Je to sice pakárna, ale současně i cesta

...dělal jsem to tak a vím o čem mluvím. Aplikace a závislosti s určitým balíčkem jsem řešil tak, že jsem si postahoval .deb balíčky konkrétních aplikací a normálně instaloval. U balíčku, který mi vypsal závislosti jsem si tyto opsal/zkopíroval do texťáku a pak jsem tyto dodatečné balíčky postahoval a uložil na flash disk nebo vypálil na CD. V ubuntu jsem je přetáhl do domovského adresáře nebo přidal CD do zdrojů a znovu zkusil instalovat ten který .deb balíček, v cca 15% to chtělo další závislosti (ty jsem zase postahoval), jinak se aplikace normálně nainstalovala.
Až poté jsem zjistil, že u konkrétního .deb balíčku z
http://packages.ubuntu.com/ jsou závislosti vypsány a je rychlejší je postahovat rovnou.
No, struktura CD - nevím, jak to myslíš, normálně jsem udělal v Neru datové CD a všechno to tam naházel... Systém si to probral

Samostatné aktualizace jsem nedělal - to ani nejde... Jen jsem sledoval novější verze aplikací - ve svém příspěvku jsem se špatně vyjádřil, omlouvám se - bezpečnostní a důležité aktualizace systému jsem nedělal. Ale i přesto vše běhalo bez problémů...