Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: X1300  (Přečteno 2082 krát)

m100

• Návštěvník
X1300
« kdy: 25 Května 2007, 19:07:31 »
Dobrý den,
Nainstaloval jsem "nesvobodný"ovladač.Protože na ten od původní mě nešla 3D akcelerace
No a pak,při nabehnutí zčernala obrazovka.Tady podle této rady jsem postupoval::

Nabootujte do recovery mode (druhá možnost v grubu).
Napište nano /etc/X11/xorg.conf → spustí se xorg.conf (konfigurační soubor graf. prostředí) v editoru nano.
Najděte Section "Device" a u Driver "fglrx" přepište "fglrx" na "ati", uložte klávesovou zkratkou Ctrl+Q a restaruje počítač.

No a stalo se toto: Při nabíhání mě to chyby v nastavení x server.A vypíše mi to nějaký záznám.Tohle jsem z něho vytáh,což jsi myslim,že budu asi informace o chybách.

Problem farsing the config file
error farsing the config file

Fatal server error
no screens found

XIO:Fatal IO error 104(connection reset by peer) on sever ":0.0"

After O reguests(Oknown processed) with 0 events remaing

Poradí někdo co s tím??je možný,ýe jsem nechetě změnil mimo "ati" ještě něco jinýho a těd se tahle zlobí,ale jelikož tomu nerozumim tak nevim.

Těd mám uloženo jenom ati,to je možná taky ono,ale mám to tam uložení proto,že "ati" mi napíše,pokud to chci uložit " permission ..... prostě to nejde uložit a nevim proč

Díky.Doufám,že to půjde rozvhodit.Jak je na tom Ubuntu s podpororou X1300???Jestli to má vůbec cenu

Warp

• Návštěvník
X1300
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2007, 20:09:02 »
Udělal jste pravděpodobně syntaktickou chybu v xorg.conf. Ideální bylo kdybyste sem dal obsah toho souboru. Jinak zkuste příkazem sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg obnovit původní stav.

m100

• Návštěvník
X1300
« Odpověď #2 kdy: 26 Května 2007, 15:26:47 »
Tak jsem to zkusil,ale jelikož skoro v půlku nevim co mám nastavit tak jsem to možná ještě víc dokur.......

Těd mě to píše toto RADEON:No matching device section for instance(bus ID PCI:2:0:0) found

dwbmb

• Host
X1300
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 13:03:00 »
zkus pri spusteni dpkg-reconfigure xserver-xorg  vsechno odklikat beze zmeny az do vyberu rozliseni, kde vyber nativni rozliseni svyho monitoru. dale po  rozpoznani obrazovky mas na vyber tr mody nastaveni, basic, medium a advanced, zvol medium , vyber tvoje nativni rozliseni s nakou rozumnou frekvenci ( treba 60 ), dokonci , a restartuj xka. mel jsme podobny problem a vyresila to prave volba rozliseni s konkretni frekvenci

m100

• Návštěvník
X1300
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2007, 17:57:56 »
no tak zas jsem nasr...
Už jsem Ubuntu přeinstaloval a použival tak jak bylo a byl jsem spokojenej.Ale zas mě to nedalo a a opět jsem nainstaloval ten ovladač.
A pohrabal se v xorg
A zas jsem to podělal.Mlže mě prosím někdo poslat tak jak to má vypadat,abych zkontroloval,to jsem tak změnil a změnil špatně???
Např. do section/device/identifier  ???Když dám česky ATI RADEON X1300,tak mě to hodí tu hlášku co je napsaná už v předešlích příspěvkách!!!nemá tam bejt jenom ten "obecný grafic. karta"???Když to tam dám,tak mě to zas vyhodí chybu.Nemá to tam být anglicky??Ale to zas právě nevim co
Prostě jsem lama,Linux lama,poněvaž tohle jsem ve WIN neřeší prostě.

jinak rozlišení a frekvenci monitoru jsem nastavil správnoou.
A u monitoru,jakej tam mám nastavit "obecný monitor"??
Z toho "průvodce taky nejsem moudrej,jsou tam pro mě cizí fráze

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
X1300
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2007, 18:21:51 »
Tak skusim trocha poradit.
v prvom pokuse (nano /etc/X11/xorg.conf) si nepouzil sudo cize nano nemal pravo subor ulozit cim si vlastne nic nespravil lebo pri ukonceni nano sa vsetky zmeny zahodili. Spravne ten prikaz mal byt
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
Pri druhom pripade (sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg) si mal zmenit ovladac na ten na ktorom ti to fungovalo a ktori si si mohol zistit po nainstalovani v xorg.conf. Vseobecne plati za z ovladacom VESA by mali fungovat vsetky gr. karty a mal by si sa dostat do gr. prostredia kde znova mozes skusat zprevadzkovat 3d ovladace.
Toto (RADEON:No matching device section for instance(bus ID PCI:2:0:0) found) si skusim len tipnut. V xorg.conf mas v sekcii device riadok v tomto formate
BusID        "PCI:0:2:0"
a pri instalovani ovladaca ti to nespravne identifikovalo.
Ale to nech ti uz poradi niekto co tomu viac rozumie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Hejhula

• Návštěvník
X1300
« Odpověď #6 kdy: 13 Června 2007, 11:36:23 »
Pošli obsah souboru xorg.conf a výpis příkazu lspci, s tím bychom měli dát dohromady funkční xorg.conf.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.