: 11 Června 2007, 14:59:00 »
Citace: duckd
No IBM notebook sem měl včera v ruce a moc se mě zalíbil. Thinkpady mají červený joystick na klávesnici. Perfektně se mě hodilo skrolování (joystick a prostřední tlačítko nad klávesnicí) - fakt bomba parádní věc. Ještě byl tenkej jako knížečka a byl dost pevnej. Koupil bych notase FujitsuSiemens, Prestigio, IBM Lenovo nebo Toshibu či HP, do ničeho jiného bych nešel (Acer, Asus a další plečky).
K notebookům Prestigio:
mají naprosto stejný design jako UMAX.
HP ProBook 4320s, Intel Core i3 M350 2,26GHz, 3GB RAM DDR3 1333MHz, ATI Radeon HD 4350, HDD 320GB 7200 ot/min, Display matný 13,3' 1366 x 768, Ubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.